Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
baldorex
Addict
Addict

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa baldorex »

xH4wK napísal:"Vysvetľuje prečo bežní ľudia chválili kotlebove hliadky"
Treba na rovinu povedat, ze "vysvetluje preco male percento beznych ludi chvali kotlebove hliadky"

Takto je to spravne.
Aby sme sa tu zase netvarili ako s kotlebom a jeho hlupostami suhlasi kazdy bezny clovek.. lebo ja s tym napriklad nesuhlasim.
V podstate súhlasím. A to malé percento opäť zvýši kotlebove preferencie a to číslo stále rastie a rastie, na prekvapenie všetkých slniečkárov.

Teraz si pripomíname výročie prvých transportov zo slovenska do osvienčimu, vlakmi.

Ver tomu, že cestujúcich z toho blogu (tých čo mali kúpené lístky) viac trápi súčasná realita ako to čo bolo pred 40 rokmi.

Za nárast extrémizmu môže štát.
Lebo ten cestujúci videl, že môžeš byť hlučný špinavý smradlavý cigán a môžeš si vo vlaku robiť čo chceš, aj jazdiť zadarmo....štát a žsr sa tvári že nič nevidí (jeden sprievodca vo vlaku nezmôže naozaj nič), ľudia to ale vidia a reagujú, aj nárastom extrémizmu.

Ak by sa táto situácia riešila - napríklad tým ľuďom ani nemal byť umožnený nástup do vlaku kvôli ich špine a smradu, po hlučnom správaní mali byť vylúčení z dopravy - nie kvôli tomu že sú cigáni, ale kvôli tomu že obťažovali ostatných cestujúcich - tak by bežný človek videl, že sa problémy riešia a kotleba by nemal šancu byť v parlamente.

Prístupom hughita, ktorý sem hodí príspevok, že veď kriminalita vo vlaku je nízka, pozri štatistiky, ten kotleba bude iba rásť....
rebuss
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rebuss »

xH4wK napísal:Treba na rovinu povedat, ze "vysvetluje preco male percento beznych ludi chvali kotlebove hliadky"
Aby sme sa tu zase netvarili ako s kotlebom a jeho hlupostami suhlasi kazdy bezny clovek.. lebo ja s tym napriklad nesuhlasim.
Nie je to malé percento, a určite je zbytočné sa tu handrkovať o nejaké čísla. Počítajme tam celú jeho voličskú základňu z 2016, plus ďalší a ďalší ludia, ktorí sa stretávajú s hliadkami, resp. s riešením problému, opakujem dennodenne, a vidia tam logo ĽS-NS, taktiež vidia, že vo vlaku, kde predtým nebol kľud, už zrazu je, atd atd, tak preferencie danej strane predsa len stúpnu, je to fakt. Hovorí sa o tom aj v médiách, ale každý s tým ma problém pochopiť prečo. Neriešia podstatu problému, lebo ako aj vo vašej realite, žiadne predsa neexistujú.

Samozrejme nesúhlasí s ním každý, to tu riešime dookola, ludia ako vy, si daný problém, hoc aj malinký ako je popísaný v tom článku, nevedia ani predstaviť, lebo sa s ním nestretli(?), niekedy to samozrejme je aj determinované ideologicky, ako u kolegu vyššie.
xH4wK napísal:Slniecko z kaviarne je len take to vase klasicke skatulkovanie ktore ale vy sami nemate radi
Je to pravé pomenovanie vecí, resp. skutočností.
xH4wK napísal:Alebo poviem to este inak.. blog/clanok sa venuje jednej oblasti, v dalsich stovkach sa taketo veci diat nemusia.. a podla statistik ani nedeju
Ty musíš byť jedným z tých, ktorí robia v teréne, resp. si robia túry po osadách dobrovolne a mapujú jednotlivé oblasti a tak vieš, že takýto problém sa vyskytuje iba ojedinele. Alebo sa snáď mýlim..
xH4wK napísal:A ako som povedal.. zas a znova, vsetko je o ludoch.. ten tzv. "bezmocny sprievodca" ako iste vieme, nie je vobec taky bezmocny.. ale to by ste museli poznat pravomoci sprievodcu.. ide len o to, ze niektorym ludom sa proste nechce.. nic riesit.
Ak ide o riešenie problémov s degešmi, tak tam je častokrát bezmocný aj príslušník policajného zboru, nuž takýto krásny a bezpečný život v krásnom právnom štáte (ale asi ani to nebude zahrnuté v štatistikách, takže to môžeme vypustiť).

Ešte k tej bezmocnosti, ako si to predstavuješ? Celý vozeň cestujúcich sa teraz mal nahrnúť a pochytať cigáňov za nohy aby nemohli povyskakovať, len preto aby ich mohla polícia povoziť na stanicu a potom po hodinke prepustiť? Alebo sám sprievodca, ktorý asi nie je špeciálne cvičený na zvládanie takýchto situácií, tiež pochybujem, že má za sebou základný kurz sebaobrany a zneškodnenia v prípade ohrozenia života, mal robiť čo? Čítal si vôbec ten článok, vieš si predstaviť takúto situáciu, a vžiť sa do človeka, ktorá s tým musí robiť každý deň, a akú má zodpovednosť? Už len tá bezmocnosť v podobe tlakov politickej, mediálne a policajnej šikany, ak by sa niečo nevyhnutné "nedajbože" stalo.

Aj si niekedy kladiem otázku, ako asi by riešili podobné, niekedy dokonca aj horšie problémové situácie, ludia ako vy. V prvom rade by ste boli zostatí šokom, ved to predsa nemôže byť realita. "V mojej hlave to vyzeralo ináč."
xH4wK napísal:Takze je toto problem v nejakom systeme ? Nie, je to problem zasa len v ludoch.
Som rád, že si kladieš aspoň nejaké otázky na zamyslenie, ale fakt by si sa nad nimi mal zamyslieť, ak teda nechceš vyznieť ako niekto, kto si bude omieľať svoje až kým zistí, že veci sa predsa len majú ináč než si si vsugeroval (ak ti to teda tvoje/vaše ego dovolí pripustiť).

Nechápem tento myšlienkový pochod. Je tu daný problém, ktorý treba riešiť, len nikto ho riešiť nebude, a to len zo strachu z označenia všelijakými nálepkami, stratou kariéry, zosmiešnenia, a ďalej lebo to niekomu takto vyhovuje, až do momentu kým to fakt nenaserie "celé" to obyvateľstvo, ktoré sa určite nenachádza len v nejakej jednej oblasti.

Celkovo sa k tomuto už vyjadrovať nebudem, a aby sme sa tu netočili v kruhu OT, bol by som rád ak by sme sa vrátili k téme, ak sa niekto ešte potrebuje vyjadriť stručne, kludne, ale ďalšiu, hlbšiu diskusiu smerovať do príslušnej témy "Rómovia na Slovensku".
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Zase to iste dookola, ani len naznak pochopenia.. ja som z dediny a v okoli su dalsie dediny.. a hadaj kto tu zije ? Cigani.
Mozem povedat, ze vacsina je v pohode. Samozrejme vela ich je aj takych, ze ich clovek nerad stretava.. ale takych tu je vela aj bielych.
Kamarat rom je socialny pracovnik pre UPSVaR, vyrastol v domove kde mu dali priestor aby mohol dokoncit aspon strednu skolu a vyuzil to.
Na FB neustale dava prispevky o tom ako pracuje s romskou komunitou tu na vychode, aky progres sa robi.. a za poslednych par rokov ho aj vidim.

A teraz mi povedz, odkial cerpas informacie ty ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som tu dávno v danej téme písal, že tiež som žil na dedine, kde boli aj cigáni. Čiže žiadne slniečko z kaviarne. Áno, nebola to dedina na východe, ale na západnom Slovensku, kde boli prakticky všetci cigáni úplne normálni, nič špeciálne sa okolo nich nedialo. Ani vo vedľajších dedinách či mestách. A chodili aj vlakom, aj ja, chodilo ich aj viac naraz a vždy platili. Čiže nepopieram, že na východe v rôznych osadách môžu byť problémy a ľudia sú svedkami rôznych situácií, ale ide o to isté: nemožno paušalizovať.

A Kotlebove hliadky išli, pokiaľ viem, riešiť kriminalitu. Ako by riešili danú situáciu popísanú v blogu? Aké by mali kompetencie to riešiť? Kotlebovci a ich hliadky sú výsmech, je to hranie sa na gardistov, samozvaní ochrancovia poriadku. Nastoľovanie poriadkov je jeden zo základných znakov fašizmu.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

baldorex napísal:
Ak by sa táto situácia riešila - napríklad tým ľuďom ani nemal byť umožnený nástup do vlaku kvôli ich špine a smradu, po hlučnom správaní mali byť vylúčení z dopravy - nie kvôli tomu že sú cigáni, ale kvôli tomu že obťažovali ostatných cestujúcich - tak by bežný človek videl, že sa problémy riešia a kotleba by nemal šancu byť v parlamente.
Máš 100% pravdu, ale asi sa na mňa nahneváš :) Z ktorej planéty si priletel?
Keby toto začal niekto robiť, tak by ho slniečkári zožrali za živa. A Brusel a celý "vyspelý" Západ, by nám hrozili sankciami.
baldorex
Addict
Addict

hughito napísal:Ja som tu dávno v danej téme písal, že tiež som žil na dedine, kde boli aj cigáni. Čiže žiadne slniečko z kaviarne. Áno, nebola to dedina na východe, ale na západnom Slovensku, kde boli prakticky všetci cigáni úplne normálni, nič špeciálne sa okolo nich nedialo. Ani vo vedľajších dedinách či mestách. A chodili aj vlakom, aj ja, chodilo ich aj viac naraz a vždy platili. Čiže nepopieram, že na východe v rôznych osadách môžu byť problémy a ľudia sú svedkami rôznych situácií, ale ide o to isté: nemožno paušalizovať.

A Kotlebove hliadky išli, pokiaľ viem, riešiť kriminalitu. Ako by riešili danú situáciu popísanú v blogu? Aké by mali kompetencie to riešiť? Kotlebovci a ich hliadky sú výsmech, je to hranie sa na gardistov, samozvaní ochrancovia poriadku. Nastoľovanie poriadkov je jeden zo základných znakov fašizmu.
1 situáciu mal riešiť sprievodca. To samozrejme nezvládol a sklopil uši. Logicky 1 vs 50 ľudí bez rešpektu, to inak dopadnúť nemôže. Zlyhanie ŽSR.
2 nezvládnutú situáciu mala okamžite riešiť železničná polícia. Kde boli policajti? Tu zlyhal štát.
Situácia z blogu sa nedeje raz za rok, ale pravidelne každý týždeň. Ak polícia o tejto situácii nevie (ale kotlebovci zázrakom áno), opäť je to zlyhanie štátu.

ŽSR klopí oči, štát nerieši lebo skutky sa nedejú. Ostáva frustrovaný cestujúci, ktorý platí za to, že cestuje v smrade a hluku, ktorý robí špinavý čierny pasažier....

A potom príde kotleba, ktorý to rieši ako tu vo videu od štvrtej minúty.

Tam si vo videu jeden jadrový fyzik nekúpil lístok a bol agresívny....tak by to riešili kotlebovci.

Naozaj sa stále divíte že mu rastú preferencie?
Opakujem, tu nepomôže školský výlet do koncentráku, ani viac hodín dejepisu. Kotleba nie je problém, Kotleba je len dôsledok.
Keď bude štát riešiť reálne problémy ľudí, nebude Kotleba.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

rebuss: môžem vedieť odkiaľ pochádzaš/bývaš? mesto?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

zabudas na to, ze iba tazko sa daju porovnavat Romovia zo Zapadneho Slovenska a z Vychodu.
Pretoze ich kulturna asimilacia s vecsinovym obyvatelstvom je na Vychode vecsinou nizka zatial co na Zapade velmi vysoka. Na Zapade mas Romov ktori su napr znami majstri remesla, kováči, umelci a ich zivotna a kulturna uroven je minimalne rovnaka ak nie vyssia ako u vecsinoveho obyvatelstva. Na Vychode to ale neplati.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

dnes Uhrík v RTVS v O 5 minút 12. Zatiaľ sa zhodil a vyhovára sa na všetko, za všetko zlé čo urobila ĽSNS v BB kraji môže vláda, všetci im hádžu polená pod nohy a oni nemôžu robiť svoj program, ktorý sľubovali.

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2017, 11:55)
+ Magián na TA3. Hm dnes im dali priestor.
xH4wK

Krasne, aspon sa pekne ukazuju a vyfarbuju.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

sak pome si aj my tu spravit nejaku tu "realitu", niektori uz napisali, ja sa tiez pridam. nie som z dediny, som to kaviarenske slniecko, ktore vyrastalo v bratislave vo vrakuni/podunajsky biskupiciach. kazdy kto pozna bratislavu vie ze vrakuna nie je nic moc cast a ze je tam velke mnozstvo ciganov.
pocas svojho detstva som mal nemalo zlych skusenosti s ciganmi. ale tak aky kazdy co v takejto spolocnosti vyrastal, som nikdy tupo negeneralizoval, pretoze na kazdeho "neprisposobiveho" cigana som vedel vymenovat rovnako neprisposobiveho bieleho a dvoch ciganov ktori boli uplne v pohode a nikdy som s nimi nemal problem alebo som sa s nimi dokonca kamaratil.

v realite som mal vzdy viac problemov s vyholenymi hlavami ako s ciganmi.
xH4wK

Suhlasim.. taktiez som mal realne podstatne viac zlych skusenosti prave s arogantnymi (bielymi) hlupakmi, preto som na takych ludi strasne vysadeny.
Presne taky ludia ako su v LSNS a dost velka cast ich volicov su problemom dnesnej spolocnosti, nie par ciganov.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

no pockaj, ale riesime tu aroganciu a hlupost ludi ? alebo ich neprisposobive spravanie, neochotu pracovat, absolutne nezaclenenie sa do spolocnosti, ziadne hygienicke navyky...a mozem pokracovat.

Poznam x+1 tupych bielych ludi, aj vyholene lebene, ktorych IQ body by sa dali zratat na prstoch jednej ruky...ale tu sa jedna o asocialov, ktori nebudu pracovat nikdy a nikde, len natrcaju ruku a hovoria "daj" a zneprijemnuju zivot kazdemu na okolo

Negeneralizujem. Mam vynikajucu kamaratku romku a viem, ze aj romovia su slusni...ale to percento je (bohuzial) zanedbatelne
xH4wK

Takych co len vystru ruku a daj je nespocetne vela.. hlavne bielych.
Hygienicke navyky a podobne.. to si myslis, ze je to len problem romov ? hah.
baldorex
Addict
Addict

xH4wK napísal:Suhlasim.. taktiez som mal realne podstatne viac zlych skusenosti prave s arogantnymi (bielymi) hlupakmi, preto som na takych ludi strasne vysadeny.
Presne taky ludia ako su v LSNS a dost velka cast ich volicov su problemom dnesnej spolocnosti, nie par ciganov.
ty by si mal ísť minimálne do euro parlamentu, vieš geniálne vystihnúť gro problému :)

Čiže problém je lsns, nie pár cigánov. No bomba. :)

A tým platiacim cestujúcim vo vlaku dáš akú radu? Aby išli nabudúce autom a nezavadzali našej menšine? :)
xH4wK

Ty si dement ?
Sprievodca ma pravomoci toto riesit.. je tam policia.. za co su tito ludia plateni ? Snad nie za to, ze ked sa im nechce tak neriesia nic..
Lenivy ludia v statnej sprave to je problem.. vacsina slovenska je leniva a chce vela za nic.
TO JE PROBLEM TOHOTO STATU

Rada platiacim ludom ? Nech sa stazuju na pracovnikov zeleznic ktori nic nerobia.

A kedze sme v teme LSNS< tak ano LSNS je problem ktory treba riesit.. lebo tito ludia nikdy nemali dostat mandat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Da sa kupit listok do prvej triedy a tym sa vyhnut takymto skupinkam. Ale systemove riesenie to nie je.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

Ak niekto problem vidiet nechce, tak ho vidiet nebude :)

Problem su romovia, resp ich (ne)zaradenie do spolocnosti. A presne na tomto probleme si Kotleba (ktory s tymto problemom robi velke ho.no) vybudoval svoje pr.
baldorex
Addict
Addict

xH4wK napísal:Ty si dement ?
Sprievodca ma pravomoci toto riesit.. je tam policia.. za co su tito ludia plateni ? Snad nie za to, ze ked sa im nechce tak neriesia nic..
Lenivy ludia v statnej sprave to je problem.. vacsina slovenska je leniva a chce vela za nic.
TO JE PROBLEM TOHOTO STATU

Rada platiacim ludom ? Nech sa stazuju na pracovnikov zeleznic ktori nic nerobia.

A kedze sme v teme LSNS< tak ano LSNS je problem ktory treba riesit.. lebo tito ludia nikdy nemali dostat mandat.
prečítaj si pár mojich príspevkov dozadu.
S riešením to vidím podobne.
Akurát pre mňa kotleba nie je problém, ale dôsledok.
Ak bude pre teba riešenie problému riešiť kotlebu, skutočný problém sa nikdy nevyrieši a kotlebovi bude rásť podpora.

A dementa si nechaj na doma pre ocka.
xH4wK

Osobne od 6 mesiacov nezijem s rodicmi a otcovi kludne poviem, ze je dement.
Zijem na dedine 28 rokov, s ciganmi mam bohate skusenosti.. a cigansky problem nie je zdaleka celoslovensky problem, ani na udajne najhorsom vychode to nie je take hrozne.
Akurat niektori ludia su strasne alergicky na romov respektive su casto aj rasisti a preto tych par percent kvoli tomu kotleba nahrabal.

Kotleba neponuka absolutne ziadne realne riesenie.. zatial co ako som pisal, aktualne programy maju badatelne aj meratelne zlepsenia.. toto je cesta, a nie Kotleba.

Ja nevravim, ze romovia nie su niekde problem.. vravim, ze to nie je celoslovensky problem a ani zdaleka sa nedotyka vacsinovej casti obyvatelstva.

Kto navyse stale nevidi, ze LSNS je fasisticka strana.. tak je bud sam fasista alebo totalne hlupy clovek.
Napísať odpoveď