emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
baldorex
Addict
Addict

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa baldorex »

Na tom jakubovon príspevku vidíš tú slniečkovosť, implementujeme zákony a problém je vyriešený! Nerobí on naozaj v tej štátnej správe?

Pritom problém je to zložitý a vážny, tu žiadny nový zákon nemôže. Vytvára sa akési gheto priamo na škole, či zo školy.
Akékoľvek dokazovanie je veľmi zložité, lebo navonok je všetko ok. A všetci držia pokope, vedenie školy, učitelia, žiaci, rodičia, uzatvorená skupina pred vonkajším svetom.
Časovaná bomba.

Ale jakub má riešenie. Zákon :)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

ludia ako Jackb su silno ovplyvneni tym, ze maju svoj uzky okruh kamaratov, znamych ktori su povodom moslimovia a su vzdelani a integrovani do spolocnosti. A tym padom, kazde upozornenie na realne problemy spojene s imigraciou tychto skupin berie ako utok na svoje vlastne skusenosti ktore su prenho pozitivne. Celkom si neuvedomuje, resp. banalizuje negativa spojene s masovou imigraciou, nejde dostatocne do hlbky problematiky, lebo spravne tusi ze vysledkom by bola zmena jeho vnutorneho postoja k teme- comu sa chce pochopitelne vyhnut.
--
"Pěstouni podle něj dívce vzali křížek a nutili ji nadávat na křesťany a učit se arabsky."

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... absky.html

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08 ... ng-muslim/

https://www.pressreader.com/uk/scottish ... 0751384694
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ano gogo, ten kto pise: poslime uz konecne ludi na kontrolovanie v Grecku, Taliansku a Turecku + v buducnosti v severnej Afrike nevidi negativa.

Ku pestunom: poslat do basy aj kuratorku a psychologa, ktori zanedbali svoju pracu pri posudku na pestunov.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

gogo956 napísal:ludia ako Jackb su silno ovplyvneni tym, ze maju svoj uzky okruh kamaratov, znamych ktori su povodom moslimovia
Ale ty ovplyvneni nie si... to ze si sa narodil v jednej z najrasistickejsich krajin, to ze nemas vyssie vzdelanie k danej teme, to ze si asi najskor v zivote s ziadnym moslimom ani len minutovu rec neprehovoril z teba robi co vlastne? Jaaaaaj nestranneho znalca danej problematiky... ta vtedy...

Kód: Vybrať všetko

znamych ktori su povodom moslimovia a su vzdelani a integrovani do spolocnosti.
Ale tato fraza je inac najpeckovejsia... My, co sme mali tu moznost zit, pracovat, studovat s nejakym moslimom, muselo sa automaticky jednat o absolventa harvadu... Ta ostatna-majoritna podla teba pliaga, sa nam uspesne snazila skryt a nikdy sa nam nepodarilo sa s nou dostat do kontaktu...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Skúšal som to aj v iných témach a bez odpovede - rasisti nemajú právo na život a svoje šťastie ?
Retne
Darca
Darca

:sok: Na tak silnu otazku potrebujem este par dni predychat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal: Ale ty ovplyvneni nie si... to ze si sa narodil v jednej z najrasistickejsich krajin, to ze nemas vyssie vzdelanie k danej teme, to ze si asi najskor v zivote s ziadnym moslimom ani len minutovu rec neprehovoril z teba robi co vlastne? Jaaaaaj nestranneho znalca danej problematiky... ta vtedy...
znova, nepotrebujes osobnu skusenost, ak existuju statistiky z relevantnych zdrojov
Retne
Darca
Darca

Ja len aby ste nezabudli ako nas nase maminky a tatkovia vychovali... ak v tom mate pokracovat, radsej noste kondom (ked vobec je prilozitost, kedze niektori tu stravia cele dni)... :smt006
Prílohy
This map shows the most racist countries in Europe
This map shows the most racist countries in Europe
beardie
Redeemer
Redeemer

vdaka bohu
map of terrorist attacks.jpg
Retne
Darca
Darca

este ze europa nevznikla v roku 2015 :)

https://www.washingtonpost.com/graphics ... in-europe/

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2017, 15:40)
pocuj beardie ty si taky expert na tabulky vsetkeho druhu (aj ked si to vobec nestudoval, nemas osobne skusenosti, no internetovy pan)... aktualne pisem jeden clanok a potrebujem vediet aky je pomer ,,pure strike-slip, transpressional or transtensional plate boundaries" na nasej zemi... viem, ze o tom vies hovno, ale to urcite aj o migracii a emigracii... ;)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

V nadvaznosti na diskusiu o hot spotoch v Afrike. Taketo riesenie zacal presadzovat najnovsie aj Macron, aj ked su voci tomu aj vyhrady. Ak za to dokaze dostat EU, tak to mozno bude aj realne. http://www.businessinsider.com/r-france ... ity-2017-8

Retne: Chyba ti pozornost? Tu mas: vidime ta, mame ta radi. :smt006 Inak tu dolezitu robotu kvoli ktorej si nas vcera musel opustit si uz dorobil? Sikovnicek.
Retne
Darca
Darca

Rad stale zaskocim, aby som Vam internetovym panom pripomenul, ze Vasa diskusia nikam nesmeruje a ste tu len asi na to aby si potvrdili Vase nazory ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Retne napísal: Ale ty ovplyvneni nie si... to ze si sa narodil v jednej z najrasistickejsich krajin, to ze nemas vyssie vzdelanie k danej teme, to ze si asi najskor v zivote s ziadnym moslimom ani len minutovu rec neprehovoril z teba robi co vlastne? Jaaaaaj nestranneho znalca danej problematiky... ta vtedy...

Kód: Vybrať všetko

znamych ktori su povodom moslimovia a su vzdelani a integrovani do spolocnosti.
Ale tato fraza je inac najpeckovejsia... My, co sme mali tu moznost zit, pracovat, studovat s nejakym moslimom, muselo sa automaticky jednat o absolventa harvadu... Ta ostatna-majoritna podla teba pliaga, sa nam uspesne snazila skryt a nikdy sa nam nepodarilo sa s nou dostat do kontaktu...
1/vytrhavas z kontextu
2/o "pliage" pises iba ty, ja som nikde nikdy nic take nepisal
3/ problem s integraciou znacnej casti moslimskych pristahovalcov napr v nemecku/rakusku je objektivny fakt ktorym sa zaoberuju odbornici, rovnako ako riziko vzniku paralelnej spolocnosti
4/poznam osobne ludi ktory ziju napr vo Viedni ci vo Svedsku a maju dennodenne bohate skusenosti s imigrantmi- a nie su vecsinou pozitivne. Napr lupeze a ine nasilne delikty vo Viedenskom metre su skoro na dennom poriadku a mozes trikrat hadat kto za nimi v drvivej vecsine pripadov stoji. Ak o tychto pripadoch niekto referuje tak je to iba na urovni miestnych medii, pretoze celostatne maju nakazane to prilis "nerozmazavat" aby nahodou ludom nedoslo ako sa veci naozaj maju.
5/poznam osobne pripad velmi bohatej zahranicnej spolocnosti, ktora presunula cast svojho sidla do Ba z Viedne prave z dovodu ze bezpecnostna situacia je tu podstatne lepsia hlavne vyhladovo do buducna /to je informacia priamo osobne od jedneho z CEO,takze nie ze by som si ten dovod domyslel ja vo svojej fantazii/. Problem s imigrantmi je na Zapade velky, ale nikto nema o tom odvahu nahlas hovorit,
lebo by bol hned vyhlaseny za xenofoba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:este ze europa nevznikla v roku 2015 :)
to nikto netvrdí, ide o to množstvo zbytočného islamského tetorizmu
grafy pekne ukazujú nárast islamského terorizmu a pokles toho ostatného, ja viem, chcel si tým aj niečo povedať?
irelevantné ad-hominem kecy
migrácii a terorizmu sa venujem asi tak 3 roky, takže o 3 roky sa môžeme odborne pobaviť aj na tvoju tému :)

P.S. Nezabudni na tie posty z minulej strany, ktoré si ignoroval
beardie
Redeemer
Redeemer

Vláda v Tripolisu zaplatila libyjským milicím, které se podílely na obchodu s lidmi, aby nyní bránily migrantům vyplouvat do Evropy. Agentura AP se odvolává na nejmenované libyjské bezpečnostní činitele a členy milicí a podle ní se jedná o dohodu, kterou podpořila Itálie.

Na migrační cestě přes Středozemní moře není už tři týdny hlášena žádná oběť na životě. Z Ženevy to v úterý podle agentury DPA oznámila Mezinárodní organizace pro migraci (IOM), která rovněž konstatovala, že letos ve srovnání se stejným obdobím loňska dospělo do Evropy touto cestou výrazně méně migrantů.
podpora mafie, super...
Ale zase stále lepšie, ako by sa mali cestou utopiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

baldo, ked je zly pristup vytvorit zakony a uviest ich do praxe, tak co navrhujes?

gogo, ked som studoval pracoval som manualne a mal som tiez kolegov moslimov. na vykon tej prace nebolo potrebne ziadne vzdelanie a oni ho nemali. v spravani sa neodlisovali od tych, ktori sa na rok zastavili vystudovat. nereptali na to, ze vedenie boli 3 zeny ani na to, ze vedla nich na obede jeme haram jedla, alebo pri team buildingu v bowlingovej hale si dame cider.
a to nehovorim ani o tom, ze som pocas styroch rokov vyskumu chodil do oblasti, kde ziju domaci moslimovia, ktori nemaju ziadne vzdelanie a mali plno prilezitosti vystrielat celu expediciu utaborenu pri ich salasi napriklad aj preto, ze sme si pri ohniku dali vino ci rakiju, alebo zenske, ktore boli s nami v letnej horucave pobiehali v tielkach...

takze ja nehodnotim problematiku islamu len z toho, co som zazil na univerzite, alebo co sa mi donieslo z druhej ci tretej ruky.
a ano, tiez som mal pri prvej navsteve Mostaru ci este juznejsich krajin na Balkane zovrete brucho lebo som viac veril tomu co sa popisalo ako ludom, ktori to uz mal vyskusane na vlastnej kozi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

ale ved nikto nepopiera, ze velka cast moslimov je relativne kulturne liberalna-popiera?
Cele o com sa tu diskutuje je fakt, ze ta druha cast je naopak znacne kulturne fundamentalisticka /na Europske pomery/ a jej snaha o integraciu je nizka. Ja nic nemam proti nikomu bez ohladu na to odkial pochadza, dokonca ani proti tym ktory vyznavaju radikalne formy islamu. Je ale dolezite si uvedomit, ze tieto skupiny obyvatelstva sa vyhybaju integracii do majoritnej spolocnost a vytvaraju spolocnost paralelnu s vlastnymi pravidlami.
Druha vec ale je, ze to so sa dialo napr v Nemecku doteraz, ze sa prijimali obrovske masy imigrantov nesie so sebou ekonomicku otazku, pretoze znovu opakujem neprebehla ziadna spolocenska diskusia na tuto temu a vsetko to platia danovi poplatnici-peniaze nepadaju z neba. /Na to ty odpovies ze islo o humanitarnu katastrofu a ja ze sa mohli stavat tabory v sev.afrike a turecku odzaciatku a nie vyhlasovat ze "nemecko vsetkych prijme"/
jackb
Redeemer
Redeemer

no a preto, na zaklade znamych problemov a nesuhlasu spolocnosti by mali byt okamzite poslani ludia potrebni na azylove konanie do Turecka a na talianske i grecke ostrovy, pokym nie su hotspoty na africkych brehoch, aby sa do azyloveho konania brali len skontrolovani (pedantnejsie ako ta pestunska rodina) a len tolko, s kolkymi si staty dovoluju pracovat na integracii.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ano, malo sa to od zaciatku riesit hotspotmi v sev. afrike a turecku a nevznikla by ziadna zbytocna hysteria ani ultrapravica by nemusela mat take vysoke percenta.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2017, 19:22)
Dovolit utecencom sa dostat hned priamo do Europy je principialne zle riesenie:
1/oni sami s tym maju velke vydaje /musia platit prevadzacom tj mafii/
2/ked uz tu su, tak samozrejme veria ze azyl dostanu, ked nie, tak je pochopitelne ze z frustracie zmiznu a skryvaju sa niekde v Europe u znamych nelegalne
3/Europa moze prijimat iba urcite obmedzene mnozstvo imigrantov, lebo ich integracia je pomaly proces a vyzaduje si cas. Je dobre si uvedomit, ze cim viacej imigrantov je, tym sa tlak na ich integraciu logicky znizuje.
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:migrácii a terorizmu sa venujem asi tak 3 roky, takže o 3 roky sa môžeme odborne pobaviť aj na tvoju tému
Bakalar beardie z vysokej skoly zivota :smt059

Ci internetu? :roll:
Napísať odpoveď