Nie. Pravicové strany, odjakživa, stáli skôr na strane bohatých, majetných, podnikateľov a pod. Často sa síce oháňajú aj strednou triedou a pod., ale tak to je už nutnosť, dopad tlaku zľava. Netvrdím, že každý člen SaS je nejaký sociopat, ktorého záujem je taký, ako som vyššie načrtol. Na druhú stranu, úplne evidentné je presadzovanie neoliberálnych politík, zdôrazňovanie záujmu podnikateľov a interpretácia kontextu z ich pohľadu atď. O tých čerešničkách na torte vo forme vyjadrení Cigánikovej a pod. ani nehovoriac.
Ja nie som podnikateľ, živnostník ani manažér zarábajúci cez 2000 €. Preto strany ako SaS nie sú nič pre mňa (keby som dal bokom moje politické postoje a jednoducho si mal vybrať z politickej ponuky).
Už som to sem dával, dám to sem zas.
Štúdia o politickom prostredí a diskurze na SK po 1989.
Vyjadruje to môj pohľad na veci a dianie na Slovensku. Našťastie kríza v roku 2008 znamenala istý zlom a je tu stále viac a viac mladých, ľavicovo orientovaných ľudí (trend, ktorý možno badať na celom západnom svete). Slová ako kapitalizmus, neoliberalizmus a pod. sa dostali z čiernej listiny zakázaných slov a nahradili rôzne eufemizmy (trhová ekonomik a pod.).