To ja viem, preto máš také názory aké máš, a preto ťa veľmi lachko označiť za prostitúta. A keďže takto uvažuje väčšina ľudi, preto máme aj takú politickú garnituru akú máme a preto nás všeci len okrádajú a ty si teraz priznal, že by si robil to isté.jackb napísal:A je nemierne tazke, lebo aj ked ma kotleby oznacuju za lavicaka a marxistu, tak je pre mna ekonomicky faktor prioritny.
Toto je irelevantne, dôležité je, že hodnota toho bytu a bývania je tak vysoka, že to musí splácať a pracovať na neho v tých najproduktivnejších rokoch života.beardie napísal:len existuje vysoky predpoklad, ze to vlastnit bude
ludi neschopnych splacat hypo je nizke percento
Ja viem, preto ti oponujem a preto kritizujem kapitalizmus.to je realita, je mi celkom jedno, co si o tom myslis, na Zapade sa viac vyuziva byvanie v podnajmoch, lebo ludia nemaju problem prestahovat sa za pracou, na Vychode zase viac ludi preferuje vlastnictvo
Keď bývaš cez hypo, u rodičov, u partnera ešte to neni tvoje, preto tá štatistika skresluje vlasntíctvo.co ti teda vadi? ze ludia byvaju vo svojom (ci uz v osobnom vlastnictve, alebo cez hypo/rodinu/u partnera), alebo nie?
V komplexnejšom ponímaní, štát by mal zabezpečiť rozumným hospodárenim hodnôt vyprodukovanými občanmi také podmienky aby si oni potom mohli dovoliť bývanie spôsobom ktorým by sa nestali obeťou úžery, lichvy a vykorisťovania nadnárodných kapitalistických subjektov. Do toho samozrejme patrí aj nerozpredávanie národného majetku ako je pôda a voda sukromným a cudzím vlastníkom.este by si mohol objasnit tebou preferovany sposob nadobudnutia nehnutelnosti
Rozumiem argumentom, že takáto politika by nás vrátila späť do tzv "chudoby", a Slovensko ako malá krajina ktorá bola, je a bude zavislá od ekonomík vačších štátov si to z existenčných dôvodov nemôže dovoliť. A preto som písal, že nás uplácajú a preto kritizujem kapitalizmus. Opili nás rožkom, dali nám prosperitu za cenu našej slobody a suverenity, kupili si nás, a takto si medzinárodný kapitalisti kupia všetkých a takto vzniká moderné otroctvo.
Ľudia si len myslia a chcú tomu veriť, že sa majú lepšie, je to len ilúzia materialistického videnia sveta. Aj otroci v starovekom grécku a ríme sa mali dobre na dobové pomery.lebo sa ludia maju stale lepsie a lepsie a vedia si dovolit investicie do vlastnej buducnosti
vyhodna pozicka na byvanie je ta najlepsia moznost investicie, hlavne pri urokoch pod vyskou inflacie
Požičiavať si, zadlžovať sa, nemôže byť z princípu výhodne.tocenie ekonomiky, ak na to maju, tak je to pre obe strany vyhodne
nechapes zakladnu myslienku inflacie, preto ma neprekvapuje, ze nerozumies, preco su pozicky vyhodne
To jak rastie zadlženosť som ti podložil, tak neviem o čom to píšešved daj realne data
zatial som asi kazde tvoje hausnumero vyvratil
Ja to nespochybňujem, len tvrdím, že ten tvoj rast životnej úrovne je spôsob ako uplácať dav, spôsob ako vykorisťovať tak aby to nebolo vidieť. Je to moderná tvorba otrokov.spochybnovat rast zivotnej urovne moze len clovek, ktory nema prehlad o zivote okolo seba
Samozrejme, niekto prežíva, niekto si len tak z rozmaru kúpi celú krajinu.okrem sociek bez vzdelania preziva v kapitalistickom svete snad kazdy
Mám to brať tak, že uznávaš nedosostatky kapitalizmu?aky iny ne-kapitalisticky svet by si si predstavoval?
noze, daj, nech sa pobavime
Presne tak je to realita, v dobe keď cestujeme do vesmíru, štiepime atom, robotizácia je už bežná vec, musí byť niekto označkovaný za pásom, gratulujem, vítaj v novodobom pracovnom tábore.nie, to je realita
nebude sa pas zastavovat len tak, musia byt na to dovody
Samozrejme, vždy je vysoký ekonomicky progres keď máš vela otrokov.ja by som to skor nazval systemom progresu, pre socky sa to samozrejme moze zdat ako nieco negativne
Vieš ja by som ti tvoj postoj nevyčítal, keby si aspoň bol nejakým majitelom korporácie, ale ty si rovnaká nula jak my všeci a ešte sa za svoj status nuly biješ jake je to super.