Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Diskusie na politické témy...
veddy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Príspevok od používateľa veddy »

Zásadný problém je, že väčšina ľudí nehodnotí informácie nezaujato, ako také. Hodnotia iba a len zdroj! To dáva možnosť vzniku bezduchým a nič nehovoriacim pojmom ako Fake News. Ako by to bolo niečo nové, bezprecedentné. Fake News tu vždy boli, stále sú a vždy budú. To je jeden z princípov tejto reality. A bohužiaľ veľa ľudí ten pojem berie vážne, ale iba a len keď to povie ich "dôveryhodný" zdroj. Bez ohľadu na to, či už je to Kotleba, Kiska, Fico, SV, SME alebo DenníkN..
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

ono, tento postup je velmi výhodný z časového hľadiska. Ak nájdem nepravdivú správu na portáli, kotrý dva razy navštívim, tak ho velmi dlho potom nenavštívim. Podobne to robím ja ale s tým rozdielom, že keď si raz za pár mesiacov nájdem čas, tak si prejdem články médiíí, ktoré normálne nečítam. Myslím, že teraz mám na programe budúceho mesiaca to video, ktoré sem[edit: do inej témy] hughito dával o fašizme.
veddy
Medium Star
Medium Star

Presne tak, ak chce mať, človek prehlaď "musí" pozerať ako FOX NEWS tak aj CNN.. ako RT tak aj BBC..
Je úplne groteskné, ak niekto hovorí aký má vyvážený názor, ale už len pri zmienke o RT sa ironicky a priblblo zasmeje. Lebo ten kto pozerá RT aj BBC nemá vyvážený názor. Vyvážený názor má len ten, kto pozerá "výlučne" BBC :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

s tym vyvazenym nazorom je problem ten, ze si od BBC pozries dokument o MH17 a vyhlasis, ze su do presstitutky, lebo RT mala pravdu v kazdej z 20 oficialnych protichodnych verzii.
veddy
Medium Star
Medium Star

Nie, to nie je pravda. BBC je jedno z .., ak nie číslo jedna, čo sa týka kvality spravodajstva v mojich očiach. MH17 som neštudoval, takže ku tomu sa ti konkrétne nevyjadrím.
jackb
Redeemer
Redeemer

to bol len priklad najvacsieho rozporu medzi (prave) BBC a RT.
ludia, ktori sympatizuju s Ruskom vitali vydanie dokumentu s pravdou o tom co sa stalo s tym lietadlom. Mysleli, ze ten potvrdi vsetky verzii vysielane RT. vysledok je vsak film, ktory vyvracia to, co RT prezentovala na tuto temu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Solo_Kamen:

Pohŕdanie? Uff, ale si mi dal. A prečo mnou pohŕdaš? Lebo mám iný názor ako ty? Detinské a hlavne hlúpe.

Nemám psychiatra - nesmieš všetkých prirovnávať k sebe. Ale určite by nadšený bol, v dobrom.

Aký argument to vlastne celý čas odo mňa chceš? Už si vysvetlil, prečo proruský odpad využíva americké vynálezy a prečo protižidovské a kdejaké iné pseudoinformačné weby využívajú židovské veci? Nie. Netuším, aký argument, o čom, proti čomu alebo za čo vlastne odo mňa chceš.

Namyslený magor? Na to si prišiel kde? Poznáš ma? Neodpovedáš, pretože nevieš :)

veddy: Je mi síce jasné, že reagovať na megatrolla je zbytočné, ale je to úplne jednoduché - ak nejaký portál pravidelne šíri hoaxy, klamstvá, výmysly a bludy, tak nie je prekvapením, že ho niekto nazve "fake news". Presne tak, ako keď niekto nazve Fica klamárom, pretože klamal, klame a klamať bude. Preto je potrebné pozerať sa na zdroj - ak viem, že niekto perpetuálne klame, nemá, dôvod považovať jeho výplody za pravdivé, racionálne ho totiž na základe predošlého pozorovania považujem za klamára. Nie je to zložitý koncept.
Solo_Kamen
King
King

seth82 napísal:Už si vysvetlil, prečo proruský odpad využíva americké vynálezy a prečo protižidovské a kdejaké iné pseudoinformačné weby využívajú židovské veci? Nie.
Klameš, keby si čítal čo píšem tak by si vedel, že som ti na otázku odpovedal. A aby som ti to ešte ulahčil, ty úžasný politológ, tak budem citovať sám seba.
Solo_Kamen napísal:Ale keď ozaj tak silno chceš odpoveď, tak používajú FB a americké komponenty, pretože je to podla nich dobrá volba, tak to v kapitalizme chodí. Ale ak chceš vedieť úplne presnú odpoveď, tak sa choď opýtať redaktorov.

Aj ked neviem, prečo dávaš SV dokopy z proruským a protižidovským odpadom, v poslednej dobe tam počujem skôr pro-izrealeské postoje.
veddy
Medium Star
Medium Star

jackb napísal:to bol len priklad najvacsieho rozporu medzi (prave) BBC a RT.
ludia, ktori sympatizuju s Ruskom vitali vydanie dokumentu s pravdou o tom co sa stalo s tym lietadlom. Mysleli, ze ten potvrdi vsetky verzii vysielane RT. vysledok je vsak film, ktory vyvracia to, co RT prezentovala na tuto temu.
Veľmi dobrý príklad, tento MH17. Ak tam sú protirečenia, treba ich zvážiť. Viniť niekoho, že slepo verí tomu čo reportuje RT a zároveň nekriticky veriť tomu čo reportuje BBC, je pokrytecké.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Solo_Kamen:

Takže ja iba zopakujem časti svojho príspevku:

Pohŕdanie? Uff, ale si mi dal. A prečo mnou pohŕdaš? Lebo mám iný názor ako ty? Detinské a hlavne hlúpe.

Nemám psychiatra - nesmieš všetkých prirovnávať k sebe. Ale určite by nadšený bol, v dobrom.

Aký argument to vlastne celý čas odo mňa chceš? Už si vysvetlil, prečo proruský odpad využíva americké vynálezy a prečo protižidovské a kdejaké iné pseudoinformačné weby využívajú židovské veci? Nie. Netuším, aký argument, o čom, proti čomu alebo za čo vlastne odo mňa chceš.

Namyslený magor? Na to si prišiel kde? Poznáš ma? Neodpovedáš, pretože nevieš :)

Nie, neodpovedal si mi. Ten tvoj hysterický výgrc nie je odpoveďou. A prečo SV dávam dokopy s protižidovským odpadom? Pretože je.

https://www.facebook.com/SlobodnyVysiel ... 9244734568

Som zvedavý na to, ako to vysvetlíš :)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

No a ? Uz sa to tu rozoberalo, kazdy si to vsak berie po svojom.

Bezna prax - zdielanie prispevku/clanku, nikde netvrdia, ze s danym clankom suhlasia alebo nie. S cielom rozprudit diskusiu co sa aj z casti podarilo.

Tu co bolo naznacovane s tym kapitalizmom.. tak biznis robi svoje nie ? Ked chcem nalakat ludi, zdielam vsetko mozne, aby som sa lisil od mainstreamu, hlavne take to "zaujimave" ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

a co vyriesi, ze sa robotnici zo zeleziarni, alebo drevorubaci rozpravaju o ockovani ci geopolitike?
butthead
Darca
Darca

No ja neviem, preco je potom taky dopyt :)
veddy
Medium Star
Medium Star

jackb napísal:a co vyriesi, ze sa robotnici zo zeleziarni, alebo drevorubaci rozpravaju o ockovani ci geopolitike?
Kam smeruješ touto otázkou?
Ktorej z týchto tém sa ty venuješ profesionálne? Alebo hádam obom?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Smeroval to na Gaussovu krivku. Bež si ju vygúgliť. Ak potrebuješ jej vysvetlenie, tak a) mal si sa lepšie učiť b) potrebuješ niekoho, kto by ti ju vysvetlil a aj jej dopad na spoločnosť.

A kde konkrétne on písal o tom, že sa týmto témam venuje profesionálne? Nechceš náhodou zareagovať na to, čo som napísal vyššie o fake news, alebo si (ako zvyčajne) vo svojej hlavičke nenašiel argumenty?
jackb
Redeemer
Redeemer

veddy asi smeruje na to, ze ked napriklad nemam vzdelanie v geopolitike, ani ja by som ku nej nemal vyjadrovat. bolo by to pokrytecke. ale aby mal pokojne sny, tak prave z nej mam statnicu a tiez ma dopad na to, comu sa venujem profesne.

//autoeditácia príspevku (28 Mar 2017, 10:28)
butthead napísal:Ked sa dozvies, ze frajerka ti prespava s inym, budes jej doverovat ? Rozides sa s nou a najdes si inu. To plati aj pre media a co sa stalo aj v pripade SME ako si odidenci zalozili N, no lenze co sa nasledovalo tiez nebolo celkom ok, ESET, zakazovanie diskusii, spoplatnenie len niektorych clankov, zvolili si nestastny model podnikania.
Prílohy
cenzura_a_vek.png
butthead
Darca
Darca

Nechapem co tym chces povedat. Je tam snad nejaka diskusia zamknuta, ze sa neda nic napisat ?
jackb
Redeemer
Redeemer

nie, ale alternativne medium konecne vysvetlilo, preco su niektore diskusie v mainstreame zamknute
Solo_Kamen
King
King

Nie, jackb, vysvetlilo, že nie je dobré niektoré typy príspevkov písať, nie, prečo sú niekde zamknuté diskusie. To sú dve odlišné veci, prečítaj si ten text ešte raz.
butthead
Darca
Darca

jackb napísal:nie, ale alternativne medium konecne vysvetlilo, preco su niektore diskusie v mainstreame zamknute
Neviem ci konecne... Ale tak vidis, staci to len podobnym sposobom oznamit, vopred upozornit a nemusia diskusie zakazovat/zamykat.
Napísať odpoveď