Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ale ved to nabijanie to uz funguje davno. To ti predsa splnaju tie radiove. Odkladas ich na tu dokovaciu stanicu kde sa automaticky nabijaju. A nie je to nejaka neprakticka podlozka ale prakticky stojan.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

prakticky stojan :D

ja ho chapem, on chce sluchadla co by sa vedeli nabijat na rovnakom principe ako mobilne telefony s bezdrotovym nabijanim. ze proste ked si kupim v ikei stolnu lampu co ma v sebe vstavanu QI nabijacku, tak rovnako ako tam mozem polozit telefon tak by som tam mohol polozit aj sluchadla.

inak urcite sa staci pooberat po internete, vygooglit "QI charging headphones" a urcite nejake najdes.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co je na stojane neprakticke? Poprosim vysvetlit. A ako sa to lisi ci tie sluchadla das na podlozku alebo zavesis na stojan.

Ja ho chapem tiez, lenze ak si si nevsimol, tam sme este nedospeli.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no pre mna by bol stojan dalsia vec co musim mat na stole. na sluchadla nepotrebujem stojan, hodim ich do zasuvky, polozim na monitor, na jednu kopu bordelu alebo na druhu kopu bordelu. proste a jednoducho ich polozim tam kam mozem, nepotrebujem mat na ne vyhradene miesto a stojan. ale uplne chapem ked sa niekto venuje sluchadlam ako hobby, ma ich viac alebo ma nejake fakt ze kvalitne a drahe tak ze ich nebude hadzat kam ho napadne. pre mna by to bolo iba nieco co zabera miesto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ale to neznamena ze to je neprakticke. Ked tam mas tu podlozku, ta ti miesto zabera rovnako. Takze to je dost divny argument.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

podlozka, uz to slovo samotne hovori ze to podkladas pod nieco. pod cokolvek. ked tam nebudem nabijat sluchadla ani telefon, tak tam mozem mat kludne polozeny pohar, tanier, kluce, cokolvek proste. stojan na sluchadla je jednoucelova vec.

pre mna to proste neprakticke je, pre teba nie. deal with it.
Ryan Giggs
VIP
VIP

...na ktoru môžeš zavesiť čokoľvek keď tam nebudu sluchadla. To je presne rovnaky argument.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja len dodam ze vacsina tych podloziek stoji za hovno a aby sa ti tam nieco nabijalo, sa musis tak ci tak trafit na male meistecko, kedze nikomu nedoslo to co Palmu, ze mat ti magnetizovane je super :P
Co je IMO vyhoda stojanov, lebo tam to vacsinou das len jednym smerom a hlavne to IMO vyzera profesionalnejsie, narozdiel od bordelu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

aacid napísal:podlozka, uz to slovo samotne hovori ze to podkladas pod nieco. pod cokolvek. ked tam nebudem nabijat sluchadla ani telefon, tak tam mozem mat kludne polozeny pohar, tanier, kluce, cokolvek proste. stojan na sluchadla je jednoucelova vec.
Ryan Giggs napísal:...na ktoru môžeš zavesiť čokoľvek keď tam nebudu sluchadla. To je presne rovnaky argument.
Cokolvek, napr. si na stojan zavesim pohar ci tanier. :) Sorry, neodpustil som si, ale okrem toho zbytocneho niekolkonasobneho prevodu analog-digital je to tiez jednoucelova vec s dalsim kablom, ak by som mal dalsiu stanicu pre mys, nejaky kabel s magnetickym konektorom pre mobil, tak to uz zacne byt riadny bordel s kablami na stole pre "bezdrotove" zariadenia.

Tie nevymenitelne baterie, to je tiez problem, nechcem sluchadla za dvacku ktore vyhodim a kupim nove, ked kupim sluchadla za par stoviek, tak urcite ich nechcem posielat niekde do servisu a za novu bateriu, pracu, postovne zaplatim aj stovku - v horsom pripade uz dany typ nestandardnej baterie prestanu vyrabat a mozem vyhodit drahe funkcne sluchadla, to nie.

Len pre zaujimavost, nie su sluchadla aj na AA/AAA baterie?

Michaelo - ja som tie podlozky este nehladal, neviem si predstavit napr. gamepad ako by som to polozil, ale ako to mam hladat, pod akym nazvom? Ake male je to miestecko kde sa musim trafit, centimeter, milimeter?

Ja si to predstavujem tak, ze by bola jedna velka podlozka pod mys, prip. aj pod klavesnicu, pri beznom pouzivani a plnej kapacite by sa mys (a klavesnica) napajala priamo, vedla by bol polozeny gamepad, mobil, sluchadla, ale musel by to byt standard, takze pride kamos s iphonom, polozi a nabija. Vlastne zariadenie by sa zaregistrovali / sparovali a data na mobile by sa automaticky synchronizovali s PC, SMSka by sa mi zobrazila na monitore, ak by bol zapnuty a neslo by nic na celej obrazovke, ked sa mobil nabije, nabijanie sa vypne. Nemusel by som sa uz starat o nabijanie, synchronizaciu ci zalohu dat, kontaktov, nestalo by sa ze mi zacne vynechavat mys ci klavesnica v najnevhodnejsom case, kedze vsetko by sa nabijalo priebezne. Som dreamer? Som.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sluchadiel na tuzkove baterky vela nie je. Su to hlavne tie radiove.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tjn dreamer teda si... Logitech ma taku bezdrotovu mys ktora sa nabija na podlozke, no nezabudaj ze bezdrotove nabijanie sotji docela za hovno, takze ta mys sa pri pouzivani aj ked je na podlozke bude pomaly vybijat (I ked hrozne pomaly a za den ju nevybijes, takze by sa cez noc znovu nabila). Na to aby si nabijal takto i gamepad aj mobil atd by si rovno mohol mat cely stol ako bezdratove nabijanie, co by bolo hrozne neefektivne a sakra drahe.

Pozri si na Qi podlozky co maju mobily, to je taka bezna velkost. nemas sancu tam nabijat viac zariadeni a cim vacsia ta podlozka bude, tym bude menej efektivna... Ja osobne celkovo preferujem kable. Bezdrat sa na ne zatial nedotiahol, takze ja si radsej pockam, alebo ci mas kabel alebo bezdrat, s oboma mas tak ci tak rozny oser.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bezdrotove nabijane bude mat zmysel ked to bude bezdotykove. To podlozkove je uplne nahovno. Oproti kablu to nema ziadnu vyhodu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nejak... I u takych mobilov je na hovno ked musis trafit presnu cast mobilu a podlozky aby sa zacal nabijat... To radsej v noci nahmatam kabel a pichem ho do mobilu (co presne aj robim), ako sa snazit polozit mobil na presne miesto na podlozke...
Dobre to mal uz pradavno Palm, ktory mal bezdrotove nabijanie so stojanom, ktory mal ale magnety, takze stacilo dat mobil blizko (par cm od stojanu) a sam sa tam nacocol a este aj otocil ked si ho dal hore nohami...
Uvidime kedy sa bezdrotove nabijanie dostane na normalnu uroven, no pochybujem ze to bude tak skoro...

Minimalne posielam odkaz na tie mysky s podlozkou od logitechu: https://gaming.logitech.com/en-us/produ ... s-charging
No IMO ideme uz pomerne OT.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Viem ze este to nie je idealne, ja som napisal moju predstavu, ta mys sa hybe, takze toto by slo tazsie realizovat, ale pre mobil by slo spravit nejake vyrezy, ale opat nie su ziadne standardy.

Ako vlastne funguju tie podlozky, su len pre mobily? Je potrebny specialny zadny kryt alebo je to podobne ako tie magneticke USB konektory? To presne umiestnenie by sa dalo riesit nalepenim silikonovych vyclenkov, mozno sposobom ako nano podlozky, dalo by sa to prisposobit kazdemu mobilu.

K tej podlozke Logitech - 100 Dolarov len za podlozku?? Sila, tiez ta mys zrejme nema naklananie kolieska, na ktore som si zvykol a celkovo Logitech znacke nedoverujem, za 5 rokov mi odisli 2 mysi 3-krat, jedna aj po zarucnej oprave, neboli sice herne, ale ani lacne.

Suhlasim, sme OT, mozno by to stalo za rozdelenie temy, ale to necham na moderatorov.

Inak ja tiez preferujem kable, prave kvoli roznym problemom o ktorych sme pisali, rad by som vymenil aspon niektore veci za bezdratove, preto som sa na to aj pytal, no vyzera to tak, ze nic pouzitelne neexistuje, je to vsetko predrazene, nevymenitelne a nestandardne akumulatory, pochybna dostupnost v buducnosti...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vsetko zalezi na tom, kolko chces a mozes zaplatit. Tie RS sluchadla od Sennheiseru nehraju uplne blbo. A su na tuzkove baterky. A vyssie modely maju aj digitalny vstup takze tam nedochadza k dvojitemu prevodu signalu ako sa pise vyssie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ta mys nema problem v otm ze sa hybe, kedze je jedno kde na podlozke sa nachadza. Problem je, ze tak velka podlozka proste nieje schopan dodavat dostatok elektriny, hlavne do tak maleho bodu ako je mys.
Inak za 100$ dostanes podlozku a "puk" ktory das do mysky ktoru uz vlastnis (ked nie, tak si ju musis kupit samozrejme), bez neho by to nabijanie ani nefungovalo.

No a podlozky pod mobily su v roznych velkostiach, vacsinou od polovicnej velkosti 5" mobilu az po o nieco vacsie ako bezne 6" mobily. A na to aby si ju pouzil musi tvoj mobil podorovat bezdrotove nabijanie. Ak sa nemylim, su aj nejake kryty, kde kryt ma zabudovane bezdrotove nabijanie a pichne sa do portu v mobilu, no su hrube a vacsinou skarede jak noc...

Celkom zaujimave boli Sennheiser RS175 (nezabudaj ze tento model je cez 2 roky stary). Tuto je recenzia:
Co ale dodam je, ze on ich pouzival a chcipli mi (cca do pol roku? netusim presne), len si uz nepamatam co presne s nimi bolo. No napriklad baterky by neboli problem, kedze pouzivaju dve AAA baterky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze je to 2 roky stary model nicomu nevadi. V tomto segmente sa zas ten vyvoj milovymi krokmi nehybe. Take Porty maju nejakych 30 rokov, detto DT seria Beyerdynamicu atd. a tie sluchadla su stale v ramci kategorie konkurencieschopne.
Ani v segmente bezdrotovych, radiovych sluchadiel nepribudaju modely kazdy rok, ani kazde 3.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik za tip, tie Sennheiser RS 175 vyzeraju dobre, maju aj digitalny vstup, takze ziadny dvojity prevod signalu (ak bude vyuzitelny digitalny vystup zo zvkukovky), vymenitelne AAA baterie, silne basy (pre mna plus, navyse sa daju vypnut).

Nevyhody ktore sa spominaju, wifi rusenie, mozu tlacit, a to ze sa pokazili po polroku vela dovery nevzbudzuje.

Neviem, ten obrovsky stojan, vela tlacidiel, aj na sluchadlach, mam pocit ze nevydrzia dlho, mam zle skusenosti so spolahlivostou (odisli mi tesne po zaruje 2 Logitech mysi, Xbox One gamepad), mozno ak by mali predlzenu zaruku pri registracii (nie len na 3 roky za poplatok), zvazil by som ich.

Neviete ci niektore znacky ponukaju predlzenu zaruku (bezplatnu)? Viem len o dozivotnej zaruke Koss, ktora nie je celkom bezplatna a nemaju najlepsie recenzie, ani najvyssie modely. Myslim teraz sluchadla vseobecne, nie len bezdratove.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To že sa pokazil jeden kus ma nulovu vypovednu hodnotu. Poznam 3 ľudi čo maju staršie modely a nikto zatiaľ nehlasil problem. Okrem po rokoch kratšej vydrže čo je ale normalka.
Bezdrôtove maju zakonite tlačidla, kedže maju elektroniku kde si nastavuješ hlasitosť, on/off atd. Kupuješ si notebook, ale nechceš aby mal displej. To proste nejde.
Aj ini vyrobcovia maju take sluchadla, napr. Philips či Sony. Take SHD8850 maju aj optiku, spratnejšiu kolisku ako Senny, su tiež na tužkove, automaticky on/off. Len neviem ako je to u nich so zvukom.
Ale nevidim problem ani v analogovom pripojeni.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ide o to, ze je to digital>analog>digital>analog, musi byt kvalitny prvy prevod, takze kvalitna zvukovka a nasledne opat z digitalu na analog, mne to pride akokeby som prekonvertoval subor v stratovom formate a nasledne prehraval, ale by problem nebol, lebo chcem rozhodne s digitalnym vstupom.

Mne ta elektronika v zasade nevadi, ale nedoverujem tomu, tiez je problem, ze pri bezdrotovych by som mal ovela mensi vyber, napr. tie Senny maju podla niekoho dost silne zakladne basy a prilis silne s tlacidlom, podla ineho su zakladne prilis slabe a s tlacidlom zase prilis silne, chyba medzistupen, tak neviem, na zvukovke mozem regulovat basy, ale neviem ci by sa to pri vyuziti digitalneho vystupu nepreskocilo a neprisiel by som o tu moznost.

Ako dobre poznas tych ludi, slo tiez o bezdrotove modely? Ako dlho ich maju? Tu je opat problem, ze ak je spolahlivy starsi model, tak uz sa neda kupit a aktualny znamena vzdy riziko.

Zatial ma bezdratove nepresvedcili, zmenit by to mohla ta predlzena zaruka od vyrobcu, aspon na 5 rokov.
Napísať odpoveď