Poisťovne - skúsenosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Poisťovne - skúsenosti

Príspevok od používateľa Hegy »

hojko napísal:Hegy: Tazko sudit situaciu s Tatrovkou, mozno by bolo lepsie v tom momente vsetko nafotit, spisat, priapdne rovno zavolat policiu.
To bolo veru ponaucenie, odvtedy ku kazdej prkotine volam policiu... Tak otec vtedy necakal, bolo to tak 10r dozadu este nebola taka dobra informovanost Ohladom tahov poistovni, otec to povazoval za vybavenu vec, ked sofer priznal vinu a poskodenie v plnom rozsahu spolu to spisali do zaznamu o nehode - obaja podpisali a jednoznacne sa zhodli na celom priebehu... No potom dosla kooperativa s tymto bullshitom, dokazove bremeno hodila na fotra a vybavene. Bud sa sud a dokazuj alebo zavri hubu ber drobné a prac sa.
Nafotene a spisane to samozrejme bolo. Poistovna napadla to ze ani sofer tatrovky zo svojej pozicie ani foter nemohli vidiet ako poskolil hmlovky a kapotu, ze jedine co mohol vidiet foter je akoze poskodenie celneho skla a to jedine boli ochotni hradit pricom auto zjavne dostalo sprsku kamenov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty vole, zaujimava situacia. Myslim si, ze otec sa mal odvolat na NBS, pripadne aj sa sudit. Nemyslim, ze by poistovna uspela, ze z jeho pohladu nemohol vidiet ako sa poskodili hmlovky a kapota. Na kapotu mas predsa tiez vyhlad a ked sa vysype strk, tak to zasiahne aj masku, mlovky. Neviem si predstavit argumentaciu na sude od poistovne. Aj keby tam bol znalec, tak by jasne urcil poskodenie hmloviek a kapoty. Ale po vojne je kazdy general.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ved toto..kamaratka mala minuly rok podobnu udalost. na parkovisku do nej nacuval nejaky panko. vsetko spisali, vinnik uznal svoje pochybenie. poslali to na poistovnu (komunalna) s tym, ze jej nabral pravy blatnik, pp dvere a oskrel elektron.
poistovna jej vsak nechcela preplatit dvere a elektron kedze na fotke nebol viditelny lak resp. cierna farba od naraznika druheho auta. tak sa obratila na kamarata, ktory je pravnik a spolu spisali staznost s vyzvou na preplatenie vsetkych nakladov. az potom jej do tyzdna poistovna poslala zvysnu sumu
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No vsak jasne, myslim si, ze keby tam bola pritomna policia tak by sa na to poistovna vykaslala.
Tiez si myslim, ze by poistovna neuspela pri nejakom spore no asi sa spoliehali na to ze k ziadnemu nedojde a "dobre" urobili.
heker
Redeemer
Redeemer

S tou policiou je problem aj inde. Tebe daju 60 eur za "neprisposobenie stavu, povahe....., mozno nedostatocny odstup", jemu daju 150 eur za sposobenie nehody (ak to teda bola nehoda vzhladom na vysku skody). A to nechce platit nikto. Zrazu poistovna vyciti sancu a skusi to, napokon uspeje.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nestretol som sa s tym, ze by davali pokutu poskodenemu pokial to naozaj nebolo do oci bijuce
heker
Redeemer
Redeemer

Ja auto. Isiel som po rovnej ceste, normalna mestska cesta, ziadna tabula po poskodenej vozovke. Bol noc, zrazu bum - prepadnuty kanal. Odniesol si to ohnuty elektron a geometria. Zavolal som policiu. Dostal som 60 eur za to, ze som neprisposobil jazdu, dal mi fukat, podpisal protokol, nafotil to a ze sa mam domahat skody na meste + v poistovni. Proste bez debaty. Tiez to bolo davno, bez znalosti.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To potesi.
S tymto ale mam aj ja skusenost, pretrcajuci kanal sa mi zachytil o napravnicu na ceste v meste a vystrelili mi pytle, celkom slusna skoda. Hned som volal znamemu ze co s tym a bolo mi povedane ze ked nemam hav nech to ani neriesim, ze by som mohol zavolat policiu no dostanem akurat tak pokutu... :smt017
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež som sa minulý mesiac poučil, že už budem ku všetkému volať políciu. Mal som škrtnutý nárazník, nahlásil som, že mi niekto škrtol auto na parkovisku. Oprava necelých 1000€, spoluúčasť 150€ a ešte mi poisťovňa strhla 10% z plnenia za nezavolanie polície v zmysle ich všeobecných podmienok, čo predstavovalo nejakých 80€, čiže celá oprava ma vyšla na 230€.

Poistka v Komunálnej poisťovni. Sranda je, že v sprievodných tlačivách k hláseniu škody píšu o zákonnej povinnosti, kedy je potrebné volať políciu a kedy nie, ale v ich podmienkach v x-tom článku je jednoducho uvedené, že ju asi treba volať vždy, inak bude krátené plnenie až do výšky 40%.

Ešte musím zistiť, či to platí aj keď si škodu spôsobím sám? Napr. na parkovisku naberiem nejaký múrik alebo iné odstavené auto, na ktorom škodu ani nevidno. Vtedy mi asi miesto strhnutého plnenia poisťovne vyrubí pokutu tá polícia za neprispôsobenie jazdy a budem na tom rovnako.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Dá sa nejakým spôsobom brániť voči tej zázračnej formulke "vodič neprispôsobil svoju rýchlosť stavu a povahe vozovky?"? Príde mi to ako úplný bullshit, ak dodržujem rýchlosť a zrazu sa predo mnou napr. v noci niečo objaví a pri 90 km/h niekde na okreske je dosť pravdepodobné, že na nulu auto nestihne dobrzdiť tak, ako to bolo napr. v tom hekerovom prípade.

Jediné riešenie je teda odmietnuť zaplatiť pokutu a riešiť to potom cez dopravný inšpektorát?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aj v hekerovom pripade aj v tvojom Hegy by som siel na prejednanie a pekne aj s pravnikom. ty predsa nemas ako predvidat, ze niekto ukradne poklop kanala alebo ho nezalozi naspat poriadne. podla ich teorie si si teda skodu sposobil umyselne a cielene
heker
Redeemer
Redeemer

To boli casy ked som zacinal jazdit, este som dobre neovladal co a ako. Opytam sa guess teraz, ake prejednanie myslis, nieco ako spravne konanie? Mas vobec moznost odmietnut zaplatit blokovu pokutu v pripade nehody?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

pokial policaj na mieste vyhlasi ze je to tvoja vina, tak dostanes automaticky blok,... ale je pravda, ze v tom momente som tak nejak ani neriesil ze som dostal pokutu... a dalsia pravda je, ci mam vobec v takom pripade aj moznost ju neprijat...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Kazdu jednu pokutu mas moznost neprijat. A nasledne sa obhajovat na dopravnom inspektorate. Dokazove bremeno je ale na nich.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

brm napísal:Tiež som sa minulý mesiac poučil, že už budem ku všetkému volať políciu. Mal som škrtnutý nárazník, nahlásil som, že mi niekto škrtol auto na parkovisku. Oprava necelých 1000€, spoluúčasť 150€ a ešte mi poisťovňa strhla 10% z plnenia za nezavolanie polície v zmysle ich všeobecných podmienok, čo predstavovalo nejakých 80€, čiže celá oprava ma vyšla na 230€.
Toto isté sa mi stalo 2 týdne dozadu, ale netušil som, že sa to dá riešiť cez klasické pzp. Ak by som to chcel nahlásiť dodatočne, tak myslíš, že môžu zistiť, že to bolo už 2 týždne dozadu? Keď si tam zavolal, tak to iba prišli vyfotiť? Mohol si normálne dovtedy jazdiť autom? Vypisoval sa aj ten papier o nehode? A posledná otázka v prípade uznania, tak faktúru servisu platí rovno poisťovňa a ja ako zákazník doplácam spoluúčasť?

Nemám s tým žiadne skúsenosti, tak preto sa pýtam, možno blbo, ale neviem.

Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Michaelo105: Samozrejme, ze nie. Bud mas vinnika a chces to preplatit z jeho PZP alebo si to das preplatit zo svojej havarijnej poistky. Vzhladom na to, ze brm pise o spoluucasti, tak si to daval preplatit zo svojej havarijnej poistky. V kazdom pripade sa vsak vypisuje ten papier o nehode. Preplatenie zalezi od servisu - vacsie servisy s tym nemaju problem, ze po schvaleni opravy ti auto opravia a odovzdaju, peniaze im pridu o par dni neskor. Niekde im to musis rovno zaplatit ty a ty potom cakas na peniaze od poistovne, ale toto je zdlhavejsie riesenie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ano presne tak, staci odmietnut zaplatenie a bude pojednavanie. v takych pripadoch ako ste opisovali by som do toho siel, pretoze fraza "mal si predvidat" je v tomto pripade nonsens.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Aha ďakujem. Havarijnú nemám a viem, že to bola na parkovisku biela dodávka, problém je, že sú tam 4 a ani na jednej nie je vidno moju farbu. Vinník mi nenechal samozrejme kontakt, ale ušiel.... Takže mám smolu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak to mas teda..jedine ze by sa nasiel nejaky dobrak, ktory by to zobral na seba a platilo by sa z jeho PZP. niektore poistovne uz nemaju tie bonusy za bezskodovy priebeh takze jemu by to mohlo byt aj jedno ak to obehas
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Problem ale moze nastat na obliadke pri merani. Pretoze sa meria vyska oboch automobilov, oznacia sa casti poskodenia a porovnava sa vyska, ze ci to tak mohlo byt. Ak si teda najdes dodavku, ktora by napr. naraznikom splnala miesto tvojho poskodenia, tak to treba niekde trosku tuknut, aby dobre bolo.
Napísať odpoveď