Game of Thrones - Seriál

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa Hensym »

Diel bol super, všetko. Celé rokovanie v KL, stretnutie Cleganovcov, scéna s Malíčkom podľa mňa v pohode, "odhalenie" o Jonovi bolo natočené super, lebo aj keď sme o tom už všetci vedeli, tak to Branove rozprávanie o tom, že sú príbuzní, spravilo z tej šukačky tak správne trápny moment, :D a koniec bol podľa mňa tiež v pohode. Nevadí mi, že to zbúrali tak rýchlo, ani nič, len mi trochu chýbal taký wow efekt, zimomriavky, ktoré som mal napríklad pri iných scénach s drakmi (Dracarys, keď Dany vymenila draka za otrokov, a pod.), proste nič, nič, a zrazu drak chŕli modrý oheň, mohli to trošku viac vyeskalovať. Ale za mňa super časť a super séria, mám chuť si to všetko pozrieť znova. :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Čakal som že zbúrajú iba bránu a prejdu normalne cez nu, tí obrobvia by ju rozobrali na sučiastky za 5 minút
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

sak je to je stena z ladu, keby nebola magicka tak ju mozno zruti trochu teplejsi den. je celkom logicke ze obrovsky drak co chrli ohen ju roztopi. ano roztopil ju velmi rychlo, co by to realne pridalo k deju keby scena ako topi lad trvala 30 minut a nie 3 minuty?

jamie konecne pochopil, akurat som prekvapeny ze ho cersei nechala odist. inak podla mna to bude on kto ju zabije. tak ako zabil sialeneho krala, zabije aj sialenu kralovnu. to bude finale jeho postavy. lebo cersei je fakt uz total mimo, uz sama nevie co robi.

cele stretnutie v dracej arene je pre mna asi najlepsia scena celeho serialu, fakt som nedychal pri tom.

dalsi rekord trha tento diel pre mna v tom ze az 3 krat som sa skutocne bal ze mi zabiju oblubenu postavu. najprv tirion ked isiel za cersei, potom ked sansa povolala aryu (fakt som necakal ze sansa prekukne littlefingera) a nakoniec o jamieho ked mountain vytiahol mec.

no a v poslednej scene som cely cas musel len mysliet na to ako tam oni tr*kaju a bran stoji v rohu s tym jeho prazdnym vyrazom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa práve tá úvodná scéna zdala zbytočne natiahnutá, ale tak nakoniec to malo svoj zmysel. Nepochopil som ale jednej veci: myslel som si, že bude súboj Jamie vs Hora. Veď Cersei tak na neho kývla, on vytiahol aj meč.. a zrazu nič?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa si Cersei uvedomuje, že je pri*ebaná, a tak Horu naprogramovali na dvojstupňovú ochranu. :D
Prílohy
ays.png
ays.png (15.61 KiB) 1594 zobrazení
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Mozno Hora nakoniec nie je take monstrum ako vyzera
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no neviem, nebral by som horu ako nic ine nez nastroj. proste cersei sa predsalen rozhodla nezabit svojho jedineho zijuceho pribuzneho (mimo tiriona, ktoreho nenavidi a tiez ho nezabila), lasku a otca svojich mrtvych deti a nadchadzajuceho dietata.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

aacid napísal:(mimo tiriona, ktoreho nenavidi a tiez ho nezabila)
Jeho myslím nezabila preto aby si jej vyšiel o*eb :) Inak čo sa týka Jamieho, prorotstvo ( ktoré vychádza ) hovorí že Cersei bude zabitá rukou svojho malého brata, čo si všetci mysleli že to bude Tyrion ale Jamie je tiež mladší a podla mna to bude on
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hlavne to nemusí byť práve jej brat, že? :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Otázne je aj na čo čakal Night King tak dlho? Teraz nejako rýchlo zaútočili a x rokov čakali, čakali, len na čo? Prečo doteraz nezaútočili?

Nemal draka a preto? :D
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

na prekonanie múru použili draka, takže to asi bude tým drakom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez by som povedal ze doteraz proste nemal sposob ako prejst cez stenu... v tom je cely vtip, ze vlastne keby nic nerobili iba sedeli na zadkoch tak sa mozu smiat a night kingovi ukazovat fuckera z vrcholu steny... lenze oni museli byt snazivi a trepat sa za stenu a este si aj draka zobrat so sebou...

este je moznost ze night king mal plan cely cas (inak potom nechapem preco akoze od prvej serie pochoduju a pochoduju a nemaju ziadny plan) ako prejst cez stenu ale s drakom sa objavila nova moznost ktora bola zaroven jednoduchsia (ozaj nie je mozne ze NK ma nejakych tajnych agentov na strane zivych?)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nemyslim, ze by mal agentov. Night's Watch svojich spalovala, aby sa z nich nestali Others. Craster aj s dcerami zili na sever od Steny. podla mna bol plan najskor ziskat z Wildlingov co najvacsiu armadu. mozno chcel odchytit Mancea, ktory vlastnil Horn of Winter, ktory bol urceny na buranie Steny. to ale nevyslo a tak mu dracik prisel vhod
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

podla mna je jeden z dovodov aj zima. to celkom dava logiku, ze nieco co zije v zamrznutej zemi postupuje popritom ako postupuje zima, nie?
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, ale others a WW neziju. to skor Wildlingovia mali dovod sa posuvat na juh, aby mohli prezit zimu. zombies je jedno ci je zima, alebo nie. IMO.
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Takze, prvotny osial uz opadol, takze by som mal par otazok :-)

1 Ako mohol drak, ktory chrli nieco s teplotou bliziacou sa 0K znicit stenu z ladu? Ja som myslel, ze cim sa lad viacej zamrazi, tym je pevnejsi :-/ Ano, padlo to viac krat, ze chrli ohen, ale ako moze nieco, co bolo ozivene na "ladovej baze" chrlit ohen :-/

2. Ked ani white walkers ani nimi oziveni zombici nejdu do vody (ak mam citovat sneha "neplavaju")..ako sa dokazali ponorit n metrov a vytiahnut niekolko tonoveho draka z vody? A odkial maju retaze co sa pouzivaju snad asi iba na ropnych plosinach :D

3. Nie som konstrukter lietadiel...ale ako moze ten drak lietat ked ma neikolko cm az metrove diery v kridlach :D

4. Ako moze voda na mieste kde niekolko mesiacov/rokov/nepretrzite mrzne mat taku hrubku, ze neudrzi par ludi a praska a vzapati behom par hodin za tych istych podmienok je dost pevna na to aby udrzala celu armadu :D P.S. Preco okolo seba nevysekavali - ked boli na tom ostrovceku okolo seba kruh - taky technicky dodatok.

P.S. Neviem no, pre mna bola tato posledna seria celkom sklamanim :-/ Nehovorim, ze to bolo uplne zle, ale nejak to stratilo tu povodnu "esenciu" ked to uz nejde podla knihy. Scenaristi sa snazili spravit este vacsi blockbuster, ale no...drahe efekty nestacia same o sebe :-(
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

na vsetky tvoje otazky "ako je mozne?" je jednoducha odpoved, nie je to mozne. je to fiktivny serial, nie je to realita.
serial ktory rozobera fiktivnu realitu bude mat take pravidla ake mu daju tvorcovia serialu.
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

aacid napísal:na vsetky tvoje otazky "ako je mozne?" je jednoducha odpoved, nie je to mozne. je to fiktivny serial, nie je to realita.
serial ktory rozobera fiktivnu realitu bude mat take pravidla ake mu daju tvorcovia serialu.
To by som sa pytal skor preco je v tom seriali drak ked v realnom zivote nie je :D Myslim ze toto s tym ci to je alebo nie je fiktivny serial moc nesuvisi :-), fakt tvorcom stacilo vychytat taketo chyby, trochu viac sa posnazit a bolo by to o daco lepsie...proste ten drak ked letel mal mat cele kridla, ked ho zabili mal padnut na zem kde by k nemu night king proste len prisiel a ozivil ho atd :-) Otazky typu, preco hodil ostep po letiacom drakovi na 100 metrov ako Jan Zelezny, miesto toho aby ho hodil doblizsieho draka aj s posadkou ludi, ktorych potom mohol lahko zabit ani nedavam, lebo by serial nemal ako pokracovat (aj ked aj to mohli spravit, ze viserion by bol nad nim/pri nom utocil by na neho, bol by proste pri nom nlizsie a bolo by to "doveryhodnejsie" :-) ).Proste v tejto serii bolo vela zbytocnych, odflaknutych, vyslovene nelogickych chyb (aj ked tie zacali uz v epizode battle of the bastards vo velkom).

P.S.Fakt by som strasne rad pocul akukolvek vedecku/pseudovedecku teoriu o tom ako moze lad znicit lad, resp. hypotezu o tom ako moze ladovy drak chrlit ohen :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

tie retaze... ak si dobre pamatam z knih, tak vela tunelov pod Stenou bolo zavalenych. takze z vonkajsej strany ostali mechanizmy bran a ich... retaze

no drak moze lietat s dierou v kridle, lebo to nie je lietadlo a kridlami mava... pre nedostatok surovin sa aj pred 75 rokmi stavali lietadla potiahnute platnom a ked sa v boji prederavili, tak mohli pristat na domacom letisku... takze to nevidim ako problem.

to co znicilo lad Steny ber ako daky druh plazmy, alebo fyzikalny opak ohna ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a lad tam mohol tensi nakolko pri stene bolo vidno, ze nie vsade je stale zima. zima prisla s Walkermi a nestihol poriadne premrznut.

ak chces hladat nelogicke suvislosti tak sa na to rovno vyprdni
Napísať odpoveď