Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Retne »

Neide len o plat... ide aj o napln prace... kto by chcel niekde Sulika kebyze skonci v politike... maximalne by tak mohol pokracovat v publikovani kniziek o vareni alebo zalozit nove faxcopy...

Ini clenovia SaSky su ale existencne odkazani na poslanecky plat... Myslis, ze Nicholsonova Poliacik Grohling a ini, maju radi euroskeptika Sulika, asi tazko... no radsej drzia hubu a krok... maju male deti a nebudu riskovat poslanecku stolicku, kde si trikrat viac doma ako v praci... a ani v tej opozicii sa moc teda nenadru...

A tvoju dalsiu otazku je zbytocne odpovedat, 60% volicov v dnesnej dobe voli SMER, SNS, Sme rodina, Kotlebu... tam sa slovo reforma nenosi...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ja so Sulikom vo vacsine otazok nemam problem. Vidi veci triezvo, racionalne a tak to aj nahlas hovori.
Vynara sa ale otazka, ci to je naozaj ten spravny postoj dobreho /a uspesneho/ politika. Pretoze vztahy v politike nebyvaju priame a castokrat sa viacej oplati taktizovat a neodkryvat hned karty protivnikom.
Presny opak je Fico, ktory ma neuveritelnu schopnost prezit akukolvek aferu a meni nazor podla toho cco sa prave hodi- co sice nie je transparentne a eticke ale v politike to tak funguje. Ficovi sa musi priznat mimoriadna sikovnost a intelektualne schopnosti, lebo to co on uz ustal by neuhral nikto iny.. Asi je za tym naozaj obrovska kopa penazi, ked stoji o nu stale bojovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal:kto by chcel niekde Sulika kebyze skonci v politike... maximalne by tak mohol pokracovat v publikovani kniziek o vareni alebo zalozit nove faxcopy...
zalozit prosperujucu firmu nie je dostatocny vysledok? si nejaky narocny...
A tvoju dalsiu otazku je zbytocne odpovedat, 60% volicov v dnesnej dobe voli SMER, SNS, Sme rodina, Kotlebu... tam sa slovo reforma nenosi...
ocividne sa to uz obracia k lepsiemu
Šance na zostavenie vlády naopak stúpli pre Richarda Sulíka. Matematicky by podľa výsledkov prieskumu agentúry AKO dokázal zostaviť stredopravú vládu piatich subjektov aj bez SNS. Dohromady by strany SaS, OĽaNO-NOVA, Sme rodina, Most-Híd a KDH mali v parlamente väčšinu 79 poslancov.
Retne
Darca
Darca

Prajem Sulikovi byt premierom, avsak dufam, ze s EU si da pokoj... V tom jedinom ma strasi... On si musi uvedomit, ze jeho strana predstavuje akusi skupinu ludi, ktora sa ako tak vyzna (v ovciach ludi) do ekonomie a pod... Z jeho vystupeni, si bezny clovek zoberie asi len to ako kyda na EU... Tymto zbytocne zvysuje nedoverihodnost voci EU... Sak Sulik povedal a on sa vyzna... ehm ehm...

To ze je xenofob, je smutne ale nepodstatne, kedze na Slovensko aj tak nikto nechce ist zit... On na Slovensku, nemoze zastavat nazory Poliacika a spol. Ak by to robil, mozno by ani nebol v parlamente a to si od sam velmi dobre uvedomuje... je to smutne, ale ked mas rasisticky narod, asi sa mu treba prisposobit...

https://dennikn.sk/862264/sulik-vylucit ... ie-z-vody/
S jednou vládnou krízou už máte skúsenosti. Vláda vtedy padla. Keby ste boli premiérom, riešili by ste to vtedy inak?

Určite by som ako premiér nespojil tie hlasovania. Veď to bola tá najväčšia chyba, ktorú mohla Iveta Radičová spraviť. Nechala sa k tomu dokopať. Ale iné chcem povedať. Ja by som to dnes riešil inak aj ako koaličný partner, ktorým som vtedy bol. A síce – my by sme minútu – dve pred hlasovaním opustili miestnosť. Celý problém bol v tom, že naši koaliční partneri neverili, že naozaj kvôli nášmu presvedčeniu obetujeme stoličky a že nebudeme hlasovať. Že sa nenecháme dotlačiť, aby sme hlasovali za miliardy do Grécka. My sme zostali sedieť, síce sme nehlasovali, ale im to svitlo, až keď už bežalo odpočítavanie – tých dvadsať sekúnd. Keby sme vtedy odišli, tak ten, kto vedie schôdzu, myslím, že to bol Pavol Hrušovský, mal do poslednej sekundy možnosť nedať hlasovať.

Myslíte, že by nedal hlasovať?

Som presvedčený, že nie. Sadli by sme si a hľadali riešenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:Z jeho vystupeni, si bezny clovek zoberie asi len to ako kyda na EU... Tymto zbytocne zvysuje nedoverihodnost voci EU...
lenze on "kyda" opravenene, EU sa musi zreformovat, lebo sa z nej stava byrokraticky moloch bez tych vyhod, ktore ponukala, planuje sa obmedzenie volneho pohybu tovaru a pracovnej sily
to je nemyslitelne a naraza to na samu podstatu a dovod byt v EU
To ze je xenofob
pre slnieckarov mozno, ale realita je taka, ze jeho nazory su kvalitne a vie si ich podopriet argumentami, co sa na opacnej strane spektra nedeje a problemy su ignorovane
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:lenze on "kyda" opravenene, EU sa musi zreformovat, lebo sa z nej stava byrokraticky moloch bez tych vyhod, ktore ponukala, planuje sa obmedzenie volneho pohybu tovaru a pracovnej sily
to je nemyslitelne a naraza to na samu podstatu a dovod byt v EU

pre slnieckarov mozno, ale realita je taka, ze jeho nazory su kvalitne a vie si ich podopriet argumentami, co sa na opacnej strane spektra nedeje a problemy su ignorovane
Nech ju reformu, ked je taky mudry... nech z nej urobi nieco lepsie ak je toho schopny, nech sa paci... ako som pisal vyssie mne vadi, ze zbytocne vyvolava negativne nalady voci EU... bohvie co sa moze stat (pride referendum z nenazdania) a budeme mimo EU ako coskoro bude UK... to nechces hadam?

az tak hlboko si klesol ze pouzivas termin slnieckar? vau... odstahuj sa na niekolko rokov mimo Ceskoslovenska, ver ze zmenis nazor... pre mna je diskusia na tuto temu s tebou nepodstatna... v tomto si nehodny mojho casu...
beardie
Redeemer
Redeemer

Nech ju reformu, ked je taky mudry... nech z nej urobi nieco lepsie ak je toho schopny, nech sa paci...
ved prave to robi
btw, existuje zopar variant z pera Junckersa a Sulik jednu z nich parkrat prezentoval, netreba ociernovat tam, kde to nie je potrebne ;-)
Retne napísal:ako som pisal vyssie mne vadi, ze zbytocne vyvolava negativne nalady voci EU... bohvie co sa moze stat (pride referendum z nenazdania) a budeme mimo EU ako coskoro bude UK... to nechces hadam?
nerealna predstava
az tak hlboko si klesol ze pouzivas termin slnieckar? vau...
castujem ta tym terminom uz asi 2 roky :smt006
odstahuj sa na niekolko rokov mimo Ceskoslovenska, ver ze zmenis nazor...
been there, done that a okrem toho DOST cestujem, takze moj nazor je vytvoreny na zaklade empirickych skusenosti
Retne
Darca
Darca

ja som 2 mesiace pracovne prezil v Spanielsku, ani len si nedovolim o nich nieco hovorit... je to strasne kratka doba... ty ked niekam ides na tyzden, myslis ze pochopis danu spolocnost... ZABUDNI...

3 dovody preco nie si hodny diskusie:
-si zo Slovenska, asi najrasistickejsia krajina v EU... vyrastal si v tom, je to normalne, ze zdielas spolocenske vnimanie sveta
-ak dobre viem, nemas vystudovane nic v danej problematike
-nikde inde si nezil nez v Ceskoslovensku

Na rozdiel od teba, zijem uz takmer 10 rokov mimo Slovenska a posledny rok v arabskej krajine...
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:3 dovody preco nie si hodny diskusie
vidim, uz sa tretikrat ku mne vracias a zasieras tym temu
nemas tusenia kde som zil, kde zijem a kde budem zit a ako dlho, pripadne co studujem

bud diskutuj k veci alebo vobec

takze, este nieco k Sulikovi alebo SaS?
Retne
Darca
Darca

Kto mlci ten svedci....
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Na hojku by malo byť tlačidlo "STRAWMAN ALERT! " :psssst:
Retne
Darca
Darca

berdie mi poslal pmku kde naraza na to iste... ze sa staviam za svoje subjektivne skusenosti, ktore nikdy nebudu objektive (asi zijem na inej planete)... ze ako buduci vedec by som to mal vediet...

potom krasne zhrnul podstatu problemu : ,,ja davam na statistiku a kedze mi ju moje skusenosti potvrdzuju, nemam dovod tomu neverit..."

Ked som pisal moj prvy vedecky clanok, bol som nadchnuty jednou teoriou... Moj kolaborant-profesor mi povedal, ze ak budem chciet nejaku teoriu potvrdit, moj vyskum sa sustredi len na to a pri danom sustredeni si mozem byt isty, ze mi to potvrdia aj data... a kvoli tomu prestanem mysliet na vela veci okolo, na ktore ale budu mysliet moji revieweri a tak moj clanok bude do tyzdna neakceptovany...

Jednoducho co robi beardie (Sulik a jemu podobni), je presne to iste... ma nastavene svoje zmyslanie, ktore je podla jeho najlepsie a preto ak natrafi na statistiku ktora mu sedi ako rit na serbel, tak je v tranze a predstiera ju ako za svatu... a dnes nie je problem najst si tabulku alebo graf ktory sadne a potvrdi moju a jedinu pravdivu teoriu... niekedy treba byt aj sebakriticky a sam si polozit otazku, ci ta moja teoria je pravdiva... lebo vazne pochybujem, ze na internete hladate sami od seba informacie ktore budu oponovat tej vasej teorii...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tvrdenie sa dá vedecky buď potvrdiť alebo vyvrátiť.
Všetko ostatné je viera.
beardie
Redeemer
Redeemer

vies, to je tvoj problem, ty veris, ze migranti su uzasni krasni bezproblemovi ludia
statistika hovori opak
Retne napísal:lebo vazne pochybujem, ze na internete hladate sami od seba informacie ktore budu oponovat tej vasej teorii...
ja hladam informacie ako take bez vynimky, mozem za to, ze vacsina potvrdzuje moje nazory?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Retne

iba take dve otazky mimo hlavny prud diskusie:

1/Preco sa vlastne staras do politiky na Svk ked tu ako sam pises "10 rokov nezijes"?
2/Myslis si, ze vies tym padom zodpovedne posudit tunajsie dennodenné reálie-ked s nimi nie si v kontakte?

dakujem za odpovede
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

beardie napísal:statistika hovori opak
Ale nemyslíš "na vela veci okolo", ako napísal vedec vyššie.
Retne
Darca
Darca

-AA- napísal: Ale nemyslíš "na vela veci okolo", ako napísal vedec vyššie.
Som rad, ze si pochopil, kam som tym smeroval, dufam ze do buducna to budes aplikovat...
gogo956 napísal:Retne

iba take dve otazky mimo hlavny prud diskusie:

1/Preco sa vlastne staras do politiky na Svk ked tu ako sam pises "10 rokov nezijes"?
2/Myslis si, ze vies tym padom zodpovedne posudit tunajsie dennodenné reálie-ked s nimi nie si v kontakte?

dakujem za odpovede
1-som slovak, mam slovensky pass, zije mi tam rodina,...,...
2-posledne tri roky som nejake mesiace stravil aj na Slovensku, tie dennodenne realie alebo veci ktore na Slovensku nefunguju ti daleko viacej biju do oci, ked sa na Slovensko vratis z miest kde to funguje... moja rodina bola zapletena do kauzy VSS...

ta druha otazka by skor mala ist na niektorych co sa pasuju za expertov inych odvetviach, s backgroundom: cital som na nete...

//autoeditácia príspevku (30 Aug 2017, 10:38)
Aspon ze nie som sam kto to vidi takto... http://www.zomriofficial.sk/2017/08/30/ ... -nepustia/
Prílohy
sulo.jpg
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Retne napísal: Aspon ze nie som sam kto to vidi takto... http://www.zomriofficial.sk/2017/08/30/ ... -nepustia/
Tak to je fakt silný argument.
Srandy bokom, mrzí ma že ti to musím povedať, ale... Len preto, že si to myslí okrem teba ešte niekto, alebo preto, že si to myslí X ľudí, to z toho pravdu nerobí.

BTW, to porovnávanie Sulíka s extrémnou pravicou je už trapnučké.
Retne
Darca
Darca

Ja som na kavicku s Magianom nesiel...
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

#notanargument
To, že ja sa tu z niektorými z vás pokúšam o diskusiu zo mna tiež nerobí komunistu, nacistu ani anarchistu ;)

Inak, bolo by dobré mat na fóre podporu hashtagov. #prehladnost #inoviacia #feminizmus
Napísať odpoveď