Poisťovne - skúsenosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poisťovne - skúsenosti

Príspevok od používateľa guess.whoo »

casto sa ale stava, ze na druhom vozidle nie je viditelne ziadne poskodenie. neviem ci na toto nestaci podpis a uznanie viny
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Viete mi povedat aspon cca kolko sa priplaca za GAP? Pripadne kolko platite vy?Na online kalkulackach sa to vyratat neda..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

GAP sa dava na nove auta s havarijnym poistenim. Ale mozno idu poistit uz aj jazdene auta. Rocna cena za GAP je cca 1 percento z ceny auta. Tie ceny sa menia podla toho na aku dobu to uzavries, pretoze firma odpisuje auto tusim 4 roky, cize GAP si da na 4 roky vratane havarijnej poistky. Ale niekto si moze dat GAP len na 3 alebo az na 5 rokov. Cize ta cena mierne lieta trebars od 0,7 az do 1,3 percenta. Pri aute za 30 000 to mas priblizne okolo 300 eur za rok. Havarijna pri takej cene je kolko? Odhadom okolo 500 eur za rok, takze s GAPom to mas okolo 800 eur rocne. Ale mas istotu, ze za tie roky mas plne poistene auto.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Auto je rocne s 20k km cena 17k. Mate aj nejake tipy u koho to poistit? Gap si urcite chcem dat, az nie je mozne kolkym znamym za posledne roky ukradli auta..
Nemam nejako cas to pozerat, ale rad by som sa vosiel do 500e aj s gapom.
heker
Redeemer
Redeemer

Pri 17 000 eur drahom aute mas havarijnu mozno okolo 300 az 350 eur, GAP pocitaj okolo 170 eur teda. Teoreticky sa do 500 eur zmestis. Len treba zistit, ze ci neni problem dat GAP na jazdene auto. Skus Komunalnu poistovnu alebo Kooperativu, maju fajn ceny. Pri poistnom plneni budu robit problemy vsetky poistovne, mozno Allianz to az tak nestazuje, ale ten ma zase v klude aj 50 percent vyssie ceny poistiek.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

GAP ide dat na jazdene auto max. 5 rokov stare
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

kukiak napísal:Auto je rocne s 20k km cena 17k. Mate aj nejake tipy u koho to poistit? Gap si urcite chcem dat, az nie je mozne kolkym znamym za posledne roky ukradli auta..
Nemam nejako cas to pozerat, ale rad by som sa vosiel do 500e aj s gapom.
Ake znacky/modely to boli?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Klasika, 2x octavia, 1x golf.
A ja mam tiez oktavku.
Pride mi asi lepsie si priplatit za GAP, ako tam davat zeder a pod, ktory aj tak 100% neochrani.. Ci, zle rozmyslam?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Žiadna mechanická/elektronická/gsm/gps ochrana nie je na 100%.. ak si niekto vyhliadne tvoje auto, nepomôže podľa mňa nič. Taktiež výrobcovia áut odmietajú niektoré zabezpečenia a môžeš stratiť záruku na dotknuté časti.. napr. zeder vraj môže ovplyvniť správanie tyče riadenia pri nehode. Škodovka ho vraj neakceptuje a automaticky zamieta všetky reklamácie spojené s dotknutými časťami.

GAP by malo byť najlepšie riešenie, ale stretol sa už niekto s reálnym plnením škody v rámci GAP? Tiež som bol zástanca, ale bavil som sa s kamarátom právnikom a on mávol rukou, že je to blbosť, že poisťovňa sa z toho aj tak vykrúti. Viac som z neho pre krátkosť času nedostal, ale zatiaľ mi nikdy neporadil blbosť. Takže som v pomykove, ale v podstate je to asi to najlepšie, čo môžeš pre kľudný spánok spraviť. Keď som kupoval auto, predajca mi povedal, že mal pár zákazníkov, ktorí si kúpili plnkovú Octaviu/Superb a odmietli do nej dať akékoľvek zabezpečenie. Vraj im stačí dobrá poistka.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak vo wustenrote mi vysla havarijka na 400e, aj s GAPom to bolo okolo 640€.. Este sa popytam inde a uvidim, ale pravdepodobne si to dam, ja mam na taketo veci stastie. Problem je, ze GAP sa neda preratat na kalkulackach online, ale musia to robit "namieru"..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nejake taketo zabezpecenia typu Zeder su IMHO na hovno, vacsina kradezi dnes je beztak na to, ze sa auto okamzite rozobera, tak ci to nejak odvrta alebo to rovno nalozia na odtahovku je jedno.
heker
Redeemer
Redeemer

Stale je ten Zeder lepsi ako ked tam nic nie je. Minimalne sa natiahne cas pre zlodeja, aby ho prelomil a odvrtal. Nikto asi nechce sediet 10 minut v aute a vrtat, radsej ukradne auto za minutu a na nom hned odide.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Až na to, že zeder neodvrtas,... Bud auto nalozis na nákladiak, alebo rozoberes interiér vodica az na tyč riadenia,... A este stale nemáš vyhrané

Zeder je dlhodobo top, sekunduje mu defend, ale ten je zranitelnejsi na vylomenie zamku tekutým dusikom,...
Šíria sa famy, že zeder este prekonaný nebol, navrhol ho typek co sa živil kradnutim áut... Myslim slovinec,...

Fabo, este ze hovoris imho, lebo podľa všetkého vies o tom prd

Este k tej skode a zederu, ano je to pravda ze ho neakceptuje, ale skor ide o take krytie sa, a preberanie zodpovednosti, kedze zeder sa inštaluje na tyc riadenia a je to pomerne vážnejší zasah... Teda niekto by sa vysypal kvôli akoze zederu a snažil by sa to hodiť na výrobnú chybu skody,... Tot hlavny dovod
heker
Redeemer
Redeemer

Stale je moznost to zabezpecit VAM R1.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

K Zederu som našiel nejaký certifikát od polície v ČR, v ktorom potvrdzovali, že nemali nahlásené žiadne auto s namontovaným Zederom, ktoré by bolo odcudzené. Bolo to ale z roku 2009, tak bohvie, či to naozaj nebolo ešte nikdy prekonané alebo to už neplatí.

Každopádne si myslím, že je lepšie ho v aute mať, keďže pre lopkára je určite jednoduchšie ukradnúť auto bez akéhokoľvek zabezpečenia ako rozoberať celú prístrojovku a potom nejakým spôsobom odpilovať Zeder z tyče riadenia. Za tých 270€ je dať si ho namontovať "no-brainer". No a na to, aby ti chceli nakladať auto na odťahovku, by si musel mať trochu exkluzívnejšie auto ako nejakú tuctovú Ochcávku.

BTW, na vývoji Zederu sa podieľali zlodeji zo Srbska, nie zo Slovinska...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Havarijku lacnejsiu ako 400€ sa mi najst nepodarilo aj to s blbou spoluucastou, s normalnou to vyslo vsade okolo 450€ a este +pzp okolo 100ky. GAP vychadza okolo 250€. Vsetko boli kalkulacie cez net, vo wustenrote na pobocke..
Cakal som o trosku menej popravde za havarijnu.. GAP si tam na tych par rokov ku kludnemu spanku hodim, ked skonci zaruka, potom si tam dam zeder, resp. to uz auto aj tak budem predavat.

//tak nakoniec davam komunalnu 470€ kasko s 0% spolucastou 155€ + gap na 5 rokov.
heker
Redeemer
Redeemer

Najlacnejsie poistky mas osobne na pobocke. Cez internet ta vyjdu viac.
Napísať odpoveď