Kvalitna herna mys

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
fefe128
Light Expert
Light Expert

Kvalitna herna mys

Príspevok od používateľa fefe128 »

Ahojte vedeli by te mi poradit kvalitnu hernu mys ? Na cene nezalezi len aby bola mys kvalitna.
Mal som kupenu:
1. SteelSeries rival 500 - 2krat som musel tento model vratit zle stlacanie tlacidiel + srkrajuce kolecko

2. Logitech g502 proteus spectrum - 2x vratena. Kolecko kliknutie doprava a dolava malo volu.
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitna herna mys

Príspevok od používateľa DropDead »

Výborne, ani jednu z tých by som ti ja neodporučil, takže nemaj obavy, no povedz...

Čo hrávaš? Aký tvar myšky ti vyhovuje (napríklad z tých dvoch alebo zo všetkých, ktoré si mal)? Drát/Bezdrát?

Každopádne na 80% to za mňa bude
https://www.amazon.de/Logitech-kabelgeb ... 01KV61240/ (aj táto cena je výborná)
a počkať na akciu, už asi 3x bola zľava na niečo okolo šedesát.
Čo je na nej:
- "safe" tvar
- veľkosť pre každého
- PMW3366 (PMW3360 rebrand) - najlepší snímač na trhu (obe, ktoré si mal ho mali tiež)
- bezdrát - spolu s G900 to sú prvé bezdráty, ktoré nestrácajú na ich káblových bratov
- skvelá váha a absencia kábla o to viac uberá pocitovo váhu
- konečne koliesko, ktoré nie je počuť z kilometra.

Jediné mínus (potencionálne) je to, že je možné, že prvý kus nebude bezchybný (to ako si už teraz zažil, bohužiaľ v tomto storočí už nič nie je 100%-né) - ja som osobne prvú vracal, avšak Amazon je natoľko milý, že ti tú poštu preplatí s tým, že u nich to funguje tak, že vyplníš (je to bleskovka) formulár na webe, v ten alebo následujúci pracovný deň ti pošlu náhradu a tú pôvodnú musíš len do 30 dní poslať späť od zadania (niekedy posielajú DHLkou, niekedy poštou, no aj tak dlhšie ako 5 dní by si nečakal na nový kus), takže vieš si aj vyskúšať, porovnať a potom tú pôvodnú poslať alebo trebárs vyrequestovať zase novú.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

S tou G502 zaujimave, my sme si ju kupovali traja a teraz je to treti rok co si ju pochvalujeme ... Vtedy sa este volala G502 Proteus Core ale myslim si ze ta Spectrum je to iste.
Inak by som ti ju na 100% odporucil no ked mas skusenosti ake mas chapem.
fefe128
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fefe128 »

Ved prave. Vcera som tu logitech g502 vratil a tam u vystavenu k som skusil kolecko a opat vola. Pockam teda na co ine :-) aj ked neviem na co :-)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Zeby sli tak dolu kvalitou kks?
Neviem aky je rozdiel medzi mojou G502 "protetus core" a tou novou G502 "spectrum core" ale vypadaju rovnako... Moje koliesko zarucene zaziva stredovek lebo ho pouzivam enormne vela a nasiel som vyuzitie aj na ten "unlock" scrollu takze trufam si povedat ze jedno z najpouzivanejsich tlacitok a je aj po rokoch rock solid. :shock:
DropDead
Addict
Addict

Všetky šli kvalitou dole - pokiaľ ide o dlhodobú "výdrž", tak samozrejme tam ešte stále kraľuje Razer. Za mňa stále jednoznačne G403 bezdrát.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Fakt razer? neviem sice ako su na tom teraz, ale (dolozitelne) som musel 2 produkty (razer diamondback a razer copperhead) spolu 5x reklamovat :D
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

od furt som mal na csko bezdrotove mysky, najprv logitech g7 (najlepsia myska na svete imho :D), neskor som vyskusal nejake razerky a drotove logitechy ale nic moc, tak som mal logitech g700, ktoru mam uz asi 3 a pol roka a nedavno som zistil, ze mi robia tlacidla dvojkliky, objednal som si mikrospinace na ebayi za euricko, vymenil som ich v myske a myska je ako nova, perfektna egonomia, vela tlacidiel a ked sa ti vybija baterka, len pripojis usb kabel a pokracujes v gembleni
je trocha drahsia ale ked si vela za pc, neni co riesit
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No, ja som za tento tyzden kupil 3 mysky: G502, MX Master a vcera mi dosiel Rival 500.
Vypada to tak, ze G502 budem vracat. Ma sice fajn funkcie, ale na moju ruku je extremne mala. MX master mi celkom sedi do ruky (mohol by byt o trosku dlhsi), ale ma len 1600 DPI, je to bezdrat a chybaju jej dalsie funkcie/tlacitka naviac, takze neviem ci aj tu nakoniec nevratim (I ked premyslam nad tym ze ju bud bude pouzivat ako mys z postele alebo si ju vezmem do prace).
A Rival 500 je momentalne tvarovo snad ta najlepsia mys co som mal. Do ruky mi sadne takmer dokonale, uz mi na nej len chyba free scroll a shift button a bola by super (pricom shift je len zalezistost SW). Kedze ja som bol funkciami zvyknuty na moju M.M.O. 7 (ano, kvalita spracovania (tlacitka, scroll) stala za hovno ale inak bola fakt fajn) a mohol som bezne pracovat hodiny s PC bez toho aby som sa dotkol klavesnice (teda, pokial som nepotreboval pisat), je fakt tazke najst nejaku inu mys (napr. ten joystick mi uz teraz chyba).

Aky presne problem si mal s Rival 500? Teda, co myslis pod zlym stlacanim tlacitiek?

A inak ta "vola" na scrolle u G502 tam IMO je kvoli free scrollu, plus ja som s tym bol celkom spokojny, kedze som klikanie do stran spolu so shift tlacitkom pouzival na prepinanie predchadzajuceho a nasledujuceho tabu v prehliadaci a IDE-cku.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

za mna, dlhodobo pouzivam dve mysi...

v obyvaku bezdrat pripojeny k itx
https://www.alza.sk/logitech-g700s-rech ... tm#recenze

mimochodom dost dobra mys, + doplnim pre par trotlov co pisu na alze ze im vydrzi bateria jeden den - vydrzi vyse tyzdna ako nic, pri cca 2-3 hod pouzivani denne... a ked ju ten co ma trochu rozumu na vecer pripoji na usb k pc ked ide spat, tento problem nema... proste nieje sanca ju vybit za den...
navyse na alze rozhodne nekupovat, tam nevedia co za nu pytat...
http://www.bestbuy.com/site/logitech-g7 ... Id=8785461 ukazka ako alza obera ludi o prachy a ako si prihadzuje marze

a na normal pc g300 - jednoducha mys za super cenu
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ty mas zvlastne priority.. do obyvacky G700s a na hranie g300
Nestacila by v obyvacke nejaka obycajna cheap bezdrotova kde baterka vydrzi mesiace a viac investovat do primarnej na hranie ? :D
DropDead
Addict
Addict

Hegy napísal:Fakt razer? neviem sice ako su na tom teraz, ale (dolozitelne) som musel 2 produkty (razer diamondback a razer copperhead) spolu 5x reklamovat :D
Nie nie, pochopil si ma presne opačne - kráľuje v opačnom zmysle, preto tá výdrž je v úvodzovkách. :lol:
mystique napísal:http://www.bestbuy.com/site/logitech-g7 ... Id=8785461 ukazka ako alza obera ludi o prachy a ako si prihadzuje marze

a na normal pc g300 - jednoducha mys za super cenu
Na to prišiel akou analýzou? Na SVK sú také ceny
https://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=logitech+g700s , a to platí pre Logitechy všeobecne u nás, v takom nemecku nájdeš o čosi lepšie ceny, taký Caseking za 80€. Jedine na Amazone nájdeš najnižšiu cenu, cca 76€.
Alza má proste svojich dodávateľov, ktorí majú ceny, aké majú - nehovoriac o tom, že tá otrasná Alza, si predstav, niekedy má dlhodobe nejaké konkrétne myšky (ale platí to v podstate pre hocijakú kategóriu) za ceny najnižšie na SK trhu. CZ ceny na tom nie sú o nič lepšie.

A dobrá a lacná myš? Aktuálne lacné a dobré kúsky vyzerajú, že skončia u Logitech G203, prípadne CM MasterMouse S (asi, je možné, že budú mať spolu s G203 rovnaký senzor, kedže pochybujem, že G203 má PMW3366 (resp. PMW3360)) alebo MasterMouse Pro L, avšak ja som osobne pred časom cúvol z dôvodu, že na overclock.net boli veľké sťažnosti na kvalitu (aj keď je to zaujímavý kúsok) a trošku zdražela (ešte pred dvoma mesiacmi bola myslím za ~45€, takže najlepšie je to brať z Amazon-u (50€ a pošta zdarma, v prípade nedobrého kusu poštu pri vracaní, teda požiadaní o výmenu (posielajú zdarma, často expressom s tým, že môžeš počkať na novú a odoslať starú až neskôr a podobne...).

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2017, 21:15)
Btw, G403 bezdrát - znovu akcia - 67€
https://www.amazon.de/dp/B01KV61240/ .
xH4wK

A preco sa tolko ludi stazuje na scrolling wheel ?
https://www.amazon.com/Logitech-G403-Pr ... ly_reviews
DropDead
Addict
Addict

Pretože v týchto časoch sa už nemôžeš spoľahnúť na nič...na žiadnu značku - nikde.

Každopádne neriešil by som to, moja prvá mala tiež "loose" koliesko, riešil som to výmenou - výmena (ak som to už nespomínal) funguje asi tak:
- zistíš, že ti nešmakuje stav
- klikneš na objednávku, dáš return/replace
- napíšeš dôvod (úprimne, netreba klamať - treba napísať, že je vadná)
- ďalší pracovný deň pošlú novú (často expressom, no nie vždy)
- pokojne na ňu počkáš, keď príde, potestuješ, porovnáš - ak obe nebudú vyhovovať, tak zopakuješ kroky vyššie
- nakoniec len nevyhovujúce pošleš späť (najlepšie poštou + pravidlo je, že od zadania vrátky im myšku alebo produkt, o ktorý sa jedná dodáš do 30 dní), dodáš im podací lístok s menším prekladom a oni ti peniažky preplatia (myslím, že len do sumy 8,40€, čo je viac, než dosť, pošta pre takú krabicu je (doporučene) okolo 5 éčok .

Bohužiaľ, to už hrozí pri všetkých, je to choroba tohoto veku, no komfortnejší proces výmien nikde inde nezažiješ, len u Amazonu.

Ja som osobne prvú myšku takto riešil, druhá je už podľa môjho gustafa.
xH4wK

Mam teraz G502 Spectrum.. tak som uvazoval ze spravim upgrade len neviem ci sa oplati prave na tuto.. je lahsia ako G502 a wireless to su plusy
Ma tato fixed ten problem cca 0.2mm strbinu medzi tlacitkom a senzorom stlacenia ? tzn tlacidlo nereaguje hned ale s mensim oneskorenim
DropDead
Addict
Addict

Nič také som nezaregistroval pri prvom ani pri druhom kúsku.

A ja som teraz už asi príliš zaujatý, no bezdrát....úprimne, každý z nás ho vždy chcel - nemať kábel je komfort, no správne nás odstrašovalo podanie výkonu, no to už skončilo - s G900 a G403, takže ja by som nemal problém (aj napriek neistote, že bude bezchybný hneď prvý kus) každému (s hocjakou myškou) odporúčiť prejsť "to the dark wireless side".

Nabíjanie je pohoda - raz za cca 3 dni k seriálu napojím kábel a nemusím sa obávať toho, že mi hangne, keď nechcem (samozrejme ma na to stále upozorní SW, aj keď zahlási, že je len 10%, tak aj to pár hodín vydrží).

a G502...bože, úprimne, to je tehla.
xH4wK

Tak ja to teda risknem idem ju objednat.
DropDead
Addict
Addict

Daj potom vedieť, či sa pošťastilo a tak.

Inak ešte jeden chalan objednával, keď ja a on mal bezchybnú už prvú, takže je to lotéria.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Lol a mne zasa G502 váhou (so všetkými závažiami vnútri) celkom vyhovovala... Dnes som ju ale aj s MX Master vrátil, keďže mi do ruky proste nesedeli... Budem si musieť nejako zvyknúť na Rival 500...
DropDead
Addict
Addict

Rival 500? Tiež som ju zvažoval ale nie, môj bože nie. Akože G403 bezdrátovka je ešte stále za 67. ;)
Napísať odpoveď