Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa japaja »

ja len toľko k tomu že je to z AAA
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

si myslim, ze to uviedol ako priklad :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Syfon »

Pri tejto generácii Grand Vitary 1998-2005 si treba dávať pozor na funkčnosť pohonu 4x4, v prednom diferenciáli bola zubová spojka, ovládaná tlakom z kompresora, ktorá pripájala poloosi k diferenciálu, často sa stáva, že spojka je zodratá a preskakuje, neudrží tlak, nefunkčný kompresor, v lepšom prípade len poškodené hadičky, bežná je oprava zavarením spojky vyhodením kompresora a montáže manuálnych voľnobežiek na nábojoch predných kolies - definitívne a snáď nezničiteľné riešenie. Prvé ročníky mali kvôli nízko umiestnenému nalievaciemu otvoru oleja v prednom diferenciáli málo oleja, takže v dife trpeli ložiská kým neodišli, autorizáky to riešili navŕtaním ďalšieho otvoru do difu alebo nalievaním oleja na naklonenom aute, novšie modely majú už upravený obal diferenciálu a otvor umiestnený vyššie. Benzínové motory v celku spoľahlivé, 2.0 bol náchylný na zvýšenú spotrebu oleja, 1.6 je čo sa spoľahlivosti a spotreby na tom lepšie len jej chýba trochu výkon ale na 3 dverovú stačí, ak mali autá pravidelný servis tak by som sa nebál. S LPG si motory nerozumejú, odchádzajú ventily. Dízle neriešim :) Pri testovacej jazde treba skúsiť prudší rozbeh, ak to bude hlasno hrkotať je vyťahaná reťaz v rozvodovke. Treba určite skontrolovať spodok, úniky olejov z prevodoviek a difov a vôle v kardanoch. Nekupoval by som upravované autá, nikdy nevieš kto to ako sfušoval, pri zvýšených autách sú najviac namáhané predné homokineťáky a obal difu, pri ťažkom zaobchádzaní praskajú. Pozor na hrdzu obzvlášť na ráme. Inak sú to spoľahlivé a dobré autá, ak nebol zanedbávaný servis, ale ak zle vyberie, užije si srandu :) A základ, 4x4 sa na asfalte nesmie používať, nemá to medzidif, ak tak bolo auto jazdené, ruky preč.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Takuto odpoved som velmi tuzil :D
Diky moc. Pretlmocim.
Pripadne, vhodnu alternativu? I ked dost ostro ide po tej Vitare.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď sa podarí kúpiť dobrý kus, o ktorý bolo starané tak Grand Vitara nie je zlá voľba, ak by sa časom vyskytli problémy so 4x4 dajú sa riešiť. Alternatívy, neviem to je ťažko, záleží čo vlastne chce a koľko na to má, ja som zaťažený na Suzuki, takže taká trojdverová nová Grand Vitara (2005-2014) do mesta akurát, s benzínovou 1.6 to malo stály pohon 4x4 bez uzávierky a redukcie, len ich je málo a ceny si držia.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

https://www.autobazar.eu/dacia-duster-1 ... 02085.html 4x4 ?
ale o cene stále nebola reč
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Grand Vitara a Duster, to je 100 a 1, ale záleží od využitia, možno by poslúžil Duster, SX4 a podobné autá s jednoduchším pohonom 4x4.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

mne tie suzuki prídu celkom divné , tiež nerozumiem čo modelom sx4 chceli ako dokázať to auto vyzerá divne ani do lesa by som ho nevzal
a duster lacný na údržbu len zadný naraznik je trochu viac komplexný keď sa mení niečo tak musí sa celý
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte, zvažujem kúpu vw Sharan našiel som jeden ale je to 2,0 TDI nemusím sa toho báť ?
R.v. 2007 235000 km business za cca 5800€.. čo vy na to ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

v priebehu r. 2007 sa tam striedali PD s CR, zisti si, ktory tam je...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

A ktorý je dobrý ? To je ako typ motora či ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

common rail... system vstrekovania... papierovo su totozne
Milan-66
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Milan-66 »

chlopi, viete mi povedat od ktoreho roku su PAtroly y61 3.0 tdi upravene?? myslim to chybu s piestami. vdaka
Neznam
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Neznam »

Čaute,

zhanam jazdene auto v rozmedzi 7-8t eur, slo by o diesel (denne 130km, rocne okolo 30t km, cesta - sem tam dedina, vacsinou mimo, takze 90-100km/h+-). moje poziadavky
-chcem aby auto bolo pohodlne, travim v nom 2h denne, klima, radio s usb :D
-min 110k - 150k max
-spotrebu adekvatnu k vykonu, necakam od 150k auta 4l spotrebu (idealne pri normalnej jazde do 6l, napr pri passatoch 140k uvadzaju spotrebu do 6, spritmonitor.de)
-chcem sa vyhnut znackam nissan,citroen,renault,peugeot a specialne octaviam :D
-takisto by som sa chcel vyhnut combi autam, proste to nevyuzijem, najblizsich 4-5 rokov takisto to potrebovat nebudem - ale zas to nieje podmienka

zatial som pozeral tieto : passaty, golf mk5-6, accord 2.2, mondeo, bmw 116/118d - viete mi nieco k nim napisat? ktorym motorom sa vyhnut, pri BMW som sa docital, pri kodoch N47 ze casto odchadzala retaz, draha oprava, k hondam som toho vela nenasiel - celkovo je ich na svk malo.

Uvitam aj nejake vseobecne rady.

Dakujem.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

bmw 116d ak sa mýlim nech ma opravia preskočena reťaz ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zalezi ktore z tych aut sa ti paci..vyber podla poziadaviek je velmi velky

skor by som to ale zuzil na mondeo, A3, mazda 6 a az potom niekde Golf a este za nim to BMW
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

hej hej hej, viem, že už tu pišem stale, ale stale som nenašiel čo hladam, po porade s frajerkou, rodinou atd. Som sa možno rozhodol, že by som si zaobstaral nove auto, nove myslím akože zo salónu. Momentalne sa obzeram po suzuki vitara S (2wd - 1.4 benzin - 140k). Klasika behačky po meste, raz za čas (mesiac) dialnica (cca 1000km) ale hlavne asi na kratšie trasy, mesto a okolie. Vie mi niekto povedat niečo bližšie o tom aute (priama skusenosť) Dosť som čítal, ale predsa... diki...
Neznam
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Neznam »

guess.whoo napísal:zalezi ktore z tych aut sa ti paci..vyber podla poziadaviek je velmi velky

skor by som to ale zuzil na mondeo, A3, mazda 6 a az potom niekde Golf a este za nim to BMW

keby som mal urobit rebricek podla toho, ktore sa mi najviac paci tak by to slo takto :
1. Accord, 2. passat, 3. bmw 118d, 4. golf, 5. mazda 6, 6. mondeo
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

spojka13 napísal:hej hej hej, viem, že už tu pišem stale, ale stale som nenašiel čo hladam, po porade s frajerkou, rodinou atd. Som sa možno rozhodol, že by som si zaobstaral nove auto, nove myslím akože zo salónu. Momentalne sa obzeram po suzuki vitara S (2wd - 1.4 benzin - 140k). Klasika behačky po meste, raz za čas (mesiac) dialnica (cca 1000km) ale hlavne asi na kratšie trasy, mesto a okolie. Vie mi niekto povedat niečo bližšie o tom aute (priama skusenosť) Dosť som čítal, ale predsa... diki...
Ja mám Vitaru 1.6 v strednej výbave (úplne dostačujúca, aj keď LED svetlá by som prijal :) ), po polroku som s autom veľmi spokojný, za tie prachy určite stojí, jazdím väčšinou okresky a nie je problém dosiahnuť papierovú spotrebu, riadenie a radenie všetko bez výhrad, možno to riadenie je také bez odozvy, preposilované, ale to je teraz bežné, na nerovnostiach trochu odskakuje zadok. Jediné čo zamrzí je lacný interiér a kvalita spracovania, občas dačo zavŕzga z prístrojovky alebo interiéru, v mojom prípade sa to prejavuje len na rozbitých cestách a nie je to nejak extra rušivé. Čo čítam diskusie tak hlavne prvé kusy ešte tú kvalitu spracovania nemali veľmi vychytanú, u mňa je to v norme. Občas potrápi zatváranie kufra, ale chce to len trochu zvyku. Stierače a ostrekovače nič moc, od nova nestierajú dobre, tie ma serú :D Ty by si mal vo výbave aj navigáciu, na tú väčšina majiteľov šomre, hlavne kvôli starým mapám. Čo sa motora 1.4 Turbo týka, majitelia aj v recenziách ho chvália, ale keďže je to nový motor tak kto vie ako na tom bude spoľahlivosť, zatiaľ som nezaznamenal žiadne sťažnosti. Inak ak nebudeš brať auto na predajni čakacia doba 4-6 mesiacov a na nete som zazrel aj nejaké fotky v kamufláži, možno sa chystá facelift, kto vie kedy.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

Nechapem poslednej vete, odkial by som ho mal brat? Ako myslis, kym sa vyrobi? A doda?
Napísať odpoveď