Retne napísal:
Ale ty ovplyvneni nie si... to ze si sa narodil v jednej z najrasistickejsich krajin, to ze nemas vyssie vzdelanie k danej teme, to ze si asi najskor v zivote s ziadnym moslimom ani len minutovu rec neprehovoril z teba robi co vlastne? Jaaaaaj nestranneho znalca danej problematiky... ta vtedy...
Kód: Vybrať všetko
znamych ktori su povodom moslimovia a su vzdelani a integrovani do spolocnosti.
Ale tato fraza je inac najpeckovejsia... My, co sme mali tu moznost zit, pracovat, studovat s nejakym moslimom, muselo sa automaticky jednat o absolventa harvadu... Ta ostatna-majoritna podla teba pliaga, sa nam uspesne snazila skryt a nikdy sa nam nepodarilo sa s nou dostat do kontaktu...
1/vytrhavas z kontextu
2/o "pliage" pises iba ty, ja som nikde nikdy nic take nepisal
3/ problem s integraciou znacnej casti moslimskych pristahovalcov napr v nemecku/rakusku je objektivny fakt ktorym sa zaoberuju odbornici, rovnako ako riziko vzniku paralelnej spolocnosti
4/poznam osobne ludi ktory ziju napr vo Viedni ci vo Svedsku a maju dennodenne bohate skusenosti s imigrantmi- a nie su vecsinou pozitivne. Napr lupeze a ine nasilne delikty vo Viedenskom metre su skoro na dennom poriadku a mozes trikrat hadat kto za nimi v drvivej vecsine pripadov stoji. Ak o tychto pripadoch niekto referuje tak je to iba na urovni miestnych medii, pretoze celostatne maju nakazane to prilis "nerozmazavat" aby nahodou ludom nedoslo ako sa veci naozaj maju.
5/poznam osobne pripad velmi bohatej zahranicnej spolocnosti, ktora presunula cast svojho sidla do Ba z Viedne prave z dovodu ze bezpecnostna situacia je tu podstatne lepsia hlavne vyhladovo do buducna /to je informacia priamo osobne od jedneho z CEO,takze nie ze by som si ten dovod domyslel ja vo svojej fantazii/. Problem s imigrantmi je na Zapade velky, ale nikto nema o tom odvahu nahlas hovorit,
lebo by bol hned vyhlaseny za xenofoba.