Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Malo by to ísť z eú, všimni si že cena z eú je vyššia oproti cene z číny, presne o dph
Malo by to ist, ja teoriu poznam. Ale mna skor zaujima realita, pretoze na colnici vedia ako to chodi a vedia, ze aj ked kupim nieco na AliExpresse a odosielatel je niekde z Anglicka, ze je to aj tak kupene niekde v Cine a natahuje sa to, chcu DPH/clo, proste vedia ako to funguje v tomto biznise.
To im moze byt uplne sumak odkial to ten odosielatel ma. Na colnici vidia len krajinu odoslania a to je UK, takze to automaticky pustaju bez colneho riadenia.
pokial je odosielatel z anglicka (teda niekto ten balik v anglicku prebral a potom ho preposlal tebe), tak uz s tym colnik ozaj nic nema, lebo cestou do EU to uz cez colnicu islo a ak bolo potrebne, tak bol aj zdaneny a precleny.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam objednany balik z gearbestu tiez... momentalne mam na trackingu "shipment on hold"... slo to cez DHL.. tak cakam a dufam ze to neznamena nejake colne konanie.
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2016, 15:07)
Tak nakoniec mne dosiel balik z EU/UK gearbestu bez problemov. 150eur hodnota.
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2016, 15:07)
Tak nakoniec mne dosiel balik z EU/UK gearbestu bez problemov. 150eur hodnota.
-
Sphinx
Addict
ak niekto chce tak tu je 3 usd kupon na DX. QLBKT61PGSONP nutne kupit nad 30 usd platnost do konca decembra
Sphinx.. to je nejaký univerzálny kupón na všetky zahraničné eshopy? 
-
Sphinx
Addict
ahh sry zabudol som tam napisat ze je to na dealxtreme.
Ahojte,
chcel by som sa opýtať, objednával som Tablet PC z GearBest - cena 174 eur odoslané z Holandského skladu.
- odoslané POSTNL Holandskou poštou
- zvolil som Unregistered Air Mail
- Invoice je čínska adresa
- balík zadržali na colnici
Budem platiť teraz DPH aj CLO ?
Zdravý rozum mi hovorí, že kedže balík bol poslaný z Holandska, tak nemalo by sa platiť nič, ale kedže odosielateľ má čínsku adresu a aj na faktúre je čínska adresa tak sa bojím toho že colnici po mne budu chcieť všetko zacvakať, čo mi vyšlo že je max 80 eur a to je k**va dosť.
Dik.
chcel by som sa opýtať, objednával som Tablet PC z GearBest - cena 174 eur odoslané z Holandského skladu.
- odoslané POSTNL Holandskou poštou
- zvolil som Unregistered Air Mail
- Invoice je čínska adresa
- balík zadržali na colnici
Budem platiť teraz DPH aj CLO ?
Zdravý rozum mi hovorí, že kedže balík bol poslaný z Holandska, tak nemalo by sa platiť nič, ale kedže odosielateľ má čínsku adresu a aj na faktúre je čínska adresa tak sa bojím toho že colnici po mne budu chcieť všetko zacvakať, čo mi vyšlo že je max 80 eur a to je k**va dosť.
Dik.
Keby to bolo poslane z Holandska, tak to na hraniciach nezastavia. Kontaktuj Gearbest nech ti daju blizsie info.
Poslali ti aspon fotku balicku? Pokial mas na baliku takuto nalepku, tak to urcite slo z Ciny.
Poslali ti aspon fotku balicku? Pokial mas na baliku takuto nalepku, tak to urcite slo z Ciny.
Ahoj, fotka balika je takato, cize nalepku nevidim, kontaktujem gearbest
Si si istý že si si vybral eu sklad?
Podľa mňa si vybral klasický čínsky sklad a potom pri výbere dopravy si mal na výber holandskú/švédsku a inú poštu... Ty si si vybral holandskú, lenže to nie je eu sklad...
Podľa mňa si vybral klasický čínsky sklad a potom pri výbere dopravy si mal na výber holandskú/švédsku a inú poštu... Ty si si vybral holandskú, lenže to nie je eu sklad...
Nechcem byt posol zlych sprav, ale na 99% to slo z Ciny. Pozrel som tu moju objednavku z CN warehousu, ktoru som ti odfotil a ta ich fotka je az podozrivo rovnaka. Vid. oznacene miesto. 
A curva fix - tak nic no nabuduce budem mudrejsi
- Prílohy
-
- Untitled.png (2.48 KiB) 1523 zobrazení
To som teda zvedavy ci zajtra pride list, alebo balik 
Ked je vystup zasielky z colnice, tak by ti mal prist balik. Mne ked prisiel list, tak vtedy nenaskocilo, ze by tam bol vystup. Uvidis a daj vediet.
-
rastikbart
Medium Star
Viete ako rychlo si stiahne aliexpress platbu z uctu a ci ten ucet potom aj nejak overuju? potrebujem totiz zrusit ucet tento mesiac
-
hojko
Site Admin
Hned po zaplateni, trva to par sekund. Na Aliexpresse mam pridanu bankomatovu kartu, po zaplateni su peniaze hned strhnute. Niektore banky ti to mozu dat ako rezervaciu ako ked platis napriklad kartou za tankovanie, v obratom to realne naskoci o den az dva. Zalezi od banky. Kazdopadne ti skoro ziadna banka nezrusi ucet hned, ale az o mesiac. A ak tam mas este k tomu kartu, tak prave pre tieto rezervacie a blokacie si nechavaju mesacny, niekde az dvojmesacny limit na zrusenie uctu.
Balik doma bez dopisu 
Sranda, ze mam este jeden balik na colnici co som cakal dnes, ale tiez tam znovu naskocilo vystup z colnice uz druhy krat-prvy krat tam bol vystup predvcerom. Zeby tam mali bordel, tolko balikov a miesali sa im baliky...
Sranda, ze mam este jeden balik na colnici co som cakal dnes, ale tiez tam znovu naskocilo vystup z colnice uz druhy krat-prvy krat tam bol vystup predvcerom. Zeby tam mali bordel, tolko balikov a miesali sa im baliky...
v septembri som kupoval radio, vcera sa pokazilo, da sa to nejak reklamovat? dispute mi uz neotvori, ze preslo 15 dni...