Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa wladas »

Tak v tomto pripade ano. Okamzity vyhazov :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Hegy: presne takyto pripad poznam aj ja :) ale plati to iste, co pisem vyssie :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

RATZINGER666

ja len narážam na to že mal by byť postačujuci argument že je tam zakaz odbočenia a nie že policajt bude ma skušať ako som schopný mu to vy argumentovať a "hádať" sa ďalších 5 minut o tom
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

on sa s tebou bavit nebude :D mozes si 5 minut pokecat do vetra akurat
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

no hej ale nemáš nikde vo vyhlaške napisané že by si mu mal to nejak vysvetľovať

cop: odboč vpravo
ja: je tam zakaz odbočenia vpravo etc opišem tabuľu
a nie že cop: prečo tam nejdete a prečo ste sa rozhodli inak cop nie je debil že nevidí tu značku

//autoeditácia príspevku (25 Aug 2017, 22:57)
menší update
mohol tam odbočiť lebo je to obitná zóna kadial chodia bežne auta
lenže je to v rozpore s tým že keď tam nebýva tak tam by nemal chodiť respektive skrz danu ulicu aby som bol presnejsi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Obytna zona je jedna vec, zakaz odbocenia druha vec a dodatkove znacky na sposob dopravna obsluha ci obyvatelia bytoveho domu su tretia vec.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tak prispejem sem s jednou otazkou:
3 prudova dialnica pred BA. Ja v pravom pruhu (1) chystam sa obiehat auto, vyhodim smerovku, radim sa do stredneho pruhu (2), uz som asi polovicou auta v nom, ked tu zrazu vidim, ako sa z laveho (3) pruhu radi do stredneho nejake biele auto.... A rovnobezne so mnou. Asi ma mal v mrtvom uhle, lebo ziadny naznak brzdenia, uhybmeho manevru alebo trubenia som nezaregistroval. Ja som strhol volant, este som sa stihol zaradit za auto, ktore som chcel predbehnut. Otazka znie: kto mal prednost, alebo kto pochybil? Vzdy si davam na toto pozor, aby sa nestala takato situacia, az sa stala.
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

(7) Na ceste s troma jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy je vodič prechádzajúci z ľavého jazdného pruhu do stredného jazdného pruhu povinný dať prednosť v jazde vodičovi prechádzajúcemu do stredného jazdného pruhu z pravého jazdného pruhu; takýto postup sa vzťahuje primerane pri prechádzaní z ľavých jazdných pruhov do stredných jazdných pruhov na ceste so štyrmi alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, ako riesite situaciu ked chcete zaparkovat cuvanim a za vami ide auto alebo viac aut? Vdaka
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Zastav, daj blinker, zaraď rýchlosť a cúvaj. Poprípade ak by išlo auto za tebou relatívne blízko, daj blinker už keď budeš tesne pred voľným parkovacím miestom, kam budeš chcieť zaparkovať cúvaním.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Určite dať blinker už pri brzdení, nie až po zastavení!
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

lebo napadala mi myslienka ze ho necham obist ma nech ho nezdrzujem ale ked je zamnou viac aut tak by som len robil problemy :D
brm
Darca
Darca

Závisí od situácie.. zase na niektorých cestách by si čakal aj polhodinu, kým ťa všetci obišli, aby si potom mohol normálne zacúvať. ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

brm napísal:Určite dať blinker už pri brzdení, nie až po zastavení!
To som tu jediny, co dava blinker este pred tym, ako zacne brzdit? :D

Dodnes si pamatam na dovod, preco mam dnes ine spztky ako som povodne mal ked panko na ulici na sidlisku chaoticky cas od casu predo mnou dupol na brzdy a potom sa dalej rozbehol. Po tom, co som zaparkoval dosiel za mnou nasrany so slovami, ci nevidim, ze chce zaparkovat. Slusne som mu vysvetlil ze keby pouzil smerovku, hned viem ze chce zaparkovat ze mu zastavim, v klude cuvnem a nemal by problem. To ho asi nastvalo este viac, lebo na dalsie rano som si nasiel na kufri miesto spztky iba zvysky ramceku pod srobami...
brm
Darca
Darca

Veď začneš brzdiť a hodíš blinker, až keď zbadáš voľné miesto.. či ty máš blinker celú dobu, pokiaľ hľadáš voľné miesto? No aj tak sa dá..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Uvidim miesto, blinker, brzdim, ale ak hladam miesto a za mnou idu auta nie je odveci dat blinker vopred aby ti za tebou vedeli, ze hladas miesto.
Na co je dobre vediet ze niekto ide parkovat, ked uz zacne brzdit mi to je jasne, no nemusim mu stihnut urobit dost miesta pri pozdlznom parkovani - napr.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jop, suhlasim s Hegym. Ja tiez davam blinker vzdy este pred brzdenim. Nie len pri parkovani, aj ked idem odbacat, blinker, brzda, odbacam. Nech ten za mnou ma napr. moznost ma obehnut pokial je este v rychlosti. Nemam rad, ked idem za vozidlom, castokrat aj na 2 prudovke v meste. Auto predo mnou zrazu brzdi, netusim preco, tak aj ja brzdim a uz nemam sancu sa zaradit do druheho pruhu.. Keby dal smerovku sekundu predtym alebo sucasne s brzdenim, tak sa vo vacsine pripadov viem prepradit vedla - vznikne tam medzera medzi nim a tym za mnou => nevznikne brzdova vlna.

Pri pozdlznom parkovani tiez, blinker, brzda. Ked vidim v spataku nalepeneho nechapavca, tak zastavim este pred parkovacim miestom tam, kde chcem, aby ostal stat. Ale niektori to aj tak nepochopia. Jak sa trocha pohnem, tak oni za mnou a potom to nemam kam zacuvat :lol: :nono:
Pri parkovani napr. v ponzemkach v nakupnych centrach, kde je kolme statie a chcem si zacuvat, tak dam 4 vystrazne, lebo pri smerovke doprava to niektori pochopia tak, ze ma maju zacat obiehat. Toto pochopia hned.
brm
Darca
Darca

To je samozrejmé, že pri bežných situáciách najskôr blinker a potom brzda.. strieľal by som tých, ktorý dokonca blinker dávajú až v momente ako začínajú krútiť volantom na odbočenie! Ale v prípade pozdĺžneho parkovania sa to nie vždy podarí. Zase je hlúposť na 200-300m úseku celú dobu blikať, kým nenájdeš voľný flek, pretože ten za tebou si po chvíli pomyslí, že si len zabudol vypnúť blinker a teda ho začne ignorovať. A vhodné voľné miesto na pozdĺžne parkovanie v hustej premávke človek väčšinou zbadá na poslednú chvíľu, preto málokedy stihneš dať blinker ešte pred brzdou. Reagoval som na Noobsa, ktorý písal zabrzdiť a tak dať blinker, ale verím, že to tiež tak nerobí... :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ano, samozrejme, ze plati aj to, co ty popisujes.
Pacienti su tiez ti, co zacnu brzdit, brzdia, brzdia az zastanu. Ty brzdis/zastavis za nim, hovoris si WTF. A nasledne typek stlaci "park anywhere button", ostane tam stat a tvari sa, ze je vsetko vporiadku. Popularne najma u taxikarov, dodavkarov a rozvozov pizze. Castokrat zastavia nezmyselne, priamo pred dverami nejakeho baraku, pritom stava sa, ze par metrov dalej je volne miesto. Ze sa ponahla? Mma to nezaujima, mozno sa aj ja ponahlam a dalsich 50 vozidiel, co sa tesni za nim v chaotickom lieviku.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

Zdravím,v meste máme nové parkovacie miesta na šikmé parkovanie.Toto je síce iná ulica ale rovnaký systém...
Po celej dlžke ulice sú rôzne obchody,parkuje sa šikmo ako na obrázku,jediné čo sa zmenilo je,že pribudli čiary na šikmé parkovanie (parkovacie miesta)

Majitelia dvoch obchodov sa rozhodli dávať na parkovacie miesta prenosnú tabuľu s nápisom "Parkovanie len pre zákazníkov......"
Kedže to sú jediné volné miesta,častokrát sa rozhodnem tabule ignorovať a zastať tam...nedávno si ma majiteľ obchodu samozrejme počkal so slovami,že toto je miesto vyhradené pre zákazníkov obchodu a ak to budem aj nadalej stáť bude to riešiť políciou.

Načo som mu odpovedal,že nevidím nikde značku ktorá by toto miesto vyhradzovala niekomu a ked chce nech to rieši...nasadol som do auta a odišiel

Len sa chcem ujistiť: Tieto prenosné tabule "vyhradené pre...." nemajú žiadnu moc však? Jediné čo musím rešpektovať je klasická zvislá značka P-Reservé
Prílohy
Bez názvu.png
Napísať odpoveď