MHD

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: MHD

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

baldorex napísal:
Okrem toho čo píšeš má MHD pre mňa ďalšie a dosť záväzné negatívum - nakazených prenášačov. Nie je nič lepšie ako keď vedľa teba stojí/sedí nachcípaný mamlas.
To je hlupy argument. Toto stretnes vsade kde sa zgrupuju ludia. V obchodoch, bankach, uradoch, skolach, firmach, u doktora...
To by si nemohol nikam ist.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

ArkanoviTigrovi napísal: Osobne ale nechcem aby bola mhdecka zadarmo, v zime by ju bezdaci vyuzivali ako noclaharen :D
Toto sa uz deje. Bezdaci nemaju jediny dovod kupovat si listky alebo sa bat pokut od revizorov.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Billy napísal: Toto sa uz deje. Bezdaci nemaju jediny dovod kupovat si listky alebo sa bat pokut od revizorov.
sice to mas pravdu ale ja mam chvala bohu stastie na linky, v tych co cestujem sa moc nezdrziavaju...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ukazal si typicky priklad z fora - Slovensko je len Bratislava a nic ine, len bratislavcania chodia do Hainburgu ked su v sviatky zatvorene obchody, len bratislavcania cestuju hodinu alebo dve do prace.

V Bratislave si pri tych zapchach viem predstavit taku elektricku alebo aj bus vo vyhradenom pruhu. Ale staci si vziat mensie mesto, ktora autom prejdes za 15 minut a uz je situacia ina, napriklad Poprad, Mikulas, Martin, Zvolen, Nove Zamky, Lucenec, Michalovce, Bardejov a dalsie. Ked mas dat za autobus 60, 70 alebo aj 80 centov, jeden listok tam, jeden naspat. To uz v kope pripadov otocis lacnejsie autom a hlavne rychlejsie.

Trebars v Liptovskom Mikulasi, tam mas v smere od Lipt. Hradku smerom na Maru/Tatralandiu na hlavnej ceste mestom oznaceny a vybradeny cyklisticky pruh.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Sorac, v tomto mas pravdu, ani v TT mestske nic nevyriesia a viac menej ani nemaju co riesit...
BA je ale uplne ina kava, tam ak by sa podarilo "donutit ludi" aby cestovali mhdckou tak by sa aj nieco zmenilo...
heker
Redeemer
Redeemer

Ano, v BA by bol prinos viditelny.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ty si nejaký chudák že ideš toto svoje? Či len mindráčik?
Bývam v Bratislave (asi by som sa ti mal za to ospravedlniť či čo?) a môj mikrosvet sa točí okolo bydliska, ako je to u každého iného. Nepoznám situáciu okolo MHD a zápch v Košiciach ani v Nitre, tak sa k tomu nevyjadrujem.
heker
Redeemer
Redeemer

To, ze ty si nebol v inych mestach a nemal tam moznost cestovat autobusom, autom alebo ist pesi, nie je moj problem, ani problem dalsich ludi z fora. Preto robis dobre, ze sa k tomu nevyjadrujes, lebo by si sa len strapnil ako sa ti to neraz podarilo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dopravná situácia v BA sa stále viac a viac zhoršuje čiže možno by to stálo za pokus. Riešenia by ale chceli aj iné oblasti v širšej perspektíve dopravného systému v BA a okolí.
baldorex
Addict
Addict

V iných mestách som bol, ale nepoznám dennodennú realitu ohľadom dopravy, zápchy a MHD, preto si to nedovolím hodnotiť.
To je snáď dobré nie?

Ale jasné, na liečenie mindráčikov si vždy niečo nájdeš :).

A ktoré témy konkrétne myslíš? Ak sa v niečom mýlim, nechám sa rád poučiť, beriem to že sa učím niečo nové. Nie som dokonalý, ani neomylný.
heker
Redeemer
Redeemer

Baldorex, asi by som ta poopravil a usmernil, lebo pises bludy. Neviem o aku temu sa jedna o ktorej pises, zrejme pises o hazarde v podobe stavkovych kancelarii pri ktorej stat blokuje zahranicne stavkove kancelarie. Neviem o tom, ze by som tam bol pisal o obchadzani zakona, ze ake je to jednoduche alebo na ten sposob. V spomenutej teme som reagoval na blokovanie pristupov na tieto servre, ze to stat prikazuje a ze je to mozne robit jednoducho na urovni blokacie v DNS serveroch, pritom to trva par minut, financne to nic nestoji a je to splnenie zakona. Zaroven hraci a tipujuci mozu obist tuto blokaciu jednoducho - zmenou DNS serverov na Open DNS alebo Google DNS. O tom to cele bolo. V tom sa daky poskytovatel vyjadril, neviem ci Swan alebo Slovanet, ze ake je to pre nich financne narocne a ze budu ziadat od statu kompenzaciu alebo nieco take. Ak sa si chces pozriet co som pisal, tak to je ta tema - online-poker-na-slovensku-blokace-od-2017-t199413.html Vonkoncom nemam pocit, ze by som sa bol v tejto teme rozplakal alebo nieco take ako tu teraz opisujes, ja som reagoval len na blokaciu webov na urovni DNS a moznost simplexneho obidenia tejto blokacie, nemam pocit, ze by som sa viac zapajal do toho a pisal tam o obchadzani zakona alebo nieco take. Ale ak som to pisal, tak mi kludne uved ten moj prispevok a rad si ho precitam.

Edit - Uuuuha, pozeram a uz si si stihol editnut prispevok. Radsej si zmazal to o mojom plakani. Zase si prestrelil a miesto toho si zmazal co si pisal, ze? Hrdinstvo z tvojej strany! Radost s tebou diskutovat. Dalsi trapas z tvojej strany. Ze ja stracam cas reagovanim na hlupaka ako si ty :smt006
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Sranda. Aj ja som tu videl iny prispevok od baldorexa a teraz je cely prekopany, prepisany a nechal tam 5 alebo 6 viet. A pritom sa tam navazal do teba heker, ale zjavne si ta pomylil s niekym. Nic si z toho nerob, aj takychto diskutujucich stretnes, aj tu na fore, aj v MHD (ci uz zadarmo alebo platenej) :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ryan Giggs napísal:Toto stretnes vsade kde sa zgrupuju ludia. V obchodoch, bankach, uradoch, skolach, firmach, u doktora...
To by si nemohol nikam ist.
Vystihol si to úplne presne. :(
baldorex
Addict
Addict

test napísal:Sranda. Aj ja som tu videl iny prispevok od baldorexa a teraz je cely prekopany, prepisany a nechal tam 5 alebo 6 viet. A pritom sa tam navazal do teba heker, ale zjavne si ta pomylil s niekym. Nic si z toho nerob, aj takychto diskutujucich stretnes, aj tu na fore, aj v MHD (ci uz zadarmo alebo platenej) :)
Vymazal som posledný odsek - nič som neprekopal, možno pol minúty po uverejnení, nakoľko už to bolo v tejto téme úplne ot a nechcel som tu zbytočne tvoriť flamewar.

Evidentne vám vadí ešte aj toto :). Ok.

Edit:
- heker písal si o tom že bude jednoduché obísť to blokovanie a zákon bude v podstate bezzubý a nič sa nezmení. Ja som to písal komplexne, s ohľadom na v podstate rovnakú situáciu v ČR, že to nebude také jednoduché.
A mal som samozrejme pravdu, mnoho spoločností tu skončilo a aj keď použiješ VPN, často skončíš na použití sk účtu či platobnej karty.
baldorex
Addict
Addict

Andi_Cibula napísal:Vystihol si to úplne presne. :(
Lenže MHD musíš využiť denne cestou do práce/školy, činnosti v citovanom príspevku ako banky, úrady, doktora nenavštevuješ každý deň.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

heker napísal:
V Bratislave si pri tych zapchach viem predstavit taku elektricku alebo aj bus vo vyhradenom pruhu. Ale staci si vziat mensie mesto, ktora autom prejdes za 15 minut a uz je situacia ina, napriklad Poprad, Mikulas, Martin, Zvolen, Nove Zamky, Lucenec, Michalovce, Bardejov a dalsie. Ked mas dat za autobus 60, 70 alebo aj 80 centov, jeden listok tam, jeden naspat. To uz v kope pripadov otocis lacnejsie autom a hlavne rychlejsie.
hadam kazda mhd ma casove cestovne na x mesiacov a vtedy to vychadza ovela vyhodnejsie. aj ked to, ze je auto pohodlnejsie sa samozrejme nehadam.
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Ahojte,

mam specifiku otazku a nejdem kvoli tomu zakladat nove vlakno, snad to tu nebude vadit :-) Boli ste niekto tento rok v Atenach a vyuzivali tam MHD. Ono problem je v tom, že teraz tam zaviedli nejake nove karty na MHD na ktore sa ma online registrovat na stranke athencard.gr a jaksi...ta stranka je len v grectine (greci no...:-D). Nemate s tym nejaku skusenost (prelozit stranku cez translator som si dal, len to bolo aj tak necitatelne) ako to poriesit :-) Mozno som len slepy...ale fakt tam nevidim moznost anglictiny.

dakujem
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

dudo, toto som nasiel https://www.athenstransport.com/english/tickets/

googlil som asi 30 sekund a nasiel som aj dalsie stranky, vsetky v anglictine
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

O tychto strankach viem :-) Oni zase iba odkazuju na tu pisanu po grecky :-) Ale dakujem za ochotu :-)
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

MHD zdarma je trendy. Zavádí se v USA, Evropě i Česku...

https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ ... oprava_kou
Napísať odpoveď