Ja som fotil obal od kreatinu , ktorý som bral a na ktorom som čítal pribalovy leták a podľa toho aj dávkoval.... .ja ani nechcem pemenovať tvoju inteligenciu , keď niečo taketo nevieš pochopiť
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Mne bolo od začiatku jasné že sa po chvíli úchyliš k urážaniu keď argumenty dôjdu
...
Ja som fotil obal od kreatinu , ktorý som bral a na ktorom som čítal pribalovy leták a podľa toho aj dávkoval.... .ja ani nechcem pemenovať tvoju inteligenciu , keď niečo taketo nevieš pochopiť
mne dosli argumenty?
co ti mam ako viac povedat, ked si zadubeny? mam na teba byt stale mily, ked ti to stale nedochadza do tej tvojej palice s 10r skusenostami? ty budes urcite ten typ, ktory chalanom co zacinaju cvicit radi uplne tuposti a potom si viac ublizuju ako pomahaju (vid tvoja uzasna pecen na ukor nespravneho davkovania kreatinu [i ked toto je skor chyba predajcu, no kazdy rozumny clovek si hlada viac informacii o produkte a podla zdraveho rozumu vie usudit, ci je to blud alebo nie... asi nie teda kazdy])
spravne davkovanie mas uvedene aj na internete k tvojmu scitec kreatinu
https://www.bodyworld.sk/100-kreatin-mo ... 1000-g-132
spravne davkovanie mas uvedene aj na internete k tvojmu scitec kreatinu
https://www.bodyworld.sk/100-kreatin-mo ... 1000-g-132
Začínam veríť tým štúdiam o sedení pri pc a psychicky vyvoj človeka nic v zlom
Keď som ho bral boli všade články o tom ako sa ma brať a boli totožné stým co je na obale ...sranda je to, že uz vtedy som sa dočítal ako je kreatín bezpečný aj pri takom davkovani..o tom je to všetko čo sa tyka tych tvojich štúdií. .
Ani nedufam už že to pochopíš
Keď som ho bral boli všade články o tom ako sa ma brať a boli totožné stým co je na obale ...sranda je to, že uz vtedy som sa dočítal ako je kreatín bezpečný aj pri takom davkovani..o tom je to všetko čo sa tyka tych tvojich štúdií. .
Ani nedufam už že to pochopíš
ver comu chces prosim ta
si slobodny clovek, o mojom psychyckom zdravi nevies absolutne nic, ale ak tu trepes hluposti celu dobu tak co cakas? ze ti budem stale servirovat nejake studie, clanky a ty ich budes vyvracat na zaklade tvojej (a tvojich 2 kamaratov) skusenosti, ked ste to davkovali zle? vstup si do svedomia prosim ta
ja tiez nedufam, ze to pochopis... nic v zlom
nabuduce viacej studuj a mozno predideme podobnej debate, vela stastia
ja tiez nedufam, ze to pochopis... nic v zlom
Dávkovať som podľa navodu na obale - čo je také ťažké na tom pochopiť ?
Keď som bral aj menej kreatinu po čase - mal som zvýšené hodnoty pečene (zas nic na pochopenie pre teba)
V tej dobe sa štúdie ohanali, že tak sa správne ma dávkovať (zase nič na pochopenie )
V ďaka mojej zadubenosti a hlúposti mám dnes mesto 79kg- 112kg obvod ruky 49cm z pôvodných 35cm ..pomaly tehličky na bruchu (dufam ze budú no
) (AS nikdy samozrejme ) a výsledky v preventivke na výbornú ... (ano pochvalil som sa velmi ,ako každý co aspoň niečo cvicenim dosiahol
) ....a prečo? Lebo seriem na štúdie a makam, skúšam a idem a nedávam na všetko co najdem na nete ako dnes väčšina čo mudruje na nete
(nemyslím teba osobne ) .
takže mne vela zdaru priať nemusíš aj ked diky
Keď som bral aj menej kreatinu po čase - mal som zvýšené hodnoty pečene (zas nic na pochopenie pre teba)
V tej dobe sa štúdie ohanali, že tak sa správne ma dávkovať (zase nič na pochopenie )
V ďaka mojej zadubenosti a hlúposti mám dnes mesto 79kg- 112kg obvod ruky 49cm z pôvodných 35cm ..pomaly tehličky na bruchu (dufam ze budú no
takže mne vela zdaru priať nemusíš aj ked diky
ja ti samozrejme gratulujem k tvojim uspechom
a vyssie som aj spomenul, ze to davkovanie je zle uvedene na obale, ale musis pochopit to, ze aspon za tu dobu co cvicis doba pokrocila a radsej si ludia vopred nieco nastuduju a poucia sa z chyb ostatnych, akoby mali ist metodou pokus omyl a stracat zbytocne cas a popripade aj zdravie... si proste ste stara skola, ale nemam ti to za zle
Yogi, nešír tu nezmysly založené na pochybných osobných skúsenostiach, kde ty nemáš šancu tušiť, či tam bola kauzalita.
Kreatín je dokonca prospešný pre pečeň, určite nie toxický ani sám o sebe zaťažujúci. Je to najviac preskúmaný a najviac bezpečný suplement.
Kreatín je dokonca prospešný pre pečeň, určite nie toxický ani sám o sebe zaťažujúci. Je to najviac preskúmaný a najviac bezpečný suplement.
Creatine is mostly synthesized in the liver via AGAT and GAMT[29][33] (the other locations are neurons,[35] the pancreas, and kidneys[34]) despite it not being stored in high levels in the liver like glycogen or adipose would be. Supplemental creatine is known to suppress AGAT by downregulating transcription,[31] which probably occurs in humans (since the products of AGAT are reduced with creatine supplementation).[39]
This suppression of creatine synthesis is thought to actually be beneficial, since creatine synthesis requires S-adenosylmethionine as a cofactor and may use up to 40-50% of SAMe for methylation[36][37][123] (initially thought to be above 70%, but this has since been re-evaluated[123]) though the expected preservation of SAMe may not occur with supplementation.[487] Reduced creatine synthesis, via preserving methyl groups and trimethylglycine (which would normally be used up to synthesize SAMe), is also thought to suppress homocysteine levels in serum,[38] but this may also not occur to a practical level following supplementation.[487]
Creatine is mostly synthesized in the liver. Supplementation of creatine will suppress subsequent production of creatine in the body, since high levels of creatine will suppress its own synthesis, by downregulating the enzymes of synthesis. This is a reversible suppression.
In regard to liver fat buildup (steatosis), which is normally associated with reduced availability of S-adenosyl methionine[495][496] and a suppression in expression of genes involved in fatty acid oxidation (PPARα and CPT1), creatine supplementation at 1% of the rat diet alongside a diet that induces fatty liver is able to fully prevent (and nonsignificantly reduce relative to the control given standard diets) the aforementioned changes and the state of steatosis, as well as changes in serum biomarkers (glucose and insulin) that accompany steatosis.[126]
These protective effects are similar to those seen with trimethylglycine, since they both cause an increase in liver concentrations of phosphatidylcholine (PC, causing an increase in vLDL production and efflux of triglycerides from the liver).[497] Both TMG and creatine are thought to work indirectly by preserving SAMe concentrations,[126][498] since PC synthesis requires SAMe as well (via PEMT[499]) and genes involved in fatty acid metabolism in the liver that were not affected by the diet (VLCAD and CD36) were unaffected by creatine.[126]
Creatine supplementation appears to be somewhat similar to TMG supplementation in the sense that they both promote localized synthesis of phosphatidylcholine, effluxing triglycerides from the liver into serum and thus potently protecting from diet-induced fatty liver. The concentration at which this occurs is within the range supplemented by humans.
Rats beginning an exercise program are known to experience increased serum levels of some liver enzymes (ALT and GGT). Supplementation of high levels of creatine at 4% of the diet over 60 days does not modify this effect.[500]
Young adult athletes who reported creatine usage for over two years prior to the study (retrospective design) were not significantly different than controls.[501] Elsewhere, in a similar cohort of athletes reporting creatine usage for up to four years, failed to note significant differences in liver enzymes, although a nonsignificant reduction in LDH was noted.[502]
Minor liver lesions (grade I, no grade II or III, pathology not indicative of toxicity) have been studied in SOD1 G93A transgenic mice (a research model for amyotrophic lateral sclerosis or ALS, but used in this study to assess a state of chronic pro-oxidative stress) for 159 days with 2% of feed intake and in CD-1 rats (seen as normal) over 56 days with 0.025-0.5mg/kg in CD-1 mice, although in Sprague-Dawley rats (normal controls) there were no significant differences noted even after 2% of feed intake for 365 days.[503] These observations appear to be due to the strain of the rodents used,[504][503] and human studies on ALS (what the SOD1 G93A transgenic mice are thought to represent) lasting from nine to sixteen months with subjects supplementing with up to 10g of creatine daily have failed to find any abnormalities in serum biomarkers of liver or kidney health.[505][506][507]
There appear to be species-related responses to creatine supplementation in rat livers, where some strains experience non-pathological lesions, which are minor, but indicative of hepatitis. These do not appear to influence all strains, and the human condition it is thought to mimick, ALS, does not appear to be negatively affected.
Nešírim nič... len tu píšem svoj názor svoje skúsenosti . Ja som sa podobných článkov načítal už dost...nemusíš mi tu posielať nič ..tak si googli čo chceš a ži a ver čomu chceš a ak nevieš prijať názor ineho nereaguj na mňa!
Zdravím, má užívanie kreatinu pred fyzickou aktivitou aj nejaký iný zmysel ako ten že je to rýchly zdroj energie? myslím to tak že či je jedno či ho beriem ráno a večer alebo musím konkrétne pred a po fyzickej aktivite
Kreatín takto nefunguje, preto je úplne jedno, kedy ho dávkuješ.
Yogi120: Budem na teba reagovať, budem reagovať na každý blud, čo sa tu vyskytne.
A k tomu množstvu: Preukázalo sa, že dávky až do 30 g po dobu piatich rokov sú pre zdravých ľudí bezpečné a dobre tolerované. To je samozrejme solídny overkill, ale výskumy tiež hovoria o tom, že benefity kreatínu nadobudneme už od dávky 3 g denne. Zatiaľ sa nijak nepotvrdilo, že ak ťažší jedinec (cez 100 kg) dávkuje napr. 10 g, že by mu to prinieslo nejaké výhody oproti 5 g. Ale ani to neuškodí, je to však len zbytočné (aspoň na doterajšej úrovni poznania).
Zdroj:
https://jissn.biomedcentral.com/article ... 017-0173-z
Yogi120: Budem na teba reagovať, budem reagovať na každý blud, čo sa tu vyskytne.
A k tomu množstvu: Preukázalo sa, že dávky až do 30 g po dobu piatich rokov sú pre zdravých ľudí bezpečné a dobre tolerované. To je samozrejme solídny overkill, ale výskumy tiež hovoria o tom, že benefity kreatínu nadobudneme už od dávky 3 g denne. Zatiaľ sa nijak nepotvrdilo, že ak ťažší jedinec (cez 100 kg) dávkuje napr. 10 g, že by mu to prinieslo nejaké výhody oproti 5 g. Ale ani to neuškodí, je to však len zbytočné (aspoň na doterajšej úrovni poznania).
Zdroj:
https://jissn.biomedcentral.com/article ... 017-0173-z
oukej chalani ja sa nechcem medzi vás pliesť lebo tu už ide do tuhého, ale mám šte otázku nikde som o tom nič nenašiel, ak beriem proteín a chcem začať aj kreatín mám nejako obmedziť dávkovanie proteínu alebo to neriešiť ? alebo prstať s ním úplne ? 
Nejde do žiadneho tuhého, pokoj. 
Proteín je len bielkovina navyše, nemusíš to vôbec riešiť. Normálne ber 5 g kreatínu + proteínu podľa potreby (teda klasicky po tréningu, ideálne v jednej dávke cca 40 g + potom podľa potreby počas dňa). Primárna je však klasická strava, nezabúdaj, že proteín je len doplnok.
Proteín je len bielkovina navyše, nemusíš to vôbec riešiť. Normálne ber 5 g kreatínu + proteínu podľa potreby (teda klasicky po tréningu, ideálne v jednej dávke cca 40 g + potom podľa potreby počas dňa). Primárna je však klasická strava, nezabúdaj, že proteín je len doplnok.
Pre mňa reaguj ..ja som si už zvykol na ľudí, ktorí googlia a čítajú co nájdu a veria všetkému, len aby mohli na fórach robiť múdrych
.. pre ľudí , ktorí žijú podľa internetu, ako napr. aj ty to bude aspoň niečo potešujúce ...pre realistov aspon kus zábavy 
tak nestranný názor ti poviem, protein , kreatin , gainer a iné veci
protak rano , po treningu
gainer podobne
kreatin tiež ako ti príde čas
prečo tak neprofesionálne ? lebo nejdeš na Mr. Olympia , ja si myslím že kedy a v akých hodinách čo všetko sypať budeš je úplne nepodstatné
protak rano , po treningu
gainer podobne
kreatin tiež ako ti príde čas
prečo tak neprofesionálne ? lebo nejdeš na Mr. Olympia , ja si myslím že kedy a v akých hodinách čo všetko sypať budeš je úplne nepodstatné
Nemel nezmysly o nejakom gúglení a viere vo všetko, čo si človek "prečíta." Vlastne ani neviem, o kom / o čom teraz píšeš. Maj charakter a priznaj, že si písal blbosti, pouč sa a život ide ďalej.
Ešte raz: kreatín je zdravotne nezávadný, nepoškodzuje pečeň (skôr naopak) a dávkovanie stačí na úrovni 5 g denne, vyššia dávka je už zbytočná.
Ešte raz: kreatín je zdravotne nezávadný, nepoškodzuje pečeň (skôr naopak) a dávkovanie stačí na úrovni 5 g denne, vyššia dávka je už zbytočná.
Takto. . Keďže OT príspevky tu miznú (a to je aj správne )
Nech si každý sám odskúša kreatín na sebe. . 5g denne a nech sleduje ake účinky má na neho. .. (zvýšenie sily, výkonu ) a po akom čase ....ja osobne som nespozoroval žiadnu zmenu vo vykone, ako ked som cvičl bez!
Ak niekto rovnako ako ja nespozoruje účinok nech skúsi (na vlastnú zodpovednosť ) zvýšiť dávku napr. na 10, alebo 15g denne. .zvýšenie sily som spozoroval zreteľne ! ....
Po mesačnom užívaní takýchto dávok odporúčam ísť len tak zo zaujímavosti k svojmu lekárovi a dať si spraviť pečeňove testy ! Prečo tu nebudem písať aby tu nejakí veľmi "skúsení", " múdrejší" top posilňovanči nepísali, aký som trápny s tým čo tu tvrdím. ..spravte si kus času a zájdite si len pre svoj pocit na preventívku s tým, že si dáte spraviť aj tie testy ...Nič viac..potom ak niekto chce nech sem napíše ako čo mal ....
Nech si každý sám odskúša kreatín na sebe. . 5g denne a nech sleduje ake účinky má na neho. .. (zvýšenie sily, výkonu ) a po akom čase ....ja osobne som nespozoroval žiadnu zmenu vo vykone, ako ked som cvičl bez!
Ak niekto rovnako ako ja nespozoruje účinok nech skúsi (na vlastnú zodpovednosť ) zvýšiť dávku napr. na 10, alebo 15g denne. .zvýšenie sily som spozoroval zreteľne ! ....
Po mesačnom užívaní takýchto dávok odporúčam ísť len tak zo zaujímavosti k svojmu lekárovi a dať si spraviť pečeňove testy ! Prečo tu nebudem písať aby tu nejakí veľmi "skúsení", " múdrejší" top posilňovanči nepísali, aký som trápny s tým čo tu tvrdím. ..spravte si kus času a zájdite si len pre svoj pocit na preventívku s tým, že si dáte spraviť aj tie testy ...Nič viac..potom ak niekto chce nech sem napíše ako čo mal ....
Z akého dôvody by sme strácali čas takýmt experimentovaním? Ako vieš, že tam bola kauzalita medzi zvýšenou dávkou kreatínu a nejakými tvojimi problémami s pečeňou? Robil si testy aj pred zvyšovaním dávky?
Len tak zo zaujímavosti
a zodpovednosti k sebe a svojmu zdraviu.. dnes každoročne preventívky už len tak z princípu su podľa mňa vhodné (či už človek cvičí, alebo nie)
Mne a pár známym to vyšlo zo štatistickeho pohľadu viac než zaujímavo pre mňa. .dva krát keď som bral kreatín som mal zvýšené hodnoty (fakt teraz neviem čoho , ak bude čas zistím ) a keď som chodil na preventívku mimo čas uživania kreatinu tak výsledky úplne bezproblémové! ! Asi 5 krat po sebe.. .pri bráni 5g denne som si testy ešte nedával robiť, ale mám v pláne to spraviť aj keď sa mi kus prieči užívať taku dávku keďže mám skúsenosť , že pri takom dávkovaní som nepocitoval žiadne účinky kreatinu ...no možno sa aj tak na to dám zo zvedavosti ...
Možno som len ozaj "klikař" na náhody, ale mňa to zaujalo a chcel by som vedieť od co najviac ľudí ako sa veci majú
Mne a pár známym to vyšlo zo štatistickeho pohľadu viac než zaujímavo pre mňa. .dva krát keď som bral kreatín som mal zvýšené hodnoty (fakt teraz neviem čoho , ak bude čas zistím ) a keď som chodil na preventívku mimo čas uživania kreatinu tak výsledky úplne bezproblémové! ! Asi 5 krat po sebe.. .pri bráni 5g denne som si testy ešte nedával robiť, ale mám v pláne to spraviť aj keď sa mi kus prieči užívať taku dávku keďže mám skúsenosť , že pri takom dávkovaní som nepocitoval žiadne účinky kreatinu ...no možno sa aj tak na to dám zo zvedavosti ...
Možno som len ozaj "klikař" na náhody, ale mňa to zaujalo a chcel by som vedieť od co najviac ľudí ako sa veci majú
Sry, chalani, zabudol som odpísať...
A ďakujem, neúspešne som sa snažil začať už od 15...kukni na mňa, 23 a síce odhodlaný, no aj tak stále šaškujem.
A svalovka je osobitnou kapitolou, pri oboch cvičeniach som ďalšie 3 dni mal svalovku - prvýkrát hlavne na stehná (vtedy som robil celých 5 sérii po 10 op. s asi 16kg celkovou váhou JČ na ramenách) a teraz lítka, výpony na lýtka by som asi nemal ešte robiť s váhou (robil som spolu asi s 12kg záťaže).
Vieš čo? Vtedy asi hodinu a pol, a netuším, čo som jedol (ale z toho, čo zvyknem bežne, tak nejaká kuracina a ryža), je to už dávno. Stačilo, nabudúce už menej ako dve-tri hodiny po to už neskúsim.Yogi120 napísal:Aký čas ubehol od jedla ako si začal cvičiť ? Co si jedol?
Dýchanie samozrejme ešte trénujem, bůh ví, či aj to neprispelo k tej nevoľnosti. Rovnako možno aj to, že to bol tréning s nohami a tam som hlavne pri drepoch stále "lietal" hore-dole.LukasqoO napísal:treba pit vela vody po cely den a hlavne popri treningu, nedavaj si zbytocne rychle tempo (zhorsuje sa technika a skorej dojde k urazu), pred cvicenim nejest a po cviceni dat sachre aby ti nebolo zle a doplnil svalovy glykogen
a kedze zacinas, nezabudni na dolezity fakt: pi aj mineralne vody (napr. gemerka, magnesia, budis) - lepsie sa budes regenerovat, taktiez mozes pridat aj nejake horcikove tablety - predides krcom a taktiez zlepsi regeneraciu
drzim palce, hlavne sa nevzdavaj a ked ti aj pride zle, tak si kludne oddychni a docvic neskor(poznam aj takych, ktorym prislo az tak zle, ze sa museli ist vyvracat... ale docvicili
)
//horcik uzivam aktualne tento https://www.iherb.com/pr/KAL-Magnesium- ... lets/70143
//skoro by som bol zabudol, nezabudni pri cviceni spravne dychat!
A ďakujem, neúspešne som sa snažil začať už od 15...kukni na mňa, 23 a síce odhodlaný, no aj tak stále šaškujem.
Definitívne máš pravdu, snažil som sa začať čo najrozumnejšie, spravil som si dokonca kompletný plánik (https://drive.google.com/open?id=0B9Com ... 0hjUGlzVW8 , cvičím doma, mám 2 10kg JČ so závažiami, takže si viem prispôsobiť váhu), len som to samozrejme precenil, 5 sérii bol riadny overkill, hlavne keď všade bolo cca 8 opakovaní (či 10? ani neviem)...doteraz si ešte nie som istý ako by som si mal dávkovať opakovania/série. Mohlo k tomu dopomôcť aj to, že to bolo doma, síce tie konkrétne dni neboli extra horúce ale aj tak...hughito napísal:Pred tréningom aspoň dve hodiny nejedz.
A keď si nikdy nič nerobil a zrazu začneš "makať," tak sa takéto čosi dá aj očakávať. Veľa ľudí pri ťažkej fyzickej námahe aj grcia (to ale skôr pri bojových športoch). Ako nováčik by si mal začať zľahka, nič ti neujde a nezabudni, "svalovica" nie je žiadny znak, že cvičíš dobre. Svalovica je negatívny jav. Musíš cvičiť tvrdo, ale niekedy je menej viac, môže sa dokonca dospieť do stavu pretrénovania a to ta odpíše na pár dní (stalo sa mi to raz v živote).
A svalovka je osobitnou kapitolou, pri oboch cvičeniach som ďalšie 3 dni mal svalovku - prvýkrát hlavne na stehná (vtedy som robil celých 5 sérii po 10 op. s asi 16kg celkovou váhou JČ na ramenách) a teraz lítka, výpony na lýtka by som asi nemal ešte robiť s váhou (robil som spolu asi s 12kg záťaže).
oukej chalani díky za rady
hej to viem že je dôležité nezabúdať na normánu stravu takže nejaká tá ryža, kuracie, brokolica a podobné vecičky