Este mozna strategia alebo skor gamebling (kde pravdepodobnost hra v neprospech investujuceho) je vybrat si nejaky niche-market a investovat do patricnych penny stocks (o co viac ten segment trhu poznas, a sledujes dianie o to vyssia pravdepodobnost ze nieco vystreli). Vyhoda - nizka cena, Nevyhoda - velka pravdepodobnost ze za par mesiacov maju 0-ovu hodnut.
Co sa tyka aktivneho tradingu s akciami, treba sa stym najskor par rokov hrat a mat chut a ochotu sa vzdelavat (tym nemyslim pozerat youtube videa pseudo financnych zralokov), a rozhodne sa nezamerat len na akcie ale aj na trhove instrumenty.
Co sa tyka pravidelneho investovania po malych ciastkach, isiel by som do nejakeho overeneho investmentu fondu, bezny clovek (aj s vystudovanym finance) to porfolio lepsie nevysklada. (Nevidim tam konflikt zaujmov preco by spravca fondu nechcel mat co najlepsi performance - z toho zije).
Uz som si ale celkovo vsimol ze ludia na fore sa celkom vyznaju do kryptomien (alebo mozno len ja som z toho hlupy