Smart Home? Aké značky? + router
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Smart Home? Aké značky? + router
Skoda, ze Fibaro je este stale drahe, hlavne senzory. Pretoze funkcionalitu ma o dost lepsiu ako Xiaomi, aspon co som cital na internete.
http://www.smart-home.sk/obchod/fibaro- ... nter-lite/
https://www.mojefibaro.cz/produkty/
http://www.smart-home.sk/obchod/fibaro- ... nter-lite/
https://www.mojefibaro.cz/produkty/
-
Grim
Darca
baldorex - akú máš gateway? ja mám mijia. Myslíš, že to tlačítlo aqara by sa malo dať k tomu pripojiť? Obe komunijujú na ZigBee, tak nevidím dôvod, prečo by to ísť nemalo. Ale nejde to. Aj keď dám scan zariadení tak nič nenájde.
Moja vypadá rovnako, ale bude to asi prvá generácia vzhľadom k dátumu kúpy, aktuálna je tuším tretia generácia.
Tlačidlo, teda aspoň to moje (nie agara) som pripájal tak, že som najprv stlačil reset, až po tom si ho gateway našla.
Presný postup je v manuály.
Mám 5 tlačidiel, keby si ich gateway našla sama, tak by bol chvíľu chaos kým by som zistil, ktoré je ktoré. Postupným párovaním si ich uložím so správnym názvom - zvonček, svetlo atď.
Tlačidlo, teda aspoň to moje (nie agara) som pripájal tak, že som najprv stlačil reset, až po tom si ho gateway našla.
Presný postup je v manuály.
Mám 5 tlačidiel, keby si ich gateway našla sama, tak by bol chvíľu chaos kým by som zistil, ktoré je ktoré. Postupným párovaním si ich uložím so správnym názvom - zvonček, svetlo atď.
-
Grim
Darca
Moja verzia Gateway je 2.29. Niekde som čítal, že prvá generácia nemala rádio. Druhá ho už má. Bohužiaľ iba čínske stanice. Ja som pripájal rovnako. Najďalej som sa dostal, keď som dal connect subdevice, vybral som Wireless Switch (aj keď to je niečo iné), potom som stlačil reset, tak ako to odomňa žiadajú inštrukcie. Úspešne sa pripojilo a keď som mal konečne potvrdiť spárovanie, tak dole vyskočila lišta s načítavaním a tlačidlom cancel. Bez ohľadu, či na to cancel kliknem alebo nie, všetko po pár sekundách zmizne a som znova na záložke Device, kde si môžem pridať subdevice. Nič sa nepridá.
Mám tú verziu s rádiom. Malým hackom tam mám aj slovenské rádiá. Ale využívam to minimálne keďže preferujem BT reproduktor + spotify.
Btw sú tie veci kompatibilné s tvojou/mojou gateway? Pozerám že pribudli rôzne agara senzory... Niečo skúsim kúpiť.
Skús vymazať cache aplikácie mi home, reštart mobilu + reštart routeru + pre istotu výber gateway zo zástrčky nech aj to má reštart.
Btw sú tie veci kompatibilné s tvojou/mojou gateway? Pozerám že pribudli rôzne agara senzory... Niečo skúsim kúpiť.
Skús vymazať cache aplikácie mi home, reštart mobilu + reštart routeru + pre istotu výber gateway zo zástrčky nech aj to má reštart.
-
Grim
Darca
Dnes som sa pokúšal vystopovať, ktorý istič je na čo. Tak som vypínal na striedačku úplne všetko. Čuduj sa svete, po novom spárovaní s telefónom nabehla Gateway aj s Aqara tlačidlom - úplne funkčné, už aj otestované. Nechápem, čo sa mohlo stať
ale som rád, že to konečne funguje.
Nechcem rýpať, ale skoro 2 týždne dozadu som ti to radil 
Inak fungujú aj ďalšie agara senzory ako teplomer atď.
Inak fungujú aj ďalšie agara senzory ako teplomer atď.
-
Grim
Darca
Mne už sa s tým nechcelo viac rýpať. Bol som z toho deprimovaný, tak som sa na to vtedy vykašľal. 
-
audiotrack
VIP
ahojte, celkom seriozne som sa začal zaujímať o smart home riešenia, a mal by som pár otázok. Prvé dve súvisia s xiaomi:
1) ako je to s batériami v senzoroch (pohybový, tlačítko, kamera...)? Koľko cca vydrží, a čo za batérie tam idú? Dajú sa bežne zohnať alebo sú to nejaké špeciálne, prípadne integrované dobíjateľné cez usb?
2) niekto tu písal, že má wifi zástrčky a vypínače. Pri riešení hneď v procese stavby to asi nie je problém, ale dajú sa niekde zohnať eu modely ( s kruhovým jadrom)? Všetky čo som videl sú vzadu štvorcové, a do otvoru v stene ho nedám bez vybúrania pôvodného otvoru.
3) Existuje nejaké riešenie (do iného výrobcu) ktoré dokáže všetko toto (wifi vypínač, pohybový senzor, senzor na okná a dvere, wifi zásuvky, wifi žiarovky) ale robia aj termostatické hlavice na radiator? V číne asi radiatory nepoužívajú
Nejaké hlavice robí Danfoss, len neviem či sa dajú spárovať s inými hubmi alebo len to ich appkou.
4) ako je to s párovaním viacerých riešení od rôznych firiem všeobecne? Používa sa na to nejaký univerzálny protokol? Dokážu rôzne huby medzi sebou komunikovať?
1) ako je to s batériami v senzoroch (pohybový, tlačítko, kamera...)? Koľko cca vydrží, a čo za batérie tam idú? Dajú sa bežne zohnať alebo sú to nejaké špeciálne, prípadne integrované dobíjateľné cez usb?
2) niekto tu písal, že má wifi zástrčky a vypínače. Pri riešení hneď v procese stavby to asi nie je problém, ale dajú sa niekde zohnať eu modely ( s kruhovým jadrom)? Všetky čo som videl sú vzadu štvorcové, a do otvoru v stene ho nedám bez vybúrania pôvodného otvoru.
3) Existuje nejaké riešenie (do iného výrobcu) ktoré dokáže všetko toto (wifi vypínač, pohybový senzor, senzor na okná a dvere, wifi zásuvky, wifi žiarovky) ale robia aj termostatické hlavice na radiator? V číne asi radiatory nepoužívajú
4) ako je to s párovaním viacerých riešení od rôznych firiem všeobecne? Používa sa na to nejaký univerzálny protokol? Dokážu rôzne huby medzi sebou komunikovať?
1 batérie vydržia viac ako rok (ešte som nemenil), sú to klasické gombíkove v rôznych veľkostiach, bežne dostupné. Kamera batériu nemá
2 wifi zásuvky sa cez eu adaptér strčia do našich klasických. Eu modely nie sú
3 xiaomi spolupracuje s honeywell, má od nich senzory dymu, vody, dúfam že časom príde aj termostat. Aktuálne neviem ktorý takýto komplexný systém v podobnej cenovej hladine má aj termostat. Veľmi podobný systém ponúka telekom, či je tam termostat neviem.
4 nemám skúsenosť, no predpokladám že jeden výrobca bude podporovať iba svoje veci
2 wifi zásuvky sa cez eu adaptér strčia do našich klasických. Eu modely nie sú
3 xiaomi spolupracuje s honeywell, má od nich senzory dymu, vody, dúfam že časom príde aj termostat. Aktuálne neviem ktorý takýto komplexný systém v podobnej cenovej hladine má aj termostat. Veľmi podobný systém ponúka telekom, či je tam termostat neviem.
4 nemám skúsenosť, no predpokladám že jeden výrobca bude podporovať iba svoje veci
Ine senzory typu Fibaro alebo ine Z-Wave riesenia maju baterie CR123A 3V, je to taka ako keby zmensena tucna verzia klasickej tuzkovej baterie. Daju sa kupit za 2 eura, cesky dTest alebo dsky elektroweb ich testoval a stacia klasicke napriklad GP baterky za 2 eur, vydrzou boli za 90 percent rovnake ako premiovky co stoja 10 eur. Vydrz je rok, pri niektorych snimacoch az 2 roky. Vsetko zalezi od pouzitia, signalu atd..., pretoze ak mas PIR senzor pohybu, domacnost kde mas 5 ludi a mas to niekde v chodbe pri ktorej sa snimac registruje pohyb kludne 80x za den, tak ta vydrz bude kratsia ako u snimaca, ktory niekde v garazi alebo pivnici registruje pohyb 3x za den. Relne sa da hovorit o vydrzi jedneho roku. Niektore senzory, napriklad senzor okna alebo pripadne ak dymu uz maju zaliatu bateria priamo v obale, tu nie je mozne menit a vydrz sa udava az 10 rokov pri beznom pouzivani.
Xiaomi na EU verzie kasle, tam ti ostava skor nieco ako Fibaro, Domotron, iNels, pouzit multifunkcne senzory na sposob AeonLabs Multisenzor 6 a tak podobne. Alebo kablove verzie, ale pokial nemas novostavbu alebo nerobis rekonstrukciu, tak to nema vyznam s kablom.
Xiaomi na EU verzie kasle, tam ti ostava skor nieco ako Fibaro, Domotron, iNels, pouzit multifunkcne senzory na sposob AeonLabs Multisenzor 6 a tak podobne. Alebo kablove verzie, ale pokial nemas novostavbu alebo nerobis rekonstrukciu, tak to nema vyznam s kablom.
-
Grim
Darca
Batérie do Xiaomi sú CR2032
To uz viacmenej napisal baldorex, ze su tam gombikove.
Do rôznych senzorov idú rôzne veľkosti tých batérií, ale v princípe všetky gombíkove.
Cr2032 ide napríklad do tlačidla, ale do senzoru na okno sa logicky nezmestí, tam idú tie menšie ako do hodiniek. Číslo z hlavy nedám.
Pohybový senzor má batériu cr2450.
Cr2032 ide napríklad do tlačidla, ale do senzoru na okno sa logicky nezmestí, tam idú tie menšie ako do hodiniek. Číslo z hlavy nedám.
Pohybový senzor má batériu cr2450.
-
Grim
Darca
Môže byť. Mám len dve rôzne tlačidlá, obe majú jednu CR2032.
-
audiotrack
VIP
a ešte mám otázku. Našiel som napríklad tú hlavicu na radiator ktorá komunikuje cez z-wave a majú taký mini hub ktorý umožňuje ovládanie cez net a ich vzájomnú komunikáciu medzi sebou (ten je ale voliteľné príslušenstvo). Tie xiaomi veci komunikujú cez zigbee. Takže ak si kúpim napríklad toto: http://www.bestbuy.com/site/samsung-sma ... Id=4470700 ktorý ich podporuje oba, budem cez to vedieť prepojiť dverový senzor a tú hlavicu na radiator, že ak sa otvorí okno alebo balkon, tak sa vypne kúrenie?
resp. je možné že podpora protokolu negarantuje že to bude fungovať, lebo niektoré zariadenia sa dajú napárovať iba na zariadenia tej istej značky?
resp. je možné že podpora protokolu negarantuje že to bude fungovať, lebo niektoré zariadenia sa dajú napárovať iba na zariadenia tej istej značky?
Odpovedal si si poslednou vetou. Fungovať to môže, no nemusí.
Treba vyskúšať.
Treba vyskúšať.
-
iLoveCurry
Light Expert
mám na vás otázku čo sa týka zákona, môžem mať IP kameru nasmerovanú tak že z časti zaberá aj chodník čo už nie je na mojom pozemku ? máme malú prístupovú cestu od chodníku k domu a na chodníku naozaj detailne vidno okoloidúcich
nedavno sme to riesili na chate a dam ti sem celu vyhlasku ako znie :
§ 15 ods. 7
Priestor prístupný verejnosti možno monitorovať len na účely ochrany verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality, narušenia bezpečnosti štátu, ochrany majetku alebo zdravia, a to len vtedy, ak je priestor zreteľne označený ako monitorovaný; monitorovaný priestor je prevádzkovateľ povinný zreteľne označiť bez ohľadu na to, či sa snímaný obraz alebo zvuk zaznamenáva na nosič informácií. Označenie monitorovaného priestoru sa nevyžaduje, ak tak ustanovuje osobitný zákon. Vyhotovený záznam možno využiť len na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak.
takze z toho mi vyplynulo ze verejne priestranstvo ty ako bezny smrtelnik kamerovat nemozes, kazdpodane si nemyslim ze je nutne to nejako velmi riesit ak to zabera len malu cast tak si myslim ze ti nebudu lietat do schranky staznosti za porusenie nejakych osobnych prav
§ 15 ods. 7
Priestor prístupný verejnosti možno monitorovať len na účely ochrany verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality, narušenia bezpečnosti štátu, ochrany majetku alebo zdravia, a to len vtedy, ak je priestor zreteľne označený ako monitorovaný; monitorovaný priestor je prevádzkovateľ povinný zreteľne označiť bez ohľadu na to, či sa snímaný obraz alebo zvuk zaznamenáva na nosič informácií. Označenie monitorovaného priestoru sa nevyžaduje, ak tak ustanovuje osobitný zákon. Vyhotovený záznam možno využiť len na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak.
takze z toho mi vyplynulo ze verejne priestranstvo ty ako bezny smrtelnik kamerovat nemozes, kazdpodane si nemyslim ze je nutne to nejako velmi riesit ak to zabera len malu cast tak si myslim ze ti nebudu lietat do schranky staznosti za porusenie nejakych osobnych prav
Prosím toto riešte v príslušnej téme a nie tu.
Jurco sám cituješ vyhlášku za akých podmienok možno monitorovať verejný priestor a napriek tomu je tvoj záver "z toho mi vyplynulo ze verejne priestranstvo ty ako bezny smrtelnik kamerovat nemozes" - čítať vieš, pochopiť text asi nie...
Navyše "nemyslím že je nutné to nejako veľmi riešiť ak to zaberá len malú časť" - opäť hlúposť.
Naopak to riešiť treba a seriózne. Monitorovať môže, priestor treba označiť. Inak sa mu môže stať, že na zázname bude mať zlodejov a nebude to môcť použiť ako dôkaz, nakoľko záznam nebol získaný legálne.
Jurco sám cituješ vyhlášku za akých podmienok možno monitorovať verejný priestor a napriek tomu je tvoj záver "z toho mi vyplynulo ze verejne priestranstvo ty ako bezny smrtelnik kamerovat nemozes" - čítať vieš, pochopiť text asi nie...
Navyše "nemyslím že je nutné to nejako veľmi riešiť ak to zaberá len malú časť" - opäť hlúposť.
Naopak to riešiť treba a seriózne. Monitorovať môže, priestor treba označiť. Inak sa mu môže stať, že na zázname bude mať zlodejov a nebude to môcť použiť ako dôkaz, nakoľko záznam nebol získaný legálne.