PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PZP

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no napriklad s pripoistenim proti zrazke so zverou a pripoistenim kolies do limitu 300€ som sa dostal v unione na sumu 137€ co je stale o 80€ menej ako v Axe. Potom to narasta s vyssim objemom ako si pisal.

To poistne krytie 5/1 resp. 7/5 by som bral s rezervou
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim, ze tie krytia v podobe 5/1 ci 7/5 milionov nikto z beznych ludi zrejme neriesi. Na to nech sa skor pozera clovek, ktory vozi nejakych nemcov ako spoluposadku v aute, ktori maju uzavrete milionove zivotne poistky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no vsak ano..kazdopadne ale su tie rozdiely v PZP pre bezneho cloveka dost velke aby sa neriadil online ponukou a porovnaniami :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Zdravim pani. Mam pzp od kooperativy a v rok poistenia bol ako bonus stret so zverou. Je na to vydany verejny prislub. Vcera som zrazil malu srnku tak som dal blikacky vestu dal trojuholnik a zavolal policiu kedze v appke kooperativy pisu ze ak zrazim zver treba volat policiu. Tak prisirl dopravak spisali sme to a siel dalej. Chcel som sa spytat ci nahodou nema niekto skusenost s kooperativou a vyplacanim skody za zver. Poskodenie na pohlad nieje velke ale cena nebude mala, je popraskany lak na narazniku, hmlovka odlomena, mriezka spodna narazniku zlomena, dalsi plast na narazniku zlomeny, a nejake klipy a asi aj uska na narazniku, a slzi chladic vodny asi praskol na kraji lebo prehnuty nieje. Este ani neviem ako to nahlasit lebo pri pzp trebs uvadzat aj poisteneho aj poskodeneho. Tak asi ako havarijnu. No to sa dozviem ked zavolam do kooperativy. Dakujem.

https://www.google.sk/url?sa=t&source=w ... 02Kel5voEr
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

inak ja som to skoro tiez riesil..zrazil som pred dvoma tyzdnami malu srnu, ale okrem srsti na narazniku a odkopnuteho lizatka (dal sa zacvaknut nazad) som ziadnu skodu nespozoroval tak som to neriesil..daj potom vediet ako si dopadol
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a tiez mas len toto pripoistenie k pzp? ja som uz volal na linku kde sa nahlasuju udalosti. tam som nadiktoval co kde ci bola pri tom policia cca rozsah skody. a ze ma bude do 24h kontaktovat obhliadkar. ten volal asi za 20minut ze ci sa da este dnes. ale neda tak az v piatok. potom vraj on to obhliadne spise, ja dodam dokumenty ako technicak vodicak a to je asi vsetko kedze zaznam o nehode neni. od PZ si vyziadaju zaznam a potom asi len cakat na vyrozumenie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hej mam to od unionu k PZP. som zvedavy kolko ti vyplatia..na aku sumu si mal poistenie? lebo v Unione sa da vybrat max do 7500e
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vraj to je do 5000€. pisu to aj v tom linku co som dal.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak bol som za obhliadkarom ten mi zapisal dva plasty na vymenu a prelakovanie naraznika. chladic co tecie dal ze skontrolovat. poslal rozpocet a strasny fail. 290€ rozpoctom alebo 380€ ak to dam do servisu. z toho ale -200€ spoluucast. Tak idem este na doobhliadku cize odstrojit naraznik a zavolat ho
lebo ten chladic tecie a myslim ze naraznik bude ma vymenu kvoli zlomenym uchytom. zatial sa mi potvrdzuje ze koop je nic moc tak sa obzeram po inej poistovni.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

To je pravde ze nic moc. Ale taketo veci riesi skor havarijna nie?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a to sa ti na akom aute stalo Arkaz? je to brutal malo
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No ja to riesim cez to pripoistenie k pzp co je akoby mini havarijna. len je tam velka spoluucast 10% no min 200€. Stalo sa mi to na Volvo XC70 2010.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To nie je ziadna mini havarijna poistka, to si si asi len ty domyslem. Okrem spoluucasti nie je jasne, ze ci sa tam beuplatnuje aj amortizacia, lebo tie sumy su nizke. V tvojom pripade by bolo vhodne vymenit aj chladic, ak tecie. Lenze ak tam budu flaky, ktore budu suche, stare a spinave, tak ti to zhodnotis tak, ze slzenie chladicz bolo dlhodobe, bolo davno pred narazom a chladic ti zamietnu. Nechapem preco niekto riesi opravu auta rozpoctom, ci potrebuje na tom zarobit? Ked to ide cez poistku, tak to dam do origo servisu alebo poriadneho servisu, ved nech poistovna plati a nech mam origo diely.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nie nevymyslel som si to. su j ppiere vyplnene na havarijnu poistku. nevravim ze je to vyslovene havarijna ale ze nieco akoby mala havarijna na stret so zverou. do servisu to nedam pretoze si nemozem dovolit byt ktovie kolko bez auta ci uz pocas oprav alebo pocas toho nez kooperativa vyplati servisu zkazky.
heker
Redeemer
Redeemer

Vymyslel si si to. Je to obycajne pripoistenie k PZP a nic viac. To, ze na to nemaju vlastne formular, ale sa vyplna na tlacivo havarijneho poistenia je druha vec. Rovnako tak sa vypisuje samostatne poistenie (pripoistenie) celneho skla. Nechapem tomu co pises. Ked to das do servisu, ktory ma zmluvu s poistovnou, co autorizovany servis urcite ma, tak ti auto daju hned ako dostanu mailom od poistovne kryci list. Peniaze potom dostanu o 3, 4, 5, 10 alebo az o 30 dni, ale dostanu, pretoze kryci list je schvalenie a akceptacia zo strany poistovne. Taktiez vacsie servisy maju zmlvy s poistovnou, hoci nejde o autorizovane servisy.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no kokretne autorizovany servis nemaju zazmluvneny v okoli BA. najblizsi je v trnave. To ja neviem kedy poslu kryci list co ak sa cena zakazky navysi po odstrojeni naraznika a zistia dalsie skody. to vsetko su dni navyse kedy budem cakat bez auta. bavime sa tu stale o kooperative s ktorou ma vacsina servisov negativne skusenosti. ja tu nejdem na tom zbohatnut ani zarobit. len chcem to mat v takom stave ako bolo predtym a chcem sa vyhnut tomu aby som bol co i len par dni bez auta .
heker
Redeemer
Redeemer

Ked bude auto poskodene pod naraznikom, tak sa vola doobhliadka. Cize SlovExperta pride na doobhliadku, dopise sa protokol a spravia dalsie fotky. Pri zrazke so zverou sa urobia aj 2 doobhliadky, pretoze je tam vzdy nieco viac poskodene ako si aj ty pisal - chladic, uchyty naraznika a ine veci. Okrem toho tam mas hned saharu, svetla, riadiacu jednotku svetiel, riadiacu jednotku abs, klimakompresor, alternator, starter, intercooler - vsetko drahe veci, ktorych poskodenie zbadas az ked sa to rozobera (s vynimkou svetiel ci sahary, to vidis hned).

Chces mi povedal, ze origo Volvo servis nema zmluvu s Kooperativou? To je dost zvlastne. Inak skus sa spytat na nahradne auto, pretoze ked si nebol vinnik, tak sa poskytuje bezplatne v ramci PZP, i ked v tvojom pripade vinnik (lesna zver) urcite PZP nemal, ale za opytanie ji nedas.

Pripadne nech ti tu niekto z fora poradi servis v BA, ktory by to vedel rychlo spravit stylom, ze to rozoberie, objedna diely, nalakuje, zlozi. Myslim si, ze sa aj tak pod tyzden cash nedostanes. Realne to vidim az na 2 tyzdne bez auta uz len z dovodu nutnych doobhliadiek. Rozmyslaj od koho si pozicias auto alebo nech si da zena dovolenku a jazdi na jej auto, podla foto v temeno tvojom synovi mate dve auta.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no doobhliadka bude uz jedna 100% pretoze som sa dohodol s tym zo slovexperty ze sa dam demontovat naraznik v servise a pride to doobhliadnut minimalne kvoli chladicu ktory tecie a pripadne aj ine skody. Uz len naraznik ked bude poskodeny je to drahe ako slak. novy v laku je za 950€. holy bez nicoho. no kooperativa neviem ci ma zmluvu ale slovexperta nema s autorizakom volvo v okoli BA. Uvidim no ako vravim bude doobhliadka typek to znovu nafoti prepocita a uvidime co dalej ci teda to dam.nakomiec rozpoctom alebo spravit do servisu. budem informovat. A ano mame 2 auta no neviem ci bude taka moznost ze si bude vediet zobrat dovolenku.
heker
Redeemer
Redeemer

Kooperativa je poistovna, ktora hradi skodu. Slovexperta je externa firma, ktoru ma zazmluvnena Kooperativa+Komunalna poistovna a vykonava pre poistovnu obhliadky aut. Spracovany protokol s fotkami, pripadne dalsimi vecami ako je meranie laku atd... posielaju na likvidacne oddelenie do poistovne a tam likvidator rozhoduje o tom co uznaju, co neuznaju, o vyske skody atd... Najlepsie to mas riesit cez poriadny servis, pretoze tam sa nemozu vyhovarat, ze ti dali drahy naraznik alebo co, pretoze davaju original diely, ktore maju stanovene ceny, uctuju si normohodiny, ktore im poistovna akceptuje. Navyse tie servisy vedia ako v tom chodit, aby dostali co najviac zaplatene. Pri nejakom rozpocte poistovna vie, ze sa im to oplati ak ked daju nizsiu sumu, pripadne po konzultacii ju zvysia, pretoze je to pre nich o dost lacnejsie ako platit opravu v origo servise. Neverim tomu, ze by T.O.P. Auto nemalo zmluvu s Kooperativou. Tu mas cisla na servis, zavolaj tam zajtra, isto robia aj v sobotu doobeda - http://volvo.topautobratislava.sk/kontakt/#toggle-id-4 Navyse na webe Slovexperty sa uvadza Volvo - http://www.slovexperta.sk/zmluvne-servisy
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aha no dobre tak bud to dam do nejakeho lepsieho neautorizovaneho v okoli alebo rozpocet. no ved je tam uvedene volvo na tom webe som bol ale najizsie trnava. v BA je ako top auto.tak aj PLKV tak sa divim ze tam niesu v zozname.
Napísať odpoveď