Živnosť - programátor

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mato55002
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Živnosť - programátor

Príspevok od používateľa mato55002 »

Zdravím,
som študentom denného štúdia na vysokej škole. Keďže popri škole som začal robiť aplikácie a weby na zákazky, rád by som to všetko zaregistroval na úrade a pracoval úplne legálne :) . Mal by som ale pár otázok, budem rád za každú vašu radu takže nemuusíte hneď na všetko naraz odpovedať :D :
- keď robím mobilné aplikácie a weby tak stačí dať do predmetu napr : tvorba softwaru na zakázku ? alebo sa musia jednotlivo vytvoriť predmety : tvorba mobilných aplikácií, tvorba webových stránok, tvorba... ?

- pri predmetoch podnikania je vždy aj riadok na miesto a ulicu (kancelária, sklad...) je to treba vypĺňať keďze chcem pracovať z domu ktorý som vyplnil na prvej strane pri mieste podnikania alebo tam mám dať všade ešte svoju ulicu ?

- mám aj nejaké prijmy z reklamy na vlastných projektoch, je treba aj toto dať do predmetu ? Napr ako Marketingové služby ? a napr. čo keby mám v aplikácií nejaké služby za peniaze alebo platenú aplikáciu ako toto zdaniť, treba aj toto dať do nejakého predmetu ? mám iba asi nejakých 10 eur za platenú aplikáciu ktoré som ani nevybral ale možno v budúcnosti by to mohlo byť trošku viac ak by sa pošťastilo :smt059

- ako dodatok k názvu živnosti teda moje meno a dodatok - si môžem dať akýkoľvek názov ? chcel by som nejaký názov ako pre firmu, no keď si čítam vzory žiadostí vždy tam majú iba také ovyčajné Slovenské ako - zamočnícke služby, kvetinárstvo... ja by som tam chcel dať normálny originálny názov podľa ktorého by som spravil logo a stránku a spravil z toho akoby značku pre firmu (neskôr možno aj sro firmu)

- a posledná mal som napr na jaspravim.sk už nejaké zárobky (niečo nad 1,000 eur) nebol by problém že by som potom v daňovom priznaní zadal aj tieto zárobky, teda ešte v dobe keď som nemal živnosť ? alebo je už lepšie to neriešiť ?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Živnosť - programátor

Príspevok od používateľa heker »

Tu mas zoznam volnych zivnosti, su to odporucane nazvy. Urcite si tam daj tvorbu programov, programovanie, daj si aj konzultacie, sprospredkovanie, oplati sa aj maloobchod a velkobchod. U teba teda aj reklamne a marketingove sluzby. Sidlo si davas svoje bydlisko, ved nemas ziadny sklad, prevadzku alebo chrsnenu dielnu. V nazve musi byt tvoje meno a mozes dat dodatok, napriklad Jozko Mrkvicka heker. Ak chces mate nieco ako Hojko.com, tak jedine zalozit firmu, ktora sa bude volat Hojko.com s.r.o. Do 1000 eur v pohode davas do danoveho priznania v danom uctovnom roku, pri tej sume sa to nezdanuje. Ak si to teda podal a zahrnut do danoveho priznania za rok 2016, tak to mas uz vybavene a uz sa s tym trapit nemusis. Ak si teraz spravis zivnost, das si to vyplatit potom, tak to budes zahrnovat do danoveho za rok 2017 a podavas to v marci 2018.
Napísať odpoveď