PZP
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: PZP
tak ono zas jak sa to vezme.
chcete byt kvoli 3 euram rocne ten, kto ma smolu, niekoho nabura, a naburany potom po nom taha peniaze kadejakymi pololegalnymi a poloetickymi sposobmi, lebo ho osklbala poistovna vinnika? stoji to za to?
ten rozdiel su peniaze ktore obrazne povedane miniem na benzin ked zle odbocim.
chcete byt kvoli 3 euram rocne ten, kto ma smolu, niekoho nabura, a naburany potom po nom taha peniaze kadejakymi pololegalnymi a poloetickymi sposobmi, lebo ho osklbala poistovna vinnika? stoji to za to?
-
guess.whoo
Redeemer
tak napriklad mne vysla najlacnejsie poistka v unione. inde by som dal o 20-30e viac bez tych pripoisteni cize dokopy mozno aj 80e rocne viac.
nemienim studovat plnenie poistovni z PZP aby som myslel na to, co ak nahodou. pri mojej nehode kde som nebol vinnikom som tiez nedostal z PZP vinnika tolko, kolko by som mal a jedina cesta ako nieco extra dostat od vinnika je obcianske konanie na co som nemal chut ani cas.
V skratke teda - ked sa ti neoplati havarijna netreba pri PZP zbytocne vymyslat. poskodeny aj tak nebude nikdy uplne spokojny
nemienim studovat plnenie poistovni z PZP aby som myslel na to, co ak nahodou. pri mojej nehode kde som nebol vinnikom som tiez nedostal z PZP vinnika tolko, kolko by som mal a jedina cesta ako nieco extra dostat od vinnika je obcianske konanie na co som nemal chut ani cas.
V skratke teda - ked sa ti neoplati havarijna netreba pri PZP zbytocne vymyslat. poskodeny aj tak nebude nikdy uplne spokojny
Mne Komunálna Poisťovňa (KP) bezdôvodne po dvoch rokoch zdvihla sumu PZP zo 130€ na 144€. Pozrel som si ceny iných poisťovní a Allianz mi vyšiel na 148€ + 3,60€ za asistenčné služby. Samozrejme, že som do toho išiel. Beriem to tak, že nebudem platiť za PZP niekomu, kto sa vyhýba plateniu poistného plnenia. Tak som išiel na pobočku KP a podal som výpoveď. Pracovníčka na pobočke mi zahlásila také bludy, že oni majú najvyššie poistné krytie, že nikde inde nedostanem také super podmienky. Tak som na ňu vybalil výpočet PZP, kde boli písané aj všetky poistné limity. Všetko bolo na tej istej úrovni, ako má KP.Fabo napísal:tak ono zas jak sa to vezme.
Tu je mnou spomínaná reportáž, ktorá bola odvysielaná 24.9.2017. Nešlo o čelné sklo. Názor nech si spraví každý sám. Za mňa sú to šmejdi, pre ktorých majú klienti váhu iba vtedy, keď platia. Ale ak majú za niekoho platiť poistné plnenie, tak sa vyhovárajú ako sa len dá.hojko napísal:Pri PZP je to absolutne jedno, kedze z PZP sa hardi skoda, ktoru sposobis ty. Mal som Kooperativu, teraz mam Komunalnu, aj PZP a aj havarijnu. Nevidim v tom nejaky problem, PZP su ceny velmi podobne, takze to si daj kde chces. A ak havarijne, tak si treba pozriet podmienky. Co mohli odmietnut plnit o com pise Noobsz neviem, predpokladam, ze celne sklo.
http://videoarchiv.markiza.sk/video/tel ... zne-noviny
-
guess.whoo
Redeemer
doslo k plosnemu zvyseniu cien PZP, nielen u teba. niektorym klientom nechali povodne ceny, ale porovnaval som vypocet pzp na to iste auto minuly rok a rok predtym a bol tam narast cca 10-15% u vsetkych poistovni
-
hojko
Site Admin
Noobsz DJ: Aha, to som videl v TV ked to vysielali. To neni vsak len zo strany Komunalnej poistovne, ale kazda poistovna sa snazi zlikvidovat co najmenej, aby mali najvyssi zisk. Z toho co sa pise v reportazi - je pravda, ze fotenie na obhliadke sa robi pri prazdnom aute. To, ze si nespravili fotografie, to bude ich chyba, pretoze pokial je tam rozdiel skutocne 10cm medzi tym co je poskodene a medzi tym ako to vyzera s polozenym vyskomerom. Ak si je chlapik aj ta pani ista s tym nalozenym autom, tak kde je problem natankovat auta do plnej nadrze, nalozit ich ludmi, tovarom a nech ten rozdiel 10cm sa zmeni??? Nezastavam sa Komunalnej poistovne preto, ze ju sam mam, ale ten rozdiel 10cm nepusti.
-
tacosi
Moderátor
Mne prave prisla poistka celneho skla u koop. Platim ju od 2013 a teraz je suma o 30% vyssia.guess.whoo napísal:doslo k plosnemu zvyseniu cien PZP, nielen u teba. niektorym klientom nechali povodne ceny, ale porovnaval som vypocet pzp na to iste auto minuly rok a rok predtym a bol tam narast cca 10-15% u vsetkych poistovni
-
hojko
Site Admin
Plati, kedze cez PZP to aj nadalej odmietaju a moznost ako sa domoct penazi je obratit sa na NBS, ktora ti da za pravdu, ale nezavazuje poistovnu platit, takze ti ostava len sud. A ked pojdes na sud, tak potrebujes pravnika a ti, ktori sa na to specializuju, tak si vezmu 20 percent z tej sumy+sudne poplatky. Cize ak sklo stalo 800 eur, tak ten pravnik si vezme sudne poplatky a od teba este 20 percent co je 160 eur. Takto si zaplatis poistku celneho skla za 40-60 eur, mas tam spoluucast trebars 19 eur a tak ta vymena skla vyjde na 60-80 eur. Stale menej ako cakat na NBS, cakat na sud a platit potom advokatovi 160 eur ako proviziu.
Tiež som tak teraz v lete dopadol.. mal som puknuté čelné sklo, vinník súhlasil s vinou, polícia to potvrdila.. ale Kooperatíva odmietla preplatiť z PZP vinníka, vraj nie je preukázateľné, že to spôsobil práve tento môj vinník. Keďže na tento rok mám plné zuby poisťovní, nešiel som na súd, aj keď "môj" právnik mi tvrdil, že to určite vyhrám. Dal som to nakoniec na svoju HP a moja Komunálna mi do dvoch týždňov poslala peniaze a stiahla si iba 16,50€ za spoluúčasť, hoci v poistke mám 150€. Asi je nejaká doložka o poistení čelného skla, musím lepšie naštudovať.
Čiže, na PZP je najlepšia Kooperatíva alebo jej sestra Komunálna.. ale ak niekto chce aj asistenčné služby, potom radšej priplatiť Allianz. Alebo ešte je možnosť si vybaviť havarijnú poistku v slušnej poisťovni s dobrými asistenčnými službami. Kamarát zostal visieť v Nemecku na diaľnici a Allianz mu tam pekne všetko vybavil, do hodiny bola odťahovka z autorizáku a ešte mu preplatil aj dve noci ubytovania, kým čakal na náhradnú súčiastku. Otec má Colonade+Union a na Slovensku sa obe poisťovne pri poruche auta na neho vysrali, ani vôbec nič nepreplatili.
A zvyšovanie cien poistiek začalo niekedy pred rokom... od 11/2016 myslím. Tiež mi teraz PZP mierne zvýšili o 10€.. a keď som bol v pondelok v Allianzi, tam mi núkali o 25€ drahšiu. Inak, HP v Allianzi je vyššia o nejakých 130€ oproti mojej už zvýšenej poistke v Komunálnej.. aj po zohľadnení jednej poistnej udalosti.
Čiže, na PZP je najlepšia Kooperatíva alebo jej sestra Komunálna.. ale ak niekto chce aj asistenčné služby, potom radšej priplatiť Allianz. Alebo ešte je možnosť si vybaviť havarijnú poistku v slušnej poisťovni s dobrými asistenčnými službami. Kamarát zostal visieť v Nemecku na diaľnici a Allianz mu tam pekne všetko vybavil, do hodiny bola odťahovka z autorizáku a ešte mu preplatil aj dve noci ubytovania, kým čakal na náhradnú súčiastku. Otec má Colonade+Union a na Slovensku sa obe poisťovne pri poruche auta na neho vysrali, ani vôbec nič nepreplatili.
A zvyšovanie cien poistiek začalo niekedy pred rokom... od 11/2016 myslím. Tiež mi teraz PZP mierne zvýšili o 10€.. a keď som bol v pondelok v Allianzi, tam mi núkali o 25€ drahšiu. Inak, HP v Allianzi je vyššia o nejakých 130€ oproti mojej už zvýšenej poistke v Komunálnej.. aj po zohľadnení jednej poistnej udalosti.
heker.. no s tým som nerátal, nikde som to nevidel.. rátal som s fixom 150€ - takúto spoluúčasť som si vybral pri dojednaní poistky a toľko som zaplatil aj na jar, keď som bol dať prestriekať nárazník + blatník + nové svetlo (nerátam ešte 10% pokutu za nezavolanie polície). Ak by som vedel, že na čelné sklo dávajú iba 16,50€, riešim ho hneď cez havarijnú a nie cez PZP vinníka. Budem vedieť nabudúce.. 
Tiez som si vsimol co napisal guess a len som mavol nad tym rukou. Rozdiel ma mozno tak Allianz, ze nebudes mat PZP ako inde za 100 eur, ale za 150 eur. To netvrodi vsak rozdiel stovky eur. Tie stovky eur sa mozno tykaju autobusov alebo kamionov, kto vie.
-
guess.whoo
Redeemer
kolegyna kupovala A3 2008 1.6 benzin. podla porovnavaca na nete bolo rozpatie PZP od nejakych 90e po 230e v poistovni Axa. Tiez som bol velmi zaskoceny pretoze par tyzdnov predtym uzavrela ina kolegyna v Axe cez fin. poradcu PZP na Kugu 2012 2.0 diesel za neskutocnych 83e rocne
tak mi to nedalo a siel som to na stranku vyklikat manualne a naozaj mi to hodilo tych 230e
teraz som si vyklikal PZP na svoje udaje, svoje auto a rozdiel medzi najlacnejsou a najdrahsou je presne 100€
Generte - 114€ rocne
Axa - 214€ rocne
zdroj: https://www.poistenie.porovnanie-pzp.sk/pzp/
tak mi to nedalo a siel som to na stranku vyklikat manualne a naozaj mi to hodilo tych 230e
teraz som si vyklikal PZP na svoje udaje, svoje auto a rozdiel medzi najlacnejsou a najdrahsou je presne 100€
Generte - 114€ rocne
Axa - 214€ rocne
zdroj: https://www.poistenie.porovnanie-pzp.sk/pzp/
-
guess.whoo
Redeemer
tazko povedat ako maju nastavene mechanizmy, ale ako vidite heker a kukiak je to tak
-
hojko
Site Admin
Ja som si tiez schvalne pozrel tie rozdiely v cene o ktorych pises. Pises o ""rozdiely pzp vedia byt aj v stovkach eur" a ty si sa ledva dostal na rovnych 100 eur. Ale dajme tomu, ze pri vyssom objeme by si to dostal na 150 eur, mozno aj 200 eur. Lenze pozrel som si tie detaily, ktore budu rozhodovat o cene. Uvediem priklad tych najlacnejsich poistiek, ci je to Genertel, KP, KOOP, podla toho co som cital na internete, tak Genertel uplatnuje amortizaciu auta a tak je mozno:
Kazdopadne ked clovek pozera bezne poistky, tak tie ceny sa lisia mozno o 10-20 percent, nie vsak dvojnasobok. Vyssie ceny su najma za PZP, ktore obsahuju rozne pripoistenia - vymena celneho skla, preplatenie pneumatiky pri roztrhnuti o vymol, zivelnu pohromu, vyssie poistne krytie, rozne dalsie asistencne sluzby platacie aj v zahranicii...
A teraz najdrahsia Axa:Info o poistení - Genertel poisťovňa - Základné krytie - Poistné krytie 5 mil. € / 1 mil. €
Poistné krytie:
5 mil. EUR – za škodu na zdraví, nákladov pri usmrtení a ostatných nákladov bez ohľadu na počet zranených a usmrtených,
1 mil. EUR - za škodu poškodením, zničením, odcudzením alebo stratou veci, alebo ušlého zisku bez ohľadu na počet poškodených
výhodné poistné v závislosti od čo najdlhšieho obdobie bez nehody
nižšie ceny poistného získajú dlhoroční vodiči z menších obcí a dlhodobí majitelia motorových vozidiel
zľava 5 % za ročnú platbu
zdarma balík asistenčných služieb platných doma aj v zahraničí
garancia príchodu asistenčnej služby do 60 minút
Ale zadal som rovnake parametre na https://gamp.sk/pzp a tam mi vyslo pri Axe s tym vysokym krytim 7/5mil v cene 245,50, tam na tomto webe je to uz len 156,40 eur.Info o poistení - AXA pojišťovna - Vyššie krytie - Poistné krytie 7 mil. € / 5 mil. €
Poistné krytie:
7 mil. € - náhrada za škodu na zdraví, nákladov pri usmrtení a ostatných nákladov bez ohľadu na počet zranených a usmrtených
5 mil. € - náhrada za škodu poškodením, zničením, odcudzením alebo stratou veci, alebo ušlého zisku bez ohľadu na počet poškodených
zdarma široké asistenčné služby (na území SR a v zahraničí):
technická asistencia (dopravná nehoda, porucha vozidla, strata kľúčov od vozidla, minuté palivo, vybitie batérie, napr. odtiahnutie vozidla v rámci SR a ČR z miesta nehody bez limitu)
právna asistencia (správne konanie po nehode, trestné konanie po nehode, škoda na vozidle aj spor z iného poistenia)
poistenie asistencie pneumatík(úhrada nákladov za nákup novej pneumatiky do limitu max. 120 € na poistnú udalosť, max. 2x ročne)
poistenie s bonusom až do výšky 60 % za bezškodový priebeh alebo s obchodnou zľavou vo výške 50 % pre klientov nad 40 rokov a klientov s IČO (40 % pre klientov od 30 do 39 rokov)
možnosť zľavy vo výške 10 % za inú zmluvu
zľava 10 % pri ročnej platbe
poisťovňa má možnosť dojednať výhodné a široké pripoistenia (platné pre územie Európy): skiel, úrazové (posádky alebo vodiča vozidla), živlov, stretu so zverou, rozšírenej asistencie, batožiny, náhradného vozidla
Kazdopadne ked clovek pozera bezne poistky, tak tie ceny sa lisia mozno o 10-20 percent, nie vsak dvojnasobok. Vyssie ceny su najma za PZP, ktore obsahuju rozne pripoistenia - vymena celneho skla, preplatenie pneumatiky pri roztrhnuti o vymol, zivelnu pohromu, vyssie poistne krytie, rozne dalsie asistencne sluzby platacie aj v zahranicii...