Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa hughito »

Yogi120 napísal:Pri cvičení celkovo, ako aj užívaní kreatívnu, by som nepil vôbec, alebo čo najmenej. ..užívanie kreatinu a celkovo stravovanie pri cvičení (bielkoviny , prípadne vitamínové doplnky, atd) ako aj fyzická záťaž, je dosť veľké zaťaženie na pečen a alkohol tomu len poriadne pridá !

OňoFuč - úplne jedno..Čo sa ti bude uživať pohodlnejšie, alebo sa ti zdať výhodnejšie ...
Toto vôbec nie je pravda, žiadna záťaž to nie je, kreatín je bezpečný. To, ako kvalitne sa človek stravuje, je už druhá vec.

To, že si dvakrát do mesiaca vypiješ, nič extra neovplyvní, kreatín môžeš brať. Ideálne je však konzumácia alkohol minimalizovať, ale to hlavne zo všeobecnejších zdravotných dôvodov. V podstate kreatín okrem iného aj nasycuje svaly vodou, alkohol zase odvodňuje, čiže je to isté protichodné pôsobenie, ale opakujem, to že vypiješ nejaký alkohol neznamená, že sa okamžite znegujú všetky účinky kreatínu a celý zmysel cvičenia.

Kreatín monohydrát je ideálny v prášku. Je to čistý produkt. Tablety: zbytočné doplňujúce látky navyše.
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ja to mám od svojej lekárky , ktorá mi robila testy na pečen v čase, ked som makal a užíval kreatín ...Neviem z kade beries ty vedomosti (vyzerá to na Google ako vždy ako väčšina tu ), ale okrem mňa mali podobné skúsenosti ešte dvaja moji známi, ktorí v čase užívania kreatinu si dali na môj podnet spraviť testy a s podobným vysledkom ! Za nich povedať nemôžem ako sa stravovali, no ja som sa vzdy snažil zdravo ako aj s bielkovinami ísť vhodne, čo sa týka pomeru g/kg

Netvrdím, že som mal nejak extra dramatické výsledky, ako ani spomenutí známi, ale takúto skúsenosť a vedomosť mám a podľa toho si myslím, že užívanie kreatinu v spojení so zvýšeným príjmov bielkovin a fyzickou záťažou , pečen ako aj celkovo organizmus zaťažuje viac, ako je to v bežnom stravovaciom režime a bez cvičenia a preto ja osobne neodporúčam do toho piť alkohol resp. poživať ho čo najmenej. ..
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Yogi120 napísal:Ja to mám od svojej lekárky , ktorá mi robila testy na pečen v čase, ked som makal a užíval kreatín ...Neviem z kade beries ty vedomosti (vyzerá to na Google ako vždy ako väčšina tu ), ale okrem mňa mali podobné skúsenosti ešte dvaja moji známi, ktorí v čase užívania kreatinu si dali na môj podnet spraviť testy a s podobným vysledkom ! Za nich povedať nemôžem ako sa stravovali, no ja som sa vzdy snažil zdravo ako aj s bielkovinami ísť vhodne, čo sa týka pomeru g/kg

Netvrdím, že som mal nejak extra dramatické výsledky, ako ani spomenutí známi, ale takúto skúsenosť a vedomosť mám a podľa toho si myslím, že užívanie kreatinu v spojení so zvýšeným príjmov bielkovin a fyzickou záťažou , pečen ako aj celkovo organizmus zaťažuje viac, ako je to v bežnom stravovaciom režime a bez cvičenia a preto ja osobne neodporúčam do toho piť alkohol resp. poživať ho čo najmenej. ..
co bolo zvysne na testoch
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Yogi120 napísal:Neviem z kade beries ty vedomosti (vyzerá to na Google ako vždy ako väčšina tu ),
vacsina vedomosti je zo studii a z vlastnych skusenosti
ak si chces o tom precitat nieco viac, tak si pozri aspon tento clanok https://gymbeam.sk/blog/kreatin-a-4-myt ... h-kreatinu, kde mas aj odkazy na studie
Yogi120
Light Professional
Light Professional

SliaCan - presne ti uz nepoviem, lebo tomu je uz nejaký rok, ale ak budem mat čas mrknem do záznamu. ...
LukasqoO - nič v zlom, ale ja tieto články a hlavne štúdie vyhľadané na internete ozaj neberiem a obdivujem ľudí ktorí ano... Hlavne štúdie ktoré niečo maju dokázať o niečom čo sa predáva a zarába veľké peniaze ...a ešte ked vidím štúdie typu "na sto ľuďoch bolo skúšane tri mesiace to a to " a podobne ....

Najlepšie je potom sa už len rozhodovať čomu veriť že ....
https://magazin.atlas.sk/zdravie/rizika ... 77651.html
LukasqoO
King
King

cakal som odpoved tohto typu no ja som ti dodal informacie vo forme clanku so studiami, kdezto ty si sem postol clanok, kde sa ziaden fakt neopiera o studiu (v tom pripade mozme bud tomu verit alebo nie)
to, ze neveris studiam je uz tvoja hlupost, nic vierohodnejsie nie je (to, ze ty a tvoji dalsi 2 kamarati ste mali zle vysledky pecene je fakt irelevantne a neodrzkadluje to absolutne nic a radsej budem verit niecomu testovanemu na 100 ludoch ako na 3)... btw v mojom okoli sa pohybuje dost vrcholovych sportovcov, ktori uzivaju kreatin uz nejaku tu dobu a zaujimave, ze ich pravidelne testy dopadli vzdy dobre :)
a inak kde maju byt tie studie vyhladavane? mam ist teraz precestovat svet a dohladavat tie studie v papierovej forme alebo si ich najdem a otvorim rovno u mna na pc? nie je jedna z vymozenosti internetu to, ze si dokazes vyhladat legitimne informacie bez toho, aby si mohol vyjst co i len z domu? trosku porozmyslaj predtym, nez sem nieco postnes, lebo poslednu dobu co prispevok v tejto teme, to blud alebo info, ktore sa absolutne neopiera o ziadne fakty (pripadne o test na 3 ludoch :roll: )
Yogi120
Light Professional
Light Professional

To čomu veria iní mne je úplne jedno a ked ide o moje zdravie verím tomu, čo vidím, citim prípadne vidim v okolí, či už u lekára známych atď .... ja chápem aká je doba, ako ľudia zmýšĺajú, čomu veria, ako žijú a preto chápem aj teba a nemám ti to nijak za zlé ..... .. nevravím že štúdie su na nič , veď o tom je pokrok vo svete, ale každej štúdií veriť ( ako aj žiť podľa internetu) je tiež nešťastné v živote. ..(tom v linku čo som ja poslal si to asi vycucali z prsta ...ale nedali link na štúdiu, tak jasné, že to je blud :-) )
A štúdie akože " na vzorke ľudí skúšali za nejaky čas niečo" to už aj sedliacky rozum musi dať to, o čom to všetko vypovedá ....(každý sme rovnaký , s rovnakým metabolizmom, rovnakou odolnosťou , psychikou a milion faktorov) a po napr. trojmesačnom pokuse a štúdií sa dozvieme aj to, čo to spraví po roku dvoch desiatich......a niečo také, ako že niekto štúdií a jej výsledkom "napomôže" napr. finančne, lebo z toho potom budú milióny ...take tiež nie je :-) veď iná štúdia ukáže, že take sa nerobí či ? :-D ....ale to je na inú a dlhšiu debatu, do ktorej sa ja nemienim tu púšťať ...

K tým vrcholový športovcom ....Áno. .a poznám aj takých, ktorí sypú AS desať a viac rokov a majú dobré výsledky ..tak potom ani to neškodí, alebo nič nezaťažuje ako sa zda ..... vravím ...nech si každý verí čomu chce...
LukasqoO
King
King

nech si veri kazdy comu chce, ale na zaklade 3 ludi povedat, ze kreatin zatazuje pecen chce riadnu odvahu :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Keby si nečítal (neveril ) len to co chceš, tak by si si všimol, že som napísal aj z mojich skúseností (ako si aj ty písal , že so svojich ) tie sú tiež niečo vypovedajúce si myslím ... tie sú cez 13 ročné (čo cvičím ) a s kreatínom kolo 9 rokov.. ..užíval som ho asi tak (odhadom) 8-9 krát (samozrejme s prestávkami) ....chodím každý rok na preventívky, tak viem o tom svoje...po pár skúsenostiach som si to načasoval vždy tak, že som šiel až po niekoľko mesačnom neuživani kreatinu na preventívku (nechcel som už mať dramatické debaty na tuto temu s lekarkou ) a hadaj ako väčšinou dopadli výsledky ?. (Pri kus logike sa dostaneme aj vyriešeniu "záhady" s tými vrcholovými športovcami že? ) ...ja verím tomuto viac ako nejakým štúdiam z internetu !!!!
Keď už nejakým mám veriť tak skor takýmto ;-) .... (to už ale mimo tému, uznávam )
https://najmama.aktuality.sk/clanok/225 ... aj-skodia/
http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000706/142 ... mat-emocie
Takým ver keď už . ....peace..
LukasqoO
King
King

temu kreatin nechajme uz radsej tak, ako si povedal...nech si veri kazdy comu chce :)
a k tomu druhemu - predstav si, ze technologie som mal k dispozicii od utleho dectva a pouzival ich denno denne, dnes si nimi zarabam a radsej som medzi ludmi, kde nezoberem telefon do paprc ako je den dlhy... a to som niekedy pri pc aj viac ako 12 hodin... a dokonca sa spravam normalne medzi nimi a poslednu dobu som nonstop s ludmi (ci uz v praci alebo mimo nej),... ach tie technologie ako nicia cloveka :nono: ale o tom sa mozme porozpravat v inej teme
Yogi120
Light Professional
Light Professional

No vidíš ..práve si si odpovedal sám, čo štúdie dokazujú a čo vlastná skúsenosť v mnohých prípadoch ;-)
LukasqoO
King
King

Yogi yogi... ako mozes porovnavat studie na telesne a fyzicke zdravie ? :/
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Telesne a fyzické? :-)
neporovnavam .tu ide len o princíp. štúdie z internetu a častá (nie vždy ) realita ..o čo ina štúdia, alebo o čo viac dôveryhodní a schopní sú vedci čo robili štúdie na kreatín, ktoré si ty čítal a ktoré som poslal ja?
Si mal povedať resp. napísať , že dôveryhodne sú len tie ktoré poukazujú na telesné či fyzické zdravie :-)
LukasqoO
King
King

ja tam ziadne studie o kreatine nevidim, ze by si poslal, tzn. ak sa pise odborny clanok, je potrebne dodat zdroje

ps: ja kreatin uz neuzivam, ale nikdy som s nim nemal problemy a ani nikto, koho poznam
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ja som myslel tie dva odkazy potom čo som poslal ktoré si tak ochotne vyvrátil na vlastnej skúsenosti :-)...
Ale ozaj už nechajme tak :-)
LukasqoO
King
King

rozdiel je v tom asi taky, ze organy pracuju z vacsej casti vzdy rovnako, kdezto u mozgu tomu tak nie je...ale zbytocne sa tu tocime okolo nicoho,... vsetko je to individualne, ale urcite nie je dobre povedat, ze kreatin nici pecen :) (samozrejme, ze treba dodrziavat davkovanie, tj. 5g max denne)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Kde konkrétne som napísal , že kreatín ničí pečen? Ak máme problém pochopiť význam slova, je ťažko viesť serióznu debatu ...
Rovnako ako rovnako ..ak budeme obaja brať nejaké lieky alebo napr aj kreatín či AS , tak účinky aj vedľajšie budú u nas ako aj u všetkych ľudí rovnaké ?? Toto tu chceš povedať ? Ak nie tak prečo keď podľa teba organy fungujú rovnako ?

Inak ako si sa dopracoval k tým 5g denne ? Nejaká štúdia ? Pri 5g denne som ja po dvoch týždňoch (ako si pamätám ) necítil žiadne účinky , tak som prešiel na 15g .ak je to všetko o tomto , tak potom je pre mňa kreatín zbytočný alebo ho beriem s tým, že mi tu pečen ozaj zaťažuje ako som na sebe zistil.. inak mi fungujú organy či?
LukasqoO
King
King

pardon, nie nici ale zatazuje :) ... a dalej som povedal ze je to individualne, ale ak spravia napr. test na 100 roznych ludoch a ziadne negativne/vedlajsie ucinky nezaznamenaju tak to pravdepodobne znamena, ze uzivanie je v poriadku no nie? vsekto moze mat samozrejme vedlajsie ucinky, v liekoch su vypisane, lebo boli potvrdene, u kreatinu nie su vypisane, lebo pravdepodobne neboli potvrdene (preto je kreatin stale skumany a je okolo toho stale velke halo)

//akoze preco 5g? necitas pribalove letaky k liekom a doplnkom ? :smt081 sa potom nediv, ze si mal na prd vysledky, ked si si daval 3x tolko... si mal hned napisat.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Presne to halo je ten problém ...... keby bol 100% bezpečný tak to halo určite nie je ....inak skús keď už googliš nájsť dávkovanie .nájdeš veci ako nasycovacia faza, potom 10g denne, 5 g denne atd... su to štúdie, ktoré stále sa menia a kde máš záruku, že o rok, dva sa nedočítaš niečo uplne iné ....ja napr. som na sebe zistil čo to konkretne robi so mnou a mojou pečeňou (keď ho beriem) ... som jedinečný ? Nemôžem ja ísť do štátystik? Ani názor mojho lekára ani prípady tých známych ktorých som spomenul? A napokon po skoro 10ich rokoch? To je málo na názor ktorý mám ? Nie som chorý a ked som nebral dlhší čas kreatin nemal som žiadne problémy s pečeňou!

//autoeditácia príspevku (22 Júl 2017, 15:41)
Prílohy
Niečo  k tým  pribalovym letakom ....asi blbu štúdiu  vyrobca čítal  :-/  (tera som to odfotil doma)
Niečo k tým pribalovym letakom ....asi blbu štúdiu vyrobca čítal :-/ (tera som to odfotil doma)
LukasqoO
King
King

halo je kvoli takym ako si ty, co to prehanaju a potom siria po celom internete bludy, ako to skodi a podobne chobotiny
a nasycovacia faza nie je nevyhnutna, aby sa dostavili vysledky
a nie, nie si jedinecny, si hlupy, ked nevies dodrzat davkovanie
takze este raz, pokial dlhodobo nespravne davkujes tak sa necuduj, ze ti to nerobi dobre ! ... to je ako keby si bral 3x vacsiu davku liekov a potom sa stazoval, ze ti je este horsie ako predtym

//idem pohladat tiez obal od kreatinu
Napísať odpoveď