Nekalé praktiky Mall.sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nekalé praktiky Mall.sk

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, je podla vas toto v "zmysle zakonov" v poriadku?
Spolocnost mall.sk predava rozne druhy tovarov a ma teraz obrovske zlavy, typu alza.sk.. 80 percentne zlavy, atd. https://www.mall.sk/listy/vyprodej-sleva-80
Na stranke imhd.sk vyskoci krasna reklama na tovar, su tam stany a podobne serepeticky. A jeden konkretny stan coleman, s uzasnou zlavou 92% a cenou 32eur. Normalny reklamny banner, co skace aj tu. Kliknem na reklamu, vidim stan na stranke, cena rovnaka, stan objednavam, platim, pride mi danovy doklad a info o tom, kedy bude tovar doruceny.. a za par dni pri pride email o zruseni objednavky. Dovod je technicka chyba a ze pri vynalozeni vsetkeho usilia mi nedokazu tovar dodat, plus odvolanie sa na VOP:
,,Predávajúci je oprávnený odstúpiť od zmluvy z dôvodu vypredania zásob, nedostupnosti tovaru, alebo ak výrobca, dovozca alebo dodávateľ tovaru dohodnutého v zmluve prerušil výrobu alebo vykonal také závažné zmeny, ktoré znemožnili realizáciu splnenia povinností predávajúceho vyplývajúcich zo zmluvy alebo z dôvodov vyššej moci, alebo ak ani pri vynaložení všetkého úsilia, ktoré možno od neho spravodlivo požadovať, nie je schopný dodať tovar kupujúcemu v lehote určenej týmito všeobecnými obchodnými podmienkami alebo v cene, ktorá je uvedená v internetovom obchode. Predávajúci je povinný o tejto skutočnosti okamžite informovať kupujúceho a vrátiť mu už zaplatenú zálohu za tovar dohodnutý v zmluve v lehote do 14 dní od oznámenia o odstúpení od zmluvy a to prevodom na účet určený kupujúcim.“
A k tomu pridali uzasnu zlavu 5 eur na zakupeny tovar v mall.sk..
Co by ste spravili vy? Keby chodim na stranku nahodne a uvidim tam iphone za 20 eur, tak ked to zrusia, tak ok. chyba.. Ale ked uz maju priamo v reklamych banneroch uvedenu konkretnu cenu, ktoru potom neskor oznacuju za technicku chybu, to mi pride uz priamo za zavadzanie zakaznika.
A este mi aby ma nasrali, poslali email, ze ci nechcem kupit ten stan, co som povodne kupil..samozrejme s inou cenou..
Prílohy
IMG_8367.PNG
IMG_8366.PNG
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Nekalé praktiky Mall.sk

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To nema s nekalymi praktikami nic. To je presno to iste ako s tym iphonom za 20€. V reklame moze byt tiez chyba.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Keby pozeras telku, vidis tam reklamu na alzu, kde ti zeleny retard krici o zlave na iphone, ktory stoji 100eur.. Prides na stranku, telefon za tu cenu kupis.. a potom ti pride email, ze sorry, chyba.. tiez by si si povedal, ze ok, chyba sa stava..?
Ak hej, tak si ktokolvek moze uz davat na net hocico..Kludne teraz moze spustit mall.sk celoslovensku reklamnu kampan, ze predava iphone za 100eur.. potom chvilu pockat.. a potom len rozoslat email, ze ups, chyba.. aj na stranke, aj v reklame.. hm?
Ryan Giggs
VIP
VIP

V prvom rade by som to kupovat vobec nesiel, kedze je to zjavny nezmysel. Navyse je to cisto tvoje fabulovanie, ktory eshop by nieco take robil zamerne. To uz mas bujnu fantaziu.
Na net si mozes dat hocico ved ti na pochybnych weboch ci facebooku vzdy vyskakuje nejaka reklama ze si nieco vyhral.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne mall.sk, ak si dobre pamatam, riesili nedavno v Obcanovi za dverami. Tetuska tiez nakupila niekolko televizorov, pracku a dalsiu elektroniku za par eur a potom sa cudovala, preco jej zrusili objednavku. Mozeme si mysliet, ze je to nekala obchodna praktika, ale pokial je to v sulade so zakonom... musime si zvyknut, ze v tejto krajine malokto jedna na rovinu a vacsina odrbava kde moze.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale houby. Preco by nejaky obchod zamerne (este taky velky, etablovany a popularny) uvadzal supernizke ceny a nasledne zakaznikom rusil objednavky? Co by z toho mal? Ved to nema ziadnu logiku. Akurat by len hazardoval so svojim menom. Ved je to nonsens.

A v prave zakaznik nie je, lebo to naraza na paragraf o dobrych mravoch. Nemozes sa obohatit na ukor ineho na zaklade jeho omylu. A kazdemu je predsa uplne jasne, ze nova, 100% funkcna pracka, iphone, televizor.... nemoze stat 50€, ze je to omyl.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tiez nejak nevidim zmysel v takejto praktike? za akym ucelom by to obchod robil.

uz len v tej reklame je krasne vidno ze je to chyba, je tam 6 produktov, vsetky maju normalne zlavy a ceny, len ten jeden ma 92%? coleman stan? to aj keby bola pravda tak to nekupim, lebo by som sa bal co s tym stanom je ked si dovolia ho zlacniet zo 400 eur na 30...

hlavne ked si objednavas tovar z internetoveho obchodu, musis suhlasit s jeho obchodnymi podmienkami, pokial tam maju napisane ze mozu zmluvu zrusit a ty s tym suhlasis, tak potom sa nemas na co stazovat...
Napísať odpoveď