emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa hughito »

Bola reč o neoliberáloch.. na tie tvoje kotrmelce o "neokonzervativoch," ktorí sú vlastne "trockisti" (?) a židia, reagovať naozaj neviem. Rovnako neviem, čo je to "meterialne" vnímanie sveta a života a pod. Posledná vec: neviem z akého titulu niekto dáva = medzi (neo)marxistov a liberálov. To je úplný nezmysel.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Suhlasim. Ja som liberalny kapitalista. Z marxizmu mam vyrazku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak. Takže aj na tomto je vidieť, ako Aryan Angel či kali trepú dve na tri, konštruujú nezmysly.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ďalšia novinka v Nemecku, aby neurazili migrantov: Čokoládový Mikuláš premenovali na koncoročnú figurínu. Idiotizmus ľudí nemá hranice.
Prílohy
jahresendfigur.gif
(156.71 KiB) 471 stiahnutí
jackb
Redeemer
Redeemer

moja nemcina uz nie je najlepsia, ale
https://www.mimikama.at/allgemein/jahre ... ktencheck/
Woher kommt nun die Jahresendfigur?

Folgende Theorien stehen im Moment im Raum:
Das Preisschild ist echt und ein Mitarbeiter einer Filiale hat dieses Preisschild selbst erstellt bzw. ausgedruckt. Sprich: Dieses Preisschild gibt es nur in einer Filiale (wo auch immer) und stellt keine generelle Beschilderung in allen Filialen dar.
Ein Kreativer Geist hat sich mit Photoshop ein wenig beschäftigt und das Wort “Weihnachtsmann” durch das Wort “Jahresendfigur” ersetzt um ein wenig Stimmung zu machen.

Soeben haben wir folgende Information per E-Mail von Lindt erhalten:

…vielen Dank für deine Nachricht. Das gezeigte Foto scheint aus dem Handel zu sein. Der Lindt Weihnachtsmann ist seit vielen Jahren ein fester Bestandteil in unserem Weihnachtssortiment – und wird es auch bleiben. In unserem Online Shop in Deutschland und in unseren Lindt Boutiquen sind nach wie vor die Lindt Weihnachtsmänner mit entsprechendem Produktnamen zu finden.
a mozno aj DDR sa pchalo do zadku... Libyjcom...
Das Deutsche Technikmuseum berichtete, dass zu DDR-Zeiten Weihnachtmännger und Engel manchesmal scherzhaft “Jahresendfiguren” genannt wurden. Insofern ist dies also wahrlich kein neu geschaffener Begriff.
Hingegen berichtete der mdr, dass jene Beschreibung zwar angeblich 1971 in einem Katalog der DDR-Werbeagentur DEWAG erstmal verwendet wurde, sich allerdings keine Nachweise dafür finde. In der Zeit nach der Wende 1989 wurde der Begriff häufiger in DDR-Witzen gebraucht, um die Unbeholfenheit des SED-Regimes darzustellen. Auch Ernst Röhl, Autor der Satirezeitschrift “Der Eulenspiegel” verwendete den Begriff, ebenso Kabarettisten in der ganzen Republik.
Cesar
Addict
Addict

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Áno, Aryan Angel, argumentačne si ma zničil. Týmto príspevkom ti len pripomínam, že na tie tvoje konšpirátorské bludy sa niekedy človeku inak ako satiricky reagovať nechce - a v podstate to ani nemá zmysel. Súdny človek si názor spraví. Vyberanie hrozienok nie je racionálne vystavaný argument a podložený faktický názor.
To, že vládnuce "elity" nemajú záujmy Európy a Európanov, ako kultúrnej a biologickej entity, na srdci, nie je konšpirácia, ale dedukcia na základe ich činov.
hughito napísal:kapitalisti a antikapitalisti nemôžu "ísť v tandeme."
Tu zrejme opäť narážaš na "konšpiračné konanie", ktoré mi rád podsúvaš a vkladáš do slov. To či ide o vedomé konanie, ideologickú zaslepenosť, naivitu, alebo nejaký iný patologický dôvod, nie je pre mňa kľúčové. Dôležitá je realita a dôsledok tejto deštruktívnej "symbiózy".
hughito napísal:neonacisti idú v tandeme s tými neoliberálmi, lebo nebyť neoliberálov, tak neonacisti nemajú žiadnu agendu a nemajú na čom vytĺkať politický kapitál
Slabé prirovnanie, keďže NS stojí v opozícii k obom stranám. Už za prvej Slovenskej republiky sa používali propagandistické plagáty s heslami, "Za sociálnu spravodlivosť - Proti kapitalizmu a židobolševizmu!"
hughito napísal:Posledná vec: neviem z akého titulu niekto dáva = medzi (neo)marxistov a liberálov. To je úplný nezmysel.
jackb napísal:Suhlasim. Ja som liberalny kapitalista. Z marxizmu mam vyrazku.
Nie je to očividné? Pozrite si názov tejto a podobných tém (multikulti) a potom, na ktorej strane stojíte. Na tej istej.

Samozrejme medzi tým čo sa nazýva neoliberalizmus a neomarxizmus sú rozdiely, hlavne na otázku rovnostárstva v ekonomickej oblasti.. Mňa ako niekoho kto stojí v opozícii k obom, viac ako vaše rozpory, zaujíma ideový prienik - v globalizme, univerzalizme, tabuizoní rasovej/genetickej otázky, kultúrnom relativizme, atp. Toto sú zásadné témy, čo má za následok podobné vnímanie oboch pojmov. Navyše prebieha aj proces vzájomného prelínania v štýle známeho Sulíkovho vyjadrenia "Liberáli na Západe sú skôr ľavičiari" (parafráza).
jackb
Redeemer
Redeemer

migracia s nou spojeny multikulturalizmus je jedina vec, na ktorej sa zhodneme. preto patrime do rovnakej skatulky?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemyslím si, že "škatulkujem". Mali ste výhrady voči vzájomnému používaniu týchto pojmov, ktorých dôvody som sa snažil vysvetliť.
Cesar
Addict
Addict

Izrael plánuje vyhostiť 40 tisíc migrantov:

http://www.krone.at/599392

Po dokončení plota na hraci s Egyptom klesla nelegálna migrácia na nulu.
Prílohy
full.jpeg
hughito
Redeemer
Redeemer

To, že vládnuce "elity" nemajú záujmy Európy a Európanov, ako kultúrnej a biologickej entity, na srdci, nie je konšpirácia, ale dedukcia na základe ich činov.
... biologickej entity.. No to je pochopiteľné, lebo nie sú nacisti.
Tu zrejme opäť narážaš na "konšpiračné konanie", ktoré mi rád podsúvaš a vkladáš do slov. To či ide o vedomé konanie, ideologickú zaslepenosť, naivitu, alebo nejaký iný patologický dôvod, nie je pre mňa kľúčové. Dôležitá je realita a dôsledok tejto deštruktívnej "symbiózy".
Na tú "realitu" som ti už svoje napísal.
Slabé prirovnanie, keďže NS stojí v opozícii k obom stranám. Už za prvej Slovenskej republiky sa používali propagandistické plagáty s heslami, "Za sociálnu spravodlivosť - Proti kapitalizmu a židobolševizmu!"
S tým kapitalizmom je to na dlhšie, ale dajme tomu, že sa tieto naratívy sem tam vyskytli, aj v rámci nacistov. Dôležité je ale to, čo sa reálne dialo. Ako sa napr. zlikvidovalo odborové hnutie, vytvárali sa veľké monopoly a ultrakapitalistom sa darilo tak, ako nikdy. Treba si poštudovať aj realitu, nie len verklíkovať propagandu.
Nie je to očividné? Pozrite si názov tejto a podobných tém (multikulti) a potom, na ktorej strane stojíte. Na tej istej.
Zhodneme sa v tom, že nešírime nenávisť, nevytvárame nepriateľov, nedávame sem lživé a zavádzajúce články a pod. Každá politická orientácia má nejaké prieniky aj s inou, odlišnou politickou orientáciou. Ty na základe tohto banálneho faktu vytváraš smiešne konšpirácie.

___

Čo sa týka Izraelu, ten plot ma neprekvapuje. Izrael ako štát to nemá ľahké, v zmysle svojej geografickej a geopolitickej pozície, ale to ako sa správa voči Palestínčanom je nepochopiteľné. O to viac, keď majú za sebou skúsenosť s holokaustom.

Napr.:

RASISTICKÝ REŽIM PARTNEROM SLOVENSKÉHO ĽUDSKOPRÁVNEHO FESTIVALU

http://poleblog.sk/4935-2/
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:... biologickej entity.. No to je pochopiteľné, lebo nie sú nacisti.
Tak podľa teba len nacisti majú dôvod hájiť záujmy Európy a Európanov. Zaujímavé.
hughito napísal:Na tú "realitu" som ti už svoje napísal.
Nič čo by mi utkvelo v pamäti, ale nevadí.
hughito napísal:S tým kapitalizmom je to na dlhšie, ale dajme tomu, že sa tieto naratívy sem tam vyskytli, aj v rámci nacistov. Dôležité je ale to, čo sa reálne dialo. Ako sa napr. zlikvidovalo odborové hnutie, vytvárali sa veľké monopoly a ultrakapitalistom sa darilo tak, ako nikdy. Treba si poštudovať aj realitu, nie len verklíkovať propagandu.
Realita bola, že kapitalistické štáty viedli vojnu proti nacistom. Nejaké "rušenie odborov", "monopoly", atp. sú v celkovom obraze bezvýznamné veci. Len predmet ľavičiarskeho ideologického dogmatizmu.
hughito napísal:Zhodneme sa v tom, že nešírime nenávisť, nevytvárame nepriateľov, nedávame sem lživé a zavádzajúce články a pod. Každá politická orientácia má nejaké prieniky aj s inou, odlišnou politickou orientáciou. Ty na základe tohto banálneho faktu vytváraš smiešne konšpirácie.
Ty si posadnutý konšpiráciami. :lol: Tieto projekcie už začínajú byť obsesívne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Európy a Europánov v pohode, ale nie na základe "biologickej entity." Preto som spomenul tých nacistov.
Realita bola, že kapitalistické štáty viedli vojnu proti nacistom.
Narážal som na tú trápnu kvázi antikapitalistickú propagandu, lebo z hľadiska ekonomického bol nacistický štát totálne kapitalistický.

//autoeditácia príspevku (19 Nov 2017, 22:49)
Sympatická iniciatíva:

https://euractiv.sk/nazory/spravodlivos ... utecencom/
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Európy a Europánov v pohode, ale nie na základe "biologickej entity."
Európanstvo je kultúrny a biologický pojem. Rasovo definovateľné populačné celky. Niečo čoho existenciu popieraš.
hughito napísal:z hľadiska ekonomického bol nacistický štát totálne kapitalistický
To bol pre teba aj Sovietsky Zväz. Nemá to zmysel tu riešiť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Štátny kapitalizmus je jedna z teórií, osobne v tejto problematike nemám 100% vyhranený názor.
Európanstvo je kultúrny a biologický pojem.
A to povedal kto? Ty? Nikto na ničom takomto nestavia, na žiadnom "biologickom" pojme, ak teda nerátam vás, nacistov. Kultúra je tak špecifický a konkrétny pojem, že len na Slovensku máme viacero kultúr, v rámci Európy nespočetne veľa. O nejakom Európanstve môžeme hovoriť možno z politického hľadiska, a to najskôr v kontexte Európskej únie.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Európskej únie :lol:
hughito napísal:Nikto na ničom takomto nestavia
Viem, že by si si to želal..

Nedávno bola v médiách správa, že poľské ministerstvo zdravotníctva vyzýva Poliakov k reprodukcii. Asi netušia, že plno "nových Poliakov" by mohli nájsť aj v Afganistane alebo Senegale! :nono:

https://aktualne.centrum.sk/zahranicie/ ... alici.html
hughito
Redeemer
Redeemer

To sa už chytáš veľmi tenkých stebiel.. čo má prorodinná politika Poľska s nejakou biologickou formou Európanstva?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Niektorí africkí migranti predávajú svoje orgány, aby sa dostali do Európy
Za jednu obličku dostanú sedemtisíc dolárov. Niektorí migranti z Afriky sú takí zúfalí, že predávajú vlastné orgány za tisícky eur. Aj napriek tomu sa do vytúženej Európy často nedostanú.
beardie napísal:cela aktualna migracna kriza sa da zhrnut do 5 bodov
1. bezpecnost emigrantov
2. bezpecnost domaceho obyvatelstva
3. financne naklady
4. upadok povodnej krajiny
5. podpora mafie

vsetky z nich su same o sebe dost negativne, ale v takomto masivnom rozsahu je to nepredstavitelne riziko
jackb
Redeemer
Redeemer

Izrael sa zbavuje 40 tisic utecencov. stvrtinu chce prijat Rwanda, za $5000 na osobu
http://www.aljazeera.com/news/2017/11/r ... 51743.html
Napísať odpoveď