Ja sa obávam, že zavádzaš, lebo žiadný iný tu momentalne neni s vínimkou komunistických vyvrhelov typu Severná Korea a podobne, aby bol s čím porovnávať.beardie napísal:obavam sa, ze nemas pravdu
v ziadnom inom zriadeni nie je tolko ludi starajucich sa o inych zistne ci nezistne, venujucim sa svoju okoliu alebo zivotnemu prostrediu
Ale dá sa povedať, že už len 6 rokov stačilo narodnému socializmu v Nemecku tieto tvoje dohady zmiesť zo stola.
Dekandencia, morálny úpadok, protekcionizmus, korupcia, krádeže, klamanie na najvyšších miestach a v politike je ten pokrok?ale to sa v mnohom osvedcilo, kedze sa musi kazdy postarat sam o seba, co ma za nasledok pokrok celej spolocnosti
Kapitalizmus stavia osobné blaho nad blahom spoločnosti, v tom je jeho zasadný problem.potom nerozumiem, kedze kapitalizmus ti dava na vyber podla vlastnych potrieb a zelani, neviem, co by mohlo byt este lepsie
Vyhovuje im to možno viac v daných kapitalistických pomeroch, lebo nemajú na výber. Tebe viac vyhovuje platiť niekomu za bývanie, ako keby si si mal tieto peniaze ušetriť?lenze ti ludia si vybrali nevlastnit nehnutelnosti, kedze im to viac vyhovuje, neodonutil ich k tomu system
V tom je to zlé, že zbytok tej domácnosti ak sa chce osamostatniť nevlastnia nič a sú nutený isť do prenájmu alebo sa zadlžovať.nevidim dovod, preco by mali vsetci clenovia 1 domacnosti vlastnit nehnutelnost, ktoru obyvaju, je za tym nejaky hlbsi zmysel?
ako priklad davam 3-generacny dom, kde ziju stari rodicia, rodicia a potomkovia, pricom nehnutelnost vlastnia stari rodicia, v com je to take zle?
Rozumieš vôbec tomu, že týmto nekritizujem daný stav 3 generačných domov, ale hodnotu nehnutelností k pomere platom?
To je v poriadku, ale výsledok práce má byť využité pre blaho spoločnosti nie pre blaho korporácie. Samozrejme, korporácia môže byť sprostredkovatelom tohoto blaha, ako to bolo v mnohých fabrikách v NS Nemecku, v kapitalizme to ale neplatí, lebo majitel nemá žiaden vzťah ani spraiznenosť k svojím zamestnancom a svoj osobný profit stavia nad všetko ostatné. Takže je to všetko opačne a zamestnanci sa stávaju sprostredkovatelmi osobného balaha majitela korporácie.stale mas svoj vyrobny faktor - pracu, ktoru predavas na trhu prace, ani tie korporaty by bez tvojej prace neprezili, X korporatov skoncilo, ked pre ne ludia prestali chciet pracovat
v sucasnosti pri nasyteni trhu sa musi kazda firma o svojho zamestnanca starat, lebo ak to nespravi, zamestnanec mu zdrhne za lepsim
Nezoberie, ale sme sa zaviazali rešpektovať europske zákony ktoré sú nadriadené našej ústave.ak SVK vystupi z EU, dialnice, ktore EU zaplatila, nam nezoberie
prebieha revizia spolocenstva, snad sa obrati k lepsiemu
Nie, ľudia sú jak deti, potrebujú vedenie. Moc má ten kto utvára myslenie týchto ľudí (hlavne media a iné formy propagandy).moc ma spolocnost ludi a ta tvori aj moralku
Aby sme vôbec o tomto debatovali hlbšie to presahuje túto tému.je mi jedno ktory ne-kapitalisticky rezim si vyberies, ale vysledky pre nebudu pozitivne
Inde, kde je to v princípe také isté.nemusi, moze ist pracovat inde, nikto ho nedrzi ako otroka
Ty tiež nie.mna presvedcia argumenty, zatial si ziadne nepriniesol