Drobné opravy svojho auta / motorky
-
nejakymarko
Addict
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Pani taka otazocka
vsimol som si, ze mi ide od podvoz neajky divny zvuk, akoby sa trel plech o plech
Najviac si to vsimam, pri brzdeni, vtedy to je dost vyrazne a aj pri jazde, ak zatacam volantom, v priamom smere nic nepocujem, ak pootocim voalnt doprava, napr na dialnici, takze staci mierne, zacne sa ozyvat suchanie
Nenapada vas, co by to mohlo byt? Mne ako prve napadli brzdove platnicky + kotuce (v zime obcas pri brzdeni piskali, teraz su ticho)
Ide o VW Passat variant B7 , 2,0tdi 125kw
vsimol som si, ze mi ide od podvoz neajky divny zvuk, akoby sa trel plech o plech
Najviac si to vsimam, pri brzdeni, vtedy to je dost vyrazne a aj pri jazde, ak zatacam volantom, v priamom smere nic nepocujem, ak pootocim voalnt doprava, napr na dialnici, takze staci mierne, zacne sa ozyvat suchanie
Nenapada vas, co by to mohlo byt? Mne ako prve napadli brzdove platnicky + kotuce (v zime obcas pri brzdeni piskali, teraz su ticho)
Ide o VW Passat variant B7 , 2,0tdi 125kw
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To ťa asi napadlo dobre. To si vieš pozrieť aj sám, či je to ono.
-
nejakymarko
Addict
Idem davat prezuvat kolesa na letne, tak to nejako pozru v jednom, ale ak by som si to mal pozriet sam, co pozerat? Hrubku kotuca, ci?
A ak by to teda boli kotuce, tak ake kupit? Pocul som, ze TRW sa davaju do prvovyroby, tak by som kupil asi take, len ma zaujima, ktore konkretne
A ak by to teda boli kotuce, tak ake kupit? Pocul som, ze TRW sa davaju do prvovyroby, tak by som kupil asi take, len ma zaujima, ktore konkretne
-
Grim
Darca
Zmerať kotúče, skontrolovať hrúbku platničiek a tiež či ti prasiatka jazdia...či niesú zaseknuté.
-
guess.whoo
Redeemer
mozno bude stacit aj ked to budes mat na zdvihaku potocit kolesom a odsledovat odkial ten zvuk ide. mne podobny zvuk vydavala astra, ale nic nebolo v neporiadku, len to proste robilo. daval som to kontrolovat 3 mechanikom. mal som nove kotuce a hovorili, ze sa to moze diat kym sa trosku zabehnu
-
Fabo
Hardcore addict
obcas sa stane ze sa kamienok dostane na nevhodne miesto, moze to vydavat podobne zvuky. Skus zacuvat nejakych 15 metrov aspon, ak je to tym, mal by vypadnut a bude OK
-
nejakymarko
Addict
Nie nie kamienkom to nie je. Pozorujem to uz dlhise, posledny tyzden cca a tyzdenne spravim dost km
Tiez som to najskor pripisoval kamienku, ale to uz je pridlho
Tiez som to najskor pripisoval kamienku, ale to uz je pridlho
-
guess.whoo
Redeemer
inak s tym kamienkom..tiez som ho mal raz zaseknuty v kolese na felcke a myslel som si, ze to je nieco vaznejsie. dal som dole koleso, poklepal a vypadol odniekial
-
nejakymarko
Addict
Kiez by to bolo len v tom
Kazdopadne v sobotu som dohodnuty v servise, ze mi to pozru, tak dam potom vediet, kde je chyba
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2017 19:09)
tak nakoniec to su zadne kotuce, ktore boli podla slov servisaka uz na doraz
(to sa cudujem, ze palubak nevyhodil absolutne ziadnu chybu) + predne loziska mali toto uz tiez dost za sebou, tak sa budu tiez menit
tak este otazka, aku znacky brzdovych komponentov + lozisk by ste odporucali?
Kazdopadne v sobotu som dohodnuty v servise, ze mi to pozru, tak dam potom vediet, kde je chyba
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2017 19:09)
tak nakoniec to su zadne kotuce, ktore boli podla slov servisaka uz na doraz
tak este otazka, aku znacky brzdovych komponentov + lozisk by ste odporucali?
-
Fabo
Hardcore addict
preco by mal palubak vyhodit chybu?
nie kazde auto ma dosticky so senzormi, a ak aj tvoje ma, nemas istotu ci tam niekto nedal druhovyrobu bez funkcneho dratovania.
Ak by dal dosticky bez senzoru, tak mu stale hadze chybu. Opoyrebovanie sa vsak vo vacsine pripadov pouziva len na prednych kolesach.
-
nejakymarko
Addict
Tak uvidime no 
a co sa tyka tych znaciek? Co by ste odporucali?
Momentalne mam preferenciu brzdy ATE a loziska ogiro diel (dufam, ze ich maju v elite, tam nakupuje servisak)
a co sa tyka tych znaciek? Co by ste odporucali?
Momentalne mam preferenciu brzdy ATE a loziska ogiro diel (dufam, ze ich maju v elite, tam nakupuje servisak)
ATE je okej, ale cital som aj pripady o tom, ze sa kotucu zvlnili pre pribrzdeni, to sa ale moze stat pri kazdej znacke. Ja ich davam dlhodobo na auto a v pohode (aj ked teraz mam Zimmerman).
-
nejakymarko
Addict
Pani, tak zadne brzdy spolu s ložiskami minulý týždeň vymenené, ale včera som si všimol ďalší problém.
Výrazne sa mi zahrievajú zadne brzdové kotúče + na elektróne je akoby tmavosivý až čierny prach (+ sa mi o cca 1l/100 zvýšila spotreba, to som ale pripisoval zmene pneumatík zo zimných 205 na letné 235)
Predpokladám, že sa mi trú brzdové doštičky o kotúče, aj keď nebrzdím (a to mohlo spôsobiť aj zodratie predchádzajúcej sady)
Viete mi poradiť, kde by mohol byť problém?
Výrazne sa mi zahrievajú zadne brzdové kotúče + na elektróne je akoby tmavosivý až čierny prach (+ sa mi o cca 1l/100 zvýšila spotreba, to som ale pripisoval zmene pneumatík zo zimných 205 na letné 235)
Predpokladám, že sa mi trú brzdové doštičky o kotúče, aj keď nebrzdím (a to mohlo spôsobiť aj zodratie predchádzajúcej sady)
Viete mi poradiť, kde by mohol byť problém?
To môže byť úplná banalita ako zle nastavená ručná brzda alebo aj zatuhnuté brzdové piestiky v strmeni. Predpokladám, že ti to robil servis tak si myslím, že by bolo najvhodnejšie im to "reklamovať".
-
nejakymarko
Addict
Ano ano, dnes po praci sa tam mam zastavit, ale kedze som v tom uplny lajik, chcel by som mat aspon aky taky prehlad, co moze byt vo veci, aby som vedel aspon ako tak reagovat
Btw moze mat na to vplyv aj skutocnost, ze mam elektricku rucnu brzdu? nastavuje sa tam nieco na diagnostike pre vymene a podobne?
Btw moze mat na to vplyv aj skutocnost, ze mam elektricku rucnu brzdu? nastavuje sa tam nieco na diagnostike pre vymene a podobne?
Čo viem tak bez diagnostiky brzdové doštičky nevymeníš, počul som celkom vtipné príhody ako to niektorí skúšali aj bez diagnostiky
to sa jednalo o nejaký volkswagen.
-
nejakymarko
Addict
No ja mam tiež nejaký volkswagen
takže možné to je, aj keď viem, že som sa so servisákom pred výmenou bavil o tom, že bude musieť po výmene urobiť nejaké základné nastavenia
-
hojko
Site Admin
Vymenis aj zadne brzdy bez diagnostiky, ak mas EPB a to tak, ze pripojis 12V bateriu priamo na kontakt EPB po dopojeni kabla. Starsie VW/Audi sa nemuseli nastavovat cez diagnostiku, auto si to spravilo automaticky. Novsie auta uz musis nastavit - musis zadat hrubku platniciek a spravit adaptaciu, cim sa 3x zadna brzda zabrzdi+odbrzdi. Castokrat to hodi chybu, takze sa to podari az na par pokusov, ale potom je s tym uz pokoj.
-
tacosi
Moderátor
Zadavat hrubku nemusis,el.vie kedy je nadoraz podla zatazenia meranim amperov . Diagnostikou si brzdice otvoris,dosticky vymenis a das zakladne nastavenie. Potom tak,ako pise hojko,sa 3x zatvoria a 3x otvoria a je hotovo.
Co sa tyka zahrievania,tak je par moznosti. Derava manzeta na piestiku=oxidacia-spina na nom a tak sa nezasunie tolko kolko ma,dalsia je ze niesu namazane 2 vodiace capy strmena ,alebo je hrdza vo vodiacich drazkach pre dosticky na strmenoch,hlavne na vnutornej dosticke.
Co sa tyka zahrievania,tak je par moznosti. Derava manzeta na piestiku=oxidacia-spina na nom a tak sa nezasunie tolko kolko ma,dalsia je ze niesu namazane 2 vodiace capy strmena ,alebo je hrdza vo vodiacich drazkach pre dosticky na strmenoch,hlavne na vnutornej dosticke.