Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa DjBass »

Ryan Giggs napísal:No pravda, ten Hisense uz je ťažko dostupný.

Koľko Samsungov si v poslednej dobe mal? Ved to má úplne blbuvzdorne menu a systém. Snáď najjednoduchšie zo všetkých. A hlavne asi úplne najlepší obraz.
Tie 3 TV majú VA panel čo je v tejto uhlopriečke (ak si ešte limitovaný cenou) malý výber. IPS ako má LG sa treba radšej vyhnúť.
Je pravda, ze tie co som mal moznost pouzivat ja neboli smart, ale mne osobne skor vadila velkost a rozlozenie tlacidiel na ovladaci, konkretne napr. vyhotovenie ovladacich sipok, kde som sa musel pozerat na ovladac, ci stlacam naozaj sipku alebo nieco vedla. Je to mozno len vec zvyku, neviem. Kazdopadne rozdiel medzi Samsungom a Philipsom je 100 eur, dam mu teda sancu.

Je to pre nenarocnych pouzivatelov, takze neviem ci budu schopni spozorovat nejaky mensi rozdiel v kvalite obrazu. Doteraz mali LG 37LG3000, ktory si uz svoje odzil... sice stale funguje, ale je to zbytocny zrut elektriny a je uz cas na zmenu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Rozlozenie tlacidiel je ok (aj ked to je asi vec zvyku) a nahmatat sipky nie je ziaden problem.

Rozdiel v ciernej medzi VA a IPS je markantny na prvy pohlad. A aj s cloudingom na tom tie ips nie su bohvieako. Posledne dobre TV mal LG v roku 2011. Odvtedy su rok co rok horsie (ak neratame oled).
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ryan a zaujímalo by ma, ak by si si mal vybrať medzi SONY BRAVIA KDL-55W756C a SAMSUNG UE60J6282, ktorý by si bral radsej a preco?
Zaujímal by ma cisto tvoj subjektívny názor, kedže sú v takmer rovnakej cene a oba tu spomínaš ako kvalitné TV

Vďaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skor Sony, ten sa mi subjektivne paci obrazovo o chlp viac. Akurat je treba bojovat s tym androidom. Len ten Sony je o dost drahsi, nie ze v rovnakej cene. Tu sa bavime o 60" vs 55". Tu uz by som dost zvazoval.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Neviete inak preco na tej UE60J6282 je teda ten ich Smart Hub uplne rozostreny, ako keby nebol generovany v nativnom rozliseni... inak ine veci ako menu a celkovo obraz su perfektne len smart hub je proste rozmazany ?
Lubomir21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lubomir21 »

Zdravím, tak som na 90% rozhodnutý pre Samsung UE49K5602. Je v tejto kategórii za tú cenu niečo lepšie alebo mám ísť do tohto?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyssie spominany J6282 este maju v 50" v Nay na Zlatych pieskoch. Potom uz len vystavene kusy.
Tak nahodou byvas niekde v okoli, tak nie je o com.
Takisto v jednom obchode Sony 50W808C, len za trochu prehnanu cenu (ale v tvojom rozpocte. To su oboje o triedu lepsie TV.
Ak ani jedno z toho, ta vela lepsieho ako ten K5 nevymyslis.
xH4wK

Ryan inak co odporucas ty osobne nastavit na J6282 ?
Konkretne ma zaujimaju tieto veci:
Sharpness
Digital Clear View
MPEG Noise Filter
Auto Motion Plus (ako bolo spominane na forach co som videl, chyba posuvnik na redukciu blur takze len nastavenia Standard a Smooth su dostupne pripadne off..)
Dynamic Contrast
Eco Senzor ? (Ten ja osobne mam rad lebo meni podsvietenie podla svetla v obyvacke)

ja to mam teraz takto ale myslim, ze ked nevyuzivam niektore funkcie tak nevyuzivam tu TV naplno ?

Sharpness 15
Digital Clear View off
MPEG Noise Filter low
Auto Motion Plus off
Dynamic Contrast off
Eco Senzor on, minimum na 2 (zatial co maximum v telke nastavene na 10)

A inak je vhodne pouzivat "Auto" na farby ? Mne to prijde jednoduche ze nemusim nic kalibrovat a nevsimol som si nic zle na filmoch ?
Nastavil som inak veci priblizne podla tohoto akurat farby som nechal na auto.. a sharpness dal na 15 http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200/settings

Edit: Narazil som na thread https://www.tvfreak.cz/forum/showthread ... 272/page11
Tam pise typek nasledovne... je mozne ze moja telka teda nema 100Hz lebo mam len jeden posuvnik ???
Dnes jsem vrátil tv do prodejny. Návštěva Electro Worldu, vystavená 60" j6282 - měla oba posuvníky, druhý donesený ks ne. Stejně tak i 55" J6282 některé měly, některé ne. Procházeli jsme prodejnu, dražší (40k a výš) modely měly vždy oba posuvníky. Nezáleželo na verzi firmware, všechno po update na 1480.4 panel Sharp 120hz...Dá se říct, že co bylo od Samsungu a mělo 100hz panel, mělo dva posuvníky, co 50hz panel, to jeden posuvník. A nyní jsme u mé již dříve navržené aféry Refresh rate a to, že s náma Samsung pěkně vyj*bává
Polovica toho threadu vravi o tom, ze vo FW odstranili posuvnik a telka nedopocitava na 100Hz takze je len 50Hz ? Celkom to nechapem ale vraj sa uz neodporuca ju kupovat ? Mam ju radsej vratit teda a kupit tu drajsiu Sony ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To vlakno poznam, aj som tam pisal. Pletie sa tam z hovna bič, zbytočne prehaňaju. Robia kauzu z ničoho.

Polovica z tych čo tam pindaju ani nevie načo to služi a ďalšia veľka časť z druhej polovice sa s tym pohra možno 2-3x v živote.

Chybajuce nastavenie neurobi zo 100 Hz televizora 50 herzovy. Frekvencia panela je nativna, nema nič spoločne s dopočitavanim a neda sa meniť nastavenim. Chyba tam len uživateľske nastavenie de-juddera, v predvolenych režimoch ale funguje normalne.
Ano, je fajn keď maš aj takuto uživateľsku možnosť nastavenia, ale keď nie je, svet nespadne a nijako to neznižuje kvalitu televizora, ani jeho použitie či vlastnosti.
Taketo custom nastavenie judderu ma len Samsung a LG, ini vyrobcovia take niečo vôbec nema a nikdy nemali. A nevidim nikde siahodlhe vlakna o tom, ake je to nahovno a že kvôli tomu idu vracať TV.

Tie farby daj tak ako ti vyhovuju. Pokiaľ ti sedi automatika, nechaj tam automatiku.
xH4wK

Takze ak chcem aj realne tych 100Hz vyuzit tak by som mal zapnut AutoMotion Plus na Standard/Smooth

Skusal som to pri viacerych filmoch no vsade to je taky divny efekt, ze niekedy to je krasne plynule a niekedy to spomali, ten prechod je neprijemny

A co hovoris na tie ostatne nastavenia ako dynamic contrast a pod.
Takmer vsetci vsade odporucaju AMP/DC/Eco a vsetky tieto funkcie vypinat.. no neviem naco si potom kupuju TV kde take funkcie su ?

Ako ano mam teraz vypnute takmer vsetko okrem toho Eco senzora ale mam pocit, ze 100Hz potom vobec nevyuzivam, predsa len tam bez AMP neprepocitava ziadne frames a pusta len to co dostane a to je 29fps film.. takze v com je tato telka potom lepsia ako 50/60Hz ak clovek nema zapnuty AMP
Ryan Giggs
VIP
VIP

Realne využivaš 100 Hz vždy. Či je Automotion zapnuty alebo nie. Ešte raz, frame rate panela s nastavenim nesuvisi. AMP maju aj 50 Hz televizory.

Preto si všetci take TV kupuju, lebo TV bez tych funkcii neexistuju. Resp. uplne najlacnejšie modely, kde je ale obraz celkovo nanič.
xH4wK

Preco potom v tom threade pisali, ze mal vedla seba 50Hz tv a J6282 (bez AMP) a nevidel ziaden rozdiel nechapem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedže neviem ake TV sa porovnavali, za akych podmienok, na akych nastaveniach, v akom priestore, aky zdroj, kto to porovnaval atd., ma takato informacia nulovu vypovedajucu hodnotu.
xH4wK

To je pravda, skúšal som tie ich testy kde bežal text cez obrazovku a nebadal som veľký rozdiel medzi AMP off a standard/smooth takže osobne mám celé AMP off aj kvôli tomu, že ten pohyb je s tým celkovo neprirodzený a sú tam ľahko viditeľné artefakty napríklad zo začiatku Prometheus kde je voda a úvodné titulky.
Taktiež som skusal počas toho filmu ostatné nastavenia a tiež a sa mi nepáčil Dynamic contrast a black depth alebo ako sa to volalo, páči sa mi obraz aký prichádza z prehrávača a som z tv celkovo veľmi spokojný.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

co poviete na Samsung QE55Q7F a spol.? pouzivana bude hlavne na sledovanie 4K filmov a hranie (input bude iba z PC, ziadna antenta). je to velky rozdiel vo vykone oproti starsej rade (UE55KS8002 a spol.)? oplati sa to za tu cenu v porovnani s KS?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neoplati. Nema nič naviac. V niektorych parametroch je horši.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

OK, a myslis teda, ze UE55KS8002 je dobra volba? rozpocet mam povedzme 2000e (nemusi to byt ale strikne az 2000, radsej zachovat dobry pomer s vyoknom a udrzat sa pri 1500), chcel by som z toho vytrieskat co najviac, co sa kvality obrazu tyka.

pripadne oplatilo by sa nieco doplatit na OLED?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja by som siel radsej do OLED nez do UHD LED s takym rozpoctom.
Ryan Giggs
VIP
VIP

*****HERO***** napísal:OK, a myslis teda, ze UE55KS8002 je dobra volba? rozpocet mam povedzme 2000e (nemusi to byt ale strikne az 2000, radsej zachovat dobry pomer s vyoknom a udrzat sa pri 1500), chcel by som z toho vytrieskat co najviac, co sa kvality obrazu tyka.

pripadne oplatilo by sa nieco doplatit na OLED?
KS8002 je v pohode, alternativa Sony 55XE9005/9305. Oled je tiez v poho, v tvojom rozpocte B6. Zalezi na poziadavkach. Napr. v pripade HDR nie je oled najlepsia volba.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

ok, beriem tu KS8002, mojim poziadavkam statocne vyhovuje, len som sa chcel uistit, ci to nie je nejaky cierny peter. diky.
Napísať odpoveď