Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Nevedel som kam to napísať, tak to dávam sem.
Dnes som mal prvý krát v živote mierny ťukanec. Vodíč predo mnou prudšie zabrzdil a ja som to nedobrzdil. V podstate žiadna škoda, len mierny náraz. Na mojom aute prasknutý držiak na špz a na jehom na pohľad nič.
Kedže sa ale jednalo o nový superb ktorý má všetky tie senzory vzadu, vodič chce ísť zajtra do servisu nech mu to pozrú. Vyžiadal si odomna fotku OP a VP plus tel. číslo, keby tomu náhodou niečo bolo. Ja som bol dosť dokakaný, tak som mu to dal.
Myslíte, že je to ok? Číslo chápem, skôr tie doklady ma zaujímajú. Vodič vyzeral ináč normálne, na zadnom sedadle mal malé dieťa ktoré nahlas plakalo, tak aj on bol dosť nervozny.
Dnes som mal prvý krát v živote mierny ťukanec. Vodíč predo mnou prudšie zabrzdil a ja som to nedobrzdil. V podstate žiadna škoda, len mierny náraz. Na mojom aute prasknutý držiak na špz a na jehom na pohľad nič.
Kedže sa ale jednalo o nový superb ktorý má všetky tie senzory vzadu, vodič chce ísť zajtra do servisu nech mu to pozrú. Vyžiadal si odomna fotku OP a VP plus tel. číslo, keby tomu náhodou niečo bolo. Ja som bol dosť dokakaný, tak som mu to dal.
Myslíte, že je to ok? Číslo chápem, skôr tie doklady ma zaujímajú. Vodič vyzeral ináč normálne, na zadnom sedadle mal malé dieťa ktoré nahlas plakalo, tak aj on bol dosť nervozny.
Osobne by som mu OP nedaval, na VP ma vsetky potrebne udaje. A cisto teoreticky, pokial ste nevyplnili Zaznam o skodovej udalosti, tak sa ziadna skodova udalost nestala. Aj keby ma skodu za 2000 eur, nema to cim podlozit a je to slovo proti slovu. Kazdopadne dufam, ze si si celu "skodu" dokladne nafotil zo vsetkych uhlov az mas cim argumentovat, ak nieco len potrebuje vymenit a toto sa mu hodilo...
A propos, zaujimalo by ma, ako by sa k tomuto postavila tvoja poistovna, keby ziada preplatit nejaku skodu a ziadny zaznam nebol spisany.
A propos, zaujimalo by ma, ako by sa k tomuto postavila tvoja poistovna, keby ziada preplatit nejaku skodu a ziadny zaznam nebol spisany.
Vravel, že keby niečo tak mi zavolá a spíšeme poistnú udalosť.
Mna len napadlo aby si teraz nenakúpil niečo na splátky na môj op
/volal som na 158 a ze zneuzit sa to neda vraj ze to by ho musel mat fyzicky ten op len nejaka fotka v mobile vraj urcite nestaci
ale ze mu mam zajtra zavolat a keby sa mi to nejak nezdalo tak si dat vymenit ten op pre istotu
Mna len napadlo aby si teraz nenakúpil niečo na splátky na môj op
/volal som na 158 a ze zneuzit sa to neda vraj ze to by ho musel mat fyzicky ten op len nejaka fotka v mobile vraj urcite nestaci
ale ze mu mam zajtra zavolat a keby sa mi to nejak nezdalo tak si dat vymenit ten op pre istotu
A ty mas cislo na toho vodica? Ak hej, tak mu zavolaj. Ved to dajte ako skodovu udalost, pojde to z tvojej PZP, nic sa nedeje. Potom ho poziadaj, ze ci zmaze tie tvoje doklady.
Číslo mám, zajtra po obede mu zavolám, informujem sa o aute a slušne ho požiadam aby tie fotky vymazal. Pevne dúfam, že nové doklady nebudem musieť vybavovať.
https://www.cas.sk/clanok/623829/mraziv ... -kamionom/
som zvedavy, ci ho chytia
som zvedavy, ci ho chytia
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pekne. Ale ta kvalita videa je hrozna. Vidiet dole aj popis od kamery, ale cele rozkockovane to je, ako keby to v Novom Case nevedeli skomprimovat a dat na net. Ale ak vodic auta mal nastavenu kvalitu kamery na taku mizernu, tak ma zrejme smolu. Predpokladam, ze NDS by vedela na zaklade prejazdu okolo kontrolnych bodov dialnicnych znamok identifikovat auto, ci ale dostatocne identifikuju vodica, to je uz otazne.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Po novom už vodiča identifikovať nemusia. Zodpovedný je majiteľ auta.
Jedna vec je zakon. Druha vec je vyuzitie - vyuziva sa az ked je objektivna zodpovednost vyhlasena krajskym risditelstvom policajneho zboru, urcuju sa presne datumy pocas ktorych bude dopravna akcia. To je ale vedlajsie. Zakon vsak stanovuje vyuzitie objektivnej zodpovednosti na dopravne priestupky. To co bolo na tom videu, tak urcite nie je dopravny priestupok, ale ide o dopravnu nehodu nakolko vinnik z miesta nehody usiel, mozno doslo aj ku zraneniu pasazierov a vzhladom na poskodenie aut predpokladam, ze bude aj tak vyssia ako na skodovu udalost. Kludne mozem napisat, ze hned tieto 3 veci to klasifikuju na dopravnu nehodu. V neposlednom rade si myslim, ze vodic Passatu sa dopustil trestneho cinu neposkytnutia pomoci pri dopravnej nehode, o.i. by mu tam mohli prisit aj vseobecne ohrozenie.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2017, 8:36)
A v kratkom case hned dalsia prasarna...
Ja dufam ze vsetkych 5 tych drbnutych hlav dostava teraz mydlovu kuru od nejakych nasypanych nackov v lochu. Bastardi.
kebyže od strachu nezačne cúvať ale to vpáli do nich?melonSVK napísal:
neprimerana obrana, keby mali zbran, to by uz bolo o inom
lepsie je zdekovat sa, nevies, co je to za vypatlancov
ma to na kamere, da sa to posunut dalej
lepsie je zdekovat sa, nevies, co je to za vypatlancov
ma to na kamere, da sa to posunut dalej
Co by to vlastne bolo za paragraf, všeobecné ohrozenie?
Ako sa vlastne legitimne branit?
Ako sa vlastne legitimne branit?
ma zmysel branit sa v takomto pripade?
Najlepsi potom ten sebaobhajujuci komentar obohateny o dieta v aute. Ake dramaticke. Ale vybrzdovat s dietatom v aute, uplne zastat, vystupit a cuvat tam cez 2 pruhy je uplne vpohode.
Ak by za ním bolo auto a nemohol tým pádom cúvať.... Má si nechať rozbiť auto alebo hlavu?
Evidentne tam bol úmysel ničiť majetok alebo zdravie, aká by bola primeraná obrana?
Evidentne tam bol úmysel ničiť majetok alebo zdravie, aká by bola primeraná obrana?
V principe, ak sa zamknes v aute, rozbit okno nie je az tak jednoduche. Vytocit 158 a nahlasit road rage. Ak by bolo nevyhnutne robit nejaky unikovy manever, tak radsej za cenu poskodenia majetku, nez zdravia. Cize radsej naburat do ich auta, oskret si vlastne o zvodila, ale urcite sa nerozbehnut vozidlom proti osobe.
Tam by sa to mohlo posudzovat ako neprimerana obrana - vozidlo ako zbran.
Najma v pripade, ako tento, ze realne nedoslo k fyzickej konfrontacii by agresor vypovedal v zmysle, ze ti chcel len slovne dohovorit, upozornit ta, ze ti nesvieti ziarovka ci nejaky iny tazko vyvratitelny nezmysel.
Tam by sa to mohlo posudzovat ako neprimerana obrana - vozidlo ako zbran.
Najma v pripade, ako tento, ze realne nedoslo k fyzickej konfrontacii by agresor vypovedal v zmysle, ze ti chcel len slovne dohovorit, upozornit ta, ze ti nesvieti ziarovka ci nejaky iny tazko vyvratitelny nezmysel.
baldorex - oficialna odpoved je asi zavolaj na policiu

A co plynova pistol, ako sa hodnoti v meritku "primerana obrana"?
Kedze tie plynove naplne su takmer neskodne, iba kratkodobo znemoznia dalsi utok pride mi to fer, ci?
Kedze tie plynove naplne su takmer neskodne, iba kratkodobo znemoznia dalsi utok pride mi to fer, ci?