emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

priblizuje sa pomalsie, lebo ludia volia zlodejov ako Fico, ktory rozvojovu pomoc ukradne, alebo imbecilov ako Kotleba, ktory nevie co s nou.
rebuss napísal: prízemné témy a neustále sa bitie za nejaké materiálne rozkoše.
a co vyssie riesia kotleby? kto sa na drahych autach vozi po narodnych parkoch a foti sa pri tom? ;)

//autoeditácia príspevku (22 Júl 2017, 11:05)
rebuss napísal:Som rad že si si aj sam odpovedal. Musím utekať za lepším životom.
nemusim. mozes. ked sa chces venovat praci, ktora na Slovensku nie je, tak sa na nu mozes pripravit v zahranici a ostat ju tam vykovanat.

alebo ked chces chovat dobytok a dopestovat si stravu, tak si mozes kupit kusok zeme tam, kde su na to najlepsie prirodne podmienky. tak ako to robili tvoji aj moji predkovia :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Toto pre teba bude znieť určite sympaticky: http://preczoslovenska.sk/

Tvoj obľúbený Huďo a Lichtner túto tému rozoberali tu:

Zaujímavé sú hlavne, ale následne reakcie Slovákov žijúcich v zahraničí.
jackb
Redeemer
Redeemer

Angel, neviem ci si nepostrehol, ale ja som pred 4 rokmi uz odisiel a dokonca nie som "milenial"

"ked sa vam pokazi auto, tak vystupite a ujdete. toto je riesenie? toto je riesnie?"
vo februári 2012 som bol na protestoch proti Gorile, nasledne v marci ziskal jeden z hlavnych protagonsitov parlamentnu vacsinu. okrem toho som pocas studia musel komunikovat so samospravami a ich nezaujem bol az zalostny. preto som dospel k nazoru, ze Slovensko je "pokazene bez moznosti opravy".

//Hudo: "tento pristup je egoisticky. im je jedno, ze ich rodiny a priatelia zostavaju v zlych podmienkach".
a potom pisti, ked imigranti z Blizskeho vychodu vyzdaju spajanie rodin na Zapade :D

//Noro priznava, ze je potomok ekonomickeho migranta. preco si potom on a dalsi otvaraju usta na inych ekonomickych imigrantov. ja nieviem uz.

//"vykasli sa na to co urobili tvoji predkovia. zvrchovanost, samostatny stat". dakujem za opytanie, moji predkovia nesuhlasia s rozdelenim Federacie
Hudo: "tito nemaju ziadne korene." kazdy ma svoje korene, len malo sa naozaj pozrie, odkial tie korene ma. najsrandovnejsi su hej(t)slovaci s madarskymi priezviskami
//Hudo nesklamal: "tieto styri ovce. tieto ubohe produkty Noveho svetoveho poriadku" :D lebo vybavit si veci na uradoch online, byt v cistej nemocnici, kde je personal zaplateny, mat moznost dat detom kvalitne vzdelanie... ano to je velka ubohost. pan doktor by si mohol precitat diskusie krajanov o tom, ako tazko sa napriklad odhlasuje zo zdravotneho poistenia, ako komplikovane sa obnovuju doklady, alebo ako je takmer nemozne prihlasit dieta narodneme v zahranici do slovenskej ci ceskej matriky

//Noro: "preco si nenasetrite a neotvorite si na Slovensku firmy"
a) chcem si aj vonku uzivat zivot a nielen jest plesnivy chlieb, aby som doma otvaral firmu, pre ktoru na Slovensku neexistuje trh
b) mam sa dobrovolne vystavit sikane slovenskej byrokaracie?
c) naozaj mam prist platit dane na vlaky zdarmo, na dlhy Vahostavu a Ficove hodziny?

//telefonista z Nemecka "peniaze nie su vsetko" samozrejme:
Vzpomeň si na chůzi, zapomeň na káru
žrát budem, co koš dá místo kaviáru
na tvoje narozky si ťuknem lahváčem
a když ho vyžunknem, trochu si popláčem, trochu si popláčem

//Benčikova organizovana skupina. woohoo

//telefonistka: "a kde oni studovali?!" teta zlata, mileniáli naozaj beru pozicky a studuju vonku hned od maturity

//Noro "nakoniec vam ostane vas narod". len mne nikto nedokaze nikto povedat, ktory narod mi to ostane, kedze ja si svoje korene uvedomujem a vazim

//email. "tu ti nikto nepomoze, alebo len za peniaze". ok, takze mne vlastne nepomohol Anglicky spoluziak, ked som sa stahoval cez polovicu krajiny a nemal som byvanie. jeho veci 10 dni nezaberali vacsinu jeho izby. ani mi nikto nepomohol s dodavkou. normalne, teleportacia ako v Star Treku. a uz vobec mi s hladanim byvania nikto nepomohol. zobudil som sa a mal som vo vrecku kluce.
Norova reakcia: tam ti na vsetko povedia to nie je moj job. v ktorej krajine ti v supermarkete najcastejsie povedia "ja neviem, to nie je moja sekcia"?

//telefon: "ERASMUS sluzi tajnym sluzbam". Hudo, "jasne, to je stara prax uz 60 rokov". vazeny pan doktor, uz v 20.tych rokoch naverbovala Čeka/NKVD studentov na Cambridge a kam to dotiahli. ale o Moskve len v dobrom, ja viem. a ano, po navrate zo svojho ERASMu som nevedel, ponuku ktorej tajnej sluzby prijat. ale rozhodol som sa. tak isto ako vsetci moji priatelia.

//posledny telefon: "niekto je za tym! a su zbytocni a hlupi" chlapec by chcel byt hlupy a zbytocny, aby sa dokazal presadit v krajine kde nema kontakty, rodinu a podobne

//Hudo "vidno, ze ti co su v zahranici sa stavaju patriotmi". keby ignorovali svoje kompletne korene ale by len sledovali ako to s krajinami kde sa narodili ide od 10 ku 5, tak ich laska ku vlasti prejde velmi rychlo
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal://Hudo: "tento pristup je egoisticky. im je jedno, ze ich rodiny a priatelia zostavaju v zlych podmienkach".
a potom pisti, ked imigranti z Blizskeho vychodu vyzdaju spajanie rodin na Zapade :D
Kritizuje nezáujem o domovskú krajinu, nie to, že sebou neťahajú preč celú rodinu.
jackb napísal://Noro priznava, ze je potomok ekonomickeho migranta. preco si potom on a dalsi otvaraju usta na inych ekonomickych imigrantov. ja nieviem uz.
Jeho rakúsky pradedo bol z kultúrne a etnicky príbuzného prostredia, kde zrejme nemal (alebo jeho potomstvo) problém s asimiláciou.
jackb napísal:Hudo: "tito nemaju ziadne korene." kazdy ma svoje korene, len malo sa naozaj pozrie, odkial tie korene ma. najsrandovnejsi su hej(t)slovaci s madarskymi priezviskami
Preložím ti to, je im jedno kde majú korene.
jackb napísal:a) chcem si aj vonku uzivat zivot a nielen jest plesnivy chlieb, aby som doma otvaral firmu, pre ktoru na Slovensku neexistuje trh
b) mam sa dobrovolne vystavit sikane slovenskej byrokaracie?
c) naozaj mam prist platit dane na vlaky zdarmo, na dlhy Vahostavu a Ficove hodziny?
Užívať si v zahraničí a kritizovať vývoj v inej krajine (ĽSNS, atp.) Idylka. :D
jackb napísal://telefonistka: "a kde oni studovali?!" teta zlata, mileniáli naozaj beru pozicky a studuju vonku hned od maturity
Možno. Množstvo expatov ale nadobudlo vzdelanie zadarmo na slovenských školách.
jackb napísal://Noro "nakoniec vam ostane vas narod". len mne nikto nedokaze nikto povedat, ktory narod mi to ostane, kedze ja si svoje korene uvedomujem a vazim
Väčšina ľudí zrejme nezdiela tvoju zmätenosť v tejto otázke.
jackb napísal://Hudo "vidno, ze ti co su v zahranici sa stavaju patriotmi". keby ignorovali svoje kompletne korene ale by len sledovali ako to s krajinami kde sa narodili ide od 10 ku 5, tak ich laska ku vlasti prejde velmi rychlo
Tvoj prípad?
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Preložím ti to, je im jedno kde majú korene.
mozno prave vedia :)
-AA- napísal:Užívať si v zahraničí a kritizovať vývoj v inej krajine (ĽSNS, atp.) Idylka.
aha, takze po praci musim sediet doma, nemozem ist na pivo, dovolenku, vylet, nic si kupit, etc. lebo si dovolujem kritizovat kotleby. dava zmysel.
-AA- napísal:Možno. Množstvo expatov ale nadobudlo vzdelanie zadarmo na slovenských školách.
stredoskolske urcite. potom je generacia, ktora nadobudla vzdelanie, ale chcu nieco viac, tak si zoberu pozicku a urobia si dalsi titul
-AA- napísal:Väčšina ľudí zrejme nezdiela tvoju zmätenosť v tejto otázke.
ja povazujem za zmatenych slovenskych narodovcov s priezviskami Lichtner, Kecskés, Graus ci Schlosar. im by mal niekto rozpravat o korenoch.
-AA- napísal:Tvoj prípad?
jackb napísal:ja si svoje korene uvedomujem a vazim
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:aha, takze po praci musim sediet doma, nemozem ist na pivo, dovolenku, vylet, nic si kupit, etc. lebo si dovolujem kritizovat kotleby. dava zmysel.
Môžeš si užívať, ale tvoje slová vyznievajú ako rezignácia na krajinu, tak kritizovať kotleby bude asi tiež len také hobby na voľný čas.
jackb napísal:ja povazujem za zmatenych slovenskych narodovcov s priezviskami Lichtner, Kecskés, Graus ci Schlosar. im by mal niekto rozpravat o korenoch.
Chceš povedať, že títo ľudia nie sú typickými Slovákmi? :P :D
jackb napísal:ja si svoje korene uvedomujem a vazim
Niekto tomu hovorí aj patriotizmus.
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Môžeš si užívať, ale tvoje slová vyznievajú ako rezignácia na krajinu, tak kritizovať kotleby bude už tiež len také hobby na voľný čas.
chystam sa na zupne volby, lebo tych sa ako osoba nezijuca v SR zucastnit nemozem postou a volim v pralamentnych. staci tento boj proti kotelbam, okrem ich kritiky?
-AA- napísal:Chceš povedať, že títo ľudia nie sú typickými Slovákmi?
mne pri zmatene, ze sa oni povazuju za Slovakov, ked je jasne, ze ich prekovia Slovaci neboli
-AA- napísal:Niekto tomu hovorí aj patriotizmus.
len "patriae" mojich predkov nie su Slovensko. takze stale cakam na ten kluc, podla ktoreho urcim, kam by malo moje vlastenectvo ci partriotizmus smerovat. lebo ak som siel na to z otcovskej strany (pater) tak napocitam niekolko krajin. v pripade matky o nieco menej.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:chystam sa na zupne volby, lebo tych sa ako osoba nezijuca v SR zucastnit nemozem postou a volim v pralamentnych. staci tento boj proti kotelbam, okrem ich kritiky?
Nepopieral som, že ide o veľmi obľúbenú záľubu z tvojej strany.
jackb napísal:mne pri zmatene, ze sa oni povazuju za Slovakov, ked je jasne, ze ich prekovia Slovaci neboli
Väčšina európskych národov má v sebe prímes aj etnicky príbuzného obyvateľstva dominujúceho v iných národoch. Národná identita je tak daná prináležitosťou, tradíciou, kultúrou..
jackb napísal:len "patriae" mojich predkov nie su Slovensko. takze stale cakam na ten kluc, podla ktoreho urcim, kam by malo moje vlastenectvo ci partriotizmus smerovat. lebo ak som siel na to z otcovskej strany (pater) tak napocitam niekolko krajin. v pripade matky o nieco menej.
Tvoja vlasť je zrejme Slovensko, osobne ale preferujem aj pan-európsky nacionalizmus, takže tu nevidím problém. :P
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Väčšina európskych národov má v sebe prímes aj etnicky príbuzného obyvateľstva dominujúceho v iných národoch. Národná identita je tak daná prináležitosťou, tradíciou, kultúrou..
Madari ani Germani nie su pribuzni Slovanov a nasledne Slovakov. keby to boli Srbi ci Poliaci, tak mozno ano. ale takto je poslanecky klub K-LSNS, multikulti. a viem, ze Noro nie je poslanec a snad ani priaznivec kotlieb.
-AA- napísal:Tvoja vlasť je zrejme Slovensko, osobne ale preferujem aj pan-európsky nacionalizmus, takže tu nevidím problém.
takze aj moj kolega, potomok imigrantov z Pakistanu je Brit, lebo ho tam jeho nebritski rodicia priviedli na svet? lebo potom neplati to zname o potkanovi zo stajne. takze ja by som relativne mohol byt hrdy Europan, ale aj to len pri ignoracii jej historie za posledne milenium.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:Madari ani Germani nie su pribuzni Slovanov a nasledne Slovakov. keby to boli Srbi ci Poliaci, tak mozno ano. ale takto je poslanecky klub K-LSNS, multikulti. a viem, ze Noro nie je poslanec a snad ani priaznivec kotlieb.
Tvoja definícia príbuznosti bude potom zrejme dosť etnicky-vyhranená, minimálne viac ako určoval aj nacistický Ahnenpass (preukaz pôvodu),

"Árijského původu (=“deutschblütig“) je podle toho ten člověk, který je z pohledu německého národa nedotčen cizorasovými prvky. Jako cizí zde především platí krev Židů a Cikánů, žijících také v evropském sídelním prostoru, krev asijských a afrických ras a původních obyvatel Austrálie a Ameriky (Indiáni), zatímco např. Angličan nebo Švéd, Francouz nebo Čech, Polák nebo Ital, pokud je sám nedotčen těmito také jemu cizími krevními prvky, musí být považován za příbuzného, tedy za árijského, ač třeba bydlí ve své vlasti, ve východní Asii nebo v Americe nebo je třeba občanem USA nebo nějakého jihoamerického svobodného státu."

A Normiberské rasové zákony,

"Ríšskym občanom je iba štátny príslušník nemeckej alebo príbuznej krvi, ktorý dokazuje svojím správaním, že je ochotný a schopný slúžiť nemeckému národu a ríši."

Lichtner myslím nevolil ĽSNS, čo by sa ale malo v budúcnosti zmeniť.
jackb napísal:takze aj moj kolega, potomok imigrantov z Pakistanu je Brit, lebo ho tam jeho nebritski rodicia priviedli na svet? lebo potom neplati to zname o potkanovi zo stajne. takze ja by som relativne mohol byt hrdy Europan, ale aj to len pri ignoracii jej historie za posledne milenium.
Tvoj kolega nemôže byť nikdy Brit (okrem papierovo), pretože národ je spoločenstvo krvne príbuzných ľudí. Mohol by pravdepodobne byť Ind, ak by sa tak kultúrne identifikoval.
jackb
Redeemer
Redeemer

emigracia,imigracia

Vidis, a to je zmatene, ked kotleby prsakaju na osoby "s vyrazne neslovanskym crtami" a posadia si osoby s vyrazne neslovanskymi menami do Parlamentu.
Ja dokazem zit bez nacionalizmu ci patriotizmu. Ale tvoji info vojnovi priatelia chcu aby som to robil. Tak sa opat pytam, za ktory zo svojho zoznamu narodov sa bit a byt na neho hrdy.

OK, ked kolega nebude nikdy Brit a Britania jeho otcinou, tak to asi ja budem mat rovnake so Slovenskom.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Národnosť je vecou osobného pocitu.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:Ale tvoji info vojnovi priatelia chcu aby som to robil. Tak sa opat pytam, za ktory zo svojho zoznamu narodov sa bit a byt na neho hrdy.
Môžeš si vybrať, alebo všetky.
jackb napísal:OK, ked kolega nebude nikdy Brit a Britania jeho otcinou, tak to asi ja budem mat rovnake so Slovenskom.
Nevedel som, že si neurópskeho pôvodu.
Andi_Cibula napísal:Národnosť je vecou osobného pocitu.
Možno pre teba. V skutočnosti, mimo iné, aj vecou biologickou .. čo je zrejmé, už len z etymológie slova.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nuz su narody neeuropskeho povodu, ktore sa europanizovali :) a teraz si prikrasluju historiu, aby si to nepripominali.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb napísal:Madari ani Germani nie su pribuzni Slovanov a nasledne Slovakov. keby to boli Srbi ci Poliaci, tak mozno ano.
S Nemcami mame toho po biologickej stránke viac spoločné než so slovanmi Rusmi.
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, ten vas rakusky maliar a chaby spisovatel to videl inak.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Ozda si čital jeho dielo? :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

za mladi som zdielal podobne nazory ako Angel a dokonca sa mi Kotleba pozdaval. ale dospel som, zistil som, ze moj etnicky povod nie je ani nahodou cisty a spoznal som ze najnebezpenejsia vec na svete je extremny nacionalizmus.
nuz, ale v v tej dobe som tu knihu cital
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:nuz, ten vas rakusky maliar a chaby spisovatel to videl inak.
Nepatrí do tejto témy.
jackb napísal:za mladi som zdielal podobne nazory ako Angel a dokonca sa mi Kotleba pozdaval. ale dospel som, zistil som, ze moj etnicky povod nie je ani nahodou cisty a spoznal som ze najnebezpenejsia vec na svete je extremny nacionalizmus.
Rozdiel je v tom, že tvoj ani môj etnický pôvod nezmení nič na tom čo hovorím a ani negatívna skúsenosť s "nacionalizmom" nie je dôvod pre prijatie opačného extrému.
jackb
Redeemer
Redeemer

prave, ako osoba neslovenskeho povodu som uz nemohol byt hejslovak.to je cele
Napísať odpoveď