Mám na svojej stránke vírus?
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Mám na svojej stránke vírus?
Ako zistim ci mam na svojej stranke virus? Lebo mam pocit ako keby sa mi nieco dostalo na web. Pouzivam total comander a cital som ak je v pc nejaky skodlivy software tak moze prepisat web stranku...
Dakujem
Dakujem
Re: Mám na svojej stránke vírus?
Mozes trosku rozvinut svoje pocity? Ser na pocity.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som ti rad navrhol zalozit si temu, nieco v zmysle "Mickeymouse777 a jeho pocity + problemy s webom", lebo tie temy sa ti tu hromadia: search.php?author_id=58059&sr=topics&sf=firstpost
Tiez by ma zaujimalo to co sa pyta Hegy, ze ako si dosiel k tomu pocitu???
Tiez by ma zaujimalo to co sa pyta Hegy, ze ako si dosiel k tomu pocitu???
-
Mickeymouse777
Medium Expert
vo webmaster tools mi po vykresleni naslo nejaku divnu stranku, ako je vidno na fotke. Ale nikde som ju nenasiel, nerozmumiem tomu co to moze byt... Odkaz som nikomu nedaval...
Tak ja za to nemozem na to je tu forum a pomoc. Niekto pise o laske, hrach a neviem co vsetko dookola a niekto ma problem s pc alebo strankou.
Tak ja za to nemozem na to je tu forum a pomoc. Niekto pise o laske, hrach a neviem co vsetko dookola a niekto ma problem s pc alebo strankou.
To co si oznacil je len 404 kt. sa vrati, ked nenajde stranku (odkaz) na hostingu banan.cz.
Viď: napriklad.jpg
Viď: napriklad.jpg
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Hm ale ako sa to tam dostalo? Respektive to je akoze u nich moj odkaz? Lebo taktiez neviem o tom ze by som im daval. Dokonca maju zle hodnotenie v google ... cerveny wot... Takze nie je to zle? Neskodi to stranke?
Netusim, co za screenshot si sem dal.
Za predpokladu, ze je na tvojej stranke odkaz na inu stranku, ktora je hostovana na tom hostingu a nenasiel sa ten odkaz tak toto je odpoved.
Aky google rating maju nie je z hladiska bezpecnosti relevantne.
Na beznych blacklistoch tato domena nie je vedena ako skodliva (mxtoolbox, dnsbl, ultratools, brightcloud webroot).
-> Banan.cz nie je virus
Za predpokladu, ze je na tvojej stranke odkaz na inu stranku, ktora je hostovana na tom hostingu a nenasiel sa ten odkaz tak toto je odpoved.
Aky google rating maju nie je z hladiska bezpecnosti relevantne.
Na beznych blacklistoch tato domena nie je vedena ako skodliva (mxtoolbox, dnsbl, ultratools, brightcloud webroot).
-> Banan.cz nie je virus
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Hm neviem mam tam len ikony na katalogy. Na ten banan nemam nic. Ak dobre chapem ze nejaky katalog je odkazovany na banan?
To mi naslo pri vykresleni stranky fetch google...
Este toto ma zaujima urobil som si zalohu webu a ked som spustil defender tak mi naslo ako virus tuto kolonku. Mozem to klufne zmazat z FTP alebo co to je?
Dik
To mi naslo pri vykresleni stranky fetch google...
Este toto ma zaujima urobil som si zalohu webu a ked som spustil defender tak mi naslo ako virus tuto kolonku. Mozem to klufne zmazat z FTP alebo co to je?
Dik
- Prílohy
-
- temp 2.jpg (28.28 KiB) 1425 zobrazení
-
- tempp.jpg (57.6 KiB) 1425 zobrazení
-
hojko
Site Admin
Defender ti tam nasiel aky virus, aky je presny nazov? Tem /tmp adresar je mimo weboveho adresara, takze k nemu nie je pristup z internetu, ale teoreticky aj to to nastaveny ako cache/temp adresar pre web server ci PHP, tak v takom pripade tam problem moze byt. Podla popisu vsak bude ten adresar vyuzivany samotnym PHP. Tie subory mozes zmazat.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Hmm pozriem neskôr keď budem na pc kde ale nájdem karantenu defender vo win 10? Som to hľadal ráno a nechápem kde to dali.
Ja nechapem preco pouzivas Defender, ked je to len priemer medzi antivirusmi.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
A ktorý je dobrý zdarma?
Skus Avast, AVG alebi co, tie su na rok zadarmi alebo si kup za 3 eura licenciu na 2 roky. Eset mal kedysi NOD32 online scanner, skus pohladat ci to este maju.
-
harrison314
Hardcore addict
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Ked som si urobil tu zalohu tak mi nasiel presne nazov PHP/Kryptik.AB trojský kôň To znamená že ho mám aj vo ftp? Môžem to teda zmazať hej? Tu som sa nieco docital ale neviem teraz co tym myslia presne.hojko napísal:Defender ti tam nasiel aky virus, aky je presny nazov? Tem /tmp adresar je mimo weboveho adresara, takze k nemu nie je pristup z internetu, ale teoreticky aj to to nastaveny ako cache/temp adresar pre web server ci PHP, tak v takom pripade tam problem moze byt. Podla popisu vsak bude ten adresar vyuzivany samotnym PHP. Tie subory mozes zmazat.
Citujem: U PHP souborů stačí najít řádky, které tam trojan přidal a smazat je. Ovšem pokud nezavřeš tu díru, kterou ten trojan využil k napadení těch souborů, tak je to celkem zbytečné.
https://www.zive.cz/poradna/trojan-na-w ... tanswers=1
To teraz ked sa prihlasim cez ftp tak tam bude vzdy ten trojan? Ci mam heslo zmenit... Nerozumiem tomu .... Mam teraz napadnutu stranku ci ako to je?
aj keby, aj tak tam nikto nechodi
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Prosím ťa vyjadri sa k téme a nemaj sprosté poznámky.Slayter napísal:aj keby, aj tak tam nikto nechodi
Tu mas zdrojovy kod na cistenie, je tam napisany aj postup co s tym a ako vycistis - https://gist.github.com/grisha87/4106151
Je to PHP script virus, cize nic takeho vazneho. Zrejme si ho dostal cez nezabezpeceny WordPress alebo co tam pouzivas (pripadne Joomla). Treba to aktualizovat, aktualizovat pluginy, templaty.
Je to PHP script virus, cize nic takeho vazneho. Zrejme si ho dostal cez nezabezpeceny WordPress alebo co tam pouzivas (pripadne Joomla). Treba to aktualizovat, aktualizovat pluginy, templaty.
-
Mickeymouse777
Medium Expert
Ďakujem. Ešte poprosím vyjadrenie hojka.
-
hojko
Site Admin
Preco by som sa mal vyjadrovat, co je moj nazor svaty alebo ma vacsiu vahu ako nazor inych clenov fora???