Domáce kino / repráky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xH4wK

Re: Domáce kino / repráky

Príspevok od používateľa xH4wK »

Pochybujem, ze tam je rovnaka kvalita.. teda, ze ten kto to robi tam nechava rovnaku zvukovu stopu :) ak sa chapeme :D cely film ma 2-3-4 GB.. a co som videl tak pri bluray ta zvukova stopa moze mat sama par GB..

Rozpocet 600 eur ?
Rozmery netusim ?
Ocakavam nieco celkovo kvalitativne lepsie, nepotrebujem ani Bluray prehravac ani milion vstupov, staci mi ARC.
Aktualne to hra dobre ale citim, ze to moze zniet este lepsie.
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Yogi120 »

BD má okrem filmu navyše aj menu, veľa inych jazykových stôp, neraz v dts , okrem toho aj nejaké bonusy atd..a preto tam máš tolko GB ak sa vyberie napr. cz stopa a ripne sa napr. dts v dts, tak nevidím dôvod prečo by mala byť kvalita zvuku menšia .....Preto treba nájsť keď sa dá rip ktorý má viac GB ;-) a máš vystarané :-) ..

Len nové, alebo aj z duhej ruky ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Yogi120 napísal:gogo956 ..kto nezažije 15" 40kg a pod 40hz v bežnom byte a to na normálnej hlasitosti, nepochopi ;-) ...5,1 kanálov púšťať na 5 reproduktoroch je samo o sebe proti nejakej, alebo akejkoľvek kvalite
mas 15¨ sub? tak to musi byt ina sila. Ja pocuvam na 10¨ a to uz je pre stredne velku miestnost viac nez dost. Na high endovych vystavach som mal moznost pocut aj spickove zostavy ci zo subom alebo nie, ale doma to urcite znie inac. :) /zostavy za 60litrov/

http://www.audiovideokino.sk/
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

No tak z toho čo tu vzniklo sa neviem vysomáriť. Ďakujem všetkým za rady. Osobne nie som dva krát odborník na hubu ani si nepotrpím preto si myslím že tie jamo by mi mali stačiť. Viete mi povedať aký zosilňovač kúpiť presne naň odkaz by som poprosil.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

gogo ..Áno mám a nedal by som za nič a to nie som nejaký vyznávač prehnaného dunenia, alebo trasenia okien (aj ked sem tam zahrkajú sklá no:-) ..Ide o to, že nízke tóny sú ozaj nízke a malo ktorá bedna (v bežných kategóriách žiadna ) také niečo zahrá ..tí čo si myslia že nejaká drevená bedna dobre hra basy ( hlavne vo filmoch ),tak asi ešte dobre basy nepočuli, lebo to, že niečo duní, alebo akože basuje tak, že aj susedia môžu z toho bláznit, neznamená, že to je dostatočne a už vonkocnom nie kvalitné .nehovorím o tom, že ak bedna má hrať náročné spodné pásma (určené pre subwoofer ), tak zákonite sprzní celkový prejav ostatných pasiem.(stred výšky )
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Pheonix - tie Jama maju skoro v kazdom nay-ku tak skoc do nejakeho nech ti nieco pustia cez to, vacsinou to maju napojene na nejakych 500-600 eurovich AVR kach cize by to malo hrat cca tak ako cez zaklady stereo zosilovac, mozno cez zakladny zosik aj lepsie :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Yogi120 napísal:Sprostosti trepeš ty, keď sa zas oháňaš kvalitou a jej vysvetlením tam, kde treba čo najrozumnejšie poradiť.(také príznačné pre teba) .. kde začína kvalitna tv keď ju niekomu odporúčaš? Alebo kvalita pri slúchadlách ? Asi taka zmyselná bola potom tvoja otázka ..ten čo sa tu na niečo pýtal, tu dal nejakú predstavu nejaký rozpočet a ja mu za to odporučím to naj. čo by mohol mať , čo sa týka pravdepodobnosti najlepšej reprodukcie zvuku .
Naposledy pre menej chapavych. O kvalite som ja pol slova nepovedal. Vy tu trepete dookola co je a co nie je kvalitne, tak o com tu splietas? Precitaj si laskavo po sebe. A stale som sa nedocital odpoved, len sa vyhovaras a obkecavas. Ostatne ty vzdy. A repro ak si si nevsimol si vybral sam, len som napisal ze kludne niektore z tych dvoch za tie prachy aj tak nic ine nevymysli. Tak prestan bluznit a vymyslat, ze ja som nieco v tejto teme pisal o kvalite. Poprosim odcitovat!

Ak si si neracil vsimnut, co si samozrejme neracil, ked cokolvek radim, drzim sa vzdy rozpoctu. Takze kvalita musi stacit taka, aku chce zaplatit a neponukam mu 10x drahsiu vec ako niektori exoti tu. A neponukam mu ako nutnost sub, ked na to nema prachy. Tak kto tu trepe? Uz sa preboha spamataj.

A nie, neporadil si mu to najlepsie. Stary AVR urcite nie je to najlepsie, este Marantz zo serie SR, ktore boli vykonovo poddimenzovane na co sa kopa ludi stazovala, a kritizovalo sa to aj v recenziach. A preto to aj tak rychlo na trhu skoncilo. A o nepodpore najnovsich veci som uz hovoril. Ked uz AVR tak preco stary ked nic nevie? Keby si vytiahol z toho bazara nejaky obycajny zosilovac, nepoviem pol slova. Ale nie zastaraly a konstrukcne zrejme vadny AVR s nezmyselnym tvrdenim ze je to pre stereo lepsie ako stereo zosil. :-)
Pheonix napísal:No tak z toho čo tu vzniklo sa neviem vysomáriť. Ďakujem všetkým za rady. Osobne nie som dva krát odborník na hubu ani si nepotrpím preto si myslím že tie jamo by mi mali stačiť. Viete mi povedať aký zosilňovač kúpiť presne naň odkaz by som poprosil.
Uz som to tu pisal. Ten TV nema lineout, to znamena ze to musis pripojit digitalne. Preto su 3 moznosti. Bud nejaky receiver, s tym ze mas pripravene keby si chcel rozsirit repro na 5.1 atd. Ak neplanujes, potom nejaky stereo receiver, alebo obycajny zosilovac a k tomu nejaky dac. To sa ale musis rozhodnut sam co z toho potrebujes, uprednostnis.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Zas si uplne mimo a to co si si vygoogli si ani nepochopil, ale to je u teba bežné ...:-D takže podla teba je základný zosik a dac zvukovo lepší aj konektivitou výhodnejší .....ani neodpovedaj ..stačilo už :-D
....
Pheonix ..
Kludne si nechaj poradiť v predajni ..len povedz co chces s čim spojit a co od toho ocakavas a hlavne do akej sumy..:-)
xH4wK

Yogi120 napísal: Len nové, alebo aj z duhej ruky ?
To je vecna otazka.. skusme z oboch.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

..z druhej ruky by som pozrel po tomto
https://elektro.bazos.sk/inzerat/765813 ... VR1311.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/765487 ... ly-set.php
V prípade avr tuším ale, že nemá ARC .. ..ktomu casom subwoofer samozrejme

Z avr v základnej triede by som sa drzal yamahy tretej rady (majú väčšina aj acr) a denonu
xH4wK

Tie reproduktory pre mna osobne vyzeraju dost ako overkill hlavne je to bez SW
To AVR urcite nie, nema to arc a predpokladam ze ani HDMI-CEC takze by som musel vsetko ovladat 2 ovladacmi
A co nejake sety v predaji ?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pri tvojom rozpocte mozno tak sety 5x satelitne repro a sub (skusil by som od onkya ked uz ) . .neviem, ale ci by mi stalo niečo take za to .lebo veľký skok kvalitou to uz nebude oproti tomu co mas
xH4wK

Tak mne je jasne, ze ked do toho investujem tak 1000 tak kvalita pojde hore... ale zase aktualny set co mam ma stal asi 250 a uz ho mam 5 rokov takze ak pri rozpocte 600 eur sa neda zohnat komplet 5.1 zostava aj s AVR s funkciami ktore teraz mam a podstatne lepsim zvukom tak na to asi na teraz kaslem.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ale dá ale nejak významy skok to urcite nebude a ja osobne by som do toho nesiel zatial... no ale ako sa rozhodnes je na tebe
Ryan Giggs
VIP
VIP

Yogi120 napísal:Zas si uplne mimo a to co si si vygoogli si ani nepochopil, ale to je u teba bežné ...:-D takže podla teba je základný zosik a dac zvukovo lepší aj konektivitou výhodnejší .....ani neodpovedaj ..stačilo už :-D
....
Čo presne som vygooglil? Nerozumiem čo si si zas vycucal z prsta. Vidim tu ako tradične len blablabla. Klasika kedže nemaš žiaden argument, tak len obkecavaš bludmi. No nič, vizitka tvojej inteligencie a urovne. Už si to neraz dokazal.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Jasne jasne ako povies :-) :-D :-D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zdravim. Ja som nedavno dostal od suseda Starsie domace kino PANASONIC SC-HT845.
Problem je v tom ze to nema opticke alebo HDMI pripojenie takze to neviem spojit s televizorom (skusal som to aj cez aux biely a cerveny kabel a ee). Chcem sa spytat ci mi staci kupit zosilnovac a tie repraku ktomu normalne pozapajat a sparovat to s novym televizorom alebo musim kupovat cele domace kino? Ked tak teraz nad tym premyslam, tak tu funguje subwoofer ako zosilnovac pretoze vsetky repraky strkam do toho sub a z neho ide nejaky divny kabel do zosilnovaca a zosilnovac ide do elektriky a az vtedy to hra. Chapeme sa?

Prosto mi ide o to nekupovat repraky ale len zosik ktory ma HDMI alebo opticke pripojenie/vystup.
tam ten hrubsi kabel na pravo prepaja sub s zosikom
tam ten hrubsi kabel na pravo prepaja sub s zosikom
Ak som sa slabo vyjadril tak sa pytajte.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ma to kino vôbec nejaky vstup. Maximalne tak analogovy. Ale tu fotku nezväčšim, tak neviem. Napiš čo je to za model. Panasonic aky?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Ma to stereo vstup, takže ak ma TV analogovy vystup, tak to nie je problem prepojiť.
Napísať odpoveď