Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
Asi tak. Poznám veľmi veľa vegánov a áno, niektorí majú tendenciu o tejto tematike viac hovoriť (samozrejme, nie v zmysle, že ja som vegán), ale vôbec nie vtieravým spôsobom, nebodaj nejakým moralizovaním voči mne. Tiež si myslím, že to skôr mäsožravci majú túto potrebu, rovnako aj potrebu blbých poznámok a trápnych vtipov.
Mne a okoliu je v podstate jedno čo kto žere. Pár kolegov vegetariánov si objedná svoju verziu obedu a jeme za jedným stolom a rozprávame sa o bežných veciach.
Bohužiaľ, keď je prítomný vegán, dá to každému vedieť s výčitkou, ako môžeš jesť ten stejk, je to hnusné, nezdravé a hlavne kruté + koľko co2 vyprodukuje taká krava za svoj život. Pritom sa ho/jej nikto na názor nepýta, ani nepadne otázka prečo žereš riasy....to platí v podstate pre každé prostredie, nielen pre to pracovné.
Takže tie vtipy sú prirodzená reakcia na hlupákov
.
Bohužiaľ, keď je prítomný vegán, dá to každému vedieť s výčitkou, ako môžeš jesť ten stejk, je to hnusné, nezdravé a hlavne kruté + koľko co2 vyprodukuje taká krava za svoj život. Pritom sa ho/jej nikto na názor nepýta, ani nepadne otázka prečo žereš riasy....to platí v podstate pre každé prostredie, nielen pre to pracovné.
Takže tie vtipy sú prirodzená reakcia na hlupákov
Nepohybujem sa v kruhu vegánov, celá moja rodina sú "mäsožravci". Avšak v bývalej práci som mal kolegyňu vegánku. Hneď v prvý deň povedala, že je vegánka, ale vraví to len preto, aby sme sa nečudovali keď jej ponúkneme niečo živočíšne a ona odmietne. Dobre, pochopil som, nejako som neriešil, jej rozhodnutie, ale časom začala len tak random rozprávať o tom, že prečo je vegánka, že my všežravci sa stravujeme nezdravo, že taká a taká organizácia spravila výskum a potvrdili, že to by sme nemali jest atď... Aj nám núkala svoje jedlo, no keď sme odmietli, tak sa vážne nasrala a mala názory, že keby mala dieťa, tak by mu zakázala akúkoľvek živočíšnu stravu. Ako nemám problém s vegánmi, ale to ich propagovanie sa dá porovnať akurát so svedkami Jehovovími.
aha takze poznate po jednom chorom pripade, takze vegani su jak svedkovia jehovovi 
Ty si z môjho príspevku dedukoval že poznám iba jedného vegána?
Nuž, neviem čo k tebe dodať, nie každému bolo rozdané rozumu
.
Nuž, neviem čo k tebe dodať, nie každému bolo rozdané rozumu
Tak tak. Nie je to o vega restauraciach a tom, ze boli napriklad u Polreicha ale tym, ze to musia pripominat a moralizovat.
Byval som s partiou veganov. Jedna vynadala novym spoluvyvajucim prve rano do salamovych papuli, lebo ranajkovali salamu.
Dalsia nemohla v byte zlikvidovat mys, lebo je to krute a tam mi hlodavec chodil na chlieb a sral po linke.
No a jej priatel bol "vegansky kazatel". Ked sme boli na pive a dal som z tolerancie vegetarianske nachos. A nasledovala kazen o teliatkach, ktore placu za mamickami, lebo mam na jedle syr. Tak som podotkol, ze na jeho martensky kravicka neposla na starobu. Tak isto mal prednasku o mysi, ze je to isto mlada, a mamicka by v hniezde plakala, ak by sme sa jej zbavili.
Ale naprikad mam v rodine vegana, ktory nikomu neprednasa, pripravi si svoje jedlo a vsetci su spokojni.
Byval som s partiou veganov. Jedna vynadala novym spoluvyvajucim prve rano do salamovych papuli, lebo ranajkovali salamu.
Dalsia nemohla v byte zlikvidovat mys, lebo je to krute a tam mi hlodavec chodil na chlieb a sral po linke.
No a jej priatel bol "vegansky kazatel". Ked sme boli na pive a dal som z tolerancie vegetarianske nachos. A nasledovala kazen o teliatkach, ktore placu za mamickami, lebo mam na jedle syr. Tak som podotkol, ze na jeho martensky kravicka neposla na starobu. Tak isto mal prednasku o mysi, ze je to isto mlada, a mamicka by v hniezde plakala, ak by sme sa jej zbavili.
Ale naprikad mam v rodine vegana, ktory nikomu neprednasa, pripravi si svoje jedlo a vsetci su spokojni.
Martensky? Och aké šťastie. Mňa skromne poteší kožený opasok či peňaženka - ten nenávistný pohľad strápneného vegána vždy stojí za to 
Pred tym ako som ju spoznal, tak som sa nad vtipmi o veganoch ani nepozastavoval, no teraz uz rozumiem tym vtipom, to ich presviedcanie je priam komicke. Ale nie, nevravim, ze vacsina veganov je takych, ale je ich dost no.M142 napísal:aha takze poznate po jednom chorom pripade, takze vegani su jak svedkovia jehovovi
-
javatar
Hardcore addict
Nic proti veganom nemam a to ich par mam v blizkom okoli.
Jeden kolega proste nekaze vobec. On si riesi svoje jedlo akurat ked mame team lunch tak sa nam podstatne tazsie vybera restauracia alebo jednoducho nejde.
Kolegyna z ineho oddelenia obcas kaze ale vtipnou formou a skor nevtieravo prezentuje to co je. Ked nieco otocim proti nej tak sa na tom len zasmejeme a vsetko je ok.
Bol som uz na veganskom festivale, dal si vegansky burger a kamarat zahlasil, ze tomu chyba maso. Okamzite sa ho z okolia par ludi prekvapene spytalo, ze ci nie je vegan. Povedal, ze nie a ziadna agresivita ani presviedcanie tam nebolo.
Na druhej strane raz som stretol hrstku veganov robiacu osvetu na syrovom festivale. Ti kazali akoby ich za to platili.
A neda mi sem nepostnut toto
Jeden kolega proste nekaze vobec. On si riesi svoje jedlo akurat ked mame team lunch tak sa nam podstatne tazsie vybera restauracia alebo jednoducho nejde.
Kolegyna z ineho oddelenia obcas kaze ale vtipnou formou a skor nevtieravo prezentuje to co je. Ked nieco otocim proti nej tak sa na tom len zasmejeme a vsetko je ok.
Bol som uz na veganskom festivale, dal si vegansky burger a kamarat zahlasil, ze tomu chyba maso. Okamzite sa ho z okolia par ludi prekvapene spytalo, ze ci nie je vegan. Povedal, ze nie a ziadna agresivita ani presviedcanie tam nebolo.
Na druhej strane raz som stretol hrstku veganov robiacu osvetu na syrovom festivale. Ti kazali akoby ich za to platili.
A neda mi sem nepostnut toto
Inak čo trochu nechápem, sú niektoré vege "fake" jedlá ako hamburger, klobása, sviečková atď.
Veď keď som vegán, urobím si normálne jedlo, prečo má potrebu urobiť vege hamburger?
Alebo sviečkovú, kde je podobný iba vizuál, ale chuťovo to je šialene vzdialené...
Veď keď som vegán, urobím si normálne jedlo, prečo má potrebu urobiť vege hamburger?
Alebo sviečkovú, kde je podobný iba vizuál, ale chuťovo to je šialene vzdialené...
a co je na tom? ved vegani a vegetariani maju radi chut masa a masovych vyrobkov - prave preto je na trhu tolko veganskych alternativ
ved taky burger je celkom prakticke a jednoduche jedlo do ruky, tak preco by si ho nemohli vegani prisposobit? ci burger je uz rezervovany len pre masozrutov a ostatni maju smolu?
jedol si uz vegansku svieckovu ked vies ze je to chutovo sialene vzdialene?
Nuž, neviem čo k tebe dodať, nie každému bolo rozdané rozumu.
inak ak sa ti niekedy podari spravit vegansky hamburger, daj vediet
ved taky burger je celkom prakticke a jednoduche jedlo do ruky, tak preco by si ho nemohli vegani prisposobit? ci burger je uz rezervovany len pre masozrutov a ostatni maju smolu?
jedol si uz vegansku svieckovu ked vies ze je to chutovo sialene vzdialene?
Nuž, neviem čo k tebe dodať, nie každému bolo rozdané rozumu.
inak ak sa ti niekedy podari spravit vegansky hamburger, daj vediet
Majú radi chuť mäsa?
Ja mám práve skúsenosť že je to naopak a mäso nemôžu ani len cítiť.
BTW rozumu nebolo dopriate asi tebe, každý normálny pochopil že myslím vegetariánsku alebo vegánsku verziu hamburgeru - takže tvoje chytenie za slovíčko je tak trošku trápne
Ja mám práve skúsenosť že je to naopak a mäso nemôžu ani len cítiť.
BTW rozumu nebolo dopriate asi tebe, každý normálny pochopil že myslím vegetariánsku alebo vegánsku verziu hamburgeru - takže tvoje chytenie za slovíčko je tak trošku trápne
no vidíš, ja mám napríklad inú skúsenosť ... nepoznám ani jedného vegána ktorý by sa stal vegánom preto lebo mu mäso nechutí. Väčšinou sú za tým rôzne etické/zdravotné/ekologické dôvody.(vrátane toho že je to momentálne "cool"). Predstava že vegáni neznášajú chuť mäsa a tým pádom nemajú právo upravovať si jedlá na ich spôsob je dosť vtipná ... resp. to že sa niekto nad tým pozastavuje mi príde absúrdne 
k ostatnému sa nevyjadríš?
k ostatnému sa nevyjadríš?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
niekto tu na fore pisal, ze mu maso doslova smrdi a nechuti takze existuju aj take pripady
netvrdim ze take neexistuju ...
poznam aj take pripady, ale tam ta "nechut" k masu prisla az ako dosledok toho ze dlho fungovali bez masa a kompletne si od tej chuti odvykli ..
maso je vsak velmi siroky pojem, ani mne nevoni ani nechuti tatarak, ale taku salamu si dam.
poznam aj take pripady, ale tam ta "nechut" k masu prisla az ako dosledok toho ze dlho fungovali bez masa a kompletne si od tej chuti odvykli ..
maso je vsak velmi siroky pojem, ani mne nevoni ani nechuti tatarak, ale taku salamu si dam.
Vacsina veganov a vegetarianov nemala nejaku slahnutu maminku z modreho konika a nejest maso bolo ich vlastne rozhodnutie. Co to z nasej kultury a zivotneho stylu sa teda nalepilo aj na nich, preto aj oni maju prirodzenu potrebu mat k dispozicii "nasu" kuchynu, len upravenu na bezmasity sposob. Plus take klobasy, parky, burgre a podobne veci su dnes uz zalezitost rychleho zivotneho stylu a priemyselnej vyroby. A aj vegetariani chcu mat rychlo nakupene a navarene, ako my ostatni.
Dalsia skupina ludi, ktora to kupuje, su proste masozravci ako ja, co to chcu zo zvedavosti vyskusat alebo sa naopak cielene rozhodli zaradit do svojho jedalnicka aj pravidelnu vegetariansku stravu kvoli zdraviu, ale su lenivi varit, nevedia varit alebo nemaju cas, tak si proste kupia v obchode vegetariansky kebab, ako ja minule.
A nie, nebola to sucha žemla s kapustou, cibulou a tatarskou, ale aj tak to bolo hnusne...pritomnost zivocisnych tukov sa proste neda niecim vierohodnym imitovat...
Inak moj najlepsi kamarat je asi jediny tucny vegetarian, ktoreho poznam.
Lebo sa sice stravuje vegetariansky, ale nezdravo...zerie vela sladkeho, vela obilnin a podobne veci, kde je strasne vela sacharidov a potom to aj tak vyzera.
A mne napriklad tiez niektore druhy masa strasne smrdia, napr. take ryby...u nas tie chladene alebo mrazene smrady, co sa predavaju, to je fakt humus. By som radsej niekedy zjedol nieco zrazene pri ceste, ako rybu zo supermarketu u nas.
Dalsia skupina ludi, ktora to kupuje, su proste masozravci ako ja, co to chcu zo zvedavosti vyskusat alebo sa naopak cielene rozhodli zaradit do svojho jedalnicka aj pravidelnu vegetariansku stravu kvoli zdraviu, ale su lenivi varit, nevedia varit alebo nemaju cas, tak si proste kupia v obchode vegetariansky kebab, ako ja minule.
Inak moj najlepsi kamarat je asi jediny tucny vegetarian, ktoreho poznam.
A mne napriklad tiez niektore druhy masa strasne smrdia, napr. take ryby...u nas tie chladene alebo mrazene smrady, co sa predavaju, to je fakt humus. By som radsej niekedy zjedol nieco zrazene pri ceste, ako rybu zo supermarketu u nas.
Prosím, používaj rozum! Kde niekomu uberám nejaké právo???DEVZYO1G napísal:Predstava že vegáni neznášajú chuť mäsa a tým pádom nemajú právo upravovať si jedlá na ich spôsob je dosť vtipná ...
Ja iba nechápem/nerozumiem niektorej úprave jedla.
Ja keby som sa stal vegánon, tak si určite nepostrúham cviklu do črievka aby to vypadalo ako klobása.
Rovnako nemám chuť na vege burger, lebo to chutí úplne inak pravý burger.
Naopak ale ocením, keď mi vegán dá ochutnať reálne vege jedlo, lebo vtedy vnímam jeho chuť a nemám tendenciu porovnať pravý/fake burger, sviečkovú atď...
este som si spomenul na znamu z dediny, ktora ako vegetarianka odmietala maso. ked sme cela partia varili gulas, tak nemala problem maso nakrajat a potom pri naberani nemala problem zjest zemiaky, stavu a zeleninu. ked sme sa pozastavili nad tym, ze cibula bola oprazena na bravcovej masti a potom sa to vsetko varilo s kuskami masa, tak povedala, ze jej to nevadi 
Aj ja poznám také prípady.
Ale to sú také skôr výnimky, keď ti mäso iba nechutí a nie sú za tým aj etické dôvody.
Väčšinou je to tak že po dlhšej dobe na takejto strave (rozumej roky), si tú nechuť k mäsu vsugeruješ.
Ale to sú také skôr výnimky, keď ti mäso iba nechutí a nie sú za tým aj etické dôvody.
Väčšinou je to tak že po dlhšej dobe na takejto strave (rozumej roky), si tú nechuť k mäsu vsugeruješ.
ved ale bolo ti to prispevok vyssie skvelo vysvetlene. ked zijes v istej kulture, ktora ma svoju gastronomiu, tak sa napriek vegetarianstvu nechces vzdat lokalnych specialit. vela nasich tradicnych jedal ako je perkelt alebo svieckova su zalozene na omackach, tak si to spravia, len si maso nahradia napr seitanom. a aj tak je to dobre, nemusia sa ani potrebovat priblizovat chuti masa, ide o tu omacku. co sa tyka klobas a salam, zasa: kultura. sme tu nauceny na oblozene rozky a chleby, a tak si jednoducho vymysleli nahradu aby doma mali nejaky polotovar v pripade, ze sa im nechce varit a len tak si nieco zajedia s pecivom. nejde o to ze by zufalo chceli realnu klobasu, kto tu vegansku jedol, tak sam potvrdi, ze to okolo podobnej chuti ani neslo. o burgeri ani nehovorim, spominas nejaky naozajstny burger. a to je co? taky ten hovadzi za lepsie peniaze? lebo taky dvoj eurovy z umasteneho stanku na stanici okolo neho tiez ani nesiel a aj tak sa to vola burger. nie je to ochranna znamka, je to proste cosi v zemli, tak jednoducho pouziju moderny nazov.baldorex napísal: Ja iba nechápem/nerozumiem niektorej úprave jedla.
Ja keby som sa stal vegánon, tak si určite nepostrúham cviklu do črievka aby to vypadalo ako klobása.
Rovnako nemám chuť na vege burger, lebo to chutí úplne inak pravý burger.