Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
tiez ma vedia nasrat debili, ktori nechapu, ze ked su tam 2 pruhy, tak sa maju naplnit oba, ak to nerobia, tak to zbytocne len zdrzuje premavku a vytvara dalsie kolony
Určite súhlasím, ak sú pruhy 2, treba ich naplniť a na konci normálny zips. V Bratislave však vidím problém inde, jazdieva sa tam dosť arogantne a už tam vidím debilka ako na konci, kde sa pruhy zbiehajú si to dá cez normálne ďalej cez zebru a na drzovku si to hodí pred niekoho...
a čo motorkári ktorí si často takto kľučkovaním pomedzi autá skracujú čakanie? neporušujú tým nič?
Ak aj nech si porusuju co chcu, ich konanie, ich zodpovednost. Preco by ma malo trapit ze si niekto skrati cakanie, ak moze nech ide...
jimmy_xp - kaslat na nich, tym ze takych bude niekto "skolit" urcite situaciu na cestach nezlepsi, navyse - nikdy nevies preco sa dotycny ponahla, jasne ze v 95% pripadoch to je len velmi dolezity mafo s fleetovym vozom alebo obstaroznym ciernym SUV ale tak nikdy nevies.
A este k videu - samotne video je pohorsujuce to ano ale ovela viac ma "nakopla" tak polovica komentujucich, podla ktorych je to OK ze to robi, ved ko*ot sa chce predbiehat v kolone predsa! Zasnem. Na druhu stranu, vysvetluje to mnohe (situacia na cestach).
jimmy_xp - kaslat na nich, tym ze takych bude niekto "skolit" urcite situaciu na cestach nezlepsi, navyse - nikdy nevies preco sa dotycny ponahla, jasne ze v 95% pripadoch to je len velmi dolezity mafo s fleetovym vozom alebo obstaroznym ciernym SUV ale tak nikdy nevies.
A este k videu - samotne video je pohorsujuce to ano ale ovela viac ma "nakopla" tak polovica komentujucich, podla ktorych je to OK ze to robi, ved ko*ot sa chce predbiehat v kolone predsa! Zasnem. Na druhu stranu, vysvetluje to mnohe (situacia na cestach).
Sedieť tak v starom aute za pár stoviek, tak ho je*nem zozadu. Je to na videu, stanovisko by bolo, že som nestihol dobrzdiť, on ma obmedzil a zablokoval. Len tie hodinové naťahovačky potom no. 
-
yoggy
Problem je, ze tu ani nikto nikoho nepusti.jimmy_xp napísal:Určite súhlasím, ak sú pruhy 2, treba ich naplniť a na konci normálny zips. V Bratislave však vidím problém inde, jazdieva sa tam dosť arogantne a už tam vidím debilka ako na konci, kde sa pruhy zbiehajú si to dá cez normálne ďalej cez zebru a na drzovku si to hodí pred niekoho...
https://www.google.sk/maps/@48.1628476, ... 312!8i6656
Napr. tento usek, kde v kolone, ktora sa trochu vlecie v pravom pruhu, ma nechce nikto pustit ani za nic a to pripominam, ze sa neradim az pri plnej, ale vramci solidarity, sa snazim zaradit na zaciatku kolony(lebo idem stale v lavom pruhu), tak skusam, ten ma nepusti, ten ma napusti, za mnou uz par aut, ktore idu do Pharosu, ktore blokujem, tak j*ebem na to a idem si cez zebru, a za zebrou sa zaradim uplne pred nich
yoggy - po postaveni obchvatu tam nejaky ten rok ta zebra nebola...doplnili ju tam asi pol roka-rok pred otvorenim Pharosu. Od teba pocujem prve logicke vysvetlenie preco ho tam vobec dali. Ale aj tak je to totalna hovadina. Protestne chodim pravidelne cez zebru ked sa robi kolona.
K teme, vela krat sa spomina zipsovanie. A tu je problem ze znacka zuzenie jazdnych pruhov neznamena ze plati zakon o zipse.
K teme, vela krat sa spomina zipsovanie. A tu je problem ze znacka zuzenie jazdnych pruhov neznamena ze plati zakon o zipse.
To je pravda, tiez som si vsimol to vseobecne povedomie, ze je to tak automaticky ked sa zuzuju pruhy no nie je.
Kazdopadne, pri incidente z toho videa su naozaj 2 priebezne pruhy a na konci sa zuzuju do praveho s tym, ze je tam znacka zipsoveho radenia sa (priloha).
A ak by aj nebola, zastavil by, dal by si smerovku a cakal, az ho niekto pusti, tiez to tak robim a vobec si nerobim vrasky ako niektori ked ich okamzite nepusta prve auto. Skor sa schuti zasmejem na tych ALFA VODICOV co sa budu lepit na mm na auto pred seba a potit sa aby sa medzi neho a auto pred nim nahodou nedostala ani mucha
uplne to vidis na tom hlupom ksichte jak vklada vsetky svoje sily do manevru "you shall not pass".
Kazdopadne, pri incidente z toho videa su naozaj 2 priebezne pruhy a na konci sa zuzuju do praveho s tym, ze je tam znacka zipsoveho radenia sa (priloha).
A ak by aj nebola, zastavil by, dal by si smerovku a cakal, az ho niekto pusti, tiez to tak robim a vobec si nerobim vrasky ako niektori ked ich okamzite nepusta prve auto. Skor sa schuti zasmejem na tych ALFA VODICOV co sa budu lepit na mm na auto pred seba a potit sa aby sa medzi neho a auto pred nim nahodou nedostala ani mucha
skor je divne, ze musi existovat znacka zipsovanie a nie je to standardny ukon pri zbiehavani sa pruhov, berem to ako samozrejmost pri zaradovani sa ale i pustani
Detto, imo by to tak malo byt, riesi to velmi elegantne zlievanie pruhov.
Pustat pustam tiez vzdy ale neocakavam to na oplatku, proste strasne vela ludi soferuje egom (vid video) a niekedy to proste nefunguje.
Pustat pustam tiez vzdy ale neocakavam to na oplatku, proste strasne vela ludi soferuje egom (vid video) a niekedy to proste nefunguje.
mna by zaujimalo z psychologickeho pohladu preco to tak je, preco tak vela ludi akonahle sadne za volant zrazu ma potrebu sutazit s kazdym inym autom na ceste...
ked ludia chodia po chodniku, nemaju potrebu nahanat sa aby predbehli toto druheho, ked blikne na prechode zelena nerozbehnu sa zrazu vsetci ze kto bude prvy na druhej strane a ked nastupuju do autobusu, tak sa nestrkaju laktami aby nahodou ten druhy nechytil lepsie miesto.
ale akonahle sadnu ludia za volant, tak su ako zvierata, nikto nikoho nepusti, mysickuju jak blazni aby v pol hodinovej kolone predbehli 2 auta a ked blikne zelena tak vystartuju ako blazni aby mohli co najskor stat na dalsej cervenej.
je to cisto tou relativnou separaciou, ze na chodniku su si ludia tvarou v tvar a za volantom si chraneny tym sklom?
ked ludia chodia po chodniku, nemaju potrebu nahanat sa aby predbehli toto druheho, ked blikne na prechode zelena nerozbehnu sa zrazu vsetci ze kto bude prvy na druhej strane a ked nastupuju do autobusu, tak sa nestrkaju laktami aby nahodou ten druhy nechytil lepsie miesto.
ale akonahle sadnu ludia za volant, tak su ako zvierata, nikto nikoho nepusti, mysickuju jak blazni aby v pol hodinovej kolone predbehli 2 auta a ked blikne zelena tak vystartuju ako blazni aby mohli co najskor stat na dalsej cervenej.
je to cisto tou relativnou separaciou, ze na chodniku su si ludia tvarou v tvar a za volantom si chraneny tym sklom?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
zazil som aj pri nastupovani do autobusu (dialkoveho) poriadne ostre lakte
pri autach jedna sa hlavne o chlapov, ktori maju sklon k adrenalinovym situaciam a rychlosti
pri autach jedna sa hlavne o chlapov, ktori maju sklon k adrenalinovym situaciam a rychlosti
ja milujem rychlu jazdu a adrenalin ale zaroven neznasam bezocive spravanie v beznej premavke, je to o ludoch a bohuzial aj nase cesty su len odrazom mentality naseho naroda
Ja mám opačný dojem zase
.
Každý človek, pár a skupina má inú rýchlosť chôdze, čiže logicky sa vzájomne predbiehajú, cez zebru idú ako stádo a MHD je kapitola sama osebe, tam ešte aj dôchodca o barlách skáče ladne ako gazela len aby bol prvý na vyhradenom mieste
.
V aute, keď porovnám situáciu desať rokov dozadu, tak sa jazdí omnoho ohľaduplnejšie a v zápche sa autá viac a ochotnejšie púšťajú, viac ľudí pozná a používa zips. Samozrejme občas sa nájde blbec...
Každý človek, pár a skupina má inú rýchlosť chôdze, čiže logicky sa vzájomne predbiehajú, cez zebru idú ako stádo a MHD je kapitola sama osebe, tam ešte aj dôchodca o barlách skáče ladne ako gazela len aby bol prvý na vyhradenom mieste
V aute, keď porovnám situáciu desať rokov dozadu, tak sa jazdí omnoho ohľaduplnejšie a v zápche sa autá viac a ochotnejšie púšťajú, viac ľudí pozná a používa zips. Samozrejme občas sa nájde blbec...
Tak toto je paradicka, polsky vodic s autobusom na cervenu cez kolajnice :O
a aj tak tu zavoru zlomil...
Tiez milujem rychlu jazdu a adrenalin ale v beznej a hlavne hustej premavke sa nespravam ako zviera. Je to o ludoch. Najlepsi su "pristahovalci" ktori nadavaju na blavackych soferov ze kvoli nim sa v blave otrasne jazdi. Realita je taka ze to sposobuju hlavne ti pristahovalci 
Zlomena zavora je najmensi problem v tejto situacii 
To je kvoli tomu, ze auto dava vacsine ludi pocit slobody a asi aj moci. Podla prieskumov si az 90 % vodicov mysli, ze soferuju lepsie ako priemerny vodicaacid napísal:mna by zaujimalo z psychologickeho pohladu preco to tak je, preco tak vela ludi akonahle sadne za volant zrazu ma potrebu sutazit s kazdym inym autom na ceste...
V suvislosti s agresivitou je to pekne vysvetlene v tomto clanku: https://gizmodo.com/why-we-become-such- ... 1752925126
tl:dr - vodic ma pocit anonymity a to mu dava pocit, ze sa moze spravat agresivnejsie, pretoze nebude niest zodpovednost. Zaroven vnima ostatne auta iba ako objekty a nevnima ludi v nich. Je to ine ako na chodniku, kde ti moze niekto vynadat rovno do oci.
Este k vychovavaniu: na jednej kosickej stranke som cital podla mna vtipnu prihodu, ked vychovavatel skoro dostal na drzku. Obaja vodici sa zachovali nespravne, ale ten vychovavatel sa este verejne pohorsoval. Situacia: vodic A cakal na vedlajsej ceste a chcel vyjst na hlavnu. Po hlavnej isiel rychlo vodic B, tak na neho vodic A zatrubil, aby "ho upozornil na vysoku rychlost". Potom vysiel na hlavnu, kde ho vodic B vybrzdil a vynadal mu preco na neho trubil. Vodic A sa s tym potom pohorsoval na facebooku a dostal podla mna spravnu odpoved v tom, ze jeho trubenie bolo uplne nezmyselne a ze na vychovavanie tu je v prvom rade policia a nie samozvani odbornici.
To iste je v pripade spajania pruhov bez znacky striedaveho radenia, jazdy v lavom pruhu v meste, atd. Su to veci, kde zakon nie je 100%ny, ale zakladna slusnost nam napoveda ako sa mame spravat. Ale musim povedat, ze za posledne roky su soferi ohladuplnejsi.
A na zaver pouzijem krasny citat Jima Jefferiesa, ktorym by sa mal riadit kazdy a zilo by sa nam lepsie na cestach aj mimo nich: Don't be a cunt, and if you do that everyday, you will be a good person. (Nebud hajzel a ked sa toho budes drzat kazdy den, bude z teba dobry clovek)
Aj znacky na kruhacoch daj prednost / hlavna cesta by boli uplne zbytocne, keby sa zmenila legislativa. Ale radsej sa budu dohadzovat zakazky vyvolenym na desiatky a stovky zbytocnych znaciek.beardie napísal:skor je divne, ze musi existovat znacka zipsovanie a nie je to standardny ukon pri zbiehavani sa pruhov, berem to ako samozrejmost pri zaradovani sa ale i pustani