Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Ak to nemusi byt 4K, ja ja by som bral Oled FullHD od LG. Obraz jak vino podla mna. I ked v tychto dnoch maju v Datarte Sony 9005 za super cenu 1150€ tak by to bola tazka volba. Boli tam pri sebe obidva tv a ten obraz bol na LG fakt daleko krajsi ako na tej Sony.
Odoslané z SM-N950F
Odoslané z SM-N950F
-
Ryan Giggs
VIP
TV s matnou obrazovkou sa už nevyrabaju, takže vždy to bude nejakym spôsobom odražať svetlo.ugorka napísal:Ahojte, otec si chce kúpiť telku do 1000e. Hľadá niečo veľké (doteraz mal 55"- čiže niečo rovnaké alebo väčšie) s kvalitným obrazom, pozerať bude asi zo vzdialenosti 3-4m. Smart funkcie sú mu ukradnuté a nepotrebuje 4k... 99% času bude pozerať športy cez magio. Jedinou jeho podmienkou je aby sa na obrazovke neodrážalo svetlo, má veľmi svetlú obývačku a doteraz mal stále problém so silným odrazom svetla...
Kľudne niečo z toho čo piše kolega vyššie. Je to sice nejake 2 stovky nad limit, ale oplati sa prihodiť. Na 3-4 metre by to sice chcelo niečo väčšie, ale bude to aj obrazovo horšie.
Zdravím,
plánujem kúpu https://www.datart.sk/LED-televizor-Son ... E7005.html
Doteraz som mal SAMSUNG a spokojnosť. Idem ale do väčšieho (cca 50''). SONY mi je sympatický. Je to dobrá voľba alebo viete o niečom lepšom do cca 800€ ?
Ďakujem
plánujem kúpu https://www.datart.sk/LED-televizor-Son ... E7005.html
Doteraz som mal SAMSUNG a spokojnosť. Idem ale do väčšieho (cca 50''). SONY mi je sympatický. Je to dobrá voľba alebo viete o niečom lepšom do cca 800€ ?
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Kludne ho zober, vela lepsieho nevymyslis, jedine ze by si prihodil 2 stovky kde uz mas 100 Hz modely aj s ako-tak funkcnym HDR.
Ako alternativa Hisense H55N6800. Alebo ak chces usetrit, tak FHD Samsung UE55M5502/5602/5572/5672. Obraz nie je o nic horsi ako u Sony, je lacnejsi a UHD rozlisenie aj tak vyuzijes len ak budes sediet max 2 metre.
Ako alternativa Hisense H55N6800. Alebo ak chces usetrit, tak FHD Samsung UE55M5502/5602/5572/5672. Obraz nie je o nic horsi ako u Sony, je lacnejsi a UHD rozlisenie aj tak vyuzijes len ak budes sediet max 2 metre.
Zdravím.
Pozerám po novej TV do obývačky, vzdialenosť od TV cca. 3 metre, chcel by som 65 palčekov a cena do 1600€. 4K mať nemusí. Inak nemá niekto skúsenosti, či v januári po vianociach a po CES výstave niesú ceny elektroniky lepšie?
Pozerám po novej TV do obývačky, vzdialenosť od TV cca. 3 metre, chcel by som 65 palčekov a cena do 1600€. 4K mať nemusí. Inak nemá niekto skúsenosti, či v januári po vianociach a po CES výstave niesú ceny elektroniky lepšie?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Smoukey: Neviem ci 65 palcov bude zrovna to prave orechove na vzdialenost troch metrov, navyse vo FullHD.
V spálni mám 55" samsung full HD kupovaný v januári tento rok a hlavu od neho tiež približne 3 metre a pohodička. Akurát do obývačky by som chcel niečo väčšie... Kvalitou aspoň rovnakú TV. Samsung ue55J6282UE, ten stál 700, dúfam, že za 1600 aj keď o 10 palcov viac, sa niečo podobné/lepšie zohnať dá... Ale zrovna Samsungu by som sa asi aj rád vyhol lebo ten OS na mojej TV je pomalý a dokonca sa sem tam reštartuje 
-
Ryan Giggs
VIP
Uplne bezproblemov. A neviem aky rozdiel je ci by to bol UHD ci FHD televizor. Pokial tam nepusti 4K obsah, tak to moze vyzerat este horsie.hojko napísal:Smoukey: Neviem ci 65 palcov bude zrovna to prave orechove na vzdialenost troch metrov, navyse vo FullHD.
Tizen v aktualnych TV je novsi ako v tom co mas, aj tie TV su hardverovo vykonnejsie. Ten system bol aj vtedy jeden z najlepsich, si raritna vynimka ktorej sa samovolne restartuje. Mozno nejaka appka co tam mas naviac alebo bohvie. Vela takych pripadov nie je, a to su Samsungy s obrovskym naskokom najpredavanejsie TV.
Ide o to ze v poziadavkach ako ich mas nastavene je prave najlepsi pomer cena/vykon opat Samsung. Konkretne UE65MU7002. Ako alternativa Sony 65XE8596, ale ma horsie HDR. Ak by si chcel uz fakt vyborny, takmer spickovy TV, tak uz su za nejakych 300-400€ navrch. Napr. Philips 65PUS7601 je aktualne za 1900€, alebo potom Sony 65XE9005 a Hisense H65NU8700.
K UE65MU7002 dávajú krabičku na káble a ten nový ovládač originál? Či sa to dokupuje, neviete? Lebo dizajn je svetový aj kvalita vyzerá skvelo, plynulosť OS na videách tiež o dve triedy ďalej.
-
Ryan Giggs
VIP
Krabička je samozrejme sučasťou balenia. Veď ten TV nema žiadne vstupy, pripaja sa len jedinym kablom. Aj moderne DO tam maš, bez čiselnika.
Ďakujem pekne za pomoc,Ryan Giggs napísal:Kludne ho zober, vela lepsieho nevymyslis, jedine ze by si prihodil 2 stovky kde uz mas 100 Hz modely aj s ako-tak funkcnym HDR.
a čo teda https://www.datart.sk/LED-televizor-Sam ... U6172.html ?
Lacnejšie ako SONY, ale je to 4K, TV budem mať dosť blízko, preto radšej 4K.
-
Ryan Giggs
VIP
To že je to UHD ti pomôže len vtedy, keď tam pustiš 4K zdroj. Pri SD/HD ti nepomôže to že to ma UHD rozlišenie. Navyše to ma horši obraz ako ten FHD.
Kúpa TV
Nejaky 55’’ tv ? Pozeranie asi z 3-4 metrov (hlavne fhd filmy serialy cez kodi a obcas aj 4k)
Cenovo tak do 800 - 850€ podmienka je satelitny tuner (ale to vyzera je uz maju vsetky) a aspon 3hdmi ... Momentalne mam samsung 40ue6710 cize kebyze tak obrazovo lepsie ak sa da [emoji3]
Cenovo tak do 800 - 850€ podmienka je satelitny tuner (ale to vyzera je uz maju vsetky) a aspon 3hdmi ... Momentalne mam samsung 40ue6710 cize kebyze tak obrazovo lepsie ak sa da [emoji3]
-
Ryan Giggs
VIP
Hisense H55N6800, Sony 55XE7005. Sony nema HDR.
-
Ryan Giggs
VIP
Urcite si to uz pocul, je to jeden z hlavnych sponzorov MS aj Eura vo futbale, elektronika Hisense je aj vo vozoch F1 Redbullu atd. Vyraba napr. televizory Sharp pre americky trh, a je to aj OEM vyrobca pre mnoho inych vyrobcov elektra.
Nie je to nova znacka, ma 50 rokov ci kolko. Len sa to nepredavalo u nas, zacalo sa cca pred 3 rokmi. Je to jeden z najvacsich vyrobcov elektra na svete a vo svete velmi znamy. TV predavane v Europe sa vyrabaju v CR.
Poruchovost sa nijako nelisi od ostatnych znaciek, standardne mas na to 3 roky zaruku. Nie je to uroven Gogenu, Changhongu, Sencoru... ale bezproblemov konkurencia pre Sony, Samsung...
Nie je to nova znacka, ma 50 rokov ci kolko. Len sa to nepredavalo u nas, zacalo sa cca pred 3 rokmi. Je to jeden z najvacsich vyrobcov elektra na svete a vo svete velmi znamy. TV predavane v Europe sa vyrabaju v CR.
Poruchovost sa nijako nelisi od ostatnych znaciek, standardne mas na to 3 roky zaruku. Nie je to uroven Gogenu, Changhongu, Sencoru... ale bezproblemov konkurencia pre Sony, Samsung...
O to ušetrenie by ani tak nešlo. Naozaj to 4K nevyužijem ? väčšinou som dosť blízko pri TV. Taktiež perspektívne PS4 ? Hrať sa bude tiež blízko TV. A ešte OS, na samsungu mám ten TIZEN, využívam hlavne youtube, ktorý spúšťam cez mobil. Moc sa mi TIZEN nepáči (TV je síce 4 ročný model) ale tak aby som zo SONY tiež nebol sklamaný. JE to OK ? Konektivita a pod ? Možno by som aj 4K film skúsil. Prehrať z nejakého HDD a pod ? Do ktorého teda ísť bez ohľadu na cenu ? Fakt sa nevyznám, len aby som niečo nepodcenil a o rok budem ľutovať.Ryan Giggs napísal:Kludne ho zober, vela lepsieho nevymyslis, jedine ze by si prihodil 2 stovky kde uz mas 100 Hz modely aj s ako-tak funkcnym HDR.
Definitívne sa teda rozhodujem medzi:
https://www.datart.sk/LED-televizor-Son ... E7005.html
https://www.datart.sk/LED-televizor-Sam ... M5572.html
Ešte raz Ďakujem Ryan Giggs za super rady
-
Ryan Giggs
VIP
Ten doplatok skoro 200€ za to nestoji.
Bezohladu na cenu su tam modely, ktore vedia HDR. Ale to sme na 1000+ eurach.
Bezohladu na cenu su tam modely, ktore vedia HDR. Ale to sme na 1000+ eurach.
Potreboval by som poradit/konzultovat nasledovne - mam za ulohu vybrat vhodne TVs do zasadaciek, budu sluzit najma na prezentovanie z PC (pptx, web, sheets, etc..).
Najvzdialenejsi sediaci od TV by od nej sedel tak 5-6 metrov.
Aku velkost zvolit a pripadne rovno aj konkretny model? Mal by mat aj odnimatelny stojan + kompatibilita so zavesnym systemom (budu na stenach) + nejaky panel ktory zvlada dobre pozorovacie uhly.
Toto su v zasade jedine a dolezite poziadavky, ostatne je nepotrebne, budget nie je ale vzhladom na pouzitie si automaticky myslim, ze nic extra to nemusi byt.
Dakujem!
Najvzdialenejsi sediaci od TV by od nej sedel tak 5-6 metrov.
Aku velkost zvolit a pripadne rovno aj konkretny model? Mal by mat aj odnimatelny stojan + kompatibilita so zavesnym systemom (budu na stenach) + nejaky panel ktory zvlada dobre pozorovacie uhly.
Toto su v zasade jedine a dolezite poziadavky, ostatne je nepotrebne, budget nie je ale vzhladom na pouzitie si automaticky myslim, ze nic extra to nemusi byt.
Dakujem!
-
Ryan Giggs
VIP
To je dost na debatu. Na taku vzdialenost aj nejaka 75" by sa sikla. Ale to su uz palky. Takze mozno postaci aj 65". A ak su prioritou uhly, tak urcite IPS.