Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
medrolist
Light Expert
Light Expert

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa medrolist »

Takže kraken je top? Mal som tam +-1LTC od roku 2013... :D zatial som to vymenil za XRP a uvidím čo ďalej. Pýtam sa pretože keď to bude chcieť človek reálne vybrať v eurách či to pošlú...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

kraken ma asi najviac moznosti co sa alternativnych mien tyka :) da sa ale vymenit altcoin za btc a ten nasledne predat za eura.
taktiez neviem ci by som investoval zrovna v tejto chvili do XRP, kedze to tak prudko vystupalo /+100% za posledny tyzden/, koniec koncov ripple je 100% premine minca. imho to spadne podobne ako LTC
medrolist
Light Expert
Light Expert

A ktorú menu z krakenu by si odporučil? Ten ether?
Jj to je dobré, že sa to tam dá rýchlo zamieňať :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Old Dirty Bastard

pravdepodobnost ze hodnota BTC bude z dlhodobeho hladiska dalej rast je vysoka- s tym suhlasim.
Ale ako to bude skutocne o 5-10rokov nevie nik. Existuje realne riziko, ze hodnota BTC bude klesat v prospech inej uspesnejsej kryptomeny ktora bude mat nejaku vyhodu ktori BTc nema. Z mojho pohladu je jednoducho privelke riziko dat do toho vela penazi. Tiez treba ratat s tym ze cim viacej sa bude BTC realne pouzivat, tym viacej sa bude stupnovat snaha statov o zneprijemnenie jeho pouzivania ci dokonca postavi mimo zakon ako nelegalnu aktivitu pretoze bude narusovat stabilitu terajsieho financneho systemu- v tomto smere sa este dockame velkych prekvapeni.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

z dlhodobeho hladiska ETH. ETH uz od marca vystupal takmer o 100%. ale tam su aspon dovody na to, preco jeho cena rastie. ETH ma potencial vystupat na podobne cisla ako BTC. v podstate vie vsetko to, co BTC a ma v sebe zabudovanych spustu dalsich veci navyse. z kratkodobeho hladiska investicia ti moc neporadim.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2017, 20:36)
gogo956 napísal:Old Dirty Bastard

pravdepodobnost ze hodnota BTC bude z dlhodobeho hladiska dalej rast je vysoka- s tym suhlasim.
Ale ako to bude skutocne o 5-10rokov nevie nik. Existuje realne riziko, ze hodnota BTC bude klesat v prospech inej uspesnejsej kryptomeny ktora bude mat nejaku vyhodu ktori BTc nema. Z mojho pohladu je jednoducho privelke riziko dat do toho vela penazi. Tiez treba ratat s tym ze cim viacej sa bude BTC realne pouzivat, tym viacej sa bude stupnovat snaha statov o zneprijemnenie jeho pouzivania ci dokonca postavi mimo zakon ako nelegalnu aktivitu pretoze bude narusovat stabilitu terajsieho financneho systemu- v tomto smere sa este dockame velkych prekvapeni.
tie meny, kt. maju vyhody oproti BTC su na trhu uz teraz. BTC ale aktualne backuje neskutocny hashrate a limitovana distribucia minci. suhlasim, ze pokial nedojde cim skor ku scalingu, je mozne, ze prvenstvo strati a upadne to zabudnutia. ja verim, ze sa ale nakoniec core a mineri nejako dohodnu a nedojde k tomu. BTC market dominance klesol z 90% pod 50% behom velmi kratkej doby a pokial nezvysia blocksize, tak je mozne, ze bude aj nadalej klesat. ako vravim, keby neboli core+blockstream taki ko*ot, tak sme davno na inom levely a nic by bitcoin nebrzdilo. vzhladom na to ake poleny mu ale hadzu pod nohy sa mu vsak dari aj tak viac, nez len dobre.

ale celkom ta chapem. ak by som sa do kryptomien nedostal tak skoro, ako som sa dostal a nezarobil na to prachy, tak by som mal tiez problem do toho vlozit nejake vacsie uspory len tak :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ked sa teraz clovek pozrie na graf ceny BTCza poslednych cca 10rokov tak vidi aktualne absolutny peak.
A to je vzdy situacia ked cast investorov sa rozhodne realizovat svoje zisky, tj podla mna nas caka obdobie poklesu. Odporucam teraz nekupovat ale nechat to vyklesat a pripadne potom nakupit.
Ja som vazne uvazoval nad kupou vecsieho mnozstva BTC v roku 2015. Keby som to urobil s tou sumou co som planoval, dnes by som vazne rozmyslal nad tym ze uz nemusim chodit dozivotne do prace.
Hold ale taky je zivot, buducnost nikto nepozna, bol som zbytocne opatrny, tak teraz musim makat v robote ako kazdy iny.. Ono to nieje vobec po psychologickej stranke lahke dat vsetky svoje uspory do veci ktorej buducnost je uplne nevypocitatelna /vtedy 2015 to az tak ruzovo nevyzeralo/
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

nebola uz korekcia nahodou to, ked sme z 1900 zisli na 1500? opat sme na 1900. myslim, ze vtedy realizovali zisky dlhodobi investori. tento narast bude asi nova krv
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Old Dirty Bastard
Guru
Guru

konecne si uvedomili aj na slovensku, ze na tom mozu zarobit :D
//zaujimalo by ma ako bude prebiehat konfirmacia. kedze vela stranok si vzdy vyzaduje aj 3 potvrdenia. niektore penazenky aj pri zadani maximalneho poplatku (napr. electrum) nezarucuju potvrdenie v prvom moznom bloku. posledne som cakal 80min na 3 potvrdenia. snad bude stacit odoslanie transakcia a nebudu cakat na schvalovanie minermi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mozno korekcia uz bola a mozno este len bude, to nevie nikto. V kazdom pripade kupovat na takych maximach je riziko, dobry obchodnik kupuje vtedy ked je cena nizka. Ty si zazil na btc iba zisk a nie stratu- ta byva velmi neprijemna.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak kedy mentalne prestane byt takato hodnota maximum a zacne byt normou? uvidime o polroka :)
tiez ma laka vymenit BTC za ETH, ked sledujem ako sa nekona ziadny technologicky progres v porovnani s trebars samotnym ETH a tuctom dalsich mien, kt. maju velmi aktivnych developerov a aktivne sa prisposobuju trhu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Z mojho pohladu je to cisty gambling ale nikde nie je napisane ze sa nemozes trafit a mat vysoke zhodnotenie.
medrolist
Light Expert
Light Expert

A ako je na tom zmenáreň poloniex? Ako pozerám je tam najširší výber a aj tých lacných mien. Nejaké skúsenosti?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

neveril by som im..
necakaj ziadny support ak stratis 2factor ath alebo nastane iny problem s kontom..
kedze si z EU, najskor sa na teba uplne vyseru.

pocul som uz viac staznosti v suvislosti s uzivanim ich stranky.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Takže najlepší je kraken? Ako sa potom dostať k bytecoinu lebo na krakene nie je.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

mozes ho kupit na bitstampe alebo na coinbase. ine stranky nemam vyskusane, urcite ale su dalsie..
samo717
Novice
Novice

Príspevok od používateľa samo717 »

Ahojte, naštudoval som si čo to ohľadom kryptomien ale stále niečomu nerozumiem. Možno primitívne otázky, ale mohol by mi ich niekto prosím vysvetliť?
1. Čo motivuje ľudí/firmy vyvíjať aplikácie - "peňaženky"? Keď si prevediem moje mince z burzy do nejakej desktopovej peňaženky, získava vývojár peňaženky nejaký poplatok? A teda týmto sú motivovaný vyvíjať peňaženky?
2. Ktorá je podľa vás najlepšia desktopova peňaženka? Multibit? Používate niekto offline peňaženku, kedy sa stiahne celý chain?
3. Ak si vytvorím account/adresu v nejakej desktopovej peňaženke, môžem ju použiť aj v inej desktopovej peňaženke od iného vývojára?
Viem, možno primitívne otázky, ale chcel by som tomu lepšie chápať.
Dík :)
medrolist
Light Expert
Light Expert

Old Dirty Bastard na bitstamp je len xrp,ltc a btc tá druhá nefunguj momentálne, no ideálne by bolo niečo ako kraken kde sa dá cez sepa poslať eura, tie povymieňať a hotovo. Len nič také asi nie je na tieto hodnotovo 0.001** eur mince. :-/
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ethereum nam isiel pekne hore, skoda ze som ho nekupil, tak pred troma dnami :?
medrolist
Light Expert
Light Expert

Našiel som litebit.eu , nejaké skúsenosti? Majú tam aj tie chudobné mince :D (akurát bytecoin nie)
edit: prípadne Bittrex?
Napísať odpoveď