Kúpa TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kúpa TV
Tak ale pokiaľ maš prijem riešeny cez STB, tak to nenahraš nič na tom TV. To je satelit či optika?
Aby si mohol nahravať, musiš isť cez interny tuner (CA modul ak je to satelit), ale s tym čo bolo napisane vyššie, že len to čo sleduješ. Alebo sa da nahravať v nepritomnosti.
Aby si mohol nahravať, musiš isť cez interny tuner (CA modul ak je to satelit), ale s tym čo bolo napisane vyššie, že len to čo sleduješ. Alebo sa da nahravať v nepritomnosti.
Alebo to vyriesit online archivom od operatora.
-
Ryan Giggs
VIP
U Digi asi ťažko. Hlavne ak je to sat.
Jaj to som prehliadol ze ma Digi
Príjem máme riešený cez STB kvôli tomu, že starší Panasonic nezvláda prehrať AAC. Inak máme normálne kábel, takže keď bude nový TV, tak STB nebudem potrebovať, resp. len kvôli tomu nahrávaniu.
Ešte ma ale zaujalo ako je možné, že televízor musí mať dva tunery, aby sa dalo pozerať a nahrávať rozdielne kanály, ale ten 20 eurový STB, ktorý mám doma to zvládne aj bez dvoch tunerov. Niečo mi uniká? Inak chalani, veľká vďaka, že sa mi venujete, v oblasti TV som úplný amatér.
Ešte ma ale zaujalo ako je možné, že televízor musí mať dva tunery, aby sa dalo pozerať a nahrávať rozdielne kanály, ale ten 20 eurový STB, ktorý mám doma to zvládne aj bez dvoch tunerov. Niečo mi uniká? Inak chalani, veľká vďaka, že sa mi venujete, v oblasti TV som úplný amatér.
Lebo to je analogovy tuner. Pri digitalnom signale si obmedzeny na jeden transponder.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak ale keď to je ešte analogova kablovka, tak to nenahraš tiež nič.
Myslíš ten Set top box? To je práveže digitálny signál (DVB-C). Mám v tom zjavne chaos.wladas napísal:Lebo to je analogovy tuner. Pri digitalnom signale si obmedzeny na jeden transponder.
-
Ryan Giggs
VIP
Jaj, no tak. Konecne je v tom jasno. Tak aby si mohol nahravat v TV, potrebujes ten stb vymenit za .CA modul. Ale opat zopakujem, len to co pozeras, alebo nahrat nieco v nepritomnosti.
Alebo si nechat ten stb a nahravat na nom.
Alebo si nechat ten stb a nahravat na nom.
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj, hladam pre rodicov nejaky novy TV. Velkost cca 49", FullHD, nizka spotreba, potesi podpora YouTube. Zo vstupov/vystupov netreba nic specialne, staci jedno HDMI. Cena ~400.
Celkom sa mi pozdava LG 49LH590V. Je to dobra volba alebo sa da v tejto cene kupit nieco lepsie? Vdaka.
Celkom sa mi pozdava LG 49LH590V. Je to dobra volba alebo sa da v tejto cene kupit nieco lepsie? Vdaka.
-
Ryan Giggs
VIP
Samsung UE49K5602, Hisense H49M2600, Philips 49PFS5301
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem. Osobne mi Samsung televizory a ich ovladanie nejak nesedia, Hisense som na predaj nenasiel, ale ten Philips vyzera fajn, tak pravdepodobne zoberiem ten.
-
Ryan Giggs
VIP
No pravda, ten Hisense uz je ťažko dostupný.
Koľko Samsungov si v poslednej dobe mal? Ved to má úplne blbuvzdorne menu a systém. Snáď najjednoduchšie zo všetkých. A hlavne asi úplne najlepší obraz.
Tie 3 TV majú VA panel čo je v tejto uhlopriečke (ak si ešte limitovaný cenou) malý výber. IPS ako má LG sa treba radšej vyhnúť.
Koľko Samsungov si v poslednej dobe mal? Ved to má úplne blbuvzdorne menu a systém. Snáď najjednoduchšie zo všetkých. A hlavne asi úplne najlepší obraz.
Tie 3 TV majú VA panel čo je v tejto uhlopriečke (ak si ešte limitovaný cenou) malý výber. IPS ako má LG sa treba radšej vyhnúť.
-
xH4wK
Takze uz mam doma ten Samsung UE60J6282..musim povedat, ze obraz je super, nepocitujem ani potrebu nieco kalibrovat akurat som prepol na Movie mod a zapol eco senzor nakolko sa mi paci ak sa reguluje podsvietenie podla toho ci pozeram cez den alebo v noci
Este som aj zmeral presnu vzdialenost od gauca k telke a su to 3m takze som asi kludne mohol ist aj do 65" ale uz toto sa mi ledva voslo do auta
Najvacsie prekvapenie pre mna bolo, ze tato telka dokaze prijat DD/DTS zvuk a posunut ho dalej cez ARC do receivera ako DD a tak uz nepotrebujem pouzivat opticke kable ale staci hdmi
Navyse cez Anynet+ sa dokaze pripojit a ovladat aj moj starsi receiver panasonic a teda ked zapnem TV tak zapne receiver a ked vypnem TV tak vypne receiver a viem ovladat hlasitost receivera cez ovladac TV..
Vsetko co som kedy od telky chcel tato ma
Akurat mi vadi taky detail, ze je dost spomalene menu a celkovo system a ten ich SMART hub je rozostreny, neviem ci narocky aby predavali UHD modely.. ale nie je ostry, kazdopadne ja ho nepouzivam kedze pouzivam ATV a PC..
Diky za radu
Este som aj zmeral presnu vzdialenost od gauca k telke a su to 3m takze som asi kludne mohol ist aj do 65" ale uz toto sa mi ledva voslo do auta
Najvacsie prekvapenie pre mna bolo, ze tato telka dokaze prijat DD/DTS zvuk a posunut ho dalej cez ARC do receivera ako DD a tak uz nepotrebujem pouzivat opticke kable ale staci hdmi
Navyse cez Anynet+ sa dokaze pripojit a ovladat aj moj starsi receiver panasonic a teda ked zapnem TV tak zapne receiver a ked vypnem TV tak vypne receiver a viem ovladat hlasitost receivera cez ovladac TV..
Vsetko co som kedy od telky chcel tato ma
Akurat mi vadi taky detail, ze je dost spomalene menu a celkovo system a ten ich SMART hub je rozostreny, neviem ci narocky aby predavali UHD modely.. ale nie je ostry, kazdopadne ja ho nepouzivam kedze pouzivam ATV a PC..
Diky za radu
-
Ryan Giggs
VIP
Hdmi cec, teda ten Anynet ma kazdy tv (len kazdy vyrobca na to ma vlastny marketingovy nazov), aj ARC je standard. Passthrough dts ci dd uz tak velmi nie.
System hoci sa ti zda spomaleny patri k tym lepsim na trhu. Aktualizuj FW ak nemas najnovsi.
System hoci sa ti zda spomaleny patri k tym lepsim na trhu. Aktualizuj FW ak nemas najnovsi.
-
xH4wK
Ano FW som uz aktualizoval, trvalo to asi 25 minut
kazdopadne mne ten system nejako nevadi kedze po nastaveni uz TV len zapinam a vypinam a ostatne ovladam cez ATV/PC takze to je OK, hlavne, ze obrazovo je TV super.
Inak to DD/DTS neviem ci je vyslovene passthrough.. lebo v telke som si zvolil ze chcem aby posielala zvuk cez ARC ako DD takze asi ona to encoduje znova ? Ma tam este nastavenie DTS a DTS Neo 2.5
Je to konkretne v tejto sekcii(screenshot z netu) https://us.v-cdn.net/6025034/uploads/ed ... f68y1.jpeg
Inak to DD/DTS neviem ci je vyslovene passthrough.. lebo v telke som si zvolil ze chcem aby posielala zvuk cez ARC ako DD takze asi ona to encoduje znova ? Ma tam este nastavenie DTS a DTS Neo 2.5
Je to konkretne v tejto sekcii(screenshot z netu) https://us.v-cdn.net/6025034/uploads/ed ... f68y1.jpeg
-
Ryan Giggs
VIP
Je to samozrejme passthrough. Inak by si to nevedel poslat von. Kex ale mas receiver a PC, tak nejak neviem naco ti to je.
-
xH4wK
Jednoducho, nakolko ten moj receiver(skor home cinema) ma len jeden HDMI port tak ho viem pouzit len na ARC a teda receiver vie sluzit len ako prijimac z telky cez HDMI alebo cez optiku 
Preto je to pre mna pecka kedze viem telku pouzivat ako prijimac teraz.. cez mobil/PC poslem stream na telku a ona zvuk posiela na receiver, rovnako ATV posiela DD/DTS cez hdmi a to ide nasledne rovno do receivera
Proste dokonalost, vsetko co potrebujem su 2 HDMI kable medzi ATV/TV a TV/Receiver
Preto je to pre mna pecka kedze viem telku pouzivat ako prijimac teraz.. cez mobil/PC poslem stream na telku a ona zvuk posiela na receiver, rovnako ATV posiela DD/DTS cez hdmi a to ide nasledne rovno do receivera
Proste dokonalost, vsetko co potrebujem su 2 HDMI kable medzi ATV/TV a TV/Receiver
-
Ryan Giggs
VIP
No len posielať zvuk z ATV do AVR cez TV je trochu nezmysel.
-
xH4wK
Je to ale najjednoduchšie riešenie vzhľadom na druhú možnosť kde by som musel mať optický kábel medzi ATV a avr a na ňom potom prepínať medzi digital in a acr podľa toho či by som prehrával cez ATV alebo screen mirror z mobilu alebo cez wifi z pc
Takto to mám univerzálne a na avr nerobím už nič, všetko manažuje telka
Takto to mám univerzálne a na avr nerobím už nič, všetko manažuje telka