Vysvetli mi niekto ako vzniklo to je*** pravidlo, ze ked nastupim do taxika, tak sa platia nehorazne sumy?
Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Uber - preprava osob
Lebo som nastupil do taxika. (a mal som "troska" vypite
) Dal som mu nakoniec 10 a utiekol som. je*at sa na neho.
Vysvetli mi niekto ako vzniklo to je*** pravidlo, ze ked nastupim do taxika, tak sa platia nehorazne sumy?
Tak hovori sa ze ked je to cez mobil tak ta vedia neskor vypatrat keby bol problem. Pri stopnuti o tebe taxikar nic nevie
Ale samozrejme je to nelogicke aby bol kvoli tomuto dvojnasobny cenovy rozdiel.
Ale samozrejme je to nelogicke aby bol kvoli tomuto dvojnasobny cenovy rozdiel.
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Nuz moja blbost ze som bol lenivy si zavolat uber. Nabuduce budem vediet.
Rozdiel vznikol v minulosti kvôli tomu, že taxík stojí na stanovisku a za to miesto musí platiť. (Viď hlavná stanica, kde je poradovník a taxík sa nedá vybrať).
Naproti tomu taxík na telefón nemal stanovisko, takže mohol mať nižšiu cenu.
Technológie pokročili a taxikár v podstate nepotrebuje platiť dispečing, vysielačku, taxameter, všetko má v aplikácii - aj pre zákazníka je to pohodlnejšie.
Len zákony sa nestíhajú prispôsobovať životu.
Naproti tomu taxík na telefón nemal stanovisko, takže mohol mať nižšiu cenu.
Technológie pokročili a taxikár v podstate nepotrebuje platiť dispečing, vysielačku, taxameter, všetko má v aplikácii - aj pre zákazníka je to pohodlnejšie.
Len zákony sa nestíhajú prispôsobovať životu.
hah. s Uberom ma podobna trasa vysla 4€Nadeo napísal:Minule odomna vypytal taxikar 20€ zo Zochovej do Petrzalky. Tak som mu povedal, ze presne pre toto chodim uberom. Tak ma vysmial aky som "slnieckar". The fuck???
Mna by zaujimalo, ci ti za tych 20 euro dal danovy doklad.
Lebo ti BA taxikari sa na nic ine nevedia stazovat, iba na to, ze Uber okrada stat
Taxikari su asi jedna z mala tem, v ktorych sa slovenska verejnost vie zhodnut...vsetci vieme ze kradnu, klamu, zakaznikov si nevazia a su primitivni a vsetci mame nejake skusenosti s takymito taxikarmi...a tie "prostesty", co robia, len nazor verejnosti zhorsuju.
je uber aj v iných mestách na Slovensku ako v BA ? Chodím celkom často do TT a NR tak by som to tam celkom rád využil ak tam je 
Nie je. Spomina sa prichod do Kosic, ale zatial nic.
Well, tak asi treba počať... myslím že je to otázka času len kedy pôjde Uber aj do iných miest
-
javatar
Hardcore addict
No presne vieme aki taxikari mohli takto protestovatbaldorex napísal:Mne sa páčil ich najnovší baner na proteste - "nechceme zmenu zákona" ako reakcia na avizované zmeny v zákone, ktoré by mali znížiť zbytočnú byrokraciu pre taxikárov.
Mne pride ako uplne idealne riesenie situacie Hopin. V BA casto nie som ale ked uz som tak radsej vyuzivam Hopin ako Uber. Viac moznosti a zda sa mi, ze aj viac vodicov.
Hopin je fajn.
Ale uber má jednu neskutočnú výhodu pre turistu. Turista totiž uber využíva aj doma, teda aplikáciu má už v mobile a používa ju.
Takže po príchode sem sa prihlási k wifi na letisku/stanici, zapne uber a ide. - ten čo uber nepozná, sadne do taxi čo čaká pred vchodom a za 3 km zaplatí 20€...
Zahraničný turista zvyčajne hopin nepozná.
Ale uber má jednu neskutočnú výhodu pre turistu. Turista totiž uber využíva aj doma, teda aplikáciu má už v mobile a používa ju.
Takže po príchode sem sa prihlási k wifi na letisku/stanici, zapne uber a ide. - ten čo uber nepozná, sadne do taxi čo čaká pred vchodom a za 3 km zaplatí 20€...
Zahraničný turista zvyčajne hopin nepozná.
samozrejme to funguje aj naopak, ty ides niekam do zahranicia, tak nemusis nic riesit, len zapnes aplikaciu a ides.
ale tak ja mam nainstalovane vsetky 3 (hopin, uber, liftago) a vacsinou idem s tym ku ktoremu najdem nejaky zlavovy kupon
ale tak ja mam nainstalovane vsetky 3 (hopin, uber, liftago) a vacsinou idem s tym ku ktoremu najdem nejaky zlavovy kupon
-
javatar
Hardcore addict
Samozrejme ale aj ked ides niekde ako turista tak je dobre zistit si situaciu a mat zalohu - s uberom som mal zatial problem len v NYC a tam som na svoje spoliehanie sa na uber doplatil takze najblizsie ked tam pojdem tak budem mat nieco v zalohe.
Ja som ale nehovoril o tom, ze nepouzivat uber ale ako na taxikarov (lebo nemozu vsetci prejst pod uber).
Vidim skor riesenie v ulahceni situacie pre taxikarov ako zakazovanie uberu. A samozrejme musia sa prisposbit, mat appku je skvela vec, lebo taxikar ma ovela mensie moznosti ako podvadzat + pohodlie pre cestujuceho. Na ubere mi vadi, ze si ho neviem objednat den dopredu (asi by som si mal uz konecne nainstalovat Gett alebo Kabbee).
Ja som ale nehovoril o tom, ze nepouzivat uber ale ako na taxikarov (lebo nemozu vsetci prejst pod uber).
Vidim skor riesenie v ulahceni situacie pre taxikarov ako zakazovanie uberu. A samozrejme musia sa prisposbit, mat appku je skvela vec, lebo taxikar ma ovela mensie moznosti ako podvadzat + pohodlie pre cestujuceho. Na ubere mi vadi, ze si ho neviem objednat den dopredu (asi by som si mal uz konecne nainstalovat Gett alebo Kabbee).
Tak si ten uber pozri lepšie, ide si objednať jazdu aj deň dopredu.
Edit: pobavil som sa
http://www.dailymale.sk/articles/zachra ... karov_4327
Edit: pobavil som sa
http://www.dailymale.sk/articles/zachra ... karov_4327
-
javatar
Hardcore addict
Hmm... ked som dal schedule ride tak som mal moznosti len v priebehu 15 minut, nie napr. zajtra.
Nie si náhodou taxikár? 
Ja si viem normálne vybrať dátum a čas, takže kľudne aj budúci piatok...
Ja si viem normálne vybrať dátum a čas, takže kľudne aj budúci piatok...
Takto.
//foto patrí do prílohy
//foto patrí do prílohy
-
javatar
Hardcore addict
To som nasiel akurat som netapol na ten datum. Ide to aj mne. Dik 
A taxikar isto nie som, to by som siel skor jazdit pre Uber.
A taxikar isto nie som, to by som siel skor jazdit pre Uber.
Tak, musim povedat, nedavno som isiel Uberom a teda skusenost uz lepsia ako minule. Celkovo tu moje prispevky vyzneli dost negativne, obzvlast vo svetle akcii roznych stop-uberistov. Mam teda za potrebne uviest, ze vzdy radsej uber ako klasicky taxik. Kedykolvek. Tento vykvet taxikarov je neskutocna zberba, spodina a sedlac.
Tento taxikár má psychotesty. Čo vlastne zaručujú, vie niekto?
Len to že taxikár je diagnóza.
https://www.aktuality.sk/clanok/465882/ ... ovi-uberu/
Presne toto sú taxikári, banda čo si urobila meno.
Len to že taxikár je diagnóza.
https://www.aktuality.sk/clanok/465882/ ... ovi-uberu/
Presne toto sú taxikári, banda čo si urobila meno.