Angel, neviem ci si nepostrehol, ale ja som pred 4 rokmi uz odisiel a dokonca nie som "milenial"
"ked sa vam pokazi auto, tak vystupite a ujdete. toto je riesenie? toto je riesnie?"
vo februári 2012 som bol na protestoch proti Gorile, nasledne v marci ziskal jeden z hlavnych protagonsitov parlamentnu vacsinu. okrem toho som pocas studia musel komunikovat so samospravami a ich nezaujem bol az zalostny. preto som dospel k nazoru, ze Slovensko je "pokazene bez moznosti opravy".
//Hudo: "tento pristup je egoisticky. im je jedno, ze ich rodiny a priatelia zostavaju v zlych podmienkach".
a potom pisti, ked imigranti z Blizskeho vychodu vyzdaju spajanie rodin na Zapade
//Noro priznava, ze je potomok ekonomickeho migranta. preco si potom on a dalsi otvaraju usta na inych ekonomickych imigrantov. ja nieviem uz.
//"vykasli sa na to co urobili tvoji predkovia. zvrchovanost, samostatny stat". dakujem za opytanie, moji predkovia nesuhlasia s rozdelenim Federacie
Hudo: "tito nemaju ziadne korene." kazdy ma svoje korene, len malo sa naozaj pozrie, odkial tie korene ma. najsrandovnejsi su hej(t)slovaci s madarskymi priezviskami
//Hudo nesklamal: "tieto styri ovce. tieto ubohe produkty Noveho svetoveho poriadku"

lebo vybavit si veci na uradoch online, byt v cistej nemocnici, kde je personal zaplateny, mat moznost dat detom kvalitne vzdelanie... ano to je velka ubohost. pan doktor by si mohol precitat diskusie krajanov o tom, ako tazko sa napriklad odhlasuje zo zdravotneho poistenia, ako komplikovane sa obnovuju doklady, alebo ako je takmer nemozne prihlasit dieta narodneme v zahranici do slovenskej ci ceskej matriky
//Noro: "preco si nenasetrite a neotvorite si na Slovensku firmy"
a) chcem si aj vonku uzivat zivot a nielen jest plesnivy chlieb, aby som doma otvaral firmu, pre ktoru na Slovensku neexistuje trh
b) mam sa dobrovolne vystavit sikane slovenskej byrokaracie?
c) naozaj mam prist platit dane na vlaky zdarmo, na dlhy Vahostavu a Ficove hodziny?
//telefonista z Nemecka "peniaze nie su vsetko" samozrejme:
Vzpomeň si na chůzi, zapomeň na káru
žrát budem, co koš dá místo kaviáru
na tvoje narozky si ťuknem lahváčem
a když ho vyžunknem, trochu si popláčem, trochu si popláčem
//Benčikova organizovana skupina. woohoo
//telefonistka: "a kde oni studovali?!" teta zlata, mileniáli naozaj beru pozicky a studuju vonku hned od maturity
//Noro "nakoniec vam ostane vas narod". len mne nikto nedokaze nikto povedat, ktory narod mi to ostane, kedze ja si svoje korene uvedomujem a vazim
//email. "tu ti nikto nepomoze, alebo len za peniaze". ok, takze mne vlastne nepomohol Anglicky spoluziak, ked som sa stahoval cez polovicu krajiny a nemal som byvanie. jeho veci 10 dni nezaberali vacsinu jeho izby. ani mi nikto nepomohol s dodavkou. normalne, teleportacia ako v Star Treku. a uz vobec mi s hladanim byvania nikto nepomohol. zobudil som sa a mal som vo vrecku kluce.
Norova reakcia: tam ti na vsetko povedia to nie je moj job. v ktorej krajine ti v supermarkete najcastejsie povedia "ja neviem, to nie je moja sekcia"?
//telefon: "ERASMUS sluzi tajnym sluzbam". Hudo, "jasne, to je stara prax uz 60 rokov". vazeny pan doktor, uz v 20.tych rokoch naverbovala Čeka/NKVD studentov na Cambridge a kam to dotiahli. ale o Moskve len v dobrom, ja viem. a ano, po navrate zo svojho ERASMu som nevedel, ponuku ktorej tajnej sluzby prijat. ale rozhodol som sa. tak isto ako vsetci moji priatelia.
//posledny telefon: "niekto je za tym! a su zbytocni a hlupi" chlapec by chcel byt hlupy a zbytocny, aby sa dokazal presadit v krajine kde nema kontakty, rodinu a podobne
//Hudo "vidno, ze ti co su v zahranici sa stavaju patriotmi". keby ignorovali svoje kompletne korene ale by len sledovali ako to s krajinami kde sa narodili ide od 10 ku 5, tak ich laska ku vlasti prejde velmi rychlo