Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
Hneď môj ďalší príspevok pod otázkou na bublinkové dôvody je názor.
Nie, naozaj som sa ťa opakovane nepýtal koľko máš btc. Iba raz, aj to bola skôr básnická otázka, ak rozumieš.
Naopak, potrebu hádať sa máš evidentne ty.
Nie, naozaj som sa ťa opakovane nepýtal koľko máš btc. Iba raz, aj to bola skôr básnická otázka, ak rozumieš.
Naopak, potrebu hádať sa máš evidentne ty.
ja nie som ten kto prisiel do temy o ktoru sa predtym absolutne nezaujimal a zacal tu vyvolavat flame... nazvat nieco bublinkovy dovod nie je nazor, nazor je napisat preco si myslis ze je to bublinkovy nazor. nenapisal si to ani po tom co som sa ta to opytal.
rovnako napisat "cinan sa von nedostane, ja viem lepsie ale neprezradim vam preco" tiez nepovazujem za nazor.
hlavne to nie je prva (ani desiata) tema ktora sa uplne civilizovane vyvijala pokial tam neprisiel baldorex flamovat. ale mas pravdu, len podporujem trolla, teraz by som sa uz rad vratil k diskusii o kryptomenach.
rovnako napisat "cinan sa von nedostane, ja viem lepsie ale neprezradim vam preco" tiez nepovazujem za nazor.
hlavne to nie je prva (ani desiata) tema ktora sa uplne civilizovane vyvijala pokial tam neprisiel baldorex flamovat. ale mas pravdu, len podporujem trolla, teraz by som sa uz rad vratil k diskusii o kryptomenach.
Ty si naozaj veľmi hlúpy človek.
Ja som akurát v rámci témy, opakujem v rámci témy, vyjadril obavy ohľadom kroku Číny. Registrujem aj krok švajčiarska. Bude zaujímavé sledovať správanie sa ďalších štátov, nakoľko to veľmi ovplyvní kryptomeny celkovo.
Prestaň sa hrať na múdreho a diskusia môže ísť ďalej.
Máš pravdu, to bola otázka. Názor som napísal v ďalšom príspevku, tak ako som ti uviedol v predchádzajúcom príspevku. Ešte aj toto máš problém pochopiť? Ochaacid napísal:nazvat nieco bublinkovy dovod nie je nazor
OT si šiel ty, keď si začal rozoberať kto je bežný číňan a ako obísť vládny fw.aacid napísal: rovnako napisat "cinan sa von nedostane, ja viem lepsie ale neprezradim vam preco" tiez nepovazujem za nazor.
Ja som akurát v rámci témy, opakujem v rámci témy, vyjadril obavy ohľadom kroku Číny. Registrujem aj krok švajčiarska. Bude zaujímavé sledovať správanie sa ďalších štátov, nakoľko to veľmi ovplyvní kryptomeny celkovo.
Prestaň sa hrať na múdreho a diskusia môže ísť ďalej.
-
Old Dirty Bastard
Guru
cina je irelevantna. trh je teraz na prvom mieste v japonsku a slusny volume dava aj korea.
volume z JK sa da zrovnavat s celoeuropskym a stale je to zanedbatelne oproti japonsku.
uz si ani nemyslim, ze btc padne nejako vyrazne ked teraz v cine zakazu aj tazenie kryptomien.
skor budu zaujimave priame nasledky. ako napriklad cakanie na difficulty adjustment (3 mesiace?), ked vypadnu asic farmy z ciny. v btc bude strasne malo aktivnych blokov a spracovavanie transakcii bude beh na dlhe trate.
a ked este niekto ako napriek zacne spamovat siet lacnymi transakciami, tak zas bude mempool na 100k+, fuuu. este, ze je tu segwit spasitel
cina kedysi tvorila znacnu cast obchodovania, ale to je minulostou.
cina ako skopirovala vsetko, tak chce skopirovat prave aj btc. uzamknu akykolvek pristup ku kryptomenam a bezny cinan sa k nim fakt nedostane. potom imho spravia vlastnu vladou kontrolovanu menu. otazne je aky to bude mat uspech.
btw kto to tu nedavno spominal aky ma potencial NEO, ze je to cinska verzia ETH?
a uz su prakticky v prdeli
citil by som sa velmi blbo, keby som vtedy nakupil na 50USD, heh.
a to som len par dni dozadu cital clanok z australie a neviem este odkial, ze bitcoin vlada zastavit nemoze
keby chcela, tak urcite moze..
btw mcafee ked spominal ten zavratny rast bitcoinu, tak nenarazal na segwitcoin blockstreamcore bandu, ale na bitcoin cash
//segwit inak riadny fail. presne ako kazdy rozumny clovek ocakaval. technicke riesenie pripravene 2 roky a po implementacii to nie je ani core bitcoin klient schopny vyuzivat, na smiech. banda sasov na cele btc. treba sundat tych hnusnych developerov. dufam, ze prejde segwit2x fork
volume z JK sa da zrovnavat s celoeuropskym a stale je to zanedbatelne oproti japonsku.
uz si ani nemyslim, ze btc padne nejako vyrazne ked teraz v cine zakazu aj tazenie kryptomien.
skor budu zaujimave priame nasledky. ako napriklad cakanie na difficulty adjustment (3 mesiace?), ked vypadnu asic farmy z ciny. v btc bude strasne malo aktivnych blokov a spracovavanie transakcii bude beh na dlhe trate.
a ked este niekto ako napriek zacne spamovat siet lacnymi transakciami, tak zas bude mempool na 100k+, fuuu. este, ze je tu segwit spasitel
cina kedysi tvorila znacnu cast obchodovania, ale to je minulostou.
cina ako skopirovala vsetko, tak chce skopirovat prave aj btc. uzamknu akykolvek pristup ku kryptomenam a bezny cinan sa k nim fakt nedostane. potom imho spravia vlastnu vladou kontrolovanu menu. otazne je aky to bude mat uspech.
btw kto to tu nedavno spominal aky ma potencial NEO, ze je to cinska verzia ETH?
a to som len par dni dozadu cital clanok z australie a neviem este odkial, ze bitcoin vlada zastavit nemoze
btw mcafee ked spominal ten zavratny rast bitcoinu, tak nenarazal na segwitcoin blockstreamcore bandu, ale na bitcoin cash
//segwit inak riadny fail. presne ako kazdy rozumny clovek ocakaval. technicke riesenie pripravene 2 roky a po implementacii to nie je ani core bitcoin klient schopny vyuzivat, na smiech. banda sasov na cele btc. treba sundat tych hnusnych developerov. dufam, ze prejde segwit2x fork
preco by malo byt NEO v prdeli? cinska vlada proti nemu nic nema, dokonca vyjadrila podporu pre blockchainove projekty.
NEO padlo presne z rovnakeho dovodu, panika a dezinformacie. objavil sa cinsky clanok, ktory nejaky amater prelozil a zrazu bol cely internet plny informacii ze cina zakazuje ICO a NEO tym padom ako primarne ICO platforma ide do kelu. potom sa ukazalo ze to neni tak uplne pravda, ale aj keby cina zakazala ICO, co to ma spolocne s NEOm? sak sa rozpravame o blockchaine, decentralizovanom systeme, ICO si moze zalozit kto chce kde chce, akurat nie v cine. takze sa nic nemeni, akurat cena padla trochu, idealne nakupit.
https://www.reddit.com/r/NEO/comments/7 ... _means_in/
NEO padlo presne z rovnakeho dovodu, panika a dezinformacie. objavil sa cinsky clanok, ktory nejaky amater prelozil a zrazu bol cely internet plny informacii ze cina zakazuje ICO a NEO tym padom ako primarne ICO platforma ide do kelu. potom sa ukazalo ze to neni tak uplne pravda, ale aj keby cina zakazala ICO, co to ma spolocne s NEOm? sak sa rozpravame o blockchaine, decentralizovanom systeme, ICO si moze zalozit kto chce kde chce, akurat nie v cine. takze sa nic nemeni, akurat cena padla trochu, idealne nakupit.
https://www.reddit.com/r/NEO/comments/7 ... _means_in/
Old Dirty Bastard Kde sa to dá pozrieť? Kto koľko peňazí dáva do kryptomien?
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
je tu niekto, kto by mi predal len par btc? cca 60€
-
awtt
Medium Professional
Skus https://simplecoin.sk/ ja som u nich kaupil za 3k v lete a v pohode 
-
seth82
Darca
Tak ja sa pochválim so šťastným príbehom, tí, ktorí ma poznajú osobne z fóra to môžu dosvedčiť. Prispieval som v tejto téme, obchodoval som v Krakene. Asi dva roky som tuším za 80 eur alebo nejak tak nakúpil DAO, no ten bol zmenený či čo, spravili z toho Ethereum, alebo niečo také. Neviem presne, ako to celé prebehlo, viem, že tam bol split v objeme, viem, že jedna mena sa zrušila a Kraken mi automaticky zmenil tú, ktorú som mal na účte, na alternatívnu.
Nuž a pred pár týždňami som sa po veľmi dlhom čase prihlásil späť, keďže som videl, že bublina je nafúknutá celkom slušne (áno, aj ja si myslím, že BTC a aj iné meny sú špekulatívne bubliny), neveril som vlastným očiam, zostatok mi ukazoval takmer 5K. Tak som sa odhlásil a prihlásil, neveril som tomu veľmi, no tak som mal predsa len šťastie a všetko som predal, peniažky na účte (bude na dovolenku). Viem, že ak by som predal neskôr, etc., tak by som mal možno viac, ale na to kašlem. Prišiel som k tomu ako slepé kura k zrnu a tak k tomu musím pristupovať.
Nuž a pred pár týždňami som sa po veľmi dlhom čase prihlásil späť, keďže som videl, že bublina je nafúknutá celkom slušne (áno, aj ja si myslím, že BTC a aj iné meny sú špekulatívne bubliny), neveril som vlastným očiam, zostatok mi ukazoval takmer 5K. Tak som sa odhlásil a prihlásil, neveril som tomu veľmi, no tak som mal predsa len šťastie a všetko som predal, peniažky na účte (bude na dovolenku). Viem, že ak by som predal neskôr, etc., tak by som mal možno viac, ale na to kašlem. Prišiel som k tomu ako slepé kura k zrnu a tak k tomu musím pristupovať.
Čína zakázala ICO, zakázala burzy, zakázala kryptomeny.aacid napísal:kto je "bezny cinan"? predpokladam ze ak niekto planuje obchodovat na kryptoburze, tak bude schopny si zaplatit a nainstalovat VPN.
hlavne rozpravame sa o cinanoch, pokial bude vola, bude sposob.
Vyhlásila, že predaj-nákup a výmena (zdôrazňujem aj výmena kryptomien P2P je trestný čin)
Kto si dovolí, toto nerešpektovať? Hovorí ti niečo slovo Diktatúra?
Myslíš, že keby niekoho chytili, tak bude mať spravodlivý súdny proces?
Tí ľudia majú rodiny a nikto si nedovolí riskovať, že skončí na dlhé roky vo väzení a jeho rodina bude prinajlepšom diskriminovaná alebo horšie rovno prenasledovaná.
Majitelia a prevádzkovatelia čínskych búrz, nesmú opustiť krajinu ...
Všetko toto Bitcoin prežije, problém nastane ako píše Old Dirty Bastard, keď zakážu aj baníkov, čo je logicky ďalší krok po tom všetkom. Keďže baníci nebudú môcť vlastniť ani predávať bitcoin, tak skončia aj sami, veď z čoho by platili elektrinu?
Jedna teória sa dokonca pohráva s myšlienkou, že Čína zoštátni banícke farmy a keďže ovláda 65% banskej sily (niekde som čítal, že dokonca 80%) bude si môcť určovať pravidlá, ale to sa dúfam nestane, pretože by to spôsobilo totálnu bitcoinovú vojnu medzi Čínou a zvyškom sveta.
Najbližších pár mesiacov bude horúcich. Bude záležať len na čínskej vláde či sa aktivuje Segwit 2x
Tu je ten článok:
https://motls.blogspot.sk/2017/09/all-w ... ng-to.html
Autor vysvetľuje aj teóriu podvodu-bubliny o ktorej sa teraz tak veľmi diskutuje.
vies mi hodit nejaky link na zdroj? lebo toto pocujem prvy krat. cina zatvara burzy, nic viac, ziadny zakaz kryptomien, ziadny p2p trestny cin...ramaya napísal: Čína zakázala ICO, zakázala burzy, zakázala kryptomeny.
Vyhlásila, že predaj-nákup a výmena (zdôrazňujem aj výmena kryptomien P2P je trestný čin)
seth82 - tak to gratulujem to je taký americký príbeh z 80 eur urobiť 5k 
Hm, teraz ale urcite lutuje ze tam nedal aspon 800
najst 5 tisic len tak, to urcite potesi. vzdy by sa dalo vrazit do toho viac, ale riziko je tam vzdy. toto je ten idealny pripad, ked tam dal sumu ktora ho netrapila, dokonca na to zabudol a potom si spomenul a zrazu tam ma sumu ktora uz nieco zavazi.
len skoda ze si si na to nespomenul par mesiacov dozadu, mal by si 8 tisic
neni dolezite co si mohol mat, dolezite je co mas.
len skoda ze si si na to nespomenul par mesiacov dozadu, mal by si 8 tisic
neni dolezite co si mohol mat, dolezite je co mas.
-
seth82
Darca
Vôbec ma netrápi to, že som tam nedal viac
Svojho času som na LTC a podobne zarobil dosť na to, aby som si zafinancoval isté časti dovolenky v Japonsku (pred tromi rokmi) a aj hodinky. To, čo mi na tom účte zostalo, bol doslova iba "zostatok", ktorý som tam nechal iba tak ležať, prestal som sa tomu venovať, pretože to bol naozajstný žrút času - neustále sledovanie trhov, na mobile, v počítači, všade, reakcie na predaje a kúpy, proste takmer ako práca na trvalý úväzok.
Ja som absolútne spokojný, našiel som si bonus, ktorý som nečakal, čo by určite potešilo každého. Držím palce aj ostatným, hádam to vyjde.
Ja som absolútne spokojný, našiel som si bonus, ktorý som nečakal, čo by určite potešilo každého. Držím palce aj ostatným, hádam to vyjde.
aaach už vidím že som urobil veľkú chybu a celkom som naletel na steem hype vlnu a nakúpil za 1,27, keď bola cena po zopár dňoch okolo 2,38 začal som si mydliť ruky na profit a dnes už je na smutných 1,17 a trieskam si hlavu o stenu čo som to za blba
a kedy si nakupil? este niekedy v maji? ci skor? sice steem nesledujem, ale bude to presne take iste ako so vsetkymi ostatnymi projektami. v lete to narastlo lebo bol velky boom kryptomien a vsetci nakupovali ako blazni, potom to prasklo a teraz sa to zase normalizuje.
realne ziadny token aktualne nema moc dovodov rast, kedze vsetky tie produkty za tymi tokenmi su v plienkach. steemit je aspon v betaverzii ale aj to je predcasne.
na tvojom mieste by som neplakal aspon kym nevyjde finalna verzia. proste ako u vsetkych tychto tokenoch ta cena nema dovod stupat pokial nie je development ukonceny.
realne ziadny token aktualne nema moc dovodov rast, kedze vsetky tie produkty za tymi tokenmi su v plienkach. steemit je aspon v betaverzii ale aj to je predcasne.
na tvojom mieste by som neplakal aspon kym nevyjde finalna verzia. proste ako u vsetkych tychto tokenoch ta cena nema dovod stupat pokial nie je development ukonceny.
aacid - to už neviem nájsť, ale bolo to niečo v tom zmysle, že už vláda začala sledovať aj tie ich čínske sociálne siete, na niektorých z nich si mohli posielať virtuálnu menu cez chat alebo súkromné správy alebo rovno zakázali tým sociálnym sieťam túto činnosť alebo tak nejak ... Začali tiež sledovať pomocou naprogramovaných sofistikovaných algoritmov všetku netovú aktivitu a komunikáciu Číňanov okolo kryptomien.
2. Pravidlo, ak chceš dlhodobejšie obchodovať na burze a nezamieňať hneď bitcoiny naspäť za doláre, tak si vždy pamätaj kúpnu cenu v bitcoinoch, nikdy nesleduj koľko to stojí dolárov, pretože tá cena v dolároch je obyčajný oje*. Jediná výnimka je samotný Bitcoin, pri tom je nutné sledovať cenu v dolároch
Príklad:
- Kúpiš dnes STEEM za 1.20 USD a za cenu v bitcoinoch 0.00027589. Bitcoin sa dnes predáva za 4300 US dolárov.
- O pol roka predáš STEEM za 0.00030000, tešíš sa, že si zarobil 10%, ale čo keď bude o pol roka stáť bitcoin 3000 US dolárov, takže si vlastne 30% prerobil ... Platí to aj naopak. O pol roka môže stáť bitcoin 6000 USD a potom si zarobil nie 10% ale 40-50% nechce sa mi to počítať
ak samozrejme tie bitcoiny po predaji Steemu hneď zameníš za doláre.
- Extrémny príklad aj keď sa veľmi ľahko môže splniť:
- Kúpiš dnes za 0.00027589 predáš o pol roka akože s 10% stratou za 0.00025000, ale ak bude stáť bitcoin fakt tých 6000 dolárov, si vlastne 20-30% zarobil aj keď si to predal za nižšiu sumu.
Ak budeš stále prebiehať s bitcoinov do dolárov a naspäť, tak postupne môžeš prísť o väčšinu peňazí, pretože takéto prebiehanie ja ruleta a nikdy nevieš ako skončí. Za každý obchod platíš burze poplatok a ten si musíš tiež zarátať do ceny.
HODL bratia a sestry

1. Pravidlo - nikdy nepredávaj za nižšiu sumu ako si kúpil aj keby si mal čakať pol roka alebo koľko. Stratový budeš iba keď to predáš. Kým ich držíš, tak nie si v strate aj keď sa ti to zdá divné, že to hovorím Platí tu výnimka, že ak si do toho vrazil všetky peniaze a budeš ich súrne potrebovať, tak si v P...jurík napísal:aaach už vidím že som urobil veľkú chybu a celkom som naletel na steem hype vlnu a nakúpil za 1,27
2. Pravidlo, ak chceš dlhodobejšie obchodovať na burze a nezamieňať hneď bitcoiny naspäť za doláre, tak si vždy pamätaj kúpnu cenu v bitcoinoch, nikdy nesleduj koľko to stojí dolárov, pretože tá cena v dolároch je obyčajný oje*. Jediná výnimka je samotný Bitcoin, pri tom je nutné sledovať cenu v dolároch
Príklad:
- Kúpiš dnes STEEM za 1.20 USD a za cenu v bitcoinoch 0.00027589. Bitcoin sa dnes predáva za 4300 US dolárov.
- O pol roka predáš STEEM za 0.00030000, tešíš sa, že si zarobil 10%, ale čo keď bude o pol roka stáť bitcoin 3000 US dolárov, takže si vlastne 30% prerobil ... Platí to aj naopak. O pol roka môže stáť bitcoin 6000 USD a potom si zarobil nie 10% ale 40-50% nechce sa mi to počítať
- Extrémny príklad aj keď sa veľmi ľahko môže splniť:
- Kúpiš dnes za 0.00027589 predáš o pol roka akože s 10% stratou za 0.00025000, ale ak bude stáť bitcoin fakt tých 6000 dolárov, si vlastne 20-30% zarobil aj keď si to predal za nižšiu sumu.
Ak budeš stále prebiehať s bitcoinov do dolárov a naspäť, tak postupne môžeš prísť o väčšinu peňazí, pretože takéto prebiehanie ja ruleta a nikdy nevieš ako skončí. Za každý obchod platíš burze poplatok a ten si musíš tiež zarátať do ceny.
HODL bratia a sestry
proste treba vzdy pozerat menu voci tomu v com si to nakupil. ETH, BTC a zopar dalsich vies kupovat priamo za dolare/eura. u inych ked obchodujes voci BTC tak treba mat na pamati ze vysledna cena zalezi nie len od sily konkretnej kryptomeny ale aj bitcoinu.
krasny priklad som videl v komunite SNT, ludia spokojny ze cena rastie a teda statusu sa dari, lenze to rastol bitcoin a ten zdvihal aj cenu SNT, pritom graf SNT/BTC dlhodobo klesa.
inak predpokladam ze to maju vsetci, ale ak niekto nepozna, stiahnite si do telefonu blockfolio, pekne si tam viete nahadzat vsetko co mate nakupene (aj z roznych burz aj rozne pary) a potom vidite ako celok ci vam portfolio stupa alebo klesa.
ETH sa uz nejak dlho drzi na rovnakej cene... ocakaval by som ze coskoro to vyskoci zase.
krasny priklad som videl v komunite SNT, ludia spokojny ze cena rastie a teda statusu sa dari, lenze to rastol bitcoin a ten zdvihal aj cenu SNT, pritom graf SNT/BTC dlhodobo klesa.
inak predpokladam ze to maju vsetci, ale ak niekto nepozna, stiahnite si do telefonu blockfolio, pekne si tam viete nahadzat vsetko co mate nakupene (aj z roznych burz aj rozne pary) a potom vidite ako celok ci vam portfolio stupa alebo klesa.
ETH sa uz nejak dlho drzi na rovnakej cene... ocakaval by som ze coskoro to vyskoci zase.
Aké máte peňaženky a na akej burze ste? Pred týždňom som si vytvoril peňaženku a účet na burze, kde sa zatiaľ len tak bavkam s 10€. A popri tom niečo študujem o kryptomenach, ich fungovaní atď atď. Viete mi na začiatok dačo poradiť? Pripadne ma odkázať na nejaký odkaz, kde by som sa dozvedel niečo nové?