Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa kzS^ »

ukaz tu zostavu za 1100e s gtx 1070 a 7700 :D
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

4tom napísal:Ahojte,trošku predčasne, ale chcem sa informovať. Po 4 rokoch upgradujem z FX-8350 a R9 280x a chcem už niečo vymakané za cenu 1100 €. Kupovať plánujem okolo 10. októbra. Viem, že budú vychádzať nové CPU a GPU a že sa vyplatí čakať. Avšak časť môjho rozpočtu je z predaja súčasnej zostavy, ktorú predám ešte tento týždeň. Nechce sa mi moc čakať, kedže dokým nebude nový PC, budem fungovať na priemernom NB.

Hlavne ma však zaujíma, kedy nové generácie prídu a koľko budú stáť. Dnes som si orientačne skladal zostavu, a za cenu 1100€ som sa zmestil s GTX 1070 a i7 7700. Ono je to výkonné samo o sebe, cena i7 išla priaznivo dole, ale ako sa poznám, ďalších 4-5 rokov to už meniť nebudem.

Primárne to bude určené na hranie,stream. Ako vlastne bude vyzerať next gen od Nvidie ? A bude veľký skok medzi napr. medzi novou i5 a súčasnou i7 7700,ktoré predpokladám vyjdu s cenou na rovnako ? Ďakujem za odpoveď
Tak ty si aky optimista,... Ze primárne chceš streamovať a hrať na 4jadre, good luck with that :D

Nevidím najmenší dôvod prečo neísť do r5/1070,... Pripadne r5/vega56 alebo R7 1700, 8jadro za rovnaké love ako 7700,...

Napríklad s takým 1600x budes ďaleko viac v pohode na stream/gaming ako so 4 jadrom od intelu,... Za cca rovnaké love,... Používaj hlavu, nie Intel fanboy kecy

Maly clanocek
http://www.gamersnexus.net/guides/2993- ... -streaming

V tom clanku je zvlášť pekne video so streamom doty a 7700 to tak trochu nedáva...
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Streamovanie je jediný dôvod, prečo sa pre hranie oplatí Rezeň. Ak by to nechcel, tak aj s nejakou i5ťkou (tá trpká príchuť, že o chvíľu to bude 6jadro).

Inak, 4tom, prečo to predávaš, keď ešte nemusíš? Ale ak chceš stream, tak pohoda, R7 1700 a 1070 (ceny sa pomalilililililičky vracajú do normálu).
4tom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 4tom »

Tu je link, na tú moju zostavu - //foto patrí do prílohy.
Nepotrpím si moc na luxus, ide mi hlavne o dobrý výkon, preto tam nie je ani SSD. Zdroj je trochu overkill,ale je tam cable management, a celkovo je to spolahlivý zdroj tak prečo nie. Dosku som tam hodil len dočasne, robil som to narýchlo preto tam nesedia Mhz RAM-iek. Takisto skrinka, nie žiadny vyslovene shit, ale oukej v danej cene.

Prečo predávam teraz zostavu ? Lebo som už našiel kupcu a chcem mať istotu, že peniaze už budem mať všetky pohromade pred začatím nákupu novej zostavy.

A neviem o Ryzenoch som si naštudoval veľa, ale príde mi to trošku overhype. Doteraz som fungoval na zostavách s AMD, nebol som vyslovene nespokojný, ale ani nadšený. Nikdy nepriniesli toľko, ako bolo sľubované, a pri zostave za také peniaze už naozaj riskovať nechcem.

Ten stream je až druhoradý, stále si chcem vychutnať gaming na maximum, a seriózne, keď som porovnával 1700 so 7700 (ktoré sú teraz v rovnakej cene) prišlo mi, že v takmer všetkých hrách je intel lepší. A to tu nie je ešte ani nová generácia. Zrejme naozaj počkám až do releasu.

Včera som čekoval, že predpoklad je 10. októbra. Koľko môže trvať distribúcia od releasu vrátane základných dosiek ?

Naozaj si radšej počkám, ak sa to oplatí. Sú to pre mňa veľké peniaze a nechcem ľutovať o dva roky, že som si nevzal vtedy ten intel. Áno, ryzen má pre future proof lepšie postavenie, otázka znie však, kedy skutočne príde k tomu, že hry budú schopné toľko jadier a vôbec threadov využívať naplno ?

Už uplynulo dosť času, a hry stále nie sú optimalizované pre viac ako 4 jadrá. A som skeptický, že sa to v blízkej budúcnosti aj bude vôbec meniť, kedže hry sú postavené na GPU a niektoré CPU majú dosť veľké rezervy aj teraz... Preto sa pýtam v čom mi pomôže, že kúpim Ryzen ?

Viem, že je to lepšie na multitasking a teda pre stream samozrejme lepšie. Ale nestratí to veľa v gamingu, kde stále je prevaha výpočetnej schopnosti na jedno jadro ? To je slabina AMD, aj vždy bola a pokiaľ sa nemýlim ešte stále je. Ďakujem za reakcie
Prílohy
Zostava I7/1070
Zostava I7/1070
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Neuvazoval si nad streamovanim (enkodovanim) pomocou GPU? Minimalny vplyv na vykon, uplny off-load cpu.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Ja som sa nakoniec rozhodol pockat na nove vegy a cpu od intelu. Mozno poriesim nejaky dobry bazar ale ceny sa tam vacsinou pohybuju v rovine ako nove bez dph. A malokedy najdem kombinaciu ktora mi vyhovuje. Bud je tam mATX, alebo slabsi procak alebo 1060 s 3gb ram atd...
4tom
Amateur
Amateur

Neviem, ako presne funguje stream, takže tak...a aby som to upresnil. Plánujem streamovať LEN World of Tanks, kedže je to hra, ktorá je ťažká na pochopenie a som v nej fakt dobrý, a baví ma (patrím medzi top 0,5% populácie hrajúcej tú hru). Inak si chcem vychutnať naplno gaming.

Plánujem si kúpiť bezdrôtový gamepad, prepojiť výstup z grafiky s TV, a proste si sadnúť alebo na gauč a drtiť cez TV, akoby som mal konzolu.

Čo som pozeral, WoT práve nie je hra, pri ktorej to dáva zabrať CPU, preto stále uvažujem. Áno pozeral som 1700 a jej výkon v streamoch, je to fakt pozoruhodné, ako tam leaduje. Ale seriously, kedže WoT je jediná hra,ktorú plánujem streamovať, nemyslím si, že je to worth it pre mňa. A potom v hrách ako ghost recon:wildlands budem cítiť, že nemám ten výkon na IPC.

V podstate si len chcem vytvoriť prehľad, ako je na tom súčasná situácia. To, že v tej zostave chcem mať 1070 za tie peniaze je asi jasné. Teraz je už len otázka, ako to skombinovať s CPU. Chcel by som to kúpiť čím skôr, ale znova...kupovať tú 7700 je v podstate bezvýznamné pokiaľ nebudem vidieť benchmarky novej i5, ktorá bude zrejme v rovnakej cene....kupovať Kčkovú 7700 nemôžem, nevychádzajú peniaze (K-čko je o 30 eur drahšie, treba drahšiu dosku s lepšími fázami a chladením chipsetov, takisto treba nejaký lepší chladič CPU, čiže by ma to vyšlo asi o 80 eur drahšie oproti non-K verzii)

Ryzen je super v streame, a ako inak zaostáva už terajšou generáciou. Otázka znie, čo dokáže nový i5 s 6C/6T. Bohužiaľ som sa dozvedel asi to, čo som najmenej chcel...že budem musieť počkať. Ale 1100 eur je pre mňa veľká suma a definitely worth it.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Aky dosahujes upload pri svojom pripojeni?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak ano, pokial vidis rozdiel fps okolo 10% volnym okom, urcite chod do intelu... (FHD rozlisenie)

a to sa bavime o FHD rozliseni, v 2K tam nieje takmer ziaden rozdiel, dokonca niektore vysledky hovoria v prospech r7... meratelny rozdiel je vidiet iba vo fullHD...

poloz si sam sebe otazku ci budes o dva tri roky pouzivat FHD monitor, kedze momentalny trend je prechod na 2K a 4K ?

Mne pride uplne smiesne a nedokazem uverit tomu, ze cenu asi 10tich neviditelnych FPS, je niekto ochotny kupit 4 jadro vs 8 jadro, ktore su dnes v rovnakej cene... LOL

A co dokaze novy i5 6C/6T - no ked si zan slusne zaplatis, tak mozno bude vykonom niekde pri r7 1700
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co na tom nevies pochopit?
Za rovnaky peniaz mas bud 90 fps alebo 100 fps.
Co si vyberies?
Problem je ze vacsina mainstream hier aj tak nevyuzije viac ako 4 jadra, takze logicky hladas to najvykonnejsie 4 jadro na hranie.
4tom
Amateur
Amateur

Bohužiaľ neviem na akom nete budem fungovať... Sťahujeme sa do Zámkov do mesta, mala by tam byť aj optika (keď už sme pri tom, ktorý net provider mi poskytne najlepší net za prijateľnú cenu? Keď sa bavíme o optike...)

Ja som nepovedal, že idem tu I7 kupovať ibaže zvažujem možnosti... A predpokladám, že nová i5 bude musieť nastaviť cenu, ktorá bude konkurencie schopná. Čiže tých 260-280 eur.

A ak bude nová i5 znova viesť nad ryzenom, minimálne v hrách tak si myslím, že 6c/6t je viac než dosť pre future proof. Akože je pekné mat s 1700 8/16, ale kde inde to využijem ako pri streame jednej hry? (wot)

Keď predpokladám, že všade inde bude dominovať Intel. Ja len hľadám best value/price pomer.

A budem fungovať na FHD ešte dlho. Nevidím význam upgrade na vyššie ako FHD, keďže mi to plne vyhovuje. A aj TV je full HD, takže tak...

Nie som fan boy ani amd, ani intelu. Ale mám už na to skeptický pohľad, keďže doteraz vždy Intel kraľoval hrám.

Čo sa týka streamu, predpokladám, že budem streamovat s bitratom niekde medzi 4-5 MBps. Optika by mala byť 50/50 pripadne 100/100
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ide o to, ze ak zvladnes mat upload min 5mbit tak na streamovanie nepotrebujes CPU vobec, takze by si mohol dost usetrit/vyuzit peniaze inde.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:Co na tom nevies pochopit?
Za rovnaky peniaz mas bud 90 fps alebo 100 fps.
Co si vyberies?
Problem je ze vacsina mainstream hier aj tak nevyuzije viac ako 4 jadra, takze logicky hladas to najvykonnejsie 4 jadro na hranie.
vyberem si future proof riesenie s viac cores za rovnake prachy a ozeliem par fps vo fullHD, mna sa pytat nemusis, ja som svoju choice uz spravil a som spoko...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Uprimne som trosku skepticky co sa tyka hier a viac ako 6 vlaknovej podpory. Pamatam si casy Vishery a "future proof" proma, nakoniec bolo viac jadro este na oštaru s biednym IPC a to uz par rokov preslo a nikde nie je garantovane ze o 2 roky budu hru nativne vyuzivat 6 a viac vlakien a ja osobne si to tiez nemyslim.
Na ine workloady niet co riesit, pri gamingu som stale nakloneny intelu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

O 2 ci 3 roky ten pc aj tak vymenis, takze ta nativna podpora 6-jadier trapit nemusi. Teda aspon pisem za seba.
4tom
Amateur
Amateur

Určite meniť za 2,3 roky nebudem...nemám toľko peňazí na výmenu za tak krátky čas...ako sa poznám tento PC budem mať až dokým nevyštudujem výšku. Veď aj doteraz som vlastne fungoval na 4ročnej zostave
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:Uprimne som trosku skepticky co sa tyka hier a viac ako 6 vlaknovej podpory. Pamatam si casy Vishery a "future proof" proma, nakoniec bolo viac jadro este na oštaru s biednym IPC a to uz par rokov preslo a nikde nie je garantovane ze o 2 roky budu hru nativne vyuzivat 6 a viac vlakien a ja osobne si to tiez nemyslim.
Na ine workloady niet co riesit, pri gamingu som stale nakloneny intelu.
ja sa zasa pametam na casy ked sa kricalo ze dual-core procaky su v hrach nanic... navyse single core vykon uz neporastie tak zavratne ako v 00-10.... bude treba kodit aplikacie ktore dokazu pracovat s viac cores a co najefektivnejsie... howgh
heker
Redeemer
Redeemer

Ako dlho su tu viacjadra a nic z toho? Ved aj take AMD FX 6xxx je na trhu roky, nic z toho, detto Intel so svojim Xeonom alebo i7. Ci cakas, ze prichodom niecoho noveho od Intelu sa to za 6 mesiacov razom zmeni? Aby som ti pripomenul, tak FX6100 prisiel na trh v roku 2011, 8 jadier v podobe FX 8xxx tiez v roku 2011, cize 6 rokov dazdu!

Mali teda 6 rokov na to, aby hry dokazali vyuzivat 6 ci 8 jadier. Mali na to rovnaky cas aj pri programoch, dokonca ani Photoshop, Lightroom, Premiere Pro a ine peogramy nevyuziju tento potencial. Ved aj samotne Adobe sa vyjadrilo, ze prepisanie kodu a optimalizacia na 8 jadier je v ich pripade taka zlozita, ze to bude trvat este par rokov.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ano, ale trh do toho nikoho netlacil a navyse, vykon procakov v dnesnych hrach, aj tych slabsich,... je dostacujuci... ved aj 4-5 rocny procak staci na dnesne najnvosie hry, tak naco kodit veci na 6-jadra ?
heker
Redeemer
Redeemer

Vyssie pises, ze bude treba kodit na 6-jadra a hned dalsi prispevok teraz, ze na co kodit na 6-jadra?! Vsak si uvedom co chces povedat, ze ci treba kodit alebo netreba. Aj keby z trhu zmizli 2 a 4-jadra, pritom by ostali v predaji len 6 a viac jadra, aj tak nemaju dovod kodit hry a programy na 6 a viac jadro, mozu ostat nadalej na 2 a 4, ostatne ostane nevyzite, resp. s nimi moze pracovat Windows na pozadi. Ja ziadnu radikalnu zmenu s prichodom novych Intel procesorov neocakavam, budu sice urcite vykonne, ale v hrach pojde skor o hruby vykon jadier, pripadne vykon pri pouziti max 4 jadier.
Napísať odpoveď