3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Rethon chalani majú pravdu. Akokoľvek sa možeš vyhovárať na sci-fi a inú dobu aj tak si to urobil zle.
A ani tvoja výhovorka mať špeciálny kľuč na tie matky, neprejde u niekoho kto premýšľa.
Hlavička proste hore a matka dole. A hlavička samozrejme imbusová preto že tam je málo miesta.

Skôr by som od teba čakal že sa necháš v niektorých veciach necháš poučiť a nie si hľadať výhovorky prečo je to lepšie tak ako si to nakreslil. :?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Aha, tak dobre teda, nevedel som že dať skrutku zospodu a maticu zvrchu je proti prírode a fyzikálnym zákonom. To už musí byť naozaj ťažké sci-fi, keď je skrutka dole hlavou. :)

Ale teraz vážne, nemusím sa vyhovárať, vždy si dám poradiť ak vidím že to je lepšie riešenie. No potrebujem k tomu nejaký seriózny argument, nie takého typu "pretože tak sa to nerobí".
kroko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kroko »

Ahoj, hneď dopredu hovorím že nechcem rýpať a určite nie som prvý ani posledný, ale chalani ruku na srdce je úplne jedno aké matky šróbiky či skrutky tam dá a či sa k nim bude dať dostať alebo bude potrebný nejaký špeci nástroj. Je super že sa občas niekto k jeho fantastickej práci vyjadrí a upozorní ho že niečo robí zle a že takto to nebude fungovať nato je toto fórum. Je mi ale veľmi smutno a fakt poslednou dobou nerád vidím takýto malí progres v jeho práci skrz to že sa tu neuveriteľne plytva talentom ktorý by mohol byť využitý zmysluplne.
Rethon sledujem ťa už 6 rokov a fakt uznávam výbornú prácu, ale mal by si konečne zbúchať konečne niečo dokopy spraviť rendre a 3d scény a neviem čo ešte máš v pláne si dať na portfólio aj keď to bude len rozpracované a len časti jednotlivých vecí proste niečo, pretože ti poviem jednu dôležitú vec v tvojej vysnenej práci tak či tak budeš musieť robiť niečo s čím si nikdy nepracoval a teda nepotrebuješ skill ako keby si mal isť navrhovať veci do nasa. Proste sa to tam naučíš doučíš a budeš veci robiť efektívne no nato neprídeš keď budeš sedieť doma a muklovať na jednom projekte ktorý si si vymyslel a čakať kým bude dokonalí aby mohol isť von. Uvedom si že nad tým tráviš už 4tý rok a myslím že po dvoch rokoch to malo byť hotové nie to ešte uvažovať o tom že to ešte rok potiahneš. Neber to v zlom ale skôr ako taký kopanec aby si sa niekam aj pohol lebo mi to je ľúto asi aj za teba.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Zdravím, kde by som len začal... no v prvom rade ďakujem pekne za uznanie, a v druhom rade prepáčte za neskoršiu reakciu, ale išiel víkend, a ja som bol rád že mám pokoj. Avšak patrilo by sa reagovať, a teraz to aspoň môžem urobiť s čistou hlavou. Rešpektujem každý názor, no rád by som upresnil pár vecí, napríklad ohľadom toho progresu.

Progres sa môže zdať slabší, pretože sem prispievam už pomenej, a to je hlavne kvôli tomu aby som nemíňal zbytočne čas a energiu, ktorú sa naopak radšej snažím vložiť do samotnej práce. Takže v konečnom dôsledku je ten progres ešte o trochu lepší. To sa teda týka progresu samotného projektu, no a ohľadom môjho progresu...

Ja teda sám seba považujem na pôde grafiky za digitálneho modelára, s talentom pre dizajn. :D

To znamená asi toľko že aj keď viem robiť všelijaké iné činnosti v grafike, modelovanie je moja najväčšia prednosť a znalosť, na ktorú sa sústredím najviac. Takže k progresu o tejto znalosti napíšem len toľko, že vďaka tomuto projektu som si vyskúšal a precvičil snáď všetky techniky modelovania čo vôbec existujú. Polygonálne modelovanie cez príkazový riadok som síce ešte neskúšal, ale možno aj na to sa pozriem. Príkazový riadok by mi aktuálne celkom mohol pomôcť s mojim perfekcionizmom.

Čo ale tým chcem napísať je... že tento projekt mi dal do mojich skillov zrejme viac než si myslíte, prípadne viac než je vidieť. O tom ale môžem vedieť len ja sám. Každopádne, treba sa nechať prekvapiť ako bude vyzerať dokončený projekt, a aké prídu po ňom, no už teraz môžem povedať že ak to takto pôjde ďalej, tak to budú riadne fajnovky.

Inak k tomu reálnemu zamestnaniu, viete ako sa vraví. "Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku."

Mier s Vami.

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2017, 17:41)
Ďalší víkendový rendrík, viacmenej dokončený rám, na ktorom bude solárny panel. Cez ten kábel bude prúdiť už vyrobená elektrina priamo z panelu, a zároveň oska bude slúžiť ako vodič elektriny. Niečo ako jack na slúchadlách/reprákoch, čím sa eliminuje zbytočné ohýbanie káblu.

A taktiež nejaký ten nový copyright, ktorý zatiaľ budem používať.
Prílohy
Rám - Panel.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To "C" v Civan mi na prvý pohľad prišlo ako "G", hlavne na nepriblíženom obrázku. :)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak to je ešte v pohodičke.

//autoeditácia príspevku (07 Apr 2017, 9:15)
Menší oddych od kolektorov. Skeny ešte z minulého roka, ale až tento týždeň som ich čistil. Tento rok ale ešte budem fotiť, už len malé kamene, drievka, a nejaká ta vegetácia.

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2017, 17:57)
Všetko čo zatiaľ zo slnečného kolektoru mám, pravdaže ešte stále nedokončené.
Prílohy
Skaly #3.jpg
SK #2.jpg
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa cervik777 »

cinema 4d
Prílohy
kupelna iny pohlad.jpg
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

fajnové pokroky. pochvala :) bije tam do očí pár vecí
- textúra obloženia: zrkadlená a je to dosť vidieť
- svetielka daj na stred toho lemu alebo aspoň viac odstrč od okraja
na bielu stenu by sa niečo zišlo dať, aspoň obraz ak nie poličku :)
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa cervik777 »

Dakujem za postrehy.

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2017, 21:12)
cinema 4d nejake male opravy + vana bateria je kopia ale bude nova

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2017, 21:00)
cinema 4d
Prílohy
kupelna 16 globalni iluminace vysoka.jpg
kupelna hotovo.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Umyvadlo mi pride trochu hranate a najma ten radiator. Najdu sa aj tento typ radiatora, ale vacsinou sa pouzivaju rurkove ovalne typy. Inak fajn, mozno este popremyslat, ze by si tam dal strop.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

jeden detailik skaredeho interieru
Prílohy
clsp_1.jpg
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

V podstate už dokončené rameno (99%), všetko funkčné a narigované, pripravené na animáciu. Detaily ešte doladím na koniec.
Prílohy
Rameno #3.jpg
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

mohol by si wireframe render?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Jasné, nech sa páči, akurát pozerám že ten horný kábel je trocha na husto. Tak možno z neho uberiem trochu, aby ladil s ostatkom.
Prílohy
Rameno #3 - Wire.jpg
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

pekne
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

1) ako si nastavil wireframe render , otazka nastavenia renderu alebo clonovania - a pretlacenie povodneho modelu ?
2) ako to vsetko otexturujes ? ked vidim tie polygony asi by som dal vypoved v praci keby ma niečo take čakalo (ide mi o ručne vyklikanie alebo ťahanie seems)

//autoeditácia príspevku (20 Apr 2017, 2:21)
hlavne teda vnutorne plochy texturovanie
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

K prvej otázke - Tak existujú všelijaké spôsoby, to už záleží od toho komu čo viac vyhovuje, a na okolnostiach, no aj tak treba si nájsť vlastné techniky. Možno to tak nevyzerá, ale je to len pre tvoje dobro. Ber to ako radu do budúcna, namiesto pýtania sa banálnych otázok skús radšej experimentovať, určite sa z toho dozvieš viacej ako z odpovedí na tvoje otázky. Ale tak zase každý sme iný, no napríklad ja som sa pýtať nikdy nič nemusel.

K druhej otázke - Na textúrovanie sa náhodou celkom teším, taktiež existuje veľa spôsobov, ale zrejme to spravím tak že si dopredu unwrapnem model, a kresliť budem priamo na model v priestore. Takže niečo podobné ako skulptovanie, proste so štetcom behať po modely. Alebo to budem robiť klasicky v nejakom bitmapovom editore, napr. GIMP, Krita, paint.net,... prípadne skombinujem viacej metód dokopy, to je fuk. Taktiež unwrapovanie nieje žiadna tragédia, stačí si to len pekne narezať, poukladať, nič strašné. Ale to je ešte celkom ďaleko, keď príde na to čas tak budem vedieť viacej o tom napísať.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ta cervena "lepiaca paska" je ako uchytena? pride mi to take labilne vzhladom k masivnosti kablov a celeho modelu, ako takeho
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Tiež by tu mohli padať záživnejšie otázky, ale čo už. Lepiaca páska je tam uchytená tak že lepí, a keďže je to hi-tech materiál (ako väčšina vecí), tak lepí poriadne, ťažko ju vôbec odtrhnúť manuálne.

Celé to rameno aj s tou základňou kde sú tie kĺby, by som proporčne prirovnal k záchodovej kefe. :)

Takže stačí si zobrať do ruky záchodovú kefu, a približne také rozmery má celé to rameno. Ale je mi jasné že na rendroch to vyzerá mohutne, keď tam nieje nič na porovnanie.

Inak horný kábel má v priemere 3,75mm a ten pod ním 5mm.
Napísať odpoveď