xH4wK napísal:Treba na rovinu povedat, ze "vysvetluje preco male percento beznych ludi chvali kotlebove hliadky"
Aby sme sa tu zase netvarili ako s kotlebom a jeho hlupostami suhlasi kazdy bezny clovek.. lebo ja s tym napriklad nesuhlasim.
Nie je to malé percento, a určite je zbytočné sa tu handrkovať o nejaké čísla. Počítajme tam celú jeho voličskú základňu z 2016, plus ďalší a ďalší ludia, ktorí sa stretávajú s hliadkami, resp. s riešením problému, opakujem dennodenne, a vidia tam logo ĽS-NS, taktiež vidia, že vo vlaku, kde predtým nebol kľud, už zrazu je, atd atd, tak preferencie danej strane predsa len stúpnu, je to fakt. Hovorí sa o tom aj v médiách, ale každý s tým ma problém pochopiť prečo. Neriešia podstatu problému, lebo ako aj vo vašej realite, žiadne predsa neexistujú.
Samozrejme nesúhlasí s ním každý, to tu riešime dookola, ludia ako vy, si daný problém, hoc aj malinký ako je popísaný v tom článku, nevedia ani predstaviť, lebo sa s ním nestretli(?), niekedy to samozrejme je aj determinované ideologicky, ako u kolegu vyššie.
xH4wK napísal:Slniecko z kaviarne je len take to vase klasicke skatulkovanie ktore ale vy sami nemate radi
Je to pravé pomenovanie vecí, resp. skutočností.
xH4wK napísal:Alebo poviem to este inak.. blog/clanok sa venuje jednej oblasti, v dalsich stovkach sa taketo veci diat nemusia.. a podla statistik ani nedeju
Ty musíš byť jedným z tých, ktorí robia v teréne, resp. si robia túry po osadách dobrovolne a mapujú jednotlivé oblasti a tak vieš, že takýto problém sa vyskytuje iba ojedinele. Alebo sa snáď mýlim..
xH4wK napísal:A ako som povedal.. zas a znova, vsetko je o ludoch.. ten tzv. "bezmocny sprievodca" ako iste vieme, nie je vobec taky bezmocny.. ale to by ste museli poznat pravomoci sprievodcu.. ide len o to, ze niektorym ludom sa proste nechce.. nic riesit.
Ak ide o riešenie problémov s degešmi, tak tam je častokrát bezmocný aj príslušník policajného zboru, nuž takýto krásny a bezpečný život v krásnom právnom štáte (ale asi ani to nebude zahrnuté v štatistikách, takže to môžeme vypustiť).
Ešte k tej bezmocnosti, ako si to predstavuješ? Celý vozeň cestujúcich sa teraz mal nahrnúť a pochytať cigáňov za nohy aby nemohli povyskakovať, len preto aby ich mohla polícia povoziť na stanicu a potom po hodinke prepustiť? Alebo sám sprievodca, ktorý asi nie je špeciálne cvičený na zvládanie takýchto situácií, tiež pochybujem, že má za sebou základný kurz sebaobrany a zneškodnenia v prípade ohrozenia života, mal robiť čo? Čítal si vôbec ten článok, vieš si predstaviť takúto situáciu, a vžiť sa do človeka, ktorá s tým musí robiť každý deň, a akú má zodpovednosť? Už len tá bezmocnosť v podobe tlakov politickej, mediálne a policajnej šikany, ak by sa niečo nevyhnutné "nedajbože" stalo.
Aj si niekedy kladiem otázku, ako asi by riešili podobné, niekedy dokonca aj horšie problémové situácie, ludia ako vy. V prvom rade by ste boli zostatí šokom, ved to predsa nemôže byť realita. "V mojej hlave to vyzeralo ináč."
xH4wK napísal:Takze je toto problem v nejakom systeme ? Nie, je to problem zasa len v ludoch.
Som rád, že si kladieš aspoň nejaké otázky na zamyslenie, ale fakt by si sa nad nimi mal zamyslieť, ak teda nechceš vyznieť ako niekto, kto si bude omieľať svoje až kým zistí, že veci sa predsa len majú ináč než si si vsugeroval (ak ti to teda tvoje/vaše ego dovolí pripustiť).
Nechápem tento myšlienkový pochod. Je tu daný problém, ktorý treba riešiť, len nikto ho riešiť nebude, a to len zo strachu z označenia všelijakými nálepkami, stratou kariéry, zosmiešnenia, a ďalej lebo to niekomu takto vyhovuje, až do momentu kým to fakt nenaserie "celé" to obyvateľstvo, ktoré sa určite nenachádza len v nejakej jednej oblasti.
Celkovo sa k tomuto už vyjadrovať nebudem, a aby sme sa tu netočili v kruhu OT, bol by som rád ak by sme sa vrátili k téme, ak sa niekto ešte potrebuje vyjadriť stručne, kludne, ale ďalšiu, hlbšiu diskusiu smerovať do príslušnej témy "Rómovia na Slovensku".