Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Myslím, že by lacnejšie vyšlo letieť do USA, tam taký kúpiť za pár drobných a kontajnerom poslať do EU 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nj. tam idu zrestaurovane kusky za cca 20k-25k € cize to s dovozom, homologizaciou a papierovackami vyjde o dobrych 50k menej
-
Fabo
Hardcore addict
a tento ani nema nase znacky ked som dobre pozeral.
-
guess.whoo
Redeemer
nemate niekto benzinove vozitko za cca 3-4k? nie combi, pre zaciatocnika
Zháňam MINI do 3-4 tisíc, neviete o niečom? Prípadne aspoň nejaké všeobecné rady, na čo si dať pozor, čomu sa vyvarovať, na čo pozerať atď. Zatiaľ iba začínam research, ale realizácia by mala prebehnúť relatívne rýchlo (do 1-2 týždňov, predpokladám). Aktuálna preferencia 2004+ (údajne do 2004 zvykol byť problém s prevodovkou, resp. aj únikom oleja z motora) 85kW.
Thx.
Thx.
Ahojte, už som sem v minulosti písal, no vždy som nakoniec od kúpy auta upustil, lebo vtedajšie ešte slúžilo, ale teraz už ma tlačí aj situácia, a takto o týždeň-dva už by som chcel mať "nové" auto aj doma.
Hľadám jazdenku so stropom 5000€. Nie som "car guy", takže niečo, kde je najmenšia pravdepodobnosť, že bude treba často vychytávať muchy a tak (aj keď, pri tomto rozpočte sa asi nevyhnem). Chcel by som asi niečo "novšie" (rozumej 10 ročné) na úkor možno kvality a značky, ako niečo staršie, 15 ročné. Mám trochu predsudky voči kilometrom, vždy keď hľadám tak filtrujem do nejakýh 140 000, ale to je len také moje číslo.
Zatiaľ som sa pozeral po Fiat Bravo 1.4 benzíne (väčšinou ten 66 kw), ktorý sa hýbe v tej cene akej chcem. Dizajnovo sa väčšine v mojom okolí nepáči, ale mne padol do oka, čítal som celkom fajn recenzie. Nevýhoda je, že je ich dosť málo na výber.
V rodine už niekoľko rokov máme Kiu Ceed 1.4 CVVT, (asi 2007), kúpil ju brat a potom ju posunul rodičom - na nej som už tiež dosť pojazdil, a aj toto auto sa mi veľmi páči a tiež sa hýbe v spomínanej cene.
Rozhodujem sa teda medzi týmto, budem rád za každú radu, prípadne si rád vypočujem aj nejaký názor, ak mi to chce niekto vyhovoriť a poradiť niečo úplne iné.
Hľadám jazdenku so stropom 5000€. Nie som "car guy", takže niečo, kde je najmenšia pravdepodobnosť, že bude treba často vychytávať muchy a tak (aj keď, pri tomto rozpočte sa asi nevyhnem). Chcel by som asi niečo "novšie" (rozumej 10 ročné) na úkor možno kvality a značky, ako niečo staršie, 15 ročné. Mám trochu predsudky voči kilometrom, vždy keď hľadám tak filtrujem do nejakýh 140 000, ale to je len také moje číslo.
Zatiaľ som sa pozeral po Fiat Bravo 1.4 benzíne (väčšinou ten 66 kw), ktorý sa hýbe v tej cene akej chcem. Dizajnovo sa väčšine v mojom okolí nepáči, ale mne padol do oka, čítal som celkom fajn recenzie. Nevýhoda je, že je ich dosť málo na výber.
V rodine už niekoľko rokov máme Kiu Ceed 1.4 CVVT, (asi 2007), kúpil ju brat a potom ju posunul rodičom - na nej som už tiež dosť pojazdil, a aj toto auto sa mi veľmi páči a tiež sa hýbe v spomínanej cene.
Rozhodujem sa teda medzi týmto, budem rád za každú radu, prípadne si rád vypočujem aj nejaký názor, ak mi to chce niekto vyhovoriť a poradiť niečo úplne iné.
Ak chceš Fiat Bravo a mal by to byť benzín, tak podľa možností sa orientuj na 1.4Tjet 110kW, poprípade aspoň na ten 88kW. Ak si čítal aj recenziu www.autorubik.sk, tak je tam popísané snáď všetko o motoroch, prevodovkách a prípadných neduhoch. Ich článok je rozdelený na 4 častí, oplatí sa to prečítať si to.
https://auto.bazos.sk/inzerat/78180470/ ... VYBAVA.php
https://auto.bazos.sk/inzerat/78180470/ ... VYBAVA.php
Tento vyzerá veľmi dobre, vďaka za tip - Bazoš som zatiaľ nekukal. 
Čo sa týka Brava, tam som sa dočítal, že pokiaľ ti nejde o výkon a si skôr predpisový šofér a dbáš na spotrebu, tak ani tie 66 kw nie sú na zahodenie - v niektorých veciach dokonca lepšie. Prečítam si ten článok.
Čo sa týka Brava, tam som sa dočítal, že pokiaľ ti nejde o výkon a si skôr predpisový šofér a dbáš na spotrebu, tak ani tie 66 kw nie sú na zahodenie - v niektorých veciach dokonca lepšie. Prečítam si ten článok.
Aj predpisový šofér môže mať niekedy v aute viac ako 2 ľudí (šofér + spolujazdec) a nejakú batožinu v kufri. A keď budeš potrebovať predbiehať, tak tých 66kW budeš preklínať. Predsa len pri tej atmosférickej 1.4 je krútiaci moment žalostných 128Nm. Ten 1.4Tjet 88kW má krútiaci moment už 208Nm, a 110kW má krútiaci moment 230Nm. Ten rozdiel spoznáš pri zaťažení auta. Ten 1.4Tjet je podľa môjho názoru asi najrozumnejšia voľba k tomuto autu. Poprípade ak by si nemal problém s naftou a auto by si využíval na dlhšie trasy, tak v tom prípade zasa treba pozerať po 1.6 Multijet 88kW.
Diesel práve kvôli tomuto vylučujem, že by som ho neuživil. Vďaka teda za radu, skúsim sa ozvať aj na ten inzerát, vyzerá to dobre.
-
Soviet
Darca
Otazka len tak odveci, ale pre neautickara ako ja potrebna vec. Ako zistim, ci auto ma turbo, alebo nie?
Kde viem tento detail lahko zistit? Vopred dikes 
myslis pohladom alebo za jazdy? alebo ako to myslis
Najlepsie to zistis z oznacenia motora, na nete urcite bude popisany system nasavania vzduchu. Pripadne turbo ma vzdy vyssi krutiaci moment na dany objem, bezninova atmosfera mava cca. 90-100Nm na liter objemu, turbo kludne 150-200Nm na liter. Hladky diesel uz snad ani nikto nevyraba, aspon nie v beznych autach.
-
Soviet
Darca
No napriklad mam motor typu G9u630 2464cm3/107kW. Kde je mozne pozriet, ci tento motor ma turbo? A treba odpovedat ako pre laika bo viem o krutiacich momentoch akurat tak nic
Podla toho co sa vsade uvadza je to 2,5DCI .. V nazve teda ziadne Tcko nevidim, cize relativne by to turbo mat nemalo?
-
daniel.daniel
Medium Star
asi 15s na google..motor ma turbo a ty ho mas v renaulte trafic...ten isty motor sa daval aj do opel Vivaro a tam mal oznacenie CDTi
-
Soviet
Darca
Vies mi prosim dat link, kde si to nasiel? Lebo ja mozem googlit kolko chcem a nic mi nenaznacuje to, ze to ma turbo, teda dopatrat sa k dakej rozumnej strankedaniel.daniel napísal:asi 15s na google..motor ma turbo a ty ho mas v renaulte trafic...ten isty motor sa daval aj do opel Vivaro a tam mal oznacenie CDTi
//diki vsetkym.. nasiel som toto http://en.turbolader.net/Turbocharger-C ... 5001S.aspx
-
tacosi
Moderátor
Ved toho mas plny net. Renaulty oznacuju dci,cize dieslove vstrekovanie common rail z turbom.
-
Thommas
Addict
Zdravím. Chystám sa kúpiť dáky diesel kombík, niečo spoľahlivé s čo najviac hranatým kufrom. Uvažujem nad Volvo V50 alebo Passat B5/6 96kW. Čo by ste mi odporučili a prečo? Vďaka.
-
guess.whoo
Redeemer
nemate niekto nieco fajn na predaj za 7-8k? otec potrebuje vymenit uz stary megane
limo/combi/mpv moze byt benzin aj nafta
-
Fabo
Hardcore addict
Veeelky kufor tak V70 D5.Thommas napísal:Zdravím. Chystám sa kúpiť dáky diesel kombík, niečo spoľahlivé s čo najviac hranatým kufrom. Uvažujem nad Volvo V50 alebo Passat B5/6 96kW. Čo by ste mi odporučili a prečo? Vďaka.
Urcite musi byt dizel?