Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Retne »

Ved oni sa netaja ze chcu byt politickou stranou... Uz zbieraju aj podpisy...

Stale ale nevidim tie korporacie a bohvie co... Vidim skupinu mladych ludi, ktori uz doposial dosiahli vela, ci uz doma alebo v zahranici... Myslis, ze mladi co maju minulost/buducnost v sukromnom sektore sa potrebuju trepat do politiky za ucelom zbohatnut? Tomu ja neverim... Ich ciel je jasny (aspon pre mna, kedze niekolkych osobne poznam) - priniest kvalitnych odbornikov. Mame tam dost pravnikov co nikdy nevyhrali ziaden sud; ludi co privatizovali jak hovada za meciara, no doteraz nevedia rozpravat; manazerov kauflandu; rodinne zalozenych paserakov kokainu; madarov co nahodou investuju do pozemkov pod dialnicami; fasistov; a pod.

Mat nieco proti ludom z PS, to musis uverit fakt kazdej blbosti co najdes na nete... A to co si sem pridal, neodhaluje ziadne napojenie na neviem ake korporacia a vplyvne denniky... len tak mimochodom vplyvne media su topky, novy cas, plus 7 dni... tam mas istotu ze tie ovce ti zozeru vsetko co uvidia...

Btw za smajlikov, som uz nejaku dobu sprdnutie nedostal, dakujem za pripomenutie detskych cias ;)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Oni sami hovoria, ze nie su stranou: "Nechceme byť ďalšou stranou, ktorá sa prišla usadiť v politike. Chceme byť hnutím". Ja len reagujem na toto ich marketingove profilovanie, lebo sa mi zda neuprimne. Neuprimne sa mi to zda, lebo je jasne ze v skutocnosti su len dalsou stranou, ktoru zalozilo a zafinancovalo cca 5 ludi s napojenim na biznis a media. Neviem ake konkretne odhalenia chces, tie informacie co su v tom blogu uverejnene su verejne zname a priznavaju sa k tomu aj clenovia PS. To ze to poviem nahlas je akoze nejaka kritika?
Retne
Darca
Darca

Ocividne uz si upustil od konpirovania, typu konporacie a pod....

Teraz sa ta pytam, to ako sa volaju, ci politicka strana/hnutie, takato blbost ta trapi? Mne je to uplne ukradnute, podstatni su ludia co to robia a ich motiv...
eMPiko
Addict
Addict

Retne napísal:Ocividne uz si upustil od konpirovania, typu konporacie a pod....

Teraz sa ta pytam, to ako sa volaju, ci politicka strana/hnutie, takato blbost ta trapi? Mne je to uplne ukradnute, podstatni su ludia co to robia a ich motiv...
Prepac ze som si dovolil kritizovat ich, uz to tu nespravim. Neviem stale preco by som nemohol povedat, ze za nimi stoja peniaze korporacii? ESET a Google nie su korporacie? ESET z casti vlastni N-ko, uz len to napoveda ze maju aj nejaky politicky kapital. Takisto ako je pre mna podozrive, ked ma nejaky politik vazby na J&T alebo Pentu, tak si dovolim zdvihnut obocie, ked sa do politiky tlaci niekto napr. prave z ESETu. ESET tiez nie je laliovo cista firma - vid. napr. napojenie na Erika Mikurčíka v Carltone a pod.
Retne
Darca
Darca

ESET, 4 najpredavajsi antivirak na svete ma co za lubom? Ze budu vsetky statne pocitace nim ochranene? To sa urcite nabalia ako Penta v zdravotnictve alebo Siroky v stavebnictve... Ty si uvedomujes co je teraz v parlamente a teba trapi ako minaju zarobene peniaze majitelia ESETu...
eMPiko
Addict
Addict

To je krasny argument, pretoze v parlamente sedia zrudy tak ja nemozem nahlas hovorit citlive fakty o Progresivnom Slovensku? Aj v statnom IT sektore sa povaluju zaujimave miliony a ESET pritom mozno rad rozsiri portfolio svojich zaujmom. Jeho majitelia uz teraz skupuju rozlicne pozemky, investuju do medii a podobne (paralela s Babisom?). Nehovorim ze len pre toto ide PS do politiky, ale treba mat tieto vplyvy na pamati.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Pri tom retneho argumente ma tiež hneď napadol Babiš :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal:Myslis, ze mladi co maju minulost/buducnost v sukromnom sektore sa potrebuju trepat do politiky za ucelom zbohatnut? Tomu ja neverim...
kedze sme v Sulikovej teme napriek tomu, ze o 2 temy dole je jedna dedikovana PS...
hodnotis jeho rovnako?
Retne
Darca
Darca

Sulika velmi dobre zhodnotil Miklos... https://dennikn.sk/858651/ivan-miklos-f ... komunista/
Ja si nemyslim, ze Sulik siel do politiky kradnut, celkovo SaS, su cestni ludia. Na druhej strane, Sulik ma daleko od mojich pro-europskych hodnot... Okrem toho po odchode Mihala, tam ostali len samozvani experti... Ale o tom je zbytocne sa bavit, kedze su (a dlho este budu) v opozicii...

K Porovnavaniu PS a Babisa... byvaleho estebaka, co si zo statneho financuje svoje imperium, kupuje media aby ich v pravej chvili mohol vyuzit proti svojim superom a bohvie co este...

Ocividne za kazdym novym vidite bubaka, neviem ake napojenia a podobne... spavate dobre v noci?
beardie
Redeemer
Redeemer

Miklos sa vyraznou mierou pricinil o pad vlady, tak nech nevyplakava
Retne
Darca
Darca

Urcite nie vyraznejsou mierou ako SaS ktora posunula schvalenie eurovalu o dva dni a neviem ci si vsimli, posadili na tron Fica (uz na nejaky ten rocik a bohvie kedy dokedy)... Oni sami to strasne lutuju, no chyby sa v politike nepriznavaju...
beardie
Redeemer
Redeemer

s teroristami sa nevyjednava
na tron posadili Fica volici, ako to uz v zastupitelskych demokraciach byva...
Retne
Darca
Darca

Skoda, ze Sulik je taky chorobny euroskeptik (mimochodom fanusik LePenovej a Farrega)... Kebyze trosku vtedy viacej rozmysla, v klude vysvetli svojim volicom, ze v koalicii treba robit niekedy ustupky (ked vsetci z koalicie maju opacny nazor), ze treba byt solidarny (co maju aj v nazve strany), kde by sme dnes boli? Inac ak som dobre postrehol, euroval fungoval, takze Sulikove prognozy sa nesplnili...

Inac ti volici, ak si dobre pamatam Sulik prisiel o 2/3 volicov pri pade vlade...

beardie je ocividne ze si zarezany volic SaS, ale prestal by si ich volit, ak by vtedy boli za euroval?
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:Skoda, ze Sulik je taky chorobny euroskeptik (mimochodom fanusik LePenovej a Farrega)... Kebyze trosku vtedy viacej rozmysla, v klude vysvetli svojim volicom, ze v koalicii treba robit niekedy ustupky (ked vsetci z koalicie maju opacny nazor), ze treba byt solidarny (co maju aj v nazve strany), kde by sme dnes boli? Inac ak som dobre postrehol, euroval fungoval, takze Sulikove prognozy sa nesplnili...
fungoval? na zaklade coho to tvrdis?
Inac ti volici, ak si dobre pamatam Sulik prisiel o 2/3 volicov pri pade vlade...
a o 4 roky neskor mal najviac z celej opozicie
beardie je ocividne ze si zarezany volic SaS, ale prestal by si ich volit, ak by vtedy boli za euroval?
ide o nejake nastavenie slubov a ich plnenia
ostatne strany povacsine nedodrzuju nic, vidim teda aspon nejake svetielko nadeje, ze by sa to konecne mohlo zmenit
eMPiko
Addict
Addict

Grecko je naozaj prikladny uspech EU, 230 miliard eur v dlhu, 20% nezamestnanost (pred krizou 7), 50% nezamestnanost mladych (pred krizou 20), 14 balickov setriacich opatreni. Neviem koho ten euroval mal zachranit, ale Grekov ocividne nie.
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:fungoval? na zaklade coho to tvrdis?

a o 4 roky neskor mal najviac z celej opozicie

ide o nejake nastavenie slubov a ich plnenia
ostatne strany povacsine nedodrzuju nic, vidim teda aspon nejake svetielko nadeje, ze by sa to konecne mohlo zmenit
https://ekonomika.sme.sk/c/20606896/eur ... pesny.html
SDKU nepolozil euroval, ale gorila, hned volby do pade, boli prepadakom pre obe strany... Byt lidrom 4 roky po, medzi Matovicom, klamarom Prochadzkom, Belom, cize v prostedi kde neexistuje kvalitna pravicova strana, tak to mi je teda uspech... btw a v com je to platne, ked partia sedi uz kolko, 8 rokov v opozicii... to je vyhra teda, fakt...

Zmeny sa robia z vlady. Pri aktualnom diani (aktivite opozicie), Sulik vo vlade tak skoro nebude...
beardie
Redeemer
Redeemer

euroval: viz eMPiko
treba predovsetkym rozlisovat jednotlive vlny a ich prijimatelov, ze ano
Retne napísal:Sulik vo vlade tak skoro nebude...
ak volicom vyhovuje aktualne smerovanie krajiny, prosim :)
Sulik sa uz dlhodobo ukazuje ako vhodna alternativa
Retne
Darca
Darca

euroval viz clanok...

vhodna alternativa z opozicie... vela stastia ;)
eMPiko
Addict
Addict

Co konkretne z toho clanku?

"Všetky krajiny, s výnimkou Grécka, ktorým bola poskytnutá pomoc, postupne získali prístup na finančné trhy a vystúpili zo stabilizačných programov"

"[Grecko] kvôli politickej kríze v roku 2015 však dôveru trhov opäť stratilo a zostáva aj naďalej špecifickým problémom"

"Napriek enormnému reformnému úsiliu sa Grécku zatiaľ nepodarilo ukončiť stabilizačný program."

Cital si to vobec?
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:vhodna alternativa z opozicie... vela stastia ;)
mas niekoho lepsieho okrem hypotetickeho PS?
Napísať odpoveď