Kamera na pristrojovku (dashboard camera)
Re: Kamera na pristrojovku (dashboard camera)
Jop, diky. Kúpil som tu SanDisk.
Zdravím. Kúpil som kameru do auta Xiaomi Yi DashBoard, takže snáď mi bude vedieť niekto pomôcť.
Problém:
Po zastavení vozidla, vytiahnutí kľúča zo zapaľovania a zamknutia vozidla kamera stále nahráva. Vo FAQ YI appky som sa dočítal, že po zastavení vozidla bude kamera ešte 10 sekúnd nahrávať a potom sa vypne. Moja nahráva stále. Nahrávanie sa nevypne ani neskôr, 15 minút som bol mimo auta a keď som sa potom pripojil ku kamere, tých 15 minút bolo uložených na karte.
Nabíjačku mám pripojenú do zapaľovača pri riadiacej páke. Tiež som si všimol, že kontrolka na nabíjačke stále svieti na zeleno, takže má stále nejaký odber.
Nevie niekto, kde by mohla byť chyba? Prečo nahráva aj po odstavení vozidla? Nechcem, aby nahrávala a bola pripojená k odberu. Neviem teda koľko toho spotrebuje za cca 10 hodín, kým je auto odstavené. Navyše, môže sa hocičo stať, napr. sa prehreje.
Problém:
Po zastavení vozidla, vytiahnutí kľúča zo zapaľovania a zamknutia vozidla kamera stále nahráva. Vo FAQ YI appky som sa dočítal, že po zastavení vozidla bude kamera ešte 10 sekúnd nahrávať a potom sa vypne. Moja nahráva stále. Nahrávanie sa nevypne ani neskôr, 15 minút som bol mimo auta a keď som sa potom pripojil ku kamere, tých 15 minút bolo uložených na karte.
Nabíjačku mám pripojenú do zapaľovača pri riadiacej páke. Tiež som si všimol, že kontrolka na nabíjačke stále svieti na zeleno, takže má stále nejaký odber.
Nevie niekto, kde by mohla byť chyba? Prečo nahráva aj po odstavení vozidla? Nechcem, aby nahrávala a bola pripojená k odberu. Neviem teda koľko toho spotrebuje za cca 10 hodín, kým je auto odstavené. Navyše, môže sa hocičo stať, napr. sa prehreje.
Ta kamera zrejme nahrava 10 sekund po odpojeni napajania. Lenze ak mas v zapalovaci stale napajanie, tak kamera nema ako zistit, ze ma prestat nahravat. Treba ju teda napojit na napajanie, ktore sa vypne po vypnuti motora/zamknuti auta.
Máš pravdu. Mám Ford Focus 2010 a ako som sa dozvedel, tak v zapaľovači je šťava aj po vypnutí motora, resp. vytiahnutí kľúča zo zapaľovania. Nie každé auto to takto má, no moje hej. Takže budem musieť nabíjačku vyberať vždy zo zapaľovača...
Alebo nájsť kábel ktorý je spinany ako to tu už bolo zmienené.
Buď si to urobíš sám alebo dakomu kto má s tým dobre skúsenosti(auto elektrikár)
Treba "vytiahnuť" kábel od zapaľovania spinacej skrinky a na ten cez poistku pripojiť cigaretovu zásuvku.
Buď si to urobíš sám alebo dakomu kto má s tým dobre skúsenosti(auto elektrikár)
Treba "vytiahnuť" kábel od zapaľovania spinacej skrinky a na ten cez poistku pripojiť cigaretovu zásuvku.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som to urobil tak, ze rovno natiahnes z vhodneho miesta palubky kabel do kamery. Je to praktickejsie aj estetickejsie. Akurat teda vela roboty.
Je jedno ci to vytiahnes z palubky alebo od spinacej skrinky ci dakde inde. Oproti zapojeniu do cigaretky to bude pracne takmer vzdy.
Ja som mal zas na starom fiate iny problem. Pri vypnutej spinacke na cigaretke som prud mal a naopak po zapnuti klucom sa cigaretka odpojila. Neviem ci to tak malo byt alebo to uz dakto upravoval.
Naproti tomu na oboch japoncoch mam prud vzdy len po otoceni klucom.
Tie fordy to maju tym trvalym zapojenim dost nestastne. Dost casto sa tam stavalo,ze ked dakto pouziva "dečku" pod zadok s vyhrievanim a zabudol na nu tak do rana vybil baterku a mal tak o starost navyse.
Ja som mal zas na starom fiate iny problem. Pri vypnutej spinacke na cigaretke som prud mal a naopak po zapnuti klucom sa cigaretka odpojila. Neviem ci to tak malo byt alebo to uz dakto upravoval.
Naproti tomu na oboch japoncoch mam prud vzdy len po otoceni klucom.
Tie fordy to maju tym trvalym zapojenim dost nestastne. Dost casto sa tam stavalo,ze ked dakto pouziva "dečku" pod zadok s vyhrievanim a zabudol na nu tak do rana vybil baterku a mal tak o starost navyse.
https://www.aliexpress.com/item/Anytek- ... 0.0.LoUSWb
Pozna niekto tuto kameru? Celkom mi padla do oka. Dobre hodnotenie ma.
Pozna niekto tuto kameru? Celkom mi padla do oka. Dobre hodnotenie ma.
Za tu cenu mas Viofo A119 s 1440p rozlisenim a novsim cipom.
-
tacosi
Moderátor
Co ja viem,,, myslim, ze 44e je za kameru, ktoru sem dal wladas lepsia volba ako tato. Videl som nahravku z nej na vlastne oci a pripada mi dostatocne kvalitna.
Aha, to je zaujimave, ja ked rozkliknem ten link, tak mi pise US $85.70 - 107.12 / piece
Za 44 dolarov je to fajn ponuka, ale neviem aka bude spolahlivost.
Mozno by som popremyslal o overenej klasike G1W-C...
Za 44 dolarov je to fajn ponuka, ale neviem aka bude spolahlivost.
No asi nasiel toto
https://www.aliexpress.com/item/Car-DVR ... 77d1ebbbe8
Ale niesu k tomu ziadne hodnotenia ani feedback-y
https://www.aliexpress.com/item/Car-DVR ... 77d1ebbbe8
Ale niesu k tomu ziadne hodnotenia ani feedback-y
-
RATZINGER666
Darca
ktora kamerka sa teraz oplati? na rozpocte nejako nezalezi, len nech nema problem s baterkou pri dennodennych kratkych mestskych jazdach ako tie lacne cinske (resp. nech si to aspon pamata nastavenia a cas a datum)... zatial to vyzera na Xiaomi MiJia, moze to byt? dakujem 
wladas: bral is ju nakoniec? lebo tiež som rozmýšľal o kamere akurát nejakej takej podobnej, bez displaya
RATZINGER666 - skus si daco zistit o kondenzatorovom napajani namiesto baterky. Po strate napajania sa automaticky vypne a vsetko ostane zalohovane. Lepsia zivotnost, spolahlivost a bezpecnost. Baterka sa aj tak neda vyuzit na nejake nahravanie, aj tak to dlho nevydrzi.
mLuks - este nie. Este sa len udomacnujem v novej robote a chcem to dat do firemneho auta. Ale zoberiem Viofo A119.
mLuks - este nie. Este sa len udomacnujem v novej robote a chcem to dat do firemneho auta. Ale zoberiem Viofo A119.
Ja pouzivam uz v druhom aute Mini 0806 a som s nou velmi spokojny
da sa pekne nalepit za spatak cize vobec nerusi pri soferovani
Obelix len co kabel k takej kamere? To je najvacsi problem.
heker aky problem ? kabel mam potiahnuty od zapalovaca pod pristrojovkou ces stlpik a hore v tapace a tych cca 10cm co je od tapacu po kameru ma netrapi z mojho pohladu to ani velmi nevidim.
Natiahnes to popod stropny tapec, okolo A stlpiku a popod tesnenie dole k palubke. 
-
RATZINGER666
Darca
viete mi ktosi tu kamerku poradit?