Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa hughito »

gogo:
3/ Statistika jasne ukazuje, ze imigranti z blizkeho vychodu a afriky su spolocensky vyrazne problematickejsi ako domace obyvatelstvo.
A aká? Škoda, že ju sem nedáš.

beradie:
kolektívna vina sa uplatňuje bežne a zhodne sa na nej často okrem obmedzovaných ľudí celý svet
?
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:gogo: A aká? Škoda, že ju sem nedáš.
Napr v Belgicku:

Thirty-five percent of prisoners are Muslim, compared with 6% of the general population.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36348389
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:?
Rusi, doping
WW2, USA, Japonci, internacia
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ziadny terorizmus v Tokiu lebo ziadny moslimovia. To moze napisat len ignorat po lobotomii.
Sekta, ktorej vodca sa prehlasi za Krista, tam sarinon pozabija 10 ludi a viac 4 tisic zrani (co je pri nervovom plyne snad este horsie ako smrt) a on napise "ziadny moslim ziadny terorizmus".
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To bolo pár rokov dozadu však?
Koľko útokov tam bolo za posledné 2 roky? A teraz to porovnáme s európou...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

prispevok som presunul do temy o LSNS kde je vhodnejsi
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Som z vychodu a zil som istu dobu na zapade, plne suhlasim s gogom, kym na vychode som mal asi jedneho cigana tak na zapade som ich "normalnych" stretaval jedneho za druhym

Odoslané z Lenovo A2020a40 pomocou Tapatalku
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:Rusi, doping
WW2, USA, Japonci, internacia
A? To má danú vec legimitizovať? Je inak dosť symbolické, keď šíriš takéto názory na výročie prvého transportu židovských dievčat zo Slovenska. Otras.
beardie
Redeemer
Redeemer

Písal si, že kolektívnu vinu treba odmietnuť, ja som ti na to napísal, že sa vo svete využíva aj v súčasnosti a je na to dovod

Nejaké transporty sú v tejto diskusii irelevantné, nevytahuj panáka

Ešte si ma chcel označiť za neonacistu, šup šup
hughito
Redeemer
Redeemer

A vytiahol si historické príklady, vyslovene negatívne. Ruský doping je diskutabilný príklad. A platí to, čo som napísal - napísať také posolstvo, že kolektívna vina je vlastne fajn a je potrebná, a to na dané spomenuté výročie, keď ten tvoj dôvodný princíp stál milióny nevinný obetí, je naozaj vrchol. Muselo ti naozaj preskočiť. Každý normálny človek to odmietne. Ľudia ako kali, AA, rebuss a spol., + po novom aj ty, nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Áno, v niektorých prípadoch je potrebná, napríklad pri ruskom dopingu, kludne si to nazývaj diskutabilnym

Nejaké výročie s tým nemá nič spoločné, ani neviem, že vôbec nejaké je, už sa prosím ťa prebud, žiadny Slovenský štát má nezaujíma, nevytahuj panakov
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

"Kolektívna vina" je manipulatívne slovné spojenie snažiace sa hrať na emócie.

Najlepšie to vidieť na probléme migrácie, kde sa pri jej obmedzení taktiež operuje s "kolektívnou vinou".

Samozrejme v tomto prípade môže mať hughito a jemu podobní tiež výhrady, ak si mylne myslia, že každý má univerzálne "kolektívne právo" prísť a žiť kamkoľvek sa rozhodne.

"Kolektívna vina" ale takmer vždy súvisí s prevenciou. Tak ako napríklad očkovanie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak už vieš, môžeš si dať o to silnejšiu facku. A vôbec porovnávať vec ako šport a škandál ruskej športovej asociácie s kolektívnym označením miliónov ľudí.. :smt017 (tie tvoje ďalšie ukážky dôvodných princípov ako WW2, Japonci v USA a pod., je skôr protiargument voči tebe).
beardie
Redeemer
Redeemer

V kolektívnej vine ide o kolektív, ako už názov napovedá, v niektorých prípadoch je vhodná, v niektorých nie, nič neporovnavam, vysvetľujem

Japonci v USA boli internovani kvôli možnému riziku, ktoré bolo jasné popísané a vysvetlené, urobili sa pri tom chyby, ktoré boli (bohužiaľ dosť neskoro) priznané s odskodnenim, pričom sa ale predpokladá, že tie desiatky zomrelých by boli kvôli vtedajšiemu antijaponskemu a antinacistickemu ťaženiu iba zlomkami možných mŕtvych, ak by internacia neprebehla

Facku si môžeš dať za podporovanie importu, vďaka ktorému zomierajú tisícky nevinných ľudí, o ktorých sa akože bojíš, fakt je veľmi cynicke hrdit sa nejakým zachranovanim a namiesto toho ich nechať radšej zomrieť ako ich radšej materiálne zabezpečiť na území severnej Afriky, ale to už nechám na tvojom svedomí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Kolektívna vina je všeobecne negatívny jav, pričom niektoré oblasti (ako šport) sa dotýkajú len športu, nikomu nejde o život. Niektoré oblasti sú priamo životu nebezpečné, a to sú tie, kde sa kolektívna uplatňuje na celé etnika a pod. skupiny, ktoré zahŕňajú státisíce až milióny ľudí. Takáto kolektívna vina sa dá len a len odmietnuť.
Facku si môžeš dať za podporovanie importu, vďaka ktorému zomierajú tisícky nevinných ľudí, o ktorých sa akože bojíš, fakt je veľmi cynicke hrdit sa nejakým zachranovanim a namiesto toho ich nechať radšej zomrieť ako ich radšej materiálne zabezpečiť na území severnej Afriky, ale to už nechám na tvojom svedomí...
Ja žiadny "import" nepodporujem. Nevraviac o tom, že ide o rétoriku, ktorú používajú len rôzni poloblázni a konšpirátori, prípadne neonacisti. Ak by si sledoval dianie tak vieš, že sa už dávno podnikli kroky aj zo strany európskych inštitúcií, ktoré majú za cieľ zastaviť migráciu už v zárodku. Lebo, ak by si zase sledoval situáciu, aj v Afrike je vo viacerých štátoch veľmi nestabilná situácia vyvolaná vojenskými konfliktmi, takže aj väčšina týchto ľudí sú utečenci a nie nejakí ekonomickí migranti, ktorí len tak zo srandy podnikajú strastiplnú a životunebezpečnú cestu.

A keby sme išli úplne ku koreňom, tak ja nie som turbokapitalista ako ty. To neoliberalizmus a kapitalizmus vo všeobecnosti doviedol stav daných štátov do toho stavu, že krajina, ktorá by mala byť v podstate bohatá (nerastné suroviny), je v úplnom rozklade, ovládajú ju korporácie, ktoré často podporujú rôznych diktátorov a vojenské skupiny, lebo zisk. A potom nevinní ľudia utekajú pred vojnou, čo je úplne pochopiteľné. Takže netrep hlúposti o tom, že ja niečo podporujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Takáto kolektívna vina sa dá len a len odmietnuť.
nemám nič proti

Možno by si sa mohol pozret na kontext svojej reakcie, aby si sa nemusel namáhať
Ja žiadny "import" nepodporujem.
len s nim bezvyhradne suhlasis? Napriek všetkým jeho negativam, viem
Nevraviac o tom, že ide o rétoriku, ktorú používajú len rôzni poloblázni a konšpirátori, prípadne neonacisti.
kto z tých troch som ja? stale čakám, že ma oznacis za neonacistu, stále len chodis okolo horúcej kase

Ak by si sledoval dianie tak vieš, že sa už dávno podnikli kroky aj zo strany európskych inštitúcií, ktoré majú za cieľ zastaviť migráciu už v zárodku.
hej, trepu o tom už 2 roky bez relevantnych výsledkov, zatiaľ čo počet utopenych permanentne rastie, dobra praca

nie nejakí ekonomickí migranti, ktorí len tak zo srandy podnikajú strastiplnú a životunebezpečnú cestu.
nie zo srandy, robia to aj z ekonomických dôvodov, boli by blbí, ak by to neskusili, teda ak sa o svoj život neboja a sú ochotní platiť tisíce dolárov prevadzacom

K zbytku nemá zmysel vyjadriť sa, sú to len tvoje štandardné antikapitalisticke zvasty :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo by som ťa mal označiť za neonacistu? Ty len preberáš aj ich rétoriku (a agendu), to je to smutné. Neonacista tu na fóre je len kali a aryan (rebuss je v štádiu vývinu).
hej, trepu o tom už 2 roky bez relevantnych výsledkov, zatiaľ čo počet utopenych permanentne rastie, dobra praca
Žiaľ, takéto veci sa neudejú lusknutím prstov. Zase, to len kotlebovci a pod. verbež vie "robiť" poriadky vo všetkom. Ale realita je jednoducho iná. Ďalej tu je istý súvis s tým, čo som naznačil ako posledné. Isté štrukturálne a systémové javy sa takmer nedajú zmeniť, respektíve to je hudba budúcnosti. Ty to odbiješ tým, že ide o "žvásty," ale je to realita. Je mi jasné, že ty ako protagonista "there is no alternative" takéto niečo nemôžeš prijať, lebo by si sa ocitol v začarovanom kruhu, kde by ti ako východisko ostali už naozaj len tí nacisti, ktorí by tento problém riešili fyzickou likvidáciou, násilnou internáciou alebo inými brutálnym spôsobmi. Plno afrických štátov je v rozklade aj vďaka pôsobeniu spomenutých faktorov. Potom tu máme ale aj také GO, ktoré je ale takisto vyvolané človekom a znova nie človekom ako JA, alebo iní tu na fóre, ale 150 ročným pôsobením kapitalistických princípov (ich obhajcami a protagonistami), kde sa zisk a rast (všeobecne akumulácia kapitálu) povyšuje nad všetko a výsledkom je blížiaca sa ekologická (a následne aj humanitárna) katastrofa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Preberam? Moja rétorika je konzistentna, odkedy sa o tom bavim. Predstav si, že niektoré idey sú rovnaké bez ohľadu na politické pozadie a vzniknú nezavisle, to k tej retorike. A aká je tá agenda, ktorú preberam? Nože, povedz mi.

Nejde o lusknutie prsta, EÚ nechce zakročiť proti nestatnym organizáciam podporujucim nelegálny import a ďalšie protizákonné konania a nikoho to nesere, to je smutné.

Tie dristy o kapitalizme fakt spomínať nemusíš, toto nie je ta správna téma, snáď len 1 vetou: politické zriadenie ma len pramalý vplyv, ničenie prírody bolo výrazne horšie napr pri komunizme, nejde o zriadenie, ale o ľudí na vrchole
hughito
Redeemer
Redeemer

Nestojíš mi za to, aby som teraz sledoval príspevky späť do roku 2015, ale nezdá sa mi, že by si vtedy ešte blúznil o nejakom importe a mal takto nastavený slovník. Ale ak sa ti chce, skús si to pohľadať a obhájiť sa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ty to tvrdíš, ty to dokáž ^^

Vtedy bola vyššia imigracia cez Balkán, importu cez Stredozemné more som sa venoval len menej, ale spomínam si na svoje posty o vozeni cez more na drevených lodiach a množstvo prepravených pasažierov, pričom som navrhoval ich potápanie po vysadení cestujúcich, čo nejaký miestny slnieckar nepodlozene označoval za cielené zabíjanie

Ešte čakám na tu moju neonacisticku agendu...

Vzhľadom na predpokladaný vyšší výskyt slova neonacizmus a jeho odvodenin vďaka tvojim obvineniam, zavadzam nový pojem "neonka", snáď sa uchytí aspoň tak ako import
Napísať odpoveď