Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

Armor na 1070 nie je najlepším nápadom (viac kúri ako také 1060tky), no uvidíš sám, či ťa to nebude rušiť a podobne...hlavne nezabudni ju pretočiť.

IMO, okamžite by som bral
http://www.tekra.sk/komponenty/graficka ... 8336-3699/
tá karta má chladič na úplne inej úrovni - bude to poriadne chladiť na otáčkach, pri ktorých to bude aj veľmi tiché. Proste o triedu vyššie ako Armor-ka (teda o triedu a pol)
Tekra je spoľahlivý obchod - je tam plná záruka bez extra podmienok, takže by bolo potrebné napísať, že prečo píšu tu len dva roky - môže to byť len chyba v systéme.

Mimochodom ďalšia (zlá) správa - vyhýbať sa tým lacnejším Palitom a GW u 1060!
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ch-verzich , zamerať sa len na Fénix a GameRock.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ako myslíš pretocit? Vcera som skusal ghost recon na 2k a ultra a islo vsetko v pohode, nejaky vyraznejsi hluk som nepostrehol (az na jedno seknutie a stmavnitie obrazovky po cca 2 hodinach hrania, pomohlo len vyvolanie task manazera a mohol som dalej hrat, to som ale prisudzoval skor procesoru nakolko ukazoval 100% vyuzitie), mozno tym, ze skrinka je odhlucnena. Co som ale cital tak ma vlastne rovnaky chladic ako mala 960ka a ta bola tiez tichucka pri plnej zatazi, aj ked samozrejme vykonovo bola slabsia no
DropDead
Addict
Addict

Taktovanie - je to veľmi jedndouché, a nezmení sa napätie, takže to nebude viac hriať, no potreboval by si na to MSI Afterburner, cez neho zapnúť OSD (diagnostika na obrazovke), aby si identifikoval teploty, takty, otáčky, napätia a podobne. No spravíš to raz a máš pokoj navždy.

Nehovoriac o tom, že súčasťou je aj RTSS - čo je jedna z najlepších utilitiek - okrem iného (ona rieši OSD overlay) ti dáva možnosť aj limitovať fps, takže ak ti napríklad skáče fps od 60-100, tak si to limitneš niekde v strede a nebudeš pociťovať tak veľké prepady.

Inakšie, jo, samozrejme, CPU bude často pracovať na plné grády. Niekde dokonca bude spôsobovať aj to, že GPU nebude pracovať na 100%, no aj tak ten posun bude/je gigantický aj bez zmeny CPU.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

skúšal som to s tým OSD cez MSI Afterburner a takéto boli výsledky po cca hodine a pol hrania (nastavené rozlíšenie na 2560 x 1440, a všetko na maximum, okrem rozmazania pohybu, to mám vypnuté)

Kód: Vybrať všetko

GPU: power 68%, temp 67°C, usage 98%
FPS 42,2
CPU: temp 52°C, 98%
RAM 7670 MB
ako mám teraz postupovať ďalej ? :)
DropDead
Addict
Addict

ešte si tam daj vylistovať frekvenciu (ako jadra, tak pamätí (VRAM na karte, v zozname na monitoring je to ako "Memory clock")), ja to mám napríklad takto
dadasdasd.jpg
dadasdasd.jpg (18.61 KiB) 1430 zobrazení
.

Potom v hlavnom okne vymaxuj PL limit (Power Limit), +500MHz na pamäte a sleduj frekvencie, ak ti to nebude boostovať aspoň na 1950MHz, tak potom pridávať po +20MHz na Core Clock, až pokiaľ ti to nezačne padať.

Benchovať môžeš ako v hre, tak najprv tak z rýchlika vo Furmarku
http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Zdravím. Asi 2 mesiace dozadu som tu riešil PC do kancelárie. Nakoniec sa vyskladalo to na obrázku. Chcem sa opýtať, mám niečo zmeniť? Či môže zostať rovnaká zostava? Myslím či sa dá za podobné peniaze teraz postaviť niečo rozumnejšie. Cena je tam bez DPH. Wifi a pasta sa tentoraz kupovať nebude. A RAM asi tentokrát dual channel? BTW ako je možné, že tá RAM zdražela o 14 eur? (bez DPH) :cry:
Prílohy
PC.png
DropDead
Addict
Addict

Všetko je v pohode. A ceny RAM idú hore a hore, a hore, a hore...každopádne táto konkrétna bola v "akcii" len dočasne, takže vymeň ju za
https://www.alza.sk/crucial-8gb-ddr4-26 ... 292272.htm (teraz táto je v akcii).

Inak to USBčkové Wifi, radšej
https://www.alza.sk/tp-link-tl-wn722n-d155291.htm.

Hegy napísal:Hosi - pls help s nejakym nastrelom Ryzen7 zostavy. Bude to pracovny PC kde graficka nehra ziadnu rolu. Musi tam byt 250gb ssd a 2TB hdd a 16GB ram. Budget 1000e bez dph +/-.
Hegy napísal:Praveze vsehochut vr. virtualizacie ale ta nie je nosna cast ulohy stroja - tu pouzivam iba na dev/test/simulovanie prostredia. Najviac ma vsak stve praca s bmec@tmi, velkymi datami v exceli, databazami , de/komprimacia velkych dat resp. vsetko dohromady :-D
Takže viac ako 16GB RAM nepotrebuješ? Prípadne rýchlejšie SSD?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Myslim si, ze nie.
Akt. robim s laptopom i7-4702MQ + 16GB DDR3 a co sledujem ked to hanguje tak RAM je dost, skor to limituje prave disk, pripadne CPU pri niektorych masovych funkciach v exceli. Kedze tu mam ale nejake stupidne HDD s SSD bufferom (SHDD?) tak to chapem. Rychlejsi disk sa isto zide no nemusi to byt zrovna nejaky overkill.

Az mam pocit, ze tento disk je nejaky broken.
Prílohy
Snímka.PNG
konzum
Novice
Novice

Príspevok od používateľa konzum »

Základná doska MSI B250 Mortar
Počítačový zdroj Corsair RM650i
Samsung 850 EVO 250GB
NZXT S340 čierna
Intel Core i5-7600
Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format
Kingston 16GB KIT DDR4 SDRAM 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series

DObry chcem vediet ci by ste daco zmenily alebo to vyhovuje chcem poskladat si takuto zostavu co by ste zmenily alebo vsetko je v poriadku ? po pripade ci nemam daky iny zdroj ? lebo v zdroji jedine sa neviem rozhodnut dakujem za pomoc
DropDead
Addict
Addict

SSHD ani nerieš, je to v podstate cache, takže v teórii do kapacity cache by ti to malo ísť ako bežné podpriemerné SSD...niečo ako SLC cache u TLC diskov ale v oveľa viac o ničom podobe.

Inak, budeš ochotný taktovať? Lebo takto by sa s prehľadom zobrala 1700vka, len ju treba pretočiť aspoň na tých 3,8-3,9GHz, na čo treba potom aj chladič a to buď ísť so Scythe Ninja 4 (a vyrequestovať AM4 kit, len neviem či už začali posielať), prípadne potom zaplatiť poriadne za takú Noctuu NH-U14S, prípadne bazárovú NH-D14 - pre obe platí tiež vyrequestovať kit, no ten by tu mal byť rýchlejšie.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

kazdy kto zvazuje kupu noveho PC by mal pockat tyzden - dva

Techspot nasimuloval R5 lineup (pouzitim 1800x a vypnutim potrebneho poctu jadier + nastavenia frekvencie)
Vzhladom na cenu prichodzich CPU a ich vykon, dockame sa velmi zaujimaveho battlu v strednej triede

zvlast na screene treva vidiet frekvenciu - navyse R5 cpus budu lacnejsie ako ich i5 naprotivnici...

full clanok tu a urcite stoji za precitanie:
http://www.techspot.com/review/1360-amd ... 0x-gaming/

When paired with the GTX 1070, the 1800X and simulated 1600X are both faster than the 7700K clocked at 4.8GHz while the 1500X is roughly on par with the 7600K -- quite an impressive result given that it's clocked 17% lower.

tl&dr

vdaka shit optimalizacii hier, ktore nevedia vyuzit 4+ cores, bude pravdepodobne r5 lineup CPU dosahovat rovnake vysledky ako r7... teda konkretne r5 1600x bude pre gaming to iste ako r7 1800x (rozdiel bude jedine v tom ze bude mat o dve jadra menej, 6 namiesto 8, frekvecne su natom rovnako)
Rozdiel bude v tom, ze bude stat o polovicu menej !!!!
Prílohy
r5 vs i7 77.jpg
Slide_01S.jpg
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Sranda.
Linus robil podobne video a outcome bol zhruba opak toho co tu tvrdis ty, idem si to pozriet :D
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

link ?

btw ja som linusove video videl a ako opak mi to teda neprislo

ak si mal na mysli nejake ine video, sem s nim rad sa obohatim
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Sorry zle som si to precital, tu hrubu vetu. Jedna sa o vykon iba pri GTX1070 a pri 7600. Nejak som si to inac vysvetlil, my bad.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Hoši poradíte PC na strih videa FHD/4K jedná sa o videá z GoPro5 najlepšie do 500€ totálne amaterský strih...len aby to v pohode zvládalo teda ak to je vôbec v tejto cene možné...
DropDead
Addict
Addict

Tak pre teba a pre daný rozpočet to, o čom sa píše o dva riadky vyššie - do polovice apríla tu bude nový Ryzen série 5, ten ti dá parádny výkon na také použitie.
Inakšie aktuálne z toho, čo je len bazár - nejaká staršia i7, prípadne Xeon (napríklad 1231v3).
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Ktorý cpu by ste mi poradili na kancelársky office build? Len internet, pozeranie videa, office a také blbosti, žiadne hry.
E: Prípadne tam zobrať aj nejakú low end gpu?
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Pentium g4560+má integrovanu dostatočnu grafiku na nenáročnu prácu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Potrebujem zrýchliť jeden starší stroj... vedeli by ste mi doporučiť nejaké SSD (120GB stačí) + 1x4GB DDR3, aby sa to zmestilo do 100€?
Napísať odpoveď