rast zubov mudrosti
-
Satanic Warmaster
Amateur
Re: rast zubov mudrosti
nie je to bežné u každého, ja žiadne bolesti ani problémy nemám. Ty nie si evolučne prispôsobený pre túto existenciu a preto dúfam že nebudeš mať nikdy potomkov
A je taky problem ten zub vytrhnut potom, ked sa ti pokazi? Ak sa normalne prerezal, zaradil sa dobre do zuboradia (nerastie smerom k licu ani smerom do hrdla, nevytlaca 7, nezacalo sa ti posuvat zuboradie), tak by som ho nechal zatial tak. Vytrhnut ocmicku s mensim kazom je rovnaka praca ako vytrhnut zdravu osmicku...iny pripad su ludia, ktori si ten zub nechaju odhnit a potom je ho treba vyrezat a vysekat z dasna, casto s velkym zapalom a mnozstvom hnisu. Zdrava osmicka este moze byt celkom uzitocna, v pripade, ze by sa ti nieco stalo s 5,6,7...daju sa na nu ukotvit zubne mostiky alebo tie pevne protezy. Takze nikdy nevies kedy sa ti zdrava osmicka bude hodit, mozno sa raz budes bozkavat a vypadne ti zub, ako sa to stalo mojmu kamosovi.

Ja vôbec neviem pochopiť tomuto "preventívnemu" vyťahovaniu zdravých zubov. Mám osmičky prerazené už roky, ale rastú stále, po etapách (niektoré sú už vonku celé). Všetky išli bez problémov, jedna ide trocha krivo smerom k lícu. Za tie roky som ani na jednej nemal kaz. Babka zubárka mi v živote nič také nepovedala, aby som si ich dal len tak zo srandy vytrhať.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Šťastný človek.
Dneska sa preventívne nevyťahuje, to je mýtus.