Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa wladas »

Nikdy nemas u ziadneho TV zarucenu podporu vsetkych formatov.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

packie34 napísal: Alebo odporucte vy nejaky minimalne do tych 1.500 eur som ochotny za TV dat viac to nema zmysel.
Ak chces kvalitny TV, tak to zmysel ma.
Ako pise wladas, taky tv ktory by prehral vsetko neexistuje. Jedine pc.

Z tvojho vyberu ani jeden. Jediny TV, ktory ma zmysel do 1500€ je Samsung UE55KS7002 resp. v 60". A sice preto ze ma quantum dot, 10 bit panel a HDR 1000 o com mozu ostatne TV z tvojho vyberu len snivat.
Ako alternativa potom FHD Oled LG 55EG9A7V, ktory ma daleko lepsi obraz.
4k pri 55" je pri beznej obyvackovej vzdialenosti 2+ metrov aj tak zbytocne. Jedine ze sedis blizsie.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Hladam TV do ~700 eur (nepotrebujem UHD nakolko taky content nemam ani neplanujem nejako uchovavat v najblizsej buducnosti) ktora bude mat dobry obraz a na ktoru budem vediet pustat filmy alebo sharovat screen/stream z androidu (nejaka alternativa k airplay na iphone/appletv ?)
Uhlopriecka neviem.. pozerame sa na TV z priblizne 3 metrov mozno o nieco viac a aktualna 42" uz davnejsie nejako nestaci
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to sice nad limit, ale v 55" a v limite to už nezoženieš.

https://televizor.heureka.sk/samsung-ue ... 03EALw_wcB#

Pripadne:
https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kdl-55w756c/#

Su to posledne 100 Hz FHD, za obrazovo porovnatelne UHD daš raz toľko.
xH4wK

Nie su nejako predrazene ? Lebo pozeram ze napriklad ta Bravia stala v NAY 599 eur... zial uz nie je na sklade a rezervovat sa da iba na predajni.
Okrem tychto 2 naozaj nie su ine alternativy mozno v ramci budgetu ?

Ked sa rozhodnem pre 4K tak ake by bolo odporucanie samozrejme ze uz mimo stanoveny cenovy limit ale nic predrazene ?

Pre porovnanie teraz mam dost staru Vieru... http://shop.panasonic.com/support-only/TC-L42E50.html
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Sam nie je predrazeny, je to 60". Alternativa nie je.
V pripade UHD by si musel ist na dvojnasobok pri porovnatelnej kvalite. Navyse aby malo UHD zmysel, chce to aspon 65".

Mimo cenovy limit napr. oled. Zo 4k najlacnejsie Samsung UE65ks7002. Pripadne v 60 ci 55", s tym ale ze je treba byt blizsie.
xH4wK

Ryan Giggs
VIP
VIP

To je uplne zakladny model. Ziadne HDR, 50 Hz. To radsej FHD oled, pripadne ten Samsung spominany vyssie v 55".
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ináč ako to je pri android tv s prehrávaním seriálov, filmov z alternatívneho zdroja (nas, externý HDD a pod). Zvládajú to v pohode, alebo stále je lepšie nejaké multimediálne centrum? Nemám extra požiadavky, v podstate len nejakú knižnicu, kde budú označené epizódy, ktoré som videl a ktoré nie a dobrá podpora formátov a tituliek

Konkrétne ma zaujal model, ktorý odporúčal ryan https://www.mall.sk/led-televizory-uhlo ... ab=reviews
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čo sa tyka prehravania, televizory na tom v tomto smere neboli nikdy zle. To že su lepšie MMC sa tykalo systemu ako takeho.
Android funguje skoro ako na telefone (aj keď nie je tak odladeny a je podstatne menej aplikacii). Stiahneš si tam nejaky prehravač ak integrovany nestači a funguješ. Napr. Kodi.
Lubomir21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lubomir21 »

Zdravím, chystám sa kupovať nový TV. Požiadavky: Full HD, nahrávanie na HDD, uhlopriečka 40-49 palcov. 4k, 3d, zakrivenie a podobné blbosti nechcem, rozpočet je cca 700-800€. Dôraz je na to nahrávanie. Ako sa teraz rieši nahrávanie vysielania? Zatiaľ máme DVD rekordér s HDD, avšak ten má iba analógový tuner. Čítal som, že aby sa dalo naraz nahrávať aj pozerať iný program, tak musí mať TV twin tuner. Má s tým niekto skúsenosti? Predavačka v Planeo ma presviedčala, že nič také ako twin alebo dual tuner neexistuje. Vôbec sa v TV neorientujem, budem vďačný za každú radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predavacka je hlupana, samozrejme ze TV s twin tunerom existuju. Len nie v tvojom rozpocte a nie vo FHD televizore. A ano, aby si mohol nahravat a zaroven sledovat ine, ten dual(twin) tuner je nutnost. A nahravat mozes len z interneho tuneru, z pripojeneho zariadenia k tv nie.

Neviem aku mas sledovaciu vzdialenost, ale v nay sa este da kupit posledny FHD mohykan (ak neratame oled) so 100 Hz panelom Samsung J6282. Maju ale uz len 60" verziu. No za tu cenu je to super kupa. Najlepsi FHD LCD co sa da este kupit. Porovnatelne UHD stoji dvojnasobok.
Lubomir21
Amateur
Amateur

Ďakujem ti pekne za rady, zase som o niečo múdrejší. Tak predavačka zase nemôže vedieť všetko. Vzdialenosť je 2-3m, problém je ale skôr v obývačke, viac ako tých 50 palcov tam nezmestím, navyše takú veľkú TV nepotrebujem a nechcem.

Pozeral som ten duálny tuner na alze a skutočne je to tak, že sa vyskytuje len pri modeloch nad 1000€. Ako teda riešiť nahrávanie? Nový DVD rekordér s HDD? Predáva sa to vôbec ešte? Alza takú kategóriu ani nemá ako pozerám.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predavacka vsetko vediet nemoze, napr. ak nepozna presnu vybavu ci specifikaciu konkretneho modelu, to sa pochopit da. Ale ze nevie obecne o existencii twin tunera co je uplne elementarna znalost, to sa pochopit neda. Ani prepacit.

Na 2,5-3 m je 60" uplne v pohode. Hlavne je to obrazovo o triedu lepsie ako cokolvek ostatne za tie prachy. Iny 100 Hz FHD uz nie je. Rozhodne to poriadne zvaz.
Z mensich snad nejaky Samsung UE49M5602/5502/5572/55/5672 alebo starsiu, o nic horsiu a lacnejsiu verziu K5502.

Take rekordery sa uz veru nevyrabaju. Neviem co mas za zdroj signalu, a co chces nahravat, ale snad kazdy provider ma nejaky STB s PVR.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ahojte, tiež riešim podobný problém (výber najlepšej telky do 1000€, sledovacia vzdialenosť: 3m+, bežné využitie: MagioTV, semtam film z USB) a asi aj pre mňa bude najlepší výber ten Samsung UE60J6282, však?
xH4wK

Nuz tak ja som sa nakoniec finalne rozhodol pre ten SAMSUNG UE60J6282 co ste odporucali takze dnes si pren idem do NAY
Som zvedavy na rozdiel oproti starej telke :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

M4RoS3K napísal:ahojte, tiež riešim podobný problém (výber najlepšej telky do 1000€, sledovacia vzdialenosť: 3m+, bežné využitie: MagioTV, semtam film z USB) a asi aj pre mňa bude najlepší výber ten Samsung UE60J6282, však?
Z FHD su lepsie len oled, bud 55EG910v (cca 1200€) a 55EG9A7V (1500 €). A najlacnejsie UHD, ktore ma zmysel kupit (HDR, 10 bit, QD..) je UE55KS7002 (Cca 1200€). UHD ale s tym, ze pri 3+ metroch z toho vyssieho rozlisenia nemas na 55" nic. A za vacsiu uhlopriecku si pekne priplatis.

Z FHD sa este mozno niekde da splasit niektory zo Sony 55W755C/756C/805C/808C/807C, co je uroven toho J6282. Pripadne aj 65W859C, len uz je za trochu prehnanu cenu.
xH4wK napísal:Nuz tak ja som sa nakoniec finalne rozhodol pre ten SAMSUNG UE60J6282 co ste odporucali takze dnes si pren idem do NAY
Som zvedavy na rozdiel oproti starej telke :)
Zalezi co za stara telka to je.
xH4wK

teraz mam panasonic TX-L42E50

btw, ked pises o 4k HDR a pod.. tak mi padlo do oka toto.. https://www.nay.sk/lg-60uh6157-led-tv, co je na nej zle, prepokladam ze je to 4k low-end ?

Odkial vlastne cerpas informacie lebo napriklad na ten UE60J6282 som nenasiel takmer ziadne recenzie :)

PS: Je pravda, ze nema zmysel kupovat novu telku bez HDR ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, všade sa povaľuju tony obsahu v HDR. :)
Ale važne, pokiaľ maš rozpočet povedzme do 1200€, tak ani žiaden rozumny TV, ktory by vedel HDR nekupiš. Takže tam nema absolutne žiaden zmysel na tom trvať, lebo z toho aj tak nič nebudeš mať. Najlacnejši TV s realne použiteľnym HDR je ten Samsung KS7002 spominany vyššie. U tych lacnejšich je to len marketing. Znamena to len to, že to vie spracovať signal, ktory obsahuje HDR, ale už to nevedia zobraziť kedže na to nemaju vo vybave potrebny hardver (resp. maju len časť). Inymi slovami, taky TV ma veľmi nizky jas (o nič vyšši ako normalny TV bez HDR), nema 10 bit panel, QD, lokalne stmievanie...

Ten LG nie je 4k lowend, to je 3k lowend. To je najväčši odpad na trhu. Od UHD LG ruky preč.
Lubomir21
Amateur
Amateur

No rodičia si stále normálne nahrávajú seriály/filmy z televízie, inak TV ani nepozerajú. Poskytovateľa máme Digi TV a ten set top box od nich má síce funkciu nahrávania, ale je to prakticky nepoužiteľné, neviem na čo tam vôbec takú funkciu dávajú.
Napísať odpoveď